Titaanit osoitti luonteensa lujuuden

22.11.2015

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli todella tyytyväinen joukkueensa sunnuntai-illan esitykseen.
Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli todella tyytyväinen joukkueensa sunnuntai-illan esitykseen.

Titaanien kaksi tiukkaa ottelua sisältänyt viikonloppu sai täydellisen päätöksen. Punanutut kävivät nimittäin hakemassa Vantaan Trio Areenan ”iltavalaistuksessa” pelattua peliä isännöineestä HC Vantaasta arvokkaan vierasvoiton tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4-5 (1-2, 2-2, 1-1).

HC Vantaa – Titaanit 4-5 (1-2, 2-2, 1-1)

01:25 1-0 Miikka Huotari (Aki Ronkainen, Matias Nousiainen)
06:04 1-1 Ville Myyryläinen (Eppu Oksanen, Paavo Viinikainen)
17:53 1-2 Ville Myyryläinen
27:27 1-3 Juho Paavola (Santeri Kunttu, Paavo Viinikainen)
30:20 1-4 Aapo Lampinen (Eppu Oksanen, Henri Saukkonen) TV

30:47 2-4 Jaakko Savolainen (Jose Sneck) TV
36:29 3-4 Johannes Usano (Aki Ronkainen) YV SR
46:03 4-4 Teemu Lyytikäinen (Tomas Ramstedt, Joonas Liikala)
49:16 4-5 Juho Paavola (Topi Paappanen, Joni Jokila) VoM

Maalivahdit:

HC Vantaa – Jere Högbacka 12+12+19= 43 torjuntaa (poissa 59:05-60:00)
Titaanit – Oskari Taari 9+11+9= 29 torjuntaa

Jäähyt:

HC Vantaa 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 6 x 2min= 12min

”Rautaliigassa” ei liiemmin sanaa glooria tunneta. Sen sai sarjajohtaja Titaanit kokea tiukan viikon päätteeksi, kun punanutut matkustivat sunnuntaina Vantaalle ja alkoivat vääntää hieman ennen iltakahdeksaa alkaneessa kamppailussa peistä kotijoukkue HC Vantaan kanssa.

Ottelusta muodostui aivan samanlainen taisto paremmuudesta, kuin mitä joukkueiden kaikki aiemmatkin kohtaamiset jäädytetyllä keppitappelutantereella ovat olleet – tiukka ja tasainen aina alusta loppuun asti.

– Vantaa oli odotetun kova – heillä oli tappio alla eiliseltä ja näkyi eritoten alussa, johon he iskivät kovaa, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

HC Vantaa näyttikin välittömästi vierailleen, ettei se ala tippaakaan nöyristellä muutamaa sijaa ylempänä sarjataulukossa olevan kotkalaispumpun edessä.

Digitaalit pysähtyivätkin tämän myötä Trio Areenalla ensimmäisen kerran ajassa 1:25, kun isäntien Miikka Huotari pääsi siirtämään kumimuikun täysin vapaasti maalin edestä ohi titaaniveräjää vartioineen Oskari Taarin.

– Emme olleet aivan hereillä alussa, mutta pääsimme onneksi nopeasti peliin mukaan, mietiskeli Oksanen.

Lähes välittömästi tappioasemaan joutuneet punanutut saivat takaiskusta kuitenkin riittävän suuren herätysruiskeen ja kiekon alkaessa totella sekä jalkojen liikkua, nappasivat kotkalaiset pelin hallinnan itselleen.

Se tuotti myös ansaittua tulosta, kun viime otteluissa oivaan vireeseen äitynyt Ville Myyryläinen kävi junttaamassa kiekon avauserän aikana kahdesti HC Vantaan maalilla seisseen Jere Högbackan selän taakse.

Titaaneilla oli muutenkin tukku hyviä tekopaikkoja, mutta kahta kertaa enempää, ei Högbacka suostunut avauskaksikymppisen aikana antautumaan.

Myös kotijoukkueella oli omat tonttinsa lisäosumien tekoon, mutta titaanivahti Taari näytti mikä hän on miehiään ja koppasi muun muassa todella näyttävästi p-pisteiden välistä laukomaan päässeen Aki Ronkaisen kudin räpylänsä uumeniin.

1-2-taukojohdosta toiseen erään sännänneet punanutut lisäsivät tehoja koneistoonsa ja kun HC Vantaa antoi vielä vähän siimaa, napautti Titaanit jälleen kumilimpun kahdesti Högbackan vartioiman kotiveräjän perukoille.

Illan kolmannen titaanimerkkisen täysosuman täräytti Santeri Kuntun loistavan karvauksen sekä sitä seuranneen kiekonriiston jälkeen Juho Paavola ja lisää vettä kiukaalle heitti hetkeä myöhemmin Eppu Oksasen maukkaasta tarjoilusta pelivälineen aivan vantaalaisrysän oikeaan yläpesään tulittanut Aapo Lampinen.

Kolmen maalin karkumatkan olisi luullut vapauttavan entisestään Titaanien pelaamista, mutta kävikin juuri päinvastoin – HC Vantaa kuittasi heti Lampisen 1-4-osumaa seuranneessa vaihdossa hienoisella onnenkantamoisella eron kahteen Matias Nousiaisen toimesta.

Punanuttujen pelaaminen sekä tekeminen sekosivat tästä aivan täysin ja kun pelitavan nöyrä noudattaminenkin pääsi unohtumaan, oli isäntien vuoro heiluttaa tahtipuikkoa kaukalossa.

Titaanit avitti vielä HC Vantaan nousua ottamalla pari tyhmää jäähyä, joista toisen kotijoukkue kuittasi Johannes Usanon laukoessa Aki Ronkaisen viivakudin paluukiekosta ohi voimattoman Oskari Taarin.

– Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli meille tänään todella vaikea, manasi titaaniluotsi Oksanen.

– Hölmöilimme siinä ihan itse – teimme hirveän määrän virheitä ja otimme turhia rangaistuksia.

”Lämmittää mieltä todella paljon”

Vantaalaisten hyvä peli-ilme kantoi hedelmää päätöserän alussa, kun Teemu Lyytikäinen pelattiin kahdella – koko punanuttujen viisikon avanneella – syötöllä tekopaikkaan, josta mies ei erehtynyt, vaan piiskasi vihaisella rannekudilla telkän pönttöön.

Peli lähti siis ajassa 46:03 syntyneen 4-4-tasoituksen jälkeen vähän kuin uudestaan ”nollista liikkeelle” ja varmasti monella Titaanien otteita Trio Areenalla saati kotosalla internetin välityksellä seuranneella käväisikin mielessä, käykö kotkalaisille jälleen samalla tavalla ”kylmät”, kuin taannoin Järvenpäässä?

Noh… ei käynyt, sillä punanutut kokosivat todella nopeasti rivinsä ja iskivät hurjalla voimalla suoraan vastapalloon.

Titaanit ehti jo hukata valtaisan myllytyksensä aikana lukuisia tuhannen taalan tekopaikkoja, mutta punanutut eivät siitä huolimatta kuitenkaan lopettaneet epäonnistumisten hetkellä työntekoa saati uskoa omaan tekemiseensä.

Se totisesti kannatti, sillä ”pesukone” jatkoi vaihdosta toiseen linkoamistaan HC Vantaan päädyssä.

Lopulta Juho Paavola pääsikin läväyttämään Joni Jokilan ja Topi Paappasen oivan päätypelin sekä ensin mainitun antaman poikkikentän syötön jälkeen karkin reppuun ja Titaanit jälleen kuskin penkille kamppailussa.

Tätä johtoasemaa punanutut eivät sitten enää suostuneet sössimään, vaan jokainen kotkalaispelaaja tiivisti entisestään otettaan ja alkoi pelata omissa vaihdoissaan nöyrästi joukkueelle.

Titaanien tiivis puolustuspaketti kuluttikin vääjäämättömästi sekunteja yksi toisensa jälkeen pois pelikellosta, eikä vantaalaisille enää edes tarjoutunut kunnollisia paikkoja tasoituksen tekemiseen.

Toki isännät saivat vielä muutama minuutti ennen päätössummerin soimista miesylivoiman varsin heppoisin perustein, mutta tässäkään kohtaa kotkalaiset eivät suostuneet luovuttamaan, vaan tappelivat urhoollisesti Oskari Taari viimeisenä lukkonaan jäähyn pois ja sen myötä arvokkaan vierasvoiton itselleen.

4-5-lukemiin päättynyt taisto ja siitä ansaitut kolme sarjapistettä maistuivat titaanileirissä erittäin maukkailta. Punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen olikin kahinan tauottua erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin pelin ratkaisuhetkillä.

– Kolmas erä oli todella hyvää pelaamista koko joukkueelta. Onnistuimme jälleen tiivistämään pelaamistamme ja saimme aikaiseksi täysin ansaitun lopputuloksen, Oksanen suitsutti.

– Erityisesti tällaisia tiukkoja pelejä pitää pystyä kääntämään omiin nimiin ja se lämmittää mieltä todella paljon, kun näin käy.

Varsinkin tapa, jolla Titaanit hyydytti isäntänsä, sai kokeneen kotkalaispiiskurin hymyilemään. Punanutut osoittivat joukkueena sellaista luonnetta, jota menestymiseen aina tarvitaan.

– Kyllä, se oli nimenomaan juuri sitä, myhäili Oksanen.

– Tämä joukkue kasvaa kokoajan vain enemmän ja enemmän yhtenäisemmäksi. Tuloksellisestihan meillä on mennyt varsin hyvin, mutta etenkin pelillisesti parannamme jatkuvalla syötöllä.

Voiton ja sen mukanaan tuoman hyvänolontunteen vastapainoksi titaanileiriin satoi myös jobinpostia, kun Tomi Pylväläinen ja Marko Puhakka loukkasivat itseään taiston tuoksinassa.

– Ainahan siellä tuntuu vähän kolisevan, mutta turha niitä on alkaa murehtia, kommentoi Oksanen, erittelemättä tässä kohtaa sen suuremmin luottosoturiensa vammojen laatua.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (28.11.), kun punanutut matkustavat Hollolassa sijaitsevaan Heinsuon jäähalliin, jossa majaansa pitävä HC Giants isännöi kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.