Tehohetket kotivoiton takeena

21.11.2015

Topi Paappanen oli lauantai-illan ottelun aikana mukana niin hyvässä kuin pahassa.
Topi Paappanen oli lauantai-illan ottelun aikana mukana niin hyvässä kuin pahassa.

Kaksi viikkoa kestäneeltä tauolta takaisin pelihommiin palannut Titaanit onnistui alun himmailun jälkeen kääntämään Ilona Areenalla lauantaina mitellyn ”Rautaliiga”-taiston nimiinsä, mutta helpolla kotivoitto ei tosiaankaan irronnut. Kotkassa vieraillut HC Giants pisti jälleen tiukasti kampoihin, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään punanuttujen kerätessä kaikki jaossa olleet sarjapisteet itselleen maalein 5-1 (2-0, 2-1, 1-0).

Titaanit – HC Giants 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

09:24 1-0 Ville Myyryläinen (Miro Mänttäri, Marko Puhakka)
10:00 2-0 Santeri Kunttu (Tomi Pylväläinen, Juuso Löppönen) VoM
24:03 3-0 Aapo Lampinen (Eppu Oksanen, Juho Luukkonen)
24:30 4-0 Topi Paappanen (Joni Jokila, Paavo Viinikainen)

28:42 4-1 Jere Saarinen (Niko Forsström, Jan-Erik Kammonen)
42:40 5-1 Joni Kainulainen (Joonas Saarilehto, Santeri Kunttu)

Maalivahdit:

Titaanit – Oskari Taari 5+10+10= 25 torjuntaa
HC Giants – Eelis Turta 17+14+12= 43 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 1 x 20min= 39min
HC Giants 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Titaanileirissä oli jo ennakkoon harmiteltu sitä, että kesken hyvän vireen joudutaan pitämään täysin turha tauko peleistä. Pelaamattomuus myös näkyi selkeästi punanuttujen otteista, sillä kotkalaiset olivat hienoisesti kuutamolla lauantaisen kotiottelunsa alkuminuutit.

Titaanien hakusessa ollut pelituntuma sopi sitä vastoin Ilona Areenalle vierailleelle HC Giantsille, joka pistikin isäntänsä pinteeseen kovan karvaus- ja taklauspelin voimalla.

– Kyllä se vain tässä vaiheessa on niin, että kaksi viikkoa taukoa tähän vaiheeseen kautta ei ole hyvä asia – pelaamattomuus näkyi ottelun alussa, harmitteli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Pääsimme kuitenkin pienen tunnusteluvaiheen jälkeen varsin hyvin peliin sisään.

Punanuttujen selvitettyä alun ahdinko osin tuurin ja osin taidon sekä maalivahtinsa Oskari Taarin johdolla, alkoivat askelmerkitkin vihdoin osua kohdilleen.

Sen seurauksena kepeällä jalalla viimeisissä taistoissa kirmannut ja ketsuppipullonsa auki saanut Ville Myyryläinen karkasi Miro Mänttäri lättysyötön seurauksena tekemään ottelun avausosuman aikaan 9:24.

Hanat auki saanut kotijoukkue iski lisää vettä myllyyn heti seuraavassa vaihdossa – tällä kertaa vahvan ”hyökkäysalueen myllymatin” päätti oman ohjauksensa riparikiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Santeri Kunttu, jonka jatkokudille HC Giants-veskari Eelis Turta ei voinut muuta, kuin heiluttaa valkoista lippua antautumisen merkiksi.

Titaanien vahva rynnistys jatkui myös taiston toisen erän alkupuolella, kun jo yhden tuhannen taalan paikan vain hetkeä aiemmin hukannut Aapo Lampinen jaksoi yrittää loppuun asti ja huudattaa näin ollen 290 silmäparia käsittänyttä kotkalaisyleisöä jo kolmannen kerran ottelun aikana.

Lampisen 3-0-osuma oli hädin tuskin ehditty kuuluttaa ja taas soi vieraiden maaliverkko. Tällä kertaa kumimuikun rysään laittoi Topi Paappanen, joka pääsi kenenkään estelemättä käsiksi ketjukaverinsa Joni Jokilan laukauksen karoille.

Neljän maalin johtoasemaan purjehtinut titaanimiehistö ajatteli tässä kohtaa pelin olevan kutakuinkin taputeltu ja se taas tiesi sitä, että nöyryys pelaamisesta heitettiin romukoppaan sekä alettiin vain hyökätä puolustuksen kustannuksella.

Kun tähän päälle punanutuille alkoi tämän tästä sattumaan huolimattomuusvirheitä kiekon kanssa, näki HC Giants tilaisuutensa tulleen iskemällä kovaa vastaan ja kas kummaa, kiekkoa päästiinkin kaivamaan ensimmäisen kerran illan aikana kotijoukkueen uunista.

Toki Jere Saarisen ampuma 4-1-kavennus oli aikamoinen ”hillomunkki”, sillä miehen siniviivan tuntumasta ampuma peliväline otti matkalla parikin kimmoketta ja painui lopulta kaaressa ohi hölmistyneen titaanivahti Oskari Taarin.

Titaanien onnistui vielä höystää hollolalaisten draivia muutamilla turhilla rangaistuksilla erän loppuminuuteilla, mutta punanuttujen alivoimapelaaminen oli täyttä rautaa, eikä vierasjoukkue onnistunut enempää maalilukemia kaunistelemaan.

– Kuvittelimme ilmeisesti pelin olevan 4-0-tilanteessa taputellun – kevään pelejä silmällä pitäen meillä on vielä aika pitkä matka ehjään 60-minuuttiseen, murahti kotkalaiskäskyttäjä Oksanen.

– Aiheutimme itsellemme toisessa erässä turhilla jäähyillä päänvaivaa ja siihen päälle kaveri sai vielä lisää uskoa omaan juttuunsa pienimuotoisella onnenkantamoisella.

Nöyryys löytyi uudelleen

Toisella erätauolla titaanivalmennus kertasikin kopissa omilleen peruspelaamisen alkeet ja painotti oman pelisuunnitelman järkevää sekä säntillistä noudattamista.

Punanutut ottivat tästä onkeensa ja kolmas erä olikin isänniltä todella vahva taidonnäyte johtoasemassa pelaamisesta.

HC Giantsin teki kyllä ihan kaikkensa, jotta pelin suunta muuttuisi heille suotuisaan suuntaan, mutta lopullisesti ilmat vieraiden ilmapallosta puhalsi heti päätöserän alussa pihalle Joni Kainulainen, joka ampui pienestä kulmasta limpun häkkiin ja lukemat 5-1:een.

Toista kertaa Titaanit ei enää neljän maalin johtoasemassa höllännyt omaa otettaan ja kun HC Giants vielä sopivasti tunaroi muutaman jo varmalta näyttäneen maalipaikan, eivät ottelun tilastomiehet päässeet enää maalimerkintöjä aikakirjoihin nakuttelemaan.

Rangaistuksia ja vieläpä isoja sellaisia tuli sitten senkin edestä.

Digitaalit pysähtyivät Ilona Areenalla ajassa 49:15 sattuneen rysähdyksen seurauksena, kun päätykiekkoa tavoitelleet HC Giantsin Tuukka Penttilä ja Titaanien Topi Paappanen ajautuivat peräkanaa voimalla päin laitaa.

Takaa tulleen titaanihyökkääjän alle jäänyt Penttilä loukkasi kasvojaan pahannäköisesti ja verta raaputeltiinkin sen seurauksena pitkät tovin irti jäästä.

Vaikka kontaktitilanne olikin tyylipuhdas vahinko, ei ottelun tuomaripari Jani Luoma-aholle ja Mikko-Pekka Rautiolle jäänyt Penttilän loukkaannuttua muuta vaihtoehtoa, kuin passittaa Paappanen suihkun puolelle 5+20 minuutin rangaistus niskassaan.

Epäonnista tilannetta seuranneen viiden minuutin mittaisen alivoiman Titaanit kuitenkin taisteli eläimellisellä raivolla maalivahtinsa Taarin johdolla pois kellosta ja sitten olikin vuorossa jälleen uusi rysähdys.

Nyt antavana osapuolena oli HC Giantsin Patrik Ruponen, jonka käsivarsi mäjähti laitaväännön aikana Titaanien Miro Mänttärin päähän.

Mänttäri ei onneksi loukannut itseään sen pahemmin ja Ruponen pääsi näin ollen ”pälkähästä” 2+10 minuutin rangaistuksen kera.

Kun enempää sen suurempia tapahtumia ei kaukalossa enää nähty, päätti summerin soiminen taiston Titaanien tyylipuhtaaseen kotivoittoon maalein 5-1.

Punanuttujen pääpiiskuri Marko Oksanen oli todella tyytyväinen omiensa kolmannen erän pelaamiseen.

– Kolmas erä oli meiltä esimerkillinen suoritus – pelasimme nöyrästi ja teimme prikulleen sovittuja asioita, suitsutti Oksanen.

Titaanien vahvan suorittamisen entistä maistuvammaksi teki se, että HC Giants pisti isännät oikeasti taas kerran enemmän kuin ahtaalle, eikä suostunut taipumaan ilman kunnon kamppailua. Oksanen lähettikin vastapuolen leiriin ansaitut kehut.

– HC Giants on hyvin valmennettu ryhmä, joka pelaa fyysisesti ja äärimmäisen kurinalaisesti sekä keskittyy vain oleelliseen, titaaniluotsi totesi ykskantaan.

– Vaikka olimmekin tänään parempia, niin en ihmettele yhtään vastapuolen sarjasijoitusta – hyvä joukkue kaikkinensa.

Topi Paappasen päätöserässä saamaan ulosajoon Oksanen halusi myös sanoa oman kantansa.

– Kaikki tietävät, että Topi ei todellakaan ole sentyylinen pelaaja, joka kaukalossa ollessaan yrittää tarkoituksella vahingoittaa vastustajia – se tilanne oli niin vahinko, kuin vain vahinko voi olla, antoi Oksanen synninpäästön luottosentterilleen.

– Ikäviähän tuollaiset tärskyt ovat, mutta niitä vain aina välillä tässä lajissa sattuu.

Makeasta kotivoitosta huolimatta Titaanit ei voi kovin kauaa aikaa sitä suussaan makustella, sillä vulkaaninen kuminpalanen putoaa reilun vuorokauden sisällä uudemman kerran jäähän Vantaan Trio Areenalla.

– Joudumme nopeaan tahtiin kasaamaan rivimme uudestaan ja lataamaan itsemme täyteen taistelukuntoon, eikä vastus tosiaankaan helpotu yhtään, käänsi Oksanen katseensa jo kohti sunnuntaista koitosta.

Punanuttujen vastustajaksi asettuva, II-divisioonan Etelä-lohkossa 3. sijalla oleva, HC Vantaa ei ole mikään helppo pala purtavaksi ja se titaanileirissä myös tiedostetaan varsin hyvin.

– Olen kokoajan ollut sitä mieltä, että HC Vantaa on yksi tämän sarjan kovimmista joukkueista, kommentoi Oksanen.

– Kunhan vain jatkamme samaan tahtiin kuin tänäänkin, niin uskon, että saamme hyvän lopputuloksen aikaiseksi.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (22.11.), kun punanutut matkustavat Vantaan Trio Areenalle, jossa majaansa pitävä HC Vantaa isännöi kello 19:50 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.