Titaanien moottori lämpeni hitaasti

2.10.2015

Alun kangertelusta huolimatta perjantai-illan kotikoitoksesta muodostui edellisen tapaan titaanimerkkinen maalijuhla.
Alun kangertelusta huolimatta perjantai-illan kotikoitoksesta muodostui edellisen tapaan titaanimerkkinen maalijuhla.

Titaanit kirjautti perjantai-iltana nimiinsä jo neljännen perättäisen voiton, mutta helpolla kolmen pisteen potti ei punanuttujen laariin tällä kertaa löpsähtänyt. Ilona Areenalle saapunut NASKI pisti 40 minuutin ajan tiukasti kapuloita isäntiensä rattaisiin, mutta joutui päätöserän maalikimaran jälkeen toteamaan kotkalaiset lopulta paremmakseen lukemin 11-2 (3-0, 0-1, 8-1).

Titaanit – NASKI 11-2 (3-0, 0-1, 8-1)

02:30 1-0 Joonas Saarilehto (Ville Myyryläinen, Marko Puhakka)
09:58 2-0 Juuso Löppönen (Joni Kainulainen, Jani Vilkas)
17:34 3-0 Juho Paavola (Joni Jokila) VoM

26:22 3-1 Ville Pöllänen (Ville Hjelt, Aku Laaksonen) YV
40:44 4-1 Juuso Löppönen (Santeri Kunttu, Markus Laakso)
44:31 5-1 Juho Paavola (Mikko Lehtinen) AV

46:26 5-2 Anssi Mertaranta (Jani Koponen, Juho Mättö)
47:23 6-2 Juuso Löppönen (Joni Kainulainen, Tomi Pylväläinen)
48:48 7-2 Mikko Lehtinen (Juho Paavola, Joni Jokila) SR
53:53 8-2 Santeri Kunttu (Joni Kainulainen, Marko Puhakka) TV
54:47 9-2 Aapo Lampinen (Eppu Oksanen,
Juho Saarilehto)
57:18 10-2 Joni Kainulainen (Jani Vilkas, Juuso Löppönen) AV
58:30 11-2 Aapo Lampinen (Eppu Oksanen, Joni Jokila)


Maalivahdit:

Titaanit – Henri Saarenmaa 5+7+6= 18 torjuntaa
NASKI – Samu Sillgren 15+15+22= 52 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min + 1 x 10min= 26min
NASKI 5 x 2min= 10min

Kolmen voiton putkessa perjantaiseen kotiotteluunsa marssinut Titaanit oli mitä ilmeisimmin hieman liiaksi tutkinut tilastoja ja tullut siihen johtopäätökseen, että NASKI kaatuu pelkällä kaukalossa läsnäololla.

– Odotetun vaikea otteluhan tämä oli, eikä sitä auttanut yhtään meidän heikko lähtömme peliin, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Kun vielä punanutut vielä avauserän aikana saivat hieman helpohkosti tekaistua Joonas Saarilehdon, Juuso Löppösen ja Juho Paavolan osumilla 3-0-johdon, hiipui kotijoukkueen tahtotila työntekoon ja kropan likoon laittamiseen aivan tyystin.

– Kyllä helpot osumat varmasti vähän vaikuttivat, sillä ne toivat sellaisen tunteen, että tämähän hoituu ihan pelailemalla alta pois, Oksanen mietiskeli.

Viheliäisestä pelityylistään sekä vahvasta erikoistilanneosaamisestaan jo edelliskaudella tutuksi tullut NASKI huomasi isäntiensä lepsuilun ja iski tähän heikkouteen kovalla voimalla.

Sen myötä etenkin ottelun toinen erä titaaninäkökulmasta katsottuna ehkäpä koko alkusyksyn heikoin, sillä punanutut keskittyivät lähinnä rangaistusten napsimiseen ja antoivat näin vierailleen lähestulkoon avaimet kouraan pelin suunnan muuttamiseen.

Titaanit ei toisessa erässä tuntunut heräävän edes NASKI:n 3-1-kavennuksesta, sillä sen verran löysää ja kuritonta joukkueen tekeminen oli kautta linjan.

Ei ollutkaan ihme, että viimeisen erätauon aikana punanuttujen pukusuojassa käytiin varsin tiukkasanainen ja yksipuolinen juttutuokio, jonka päsmärinä toimi omiensa otteista harmistunut päävalmentaja Oksanen.

– Pelasimme kaksi ensimmäistä erää vähän sellaista virkamieskiekkoa – ehkä aiemmat kolme voittoa painoivat takaraivossa ja kuvittelimme pelin hoituvan puolittaisella tekemisellä, titaanipiiskuri kommentoi.

– Pienimuotoinen äänenkorotus toisella erätauolla herätti viimeistään joukkueen pelaamaan, eikä siinä sitten enää ollut mitään epäselvää kumpi osapuoli pelin nimiinsä vie.

”Tämä oli hyvä oppitunti”

Kolmanteen erään jäälle liukuikin sitten valmentajansa sanoista moottorinsa lämpöiseksi saanut kotijoukkue, eikä aikaakaan, kunnes maaliverkko venyi jo neljännen kerran NASKI-kassari Samu Sillgrenin selän takana.

Titaanien peli-ilmeen lopullisesti kirkastaneen 4-1-osuman ampui Juuso Löppönen ja vain hetkeä myöhemmin lisää pökköä pesään latasi alivoimalla maalintekoon intoutunut Juho Paavola.

Vaikka vierasjoukkue onnistui vielä kaventamaan maalieroa Anssi Mertarannan ohitettua titaanimaalia vartioinut Henri Saarenmaa, putosivat nastolalaiset punanuttujen kyydistä kuin se kuuluisa eno veneestä.

Titaanit alkoi yksissä tuumin laittaa töppöstä toisen eteen ja paiskia hartiavoimin hommia, eikä NASKI:sta ollut tähän enää vastaamaan.

Kun vielä kiekkokin alkoi sopivasti totella kotkalaispelaajia, synkkeni joukkuettaan ensimmäisten 40 minuutin aikana pystyssä pitäneen Sillgrenin ilta aivan täysin.

Punanutut nimittäin lappoivat pikkumustaa minkä kerkesivät NASKI-nuottaan, kirjauttaen onnistumisia jokaiselle kaukalossa viilettäneelle titaanikentälliselle.

– Sehän on vain hyvän joukkueen merkki, että onnistumiset jakautuvat pelistä toiseen laajalle rintamalle, myhäili Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyytyväisenä.

– Se on myös positiivinen viesti valmennukselle – käytössä on paljon ”teräviä kyniä” millä kirjoittaa!

Löppösen täydennettyä kypärätemppunsa ajassa 47:23, pääsivät nimensä maalintekijöiden kirjaan iskemään myös Mikko Lehtinen, Santeri Kunttu, kahdesti verkkoa pöllyttänyt Aapo Lampinen ja Joni Kainulainen.

Titaanien mennessä menojaan, näkyi vieraiden otteissa turhautumisen merkkejä ja otteluun tuli mukavasti lämpöä vihellysten jälkeisten tökkimisten sekä suunsoiton ottaessa kaukalossa vallan.

Oman osansa Ilona Areenan perjantaisaunan lämmityksessä kantoi kekoon jälleen kerran niin hyvässä kuin pahassakin esiin noussut NASKI-pakki Anssi Mertaranta, joka taklasi hölmösti punanuttujen 7-2-osuman syntymisen jälkeen maalin syöttäneen Juho Paavolan päin päätyplankkia.

Mertaranta selvisi kolttosestaan kuin koira veräjästä ilman rangaistusta, mutta sen verran nastolalaispuolustaja kovasanaisesta titaanivaihtoaition palautteesta mitä ilmeisimmin pelästyi, ettei häntä enää kaukalossa kyseisen episodin jälkeen liiemmin näkynyt.

Suuremmilta hässäköiltä lopulta myös vältyttiin, sillä Titaanit halusi keskittyä pelaamaan ja samalla valmistautumaan kohti lauantaista, Vantaalla pelattavaa, vierasottelua.

– Tämä oli hyvä oppitunti siitä, että pitää olla valmis tekemään töitä ja myös niitä likaisiakin hommia koko ottelun ajan, tähdensi 11-2-lukemiin päättyneen ottelun jälkeen median tentattavaksi istahtanut punanuttuluotsi Oksanen.

– Ei tässä sarjassa ole yhtään niin huonoa joukkuetta, että puolivaloilla pelaamisella pelejä voitettaisiin – se pitää nyt viimeistään jokaisen sisäistää.

Kolmannessa erässä tapahtuneesta hyytymisestään huolimatta kotkalaispiiskuri halusi antaa tunnustusta nastolalaisleiriin.

– Tiesimme etukäteen millä tavalla NASKI pyrkii meidän pelaamistamme sotkemaan ja pitkään he siinä tänään myös onnistuivat, tuumi Oksanen.

Suurinumeroisesta kotivoitosta huolimatta Titaanien on jälleen nopeassa tahdissa käännettävä katseet kohti huomista ja alettava valmistautua todella kovaan sotaan, sillä HC Vantaa ei perjantai-illan kaltaisella peliesityksellä tule kaatumaan.

– Jokainen peli on aina omanlaisensa ja niihin pitää valmistautua aina uudestaan, virkkoi Titaanien päävalmentaja Oksanen.

– Meidän pitää erityisesti pystyä Vantaalla pelaamaan ”omaa peliämme” ja olla alusta lähtien valmiita luistelemaan sekä tekemään töitä, mikäli haluamme pelata ottelun voitosta.

Titaanit – NASKI-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (3.10.), kun punanutut matkustavat Vantaan Trio Areenalle, jossa majaansa pitävä HC Vantaa isännöi kello 18:20 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.