”Me määräämme pelin tahdin”

23.10.2015

Vahvaa syyskautta pelaava Titaanit on juntannut vastustajansa yksi toisensa jälkeen selälleen jäähän.
Vahvaa syyskautta pelaava Titaanit on juntannut vastustajansa yksi toisensa jälkeen selälleen jäähän.

Ilona Areenalla mitellään lauantai-iltana jälleen erittäin mielenkiintoinen ”Rautaliiga”-näytös. Pelkkiä voittoja tähän mennessä napsinut Titaanit isännöi nimittäin kotkalaisia kiivaasti takaa ajavaa sekä sarjataulukossa 2. sijalla majailevaa GrIFK:ta. Kyseessä on siis tyylipuhdas kärkikamppailu, jossa armoa ei anneta, saati liiemmin pyydetä.

Edellisviikonlopun "ottelukierros" petasi todella herkulliset lähtökohdat lauantaiseen koitokseen. Titaanit jykevöitti Viikingeistä ottamansa 9-1-vierasvoiton turvin paikkaansa sarjan kärjessä, kun taas Kotkaan sitten viime kevään pudotuspelikahinoiden kylään tuleva GrIFK poimi völjyynsä sekä PEPO:n että KJT Miesten päänahat.

Kyseisillä kotivoitoilla kauniaislaiset ponnistivat sarjataulukossa aina punanuttujen kantaan 2. sijalle asti, jonka myötä Ilona Areenalle muutaman viikon tauon jälkeen jalkautuva kiekkokansa saanee nähtäväkseen tulikivenkatkuisen ja varmasti vauhdikkaan kärkikamppailun.

– Etukäteisasetelmia kun katsoo, niin kova pelihän sieltä on tulossa, rupattelee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyylilleen rauhallisena.

Vaikka kyseessä onkin tyylipuhdas kärkimatsi, ei kokenut kotkalaisluotsi halua tehdä siitä sen suurempaa numeroa.

– Pelinähän edessä oleva kotiottelu ei ole kuin yksi sarjapeli muiden joukossa, josta on mahdollista hankkia kolme lisäpistettä omaan pussiin, Oksanen kommentoi.

Vastus on joka tapauksessa huippuluokkaa II-divisioonatasolla ja se jos mikä saa myös titaanileirissä aikaan tyytyväisiä nyökkäyksiä, sillä nyt pelkkä perussuoritus ei riitä enää voittoon asti.

– GrIFK on meille tähän kohtaan kautta todella hyvä mittari – nyt näemme missä oikeasti olemme pelillisesti menossa, titaanipiiskuri virkkoo.

Joukkueiden välillä on tiukan sarjatilanteen lisäksi sopivasti muutakin kipinöintiä, sillä GrIFK oli juuri se vastustaja, joka päätti viime keväänä Titaanien kauden kuin seinään ratkaisevan välieräottelun lopussa tekemällään tasoitusmaalilla.

Kyseinen, kirvelevä muisto, on totta kai edelleen punanuttujen mielissä, mutta vahvassa voittovireessä oleva kotkalaisryhmä katsoo päävalmentajansa mukaan vain ja ainoastaan eteenpäin.

– Edelliskevään pelit ovat jo menneen talven lumia ja niitä on turha enää miettiä. Katsotaan niitä kalavelkojen maksua sitten mahdollisesti pudotuspelivaiheessa, sanoo Oksanen.

Se lienee sanomattakin selvää, että haastajana Kotkaan lauantaina saapuva Grani ei tule olemaan Ilona Areenan askissa ”tunkiolla oleva kukko”, joka määrää taiston tahdin.

– Tiedämme, että vastaan asettuu vahva joukkue kovalla ykköskentällä höystettynä, mutta kyllähän siitä lähdetään liikkeelle, että me määräämme pelin tahdin ja sen turvin hoidamme voiton kotiin, paaluttaa Oksanen.

Luvassa vauhdikas kiekkoilta

Titaanien lauantai-illan vastustaja, Grankulla IFK – on II-divisioonan Etelä-lohkon viime kevään hopearyhmä, joka tunnetaan tuttavallisemmin oravalaumana – uusi niin valmennus- kuin pelaajapuoltaan kesän aikana ja se on näkynyt joukkueen otteissa entisestään parantuneena tekemisenä.

Grania luotsaa kuluvalla sesongilla Titaanien päävalmentaja Marko Oksaselle erittäin tuttu parivaljakko Jyrki Moilanen ja Hannu Kottonen, joilla on näpeissään aiemmasta entistä dynaamisempi sekä nälkäisempi pelaajanippu.

– Uskon, että Grani on vielä enemmän liikkuvampi ja aktiivisempi joukkue kuin viime kaudella, kiitos uuteen uskoon menneen valmennuksen, toteaa Oksanen.

– Se tosin sopii meille kuin nyrkki silmään, sillä kyseessä on aikalailla samantapainen ryhmä kuin mitä me olemme.

Hurjan ykkösvitjansa Sami SaastamoinenTeemu LagerströmMikko Palotie johtamana seitsemästä pelaamastaan pelistä viisi voittoa napsinut GrIFK joutuu saletisti miettimään hieman uusia jippoja edessä olevaan kärkikoitokseen, sillä Titaaneita vastaan ei niin vain maaliverkkoa heiluteta.

Tästä kertoo omaa kieltään se fakta, että punanuttujen maaliverkkoon on viimeisessä neljässä pelissä isketty vain kuusi kiekkoa ja tätä samaa tiukkaa puolustuspelaamista kotkalaiset aikovat jatkaa myös oravalauman isäntänä.

– Olemme pystyneet pelaamaan viimeisissä otteluissamme hyvää maalivahti- ja puolustuspeliä sekä samalla kontrolloineet pelin kulkua – samaa tahtia olisi tarkoitus jatkaa myös kotihallissa, Oksanen selventää.

– Meidän pitää lauantaina pyrkiä tekemään kaikki asiat niin hyvin kuin mahdollista sekä sen myötä pelaamaan omalla hyvällä tasollamme.

Titaanit on ollut tähän mennessä Etelä-lohkon yleisömagneetti, sillä punanuttujen kotiotteluissa on käynyt keskimäärin 330 katsojaa.

Ilona Areenalle mahtuu kuitenkin vielä rutkasti lisää silmäpareja seuraamaan kotkalaismiehistön taistelua ja mikä olisikaan otollisempi paikka tulla katsomaan paikallista lätkää, kuin lauantai-iltana Titaanien ja GrIFK:n välillä miteltävä kärkikahina?

– Jos haluat viettää vauhdikkaan kiekkoillan, niin kannattaa tulla katsomaan meidän kotipeliämme, evästää titaanipiiskuri Oksanen viikonlopun viihdettä itselleen etsiviä jääurheilun ystäviä.

– Meillä on kasassa nuorekas, liikkuva ja aktiivinen joukkue, jonka pelaamista on aivan varmasti hauska seurata katsomosta käsin!

Titaanien ja GrIFK:n välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (24.10.) käyntiin kello 16:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 6 & 3 euroa TERVETULOA!