Stadi kutsuu punanuttuja

16.10.2015

Punanuttujen on lauantaina laitettava Marko Puhakan esimerkin siivittämänä kroppaa likoon mustelmia sen suuremmin kaihtamatta, jotta Vuosaaresta irtoaa mukaan muutakin kuin pelkkää kokemusta.
Punanuttujen on lauantaina laitettava Marko Puhakan esimerkin siivittämänä kroppaa likoon mustelmia sen suuremmin kaihtamatta, jotta Vuosaaresta irtoaa mukaan muutakin kuin pelkkää kokemusta.

Titaanit pelaa kuluvan viikon lauantaina kolmannen perättäisen vierasottelunsa, käväisemällä Suomen pääkaupunki Helsingin tunnetusti kirkkaissa valoissa. Stadissa punanutut haastavat oman pelinsä edelliskierroksilla kuosiin saaneet Viikingit, jonka myötä edessä onkin aivan saletisti työntäyteinen iltapuhde, mikäli kotkalaiset haluavat voittoputkelleen jatkoa.

Titaanien kuuden ottelun mittaiseksi kasvanut perättäisten voittojen putki ei voi millään muotoa olla näkymättä joukkueen ilmeessä. Harjoituksissa ja peleissä on hauskaa, läppä sekä puukot lentelevät ja elämä on kaikin puolin ihanaa.

Vaikka kuluvasta kaudesta onkin pelattu vasta noin neljännes, on kotkalaisleirissä syytä olla rinta rottingilla.

– Meillä on edelleen pitkä matka edessä, mutta onhan se positiivinen asia, että plakkariimme on tullut pelkkiä voittoja, sanoo Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Tuloksellisesti loistavasti sujuneiden pelien ansiosta Titaanit on ankkuroitunut turvallisesti II-divisioonan Etelä-lohkon piikkipaikalle, eivätkä punanutut kyseisestä valtaistuimesta hevillä aio luopuakaan, vaikka jossain välissä se kauden ensimmäinen tappiokin osuisi kohdalle.

– Tokihan perättäisissä voitoissa piilee myös se totuus, että tappio on aina lähempänä, mutta meidän on turha kuitenkaan miettiä sitä sen suuremmin, Oksanen naulaa ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Keskitymme aina vain seuraavaan otteluun ja lähdemme hakemaan uutta kolmen sarjapisteen pottia itsellemme.

Tuloksien valossa vähemmän Etelä-lohkoa seuraava voi hyvinkin olettaa, että Titaanit on myös pelillisesti täysin ylivoimainen joukkue muihin verrattuna.

Näin asia ei kuitenkaan ole, sillä kotkalaisten otteet ovat syksylle ominaiseen tapaan ailahdelleet otteluiden sisälläkin, eikä pelaaminen ole läheskään aina ollut valmennuksen haluamaa priimatavaraa.

Siinä mielessä alun tiiviin pelitahdin höllennyttyä käyttöön saatu ylimääräinen aika on Kotkassa ohjattu täysin oikeaan kohteeseen – eli harjoitteluun ja kuvioiden hiomiseen.

– Yhden pelin viikkotahti on meille hieman haastava, sillä tarvitsisimme enemmän pelejä. Tämä kuukausi nyt kuitenkin mennään näin ja marraskuussa pääsemme palaamaan taas normaaliin kahden pelin viikkorytmiin, titaaniluotsi Oksanen puntaroi.

– Tässä kohtaa harjoittelulle on lohjennut lisää sijaa ja siihen olemmekin yrittäneet panostaa.

Pitkän voittoputken aikana ajatukset tuppaavat tunnetusti karkailemaan epäolennaisuuksiin ja luulotauti omasta ylivertaisuudesta muihin nähden puskee herkästi päälle. Titaaneissa näitä peikkoja on pyritty torjumaan varsin yksinkertaisin konstein.

– Meidän pitää tehdä asiat kokoajan, niin kuin olemme tehneet ne tähänkin asti, Oksanen toteaa ykskantaan.

– Olemme käyneet hommia harjoituksissa läpi perusasioiden kautta – päivittäisessä tekemisessä olemme huomioineet sen, että niissä perusasioissa on edelleenkin paljon viilaamista.

– Toivottavasti näiden keinojen avulla sama tekeminen siirtyy myös itse pelaamiseen, sillä jokainen ottelu lähtee edelleenkin liikkeelle 0-0-tilanteesta, punanuttupiiskuri kommentoi.

”Ei mitään ilmaiseksi”

Yksi suurimmista korjaustarvetta vaativista pelin osa-alueista on Titaanien kohdalla ollut oikeastaan kolmessa edellisessä kamppailussa peliin lähtö.

Punanutut ovat puhuneet sen tärkeydestä ja sitä on pyritty helpottamaan erinäisillä jipoilla, mutta siitä huolimatta kaukaloon ei kuitenkaan ole porhaltanut tulta ja tappuraa täynnä oleva kotkalaisjoukkue.

Päävalmentaja Marko Oksanenkin on antanut tästä kritiikkiä omilleen, mutta kokenut kiekkomies löytää myös varsin yksinkertaisen syyn sille, miksi muun muassa Lappeenrannassa Titaanit ei saanut suosimaan vauhtipeliä avauskiekon putoamisen hetkellä kunnolla käyntiin.

– Pakko sen verran tässä kohtaa kuitenkin puolustaa joukkuetta, että onhan se vaikeaa saada omia jalkoja liikkeelle, jos vastustaja haluaa pelata passiivisesti, eikä ole yhtään halukas ylläpitämään kovaa luistelutempoa meitä vastaan, viittaa Oksanen PEPO-taiston jälkeiseen kommentointiinsa.

– Se on kuitenkin totta, että meillä on viimeisissä peleissä ollut vähän käynnistysvaikeuksia – siihen puoleen pitää edelleen lyödä lisäpaukkuja, jotta pääsisimme peliin hyvin sisään heti alusta alkaen.

Terävä pelin aloitus on lauantaina äärimmäisen tärkeä juttu, sillä vastaan asettuva stadilaisisäntä Viikingit osoitti edelliskaudella Vuosaaressa pelatuissa kahdessa ottelussa vaarallisuutensa, karkaamalla kummallakin kerralla muutaman maalin karkumatkalle ensimmäisen kympin aikana.

Tästä syystä maailmanmestari Mika Strömbergin ohjauksessa pelaava sekä entisestään vahvistunut viikkaripumppu on erittäin varteenotettava vastustaja, varsinkin kun se on saanut oman pelinsä rullaamaan viimeisimpien kierrosten aikana voittoisalla tavalla.

– Viikingit on jo viime vuodesta sekä sitä edellisen vuoden karsinnoista meille todella tuttu vastustaja, jonka tavaramerkki on kova spiritti pelaamisessa – he eivät lopeta taistelua missään vaiheessa ottelua, sanailee kotkalaiskäskyttäjä Oksanen.

Jotta Titaanien tili säilyy puhtaana myös lauantai-iltana, on punanuttujen kyettävä parantamaan omaa tekemistään aiemmista koitoksista sekä oltava valmiina vastaamaan samalla mitalla isäntiensä hurjaan taisteluun välittömästi pelin pyörähtäessä ensimmäisen kerran käytiin.

– Meidän pitää saada Vuosaaressa hyvä lähtö peliin ja olla heti valmiita kamppailemaan täysillä jokaisessa tilanteessa, sillä Viikingit ei tule antamaan meille mitään ilmaiseksi.

Viikinkien ja Titaanien välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Aimo Mäkinen Areenalla lauantaina (17.10.) käyntiin kello 15:50 alkaen.

Mikäli et lähde Helsinkiin kannustamaan punanuttuja vierasvoittoon, voit seurata kamppailun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.