Titaanit hallitsi, tuhlaili ja hävisi

2.9.2015

Kovalla prosentilla tekopaikkansa hyödyksi käyttänyt KJT Miehet teki titaanimaalia vartioineen Eero Vilkkaan illasta vaikean.
Kovalla prosentilla tekopaikkansa hyödyksi käyttänyt KJT Miehet teki titaanimaalia vartioineen Eero Vilkkaan illasta vaikean.

Jääkiekko on pohjimmiltaan maalinteko- ja estopeli. Titaanit sai tästä viisaudesta oivan muistutuksen vierailtuaan keskiviikkona Keravalla. Taiston tapahtumia hallinneet ja pelivälinettä kohti isäntien maalia raivoisasti tulittaneet punanutut joutuivat nimittäin poistumaan kotimatkalle kallella kypärin, KJT Miesten vietyä lopulta voiton maalein 5-3 (1-2, 2-0, 2-1).

KJT Miehet – Titaanit 5-3 (1-2, 2-0, 2-1)

13:15 1-0 Antti Kallio (Mikko Siren, Miikka Lindholm)
14:23 1-1 Aapo Lampinen (Juho Saarilehto)
18:31 1-2 Topi Paappanen (Santeri Kunttu, Marko Puhakka)

21:15 2-2 Asmo Meriläinen
35:12 3-2 Mikko Siren (Sami Kautto, Ville Välimaa) YV
50:34 4-2 Mikko Siren YV VoM
52:02 4-3 Aapo Lampinen (Juho Saarilehto, Santeri Kunttu)
56:16 5-3 Jesse Nuutinen

Maalivahdit:

KJT Miehet – Joni Kaija 16+14+18= 48 torjuntaa
Titaanit – Eero Vilkas 5+4+7= 16 torjuntaa (poissa 59:00-60:00)

Jäähyt:

KJT Miehet 6 x 2min= 12min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Alkuviikolla maalinestopelaamiseen paneutunut Titaanit lähti ”pikkulauantain” kunniaksi ottamaan selvää, minkälainen porukka viime keväänä II-divisioonaan noussut ja nimivahva KJT Miehet loppupeleissä oikein on.

Se punanutuille kävi ainakin harjoitusottelun aikana selväksi, että kokenut ja monissa liemissä marinoitu keravalaisryhmä ei jätä maalipaikkoja hyödyntämättä – niin kovalla prosentilla KJT Miehet kiekkoja Mikko Sirenin johdolla kotkalaisvahti Eero Vilkkaan taakse harvoista tekopaikoistaan latoi.

Vaikka Titaanit onnistuikin puolustamaan isäntänsä vain reiluun 20 laukaukseen koko ottelussa, ei yleensä viiden päästetyn maalin jälkeen voi sanoa puolustuspelaamisen täysin mallikasta toimintaa.

Samoilla linjoilla oli myös Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen, jonka mukaan halvahkot virheet maksoivat tänään maltaita.

– Onnistuimme ajoittain puolustamaan omaa maaliamme ihan hyvin, mutta teimme vastapainoksi vähän liian junnumaisia virheitä, joita ei vain saisi tehdä ja vastustaja rokotti niistä kovalla kädellä, Oksanen kommentoi.

Vastavuoroisesti hyökkäyspäässä punanutut mellastivat minkä ehtivät lähestulkoon täyden 60 minuutin ajan, mutta heikko osumatarkkuus tekopaikoissa ja KJT Miesten maalia vartioineen Joni Kaijan vakuuttavat torjunnat koituivat lopulta Titaanien kohtaloksi.

– Paransimme pelaamistamme aiemmista peleistä, mutta jääkiekko on edelleenkin maalintekopeli, totesi Oksanen.

– Teimme paljon pelin aikana hyviä asioita, mutta hukkasimme aivan tolkuttoman määrän hyviä maalipaikkoja.

”Tappiot kasvattavat aina”

Kotkalaisia tuntui siis Keravan keskiviikkoillassa vaivaavan jo edelliskausilta aika ajoin tutuksi tullut dilemma – kuinka muuttaa pelillinen ja kiekollinen hallinta sekä niiden seurauksena tulleet tekopaikat maaleiksi.

– Pelin hallinta ja sen myötä luodut maalipaikat olivat meidän eduksi kutakuinkin 20-5 ja siitä huolimatta hävisimme, harmitteli titaaniluotsi Marko Oksanen.

Tokihan Titaanit taiston tuoksinassa pääsi isäntiensä tapaan juhlimaan myös maaleilla ja johtivatpa punanutut peliäkin avauserän lopulla sekä toisen alussa hetken verran, mutta kumimuikun kahdesti tolppien väliin ampuneen Aapo Lampisen ja kertaalleen KJT Miehet-vahti Kaijan ohittaneen Topi Paappasen osumat jäivät kuitenkin laihaksi lohduksi 3-5-tappioon päättyneessä kamppailussa.

Kirvelevästä lopputuloksesta ja komeasta viiden ottelun mittaisen voittoputken katkeamisesta huolimatta punanuttujen on aivan turha työntää päätä pensaaseen.

Etenkin harjoituskaudella tappion karvasta kalkkia on hyvä ohimennen lipaista, jotta muistaa miten tärkeää työnteko menestymisen kannalta on ja kuinka hyvältä voittaminen oikeasti maistuukaan.

– Tappiot kasvattavat aina ja varsinkin tässä vaiheessa häviämisen tuskan tunteminen tekee meille ihan hyvää, sanaili Oksanen.

– Otamme tästä opiksi ja harjoittelemme lisää – saimme jälleen matkaamme hyviä eväitä, joiden avulla menemme jatkossa eteenpäin.

Titaanit pelaa seuraavan harjoitusottelunsa kuluvan viikon perjantaina (4.9.), kun punanutut iskevät paikallisvastus Kiekkoympyröiden kanssa yhteen Haminan jäähallissa kello 19:00 alkaen miteltävässä hyväntekeväisyyskamppailussa.