Paikallishuumaa hyväntekeväisyyshengessä

3.9.2015

Sinisessä sotisovassa perjantai-illan hyväntekeväisyysottelussa esiintyvä Titaanit marssittaa kaukaloon lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.
Sinisessä sotisovassa perjantai-illan hyväntekeväisyysottelussa esiintyvä Titaanit marssittaa kaukaloon lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Perjantai-iltana pelataan Haminan jäähallissa todella tärkeä jääkiekko-ottelu, kun Titaanit ja Kiekkoympyrät keräävät hyväntekeväisyyshengessä toteutetun kohtaamisensa avulla varoja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:lle Haminan nuoriin kohdistuvaan ehkäisevään päihdetyöhön.

Haminassa on syyskuun ensimmäisenä perjantaina tarjolla jälleen taattua Kaakon kiekkolaatua, kun kuluvan kauden kunniaksi keskinäiseen yhteistyöhön alkaneen Titaanit ja Kiekkoympyrät iskevät yhteen todella tärkeän asian puolesta pelattavassa jääkiekko-ottelussa.

Molempien joukkueiden, Haminan kaupungin ja EHYT ry:n hyväntekeväisyyshengessä toteuttama tapahtuma pitää lätkän pelaamisen lisäksi sisällään myös Haminan Taitoluistelijat ry:n esityksiä, joten illasta on varmasti tulossa kaikin puolin ikimuistoinen.

Titaanileirissä odotukset edessä olevan paikalliskamppailun suhteen ovat varsin maltilliset, vaikkei kyseessä tällä kertaa olekaan mikään normaali harjoitus- saati sarjaottelu.

– Meillä on tarkoitus lähteä huomenna pelaamaan täydellä pelaajanipulla ja hyvällä asenteella aivan kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Eihän tämänkaltainen ottelu meitä siinä mielessä palvele, kuin mitä tässä kohtaa valmistautumisjaksoa tarvitsisimme, mutta otamme sen siitä huolimatta hyvän harjoituksen kannalta.

Kai Valleman ja Esa Hämäläisen valmentaman Kiekkoympyröiden kohtaaminen on Titaaneille toiseksi viimeinen ottelu ennen syyskuun 19. päivä alkavaa II-divisioonan runkosarjaa, joten jo se antaa kotkalaisille lisälatausta keskittyä pelaamaan kuuluisaa ”omaa peliään” täydet 60 minuuttia.

– Korostin pelaajille valmistavissa harjoituksissa, että me menemme Haminaan esittämään parasta osaamistamme ja pelaamaan omaa peliämme, kertoo Oksanen joukkueelleen torstai-illan jääharjoitusten päätteeksi pitämänsä puhuttelun sisällöstä.

– Vastustajaa ei sitä vastoin ole syytä tuijottaa sen enempää tälläkään kertaa, vaikka kyseessä onkin tuttu kiistakumppanimme Kiekkoympyrät.

”Tosissaan, muttei kuitenkaan hampaat irvessä”

Titaanien ja Kiekkoympyröiden alkukesästä solmima yhteistyösopimus meneillään olevalle kiekkokaudelle 2015–2016 on poikinut lyhyessä ajassa jo paljon hyviä asioita Kaakon kiekkoiluun.

Joukkueiden valmennukset ovat vaihtaneet taajaan omia aivoituksiaan jääkiekon saralla ja myös pelaajia on liikkunut kesän aikana Kotkan sekä Haminan välillä varsin mukavahkoon tahtiin.

Nähtiinpä ennen juhannusta puna- ja mustanutut myös nahkakuulan perässä juoksemassa, joten nyt edessä oleva hyväntekeväisyysottelu on vain suoraa jatkumoa hyvin alkaneelle yhteiselle taipaleelle.

Tästä syystä molempien seurojen johtoportaissa toivotaan yleisön löytävän sankoin joukoin tiensä Haminan jäähalliin seuraamaan toisilleen rakkaiden paikalliskilpailijoiden koitosta sekä antamaan näin tukensa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:lle Haminan nuoriin kohdistuvaan ehkäisevään päihdetyöhön, johon hyväntekeväisyysottelusta saadut tuotot on tarkoitus ohjata lyhentämättöminä.

– Pelaamme todella hyvän asian puolesta, joten toiveissa on, että pystymme tarjoamaan yleisölle viihdyttävän jääkiekko-ottelun, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Titaanien ja Kiekkoympyröiden yhteinen historia jäisellä taistelutantereella on varsin värikäs ja välillä keitokset ovat kattilassa läikkyneet yli vähän siellä sun täällä.

Samanlainen tunteidenpalo jäänee nyt kuitenkin joukkueiden otteista pois, sillä päätarkoitus on kuitenkin viihdyttää yleisöä taidokkaiden kiekollisten suoritusten, eikä sääntöjen rajamailla liikkuvien koiruuksien avulla.

– Eivätköhän pelaajat pelaa molemmin puolin tosissaan, muttei kuitenkaan hampaat irvessä – silloin saamme varmasti hyvän pelin aikaiseksi, Oksanen arvelee ja jatkaa:

– Koska nyt ei pelata pisteistä, en jaksa millään uskoa tunteiden lyövän missään kohtaa yli äyräiden.

Jotta perjantai-illasta saadaan aikaiseksi ikimuistoinen tapahtuma, tulee Haminassa aina aktiivisesti pelejä seuraavan yleisön olla taas kerran verbaalisesti lyönnissä – tällä saralla pettymystä tuskin on tulossa, mikäli vanhat merkit vain pitävät vähänkään kutinsa.

– Haminassa on ollut aina hienoa pelata, kun yleisö on luonut halliin loistavan tunnelman, hymyilee titaaniluotsi Oksanen.

– Toivottavasti yleisö on jälleen aktiivisesti mukana ottelun tapahtumissa ja syttyy jäällä esitettäville otteille, siinä missä me toimihenkilöt ja pelaajat sytymme katsomosta tulevalle kannustukselle.

Kiekkoympyröiden ja Titaanien välinen hyväntekeväisyysottelu polkaistaan Haminan jäähallissa perjantaina (4.9.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 7 euroa (kannatuslippu 10 euroa)TERVETULOA!