Karkki vai kepponen?

30.10.2015

Järvenpään lauantai-illassa on luvassa jälleen kerran todella tuima taisto II-divisioonan Etelä-lohkon kärkikamppailun voitosta.
Järvenpään lauantai-illassa on luvassa jälleen kerran todella tuima taisto II-divisioonan Etelä-lohkon kärkikamppailun voitosta.

Kun vastakkain isketään II-divisioonan Etelä-lohkon kaksi kärkijoukkuetta, jotka ovat myös viimeisen viiden pelatun ottelun mukaan lasketun kuntopuntarin paalupaikoilla, ei lauantai-iltana Järvenpään K-Rauta Areenalla miteltävälle koitokselle paljon herkullisempia etukäteisasetelmia olisi voinut pedata. Tästä syystä Haukkojen ja Titaanien jäädytetyllä näyttämöllä tähdittämiä ”Halloween-paardeja” ei kovin helpolla kannata jättää väliin.

Kuluvan viikon lauantaina juhlittava Pyhäinpäivä, Pohjois-Amerikassa paremmin Halloweenina tunnettu juhla, pitää sisällään jos jonkinlaista kujeilua ja kommervenkkia.

Kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken voimalla ”Rautaliigan” kärjessä porskuttava Titaanit sai sopivaa esimakua tulevasta jo edellisessä koitoksessaan, vääntämällä pitkän kaavan mukaan edenneen kärkikamppailun silloisen sarjakakkosen GrIFK:n kanssa.

Granin punanutuille antama ”sparri” ennen Haukkoja vastaan miteltävää taistoa oli erinomainen muistutus siitä, että menestys tulee edelleenkin vain sanakirjassa ennen työntekoa.

– Isoin teemamme on tällä hetkellä oman pelaamisemme parantaminen – viime viikonlopun GrIFK-ottelussa pääsimme kiinni sellaisiin pelillisiin asioihin, jotka eivät meidän osalta ole vielä aivan valmiita, rupattelee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Sekin on kokeneen titaaniluotsin mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia, että kotkalaisjoukkue iskee lyhyen ajan sisään toistamiseen yhteen ennakolta kovana tiedetyn vastustajan kanssa.

– Pirun hieno homma, että saamme heti perään toisen todella kovan ottelun eteemme – se on tärkeää ihan jo oman tekemisemmekin kannalta, kun tiedämme, ettei lauantaista ole tulossa helppo iltapuhde, Oksanen tuumii.

Uuteen kärkitaistoon valmistautumista helpottaa myös se, että Titaanit pystyi vaikeuksista huolimatta nappaamaan tililleen myös kauniaislaisvastuksen päänahan.

– Totta kai se nosti itseluottamusta, kun saimme Grania vastaan pelattua kuitenkin suhteellisen hyvän ottelun ja otettua voiton itsellemme, Oksanen kommentoi.

Jotta punanutut pystyvät Järvenpäässä jatkamaan voittoisaa taivallustaan, tulee jokaisen lauantai-iltana titaanipaidan päälleen vetävän hokisoturin pystyä noudattamaan valmennuksen laatimaan pelisuunnitelmaa jämptisti koko kärkikamppailun ajan.

– Keskittymisemme täytyy säilyä olennaisessa täyden 60 minuutin ajan – sen avulla pystymme aivan varmasti pelaamaan hyvän pelin, punanuttupiiskuri evästää.

– Meidän pitää olla myös todella hyvin hereillä niin puolustuspelaamisessamme kuin kaikilla muillakin pelin eri osa-alueilla, mikäli mielimme tehdä voittoputkellemme jatkoa.

”Katsotaan mitä takataskuistamme oikein löytyy”

Helpolla Titaanit ei tosiaankaan tule voittoputkeaan kasvattamaan, sillä kotkalaisia päävalmentajansa Ari Kuisman johdolla Pyhäinpäivänä isännöivä Haukat on ehkäpä koko ”Rautaliigan” Etelä-lohkon meritoitunein joukkue.

Ylimielisyyteen, siitä usein johtuvaan lepsuun pelaamiseen saati virheisiin ei siis todellakaan ole varaa, mikäli haukkaluolasta aikoo vierasvoiton käydä kotimatkalleen mukaan poimimassa.

– Haukat on erittäin kokenut ja rutinoitunut joukkue, joka kyllä virheistä perinteisesti rankaisee kovalla kädellä, toteaa myös Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Sarjataulukon 2. sijalla, neljä pistettä Titaanien perässä, oleva Haukat oli edelliskaudella ylitsepääsemättömän vaikea vastus kotkalaisille – joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät jägeläisten nimiin 3-1- ja 2-1-lopputuloksilla.

Tätä faktaa ja ottelun tärkeyttä peilaten, lauantai-illan ”Halloween-paardeista” tulee tuskin kovinkaan suuria maalijuhlia, vaikka joukkueet mättivätkin ennen sarjakauden alkua pelaamissaan kahdessa harjoitusottelussa toistensa verkkoihin yhteensä 27 täysosumaa.

– Uskon, että kumpikin joukkue lähtee pelaamaan todella tarkasti, jonka ansiosta ottelusta tulee viime kauden malliin vähämaalinen ja tiukka vääntö voitosta, sanoo punanuttuluotsi Oksanen.

– Hyökkää sekä puolusta oikein, jotta pystyt kamppailemaan ottelun voitosta.

Jääkiekko mielletään usein totiseksi lajiksi, jonka parissa kukkii omanlaisensa huumorinkukka. Myös titaanileirissä hommat tehdään aina tosissaan, muttei kuitenkaan liian vakavalla ilmeellä.

Kotkalaisjoukkueen kärkipeliä edeltävissä harjoituksissa onkin ollut vallalla varsin hyvä vireystila, joka tulee varmasti siivittämään punanutut vahvaan suoritukseen kiekon pudotessa ensimmäisen kerran jäähän Järvenpään K-Rauta Areenalla.

Titaaneilla on myös selkeä päämäärä (kepponen) sille, millä tavoin isäntien pelaaminen saadaan pois raiteiltaan, jotta arvokkaat sarjapisteet (karkki) löpsähtävät jälleen punanuttujen plakkariin.

– Kyllä me yritämme viritellä jonkinlaista pelillistä ”Halloween-kepposta” Haukkojen päänmenoksi ja aiheuttaa täten jo etukäteen painajaisia tulevasta, naurahtaa Oksanen

– Katsotaan mitä takataskuistamme oikein löytyy, päättää kotkalaiskäskyttäjä tarinointinsa arvoituksellisesti.

Oksasen mainitsemat jekut selviävät, kun Haukkojen ja Titaanien välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan K-Rauta Areenalla lauantaina (31.10.) käyntiin kello 18:50 alkaen.

Mikäli et lähde Järvenpäähän kannustamaan punanuttuja vierasvoittoon, voit seurata kamppailun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.