Titaanien peräpäähän lisää leveyttä

9.10.2015

Kivitalon kokoinen Henri Saukkonen lunasti itselleen koko kuluvan kiekkokauden kattavan titaanisopimuksen.
Kivitalon kokoinen Henri Saukkonen lunasti itselleen koko kuluvan kiekkokauden kattavan titaanisopimuksen.

II-divisioonan Etelä-lohkon kärjessä porskuttava Titaanit vankistaa peräpäätään maalivahti Oskari Taarilla ja puolustaja Henri Saukkosella.

Loistavasti viidellä perättäisellä voitolla ja niiden myötä haltuun tulleella II-divisioonan Etelä-lohkon piikkipaikalla meneillään olevan kiekkokautensa avannut Titaanit saa lisävahvistusta peräpäähänsä.

Maalitolppien väliin punanutut on kiinnittänyt yksivuotisella pelaajasopimuksella jo viime kaudella titaanimiehistöön kuuluneen, mutta armeijakiireiden vuoksi pelit lopulta kesken jättäneen 21-vuotiaan Oskari Taarin.

– Taarilla on edessä vähän kuin uusi yritys Titaaneissa, sillä viime vuosi häneltä meni käytännössä kokonaan armeijan harmaissa ja etenemmekin sen myötä hänen kanssaan kaikessa rauhassa, sanoo Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Titaaneista lähtöisin oleva Taari on tähänastisella urallaan ehtinyt torjua kiekkoja muun muassa Lahden Pelicansin A-nuorten SM-liigajoukkueen ykkösvahtina sekä aukoa vaihtoaition luukkua sekä Pelicansin Liiga- että Heinolan Peliittojen Mestis-miehistön mukana.

– Tiedämme ”Oskun” taustat erittäin hyvin ja sen potentiaalin mikä miehessä piilee. Kaiken lisäksi hän osoitti oman vahvan halunsa lähteä tähän juttuun taas mukaan ja se onkin tässä kohtaa koko homman ydin, toteaa Oksanen.

Edellisen ottelunsa yli vuosi sitten syksyllä pelanneelle Taarille tarjoutuu maukas mahdollisuus päästä pitkästä aikaa koppaamaan pikkumustaa kiinni, sillä Titaanit lainaa tuoreimman sopimusvahtinsa yhteistyöseuralleen Kiekkoympyröille tulevaksi viikonlopuksi.

– ”Osku” on nyt harjoitellut kanssamme muutaman viikon ajan ja koska harjoituspelejä ei tässä kohtaa kautta ole luonnollisestikaan tarjolla, antaa keväällä Kiekkoympyröiden kanssa solmimamme yhteistyösopimus oivan mahdollisuuden hakea miehelle Haminasta käsin tarvittavaa tuntumaa sarjapeleistä, selventää Oksanen.

– Samalla haluamme totta kai myös auttaa Kiekkoympyröitä, sillä heillä on tällä hetkellä maalivahtiosastollaan pienimuotoista vajausta.

Taarin lisäksi Titaanit on tehnyt niin ikään yksivuotisen pelaajasopimuksen alkusyksyn testijaksonsa aikana kotkalaisvalmennuksen tarpeellisuudestaan vakuuttaneen puolustaja Henri Saukkosen, 25, kanssa.

– Saukkosella oli ennen meille tuloa pitkä pelaamattomuus taustalla, mutta hän on pikkuhiljaa päässyt enemmän ja enemmän sisään niin joukkueeseen kuin pelikuvioihimme – uskomme, että ”Henkasta” on meille kauden aikana vielä paljon iloa, titaaniluotsi kommentoi.

– Hän tuo ennen kaikkea lisää kokoa ja näköä joukkueeseemme sekä tarvittavaa leveyttä puolustukseemme.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä Titaaneilla on kasassa kaiken kaikkiaan 28 pelaajan suuruinen miehistö.