KJT Miehet jäi ”punaisen pyörremyrskyn” alle

25.9.2015

Titaanit heilutti perjantai-illan aikana vieraiden maaliverkkoa peräti 14 kertaa!
Titaanit heilutti perjantai-illan aikana vieraiden maaliverkkoa peräti 14 kertaa!

”Rautaliigan” odotetusta sekä ennakkoon todella tiukaksi kahinaksi povatusta kärkikamppailusta Titaanien ja KJT Miesten välillä tuli lopulta varsin yksipuolinen näytös. Punapaitainen kotijoukkue näytti miksi se on yksi Etelä-lohkon kovimmista nipuista, pyörittämällä vieraansa hurjan luisteluvoimansa avulla aivan tainnoksiin lopulta 14-4 (5-1, 5-2, 4-1) –lukemiin päättyneen taiston aikana.

Titaanit – KJT Miehet 14-4 (5-1, 5-2, 4-1)

03:22 1-0 Juuso Löppönen
05:41 2-0 Joni Kainulainen (Juho Saarilehto, Marko Puhakka) YV

13:30 2-1 Riku Rahikainen (Ville Välimaa, Esa Kivistö)
13:58 3-1 Juuso Löppönen (Joni Kainulainen, Santeri Kunttu)
14:09 4-1 Juho Luukkonen
14:39 5-1 Jani Vilkas (Marko Puhakka, Mikko Lehtinen) VoM
27:01 6-1 Juho Paavola (Juho Luukkonen, Eppu Oksanen)
31:12 7-1 Joonas Saarilehto (Mikko Lehtinen, Eppu Oksanen)
32:38 8-1 Juuso Löppönen (Joni Kainulainen, Juho Saarilehto) YV

35:49 9-1 Joel Helle (Ville Myyryläinen, Joonas Saarilehto)
36:27 10-1 Santeri Kunttu (Juuso Löppönen, Marko Puhakka)

37:07 10-2 Miikka Lindholm (Sami Taanonen, Mikko Sirén)
38:32 10-3 Teemu Sainomaa (Riku Rahikainen, Esa Kivistö)
42:33 10-4 Esa Kivistö (Miikka Lindholm, Ville Välimaa) YV
48:13 11-4 Marko Puhakka
55:22 12-4 Joni Jokila (Topi Paappanen, Mikko Lehtinen) YV
56:07 13-4 Markus Laakso (Joni Kainulainen, Juho Saarilehto) YV
58:43 14-4 Mikko Lehtinen (Joni Jokila)


Maalivahdit:

Titaanit – Eero Vilkas 9+11+3= 23 torjuntaa (vaihto 42:53 / 10-4)
Titaanit – Henri Saarenmaa 0+0+8= 8 torjuntaa

KJT Miehet – Joni Kaija 17+22+17= 56 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min= 6min
KJT Miehet 11 x 2min + 1 x 10min= 32min

Titaanien ja KJT Miesten välinen perjantai-illan näytelmä ei noudatellut ollenkaan ennakkokaavailuita. Tiukasta väännöstä ei ollut tietoakaan, kun loistavasti itsensä ladannut titaanimiehistö vyöryi ”punaisen pyörremyrskyn” lailla vieraiden yli sekä edestä että takaa kuin oikealta ja vasemmalta.

Täysin telineisiin jäänyt keravalaisjoukkue joutui lähinnä sivusta tai takamatkalta seuraamaan, kuinka punanutut laittoivat jalkaa toisen eteen ja kumimuikkua rysään, sillä sen verran hurja isäntien vimma pelin ratkomiseen ensimmäisen 15 minuutin aikana oli.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen ei voinutkaan muuta, kuin ihastella oman joukkueensa pelaamisen meininkiä.

– Saimme aivan unelma-alun otteluun – loimme nopeaan tahtiin kuusi maalintekopaikkaa, joista teimme viisi maalia ja homma oli sen myötä aikalailla taputeltu, Oksanen suitsutti.

– Kun tuollaisen ”pyörremyrsky”-tempun teet ensimmäisen 15 minuutin aikana, niin aika harva joukkue siinä menossa kestää mukana.

Kotkalaisten taottua ”Keravan kollit” jo ensimmäisessä erässä nyrkkeilytermejä käyttäen lähes keskeytyskuntoon, eivät valkopaitaiset vieraat voineet kuin joukolla todeta legendaarisen Vintiöt-sketsin malliin: ”Kuka on kingi? Titaanit on kingi!”

Titaaniluotsi Oksanen näki pelaajistonsa hienon esityksen juontaneen juurensa ottelupalaverissa läpi käytyjen asioiden pohjalta.

– Sanoin joukkueelle ennen ottelun alkua, että nyt on tietynlainen näytön paikka, kun meiltä on muutama kokeneempi kaveri sivussa – herrat lunastivat komeasti heihin asetetut odotukset, Oksanen maiskutteli tyytyväisenä.

– Joukkue oli heti alusta alkaen hyvässä lyönnissä ja isot plussat pelaajille siitä!

Mukaan vain kolme pistettä”

Titaanien komean iltapuhteen oikeastaan ainoat hieman heikommat hetket tulivat Santeri Kuntun symbolisesti b-pisteiden välistä aivan oikeaan yläpesään lataamaan 10-1-osuman jälkeen, kun punanuttujen selät hieman suoristuivat ja KJT Miehet pääsi kaunistelemaan maalilukemia.

Isännät kuitenkin heräsivät vielä uudestaan näyttämään parasta osaamistaan, kun titaanimaalilla aloittanut Eero Vilkas loukkasi itseään torjuntayrityksen yhteydessä, eikä kyennyt siitä tulleen lievän alaraajavamman vuoksi jatkamaan ottelua.

Tilalle maalitolppien väliin luistellut Henri Saarenmaa nappasi heti pyttytason torjunnan ja näytti, että kyllä tässä pojat vielä tosissaan pitää pelata.

Muu joukkue teki sen seurauksena työtä käskettyä ja hiissasi maalieron väkisin 10:een, namuttelemalla niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin tukun todella näyttäviä täysosumia.

Kun päätössummeri Ilona Areenalla perjantai-illan päätteeksi törähti, saivat paikalla vaivautuneet 330 maksanutta katsojaa hyvillä mielin todeta Titaanien ottaneen kotivoiton nimiinsä lopulta rumin 14-4-loppulukemin.

– Tämä oli meiltä oikeinkin hyvä 60 minuutin suoritus, muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Oksasen sivuamat muutamat kauneusvirheet tulivat juurikin silloin, kun pelin tempo laski ja suurin kiima pelaajien otteista kaikkosi selvässä johtoasemassa.

– Johdon ollessa noin selvä, tippuu kovin syke pelaamisesta väkisinkin pois ja samalla myös peluutusta pystyi tasoittamaan, jottei kuorma kenelläkään kasvanut turhaan liian suureksi, titaanipiiskuri kommentoi.

Titaanien hieno esitys sai kokeneen päävalmentajankin jakamaan vilpittömiä kehuja jokaiselle punaista pelipaitaa kantaneelle pelimiehelle.

– Vaikka olenkin kokoajan sanonut, että meillä on homma vielä vaiheessa, niin kyllähän tämäniltainen esitys antaa lupauksia sille, että olemme oikealla tiellä ja pakkohan tässä on olla tyytyväinen, Oksanen hersytteli.

Komeasta voitosta huolimatta Titaanit ei saa tuudittautua liialliseen hyvänolontunteeseen, sillä kotkalaiset joutuvat uudemman kerran tuleen vajaan 21 tunnin sisällä Kirkkonummella miteltävässä ”Rautaliiga”-koitoksessa.

– Painotin joukkueelle, että kaikki huoltavat ja huomiseen peliin valmistavat toimet tehdään täysin samalla tavalla kuin tiukan voiton tai tappionkin jälkeen, Oksanen selvensi.

– Tästä sai kuitenkin mukaan vain kolme pistettä. Se on aivan sama vaikka tekisi 30 maalia – pisteitä ei siitä huolimatta tule sen enempää.

Voittavaa kokoonpano ei yleensä varsinkaan näin hienon lopputuleman jälkeen ole syytä vaihtaa, eikä sitä tekisi titaanivalmentaja Oksanenkaan muuten kuin pakon edessä.

– Pientä hienosäätöä tulee pelaavaan kokoonpanoon ihan sen takia, ettemme saa kaikkia kavereita huomenna käyttöömme, mutta muuten sitä [kokoonpanoa] ei juuri muuttaa tarvitse, paljasti Oksanen loppukaneetikseen.

Titaanit – KJT Miehet-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (26.9.), kun punanutut matkustavat Kirkkonummen Varuboden Areenalle, jossa majaansa pitävä HCK Salamat isännöi kello 18:40 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.