Uusittu ykkösvitja Jättien turma

28.11.2015

Uusitun ykkösvitjan vasempaan laitaan istutettu Ville Myyryläinen oli jälleen lähes laittoman kovassa maalivireessä.
Uusitun ykkösvitjan vasempaan laitaan istutettu Ville Myyryläinen oli jälleen lähes laittoman kovassa maalivireessä.

Titaanien marssi II-divisioonan Etelä-lohkon kärjessä ei osoita hyytymisen merkkejä. Toistamiseen viikon sisään vastaan asettunut HC Giants pisti tällä kertaa kotikaukalossaan rajusti kampoihin, mutta joutui jälleen taipumaan punanuttujen edessä, lukemien kirjautuessa tiukan taiston jälkeen muotoon 4-6 (1-3, 1-2, 2-1).

HC Giants – Titaanit 4-6 (1-3, 1-2, 2-1)

02:24 1-0 Kim Ranta-aho (Aku Nevalainen, Niko Forsström)
03:12 1-1 Santeri Kunttu (Jani Vilkas, Marko Puhakka)
11:38 1-2 Ville Myyryläinen (Joni Kainulainen, Santeri Kunttu)
18:02 1-3 Kalle Kolehmainen (Tomi Pylväläinen, Eppu Oksanen)
20:31 1-4 Ville Myyryläinen (Santeri Kunttu, Joni Kainulainen) VoM

29:11 2-4 Kim Ranta-aho (Niko Forsström) YV
31:27 2-5 Ville Myyryläinen (Jani Vilkas, Joni Kainulainen)
46:46 3-5 Aku Nevalainen (Kim Ranta-aho, Tomi Stylman)
49:39 3-6 Markus Laakso (Joni Kainulainen, Juho Saarilehto) YV
59:50 4-6 Jan-Erik Kammonen (Samuel Fagerlund, Jere Saarinen)

Maalivahdit:

HC Giants – Eelis Turta 15+16+18= 49 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+16+7= 31 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 2 x 2min= 4min
Titaanit 6x 2min= 12min

Titaanien ja HC Giantsin väliset kaksi aiempaa kamppailua ovat olleet todella viihdyttäviä sekä tiukkoja vääntöjä, eikä lauantaina Hollolassa mitelty kolmas kohtaaminen juurikaan edeltäjistään poikennut.

Kumpikin joukkue keskittyi jälleen pelaamaan kiekkoa ja yrittämään maaleja, eikä vain rikkomaan vastapuolen pelaamista, joten tuskin voi olla kovin väärässä jos sanoo ottelua seuranneiden katsojien varmasti viihtyneen Heinsuon jäähallin lehtereillä.

Kahden laatujoukkueen kahinaan lisättiin vielä yksi entinen NHL-pelaaja, joka tottelee tuttavallisemmin nimeä Marko Jantunen, oli ottelu ennakkohypé lähes käsin kosketeltavissa.

Titaanimiehistölle 44-vuotiaan konkarin näkeminen kaukalossa oli mitä ilmeisimmin lievä šokki, sillä sen verran telineissä punanutut pari ensimmäistä minuuttia olivat.

– Tiesimme, että kaveri tulee alkuun kovaa aivan kuten viikkoa aiemmin – kai siinä vähän liiaksi ihmeteltiin Hollolan hallin valoja ja erityisesti kaukalossa ollutta Jantusta, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

HC Giants huomasi tämän, kiitti ja kumarsi sekä iski ajassa 2:24 kotkalaismaalia vartioineen Niilo Pussisen ”kuparisen” rikki, läpiajoon punanuttujen keskialueen sekoilun seurauksena kirmanneen Kim Ranta-ahon toimesta.

Aikainen takaisku toimi kuitenkin taas kerran herätysruiskeena kotkalaisille ja tasoitusta jouduttiinkin odottamaan vain 40 sekuntia, kunnes maalin edessä tyypilliseen tapaansa rouhinut Santeri Kunttu sai nostaa kädet ilmaan 1-1-osuman syntymisen merkiksi.

– Pääsimme 0-1-maalin jälkeen kuitenkin todella nopeasti kiinni omaan pelaamiseemme ja siitähän se kelkka sitten pikkuhiljaa kääntyi oikeaan suuntaan, jatkoi Oksanen.

Ottelun avauserä oli ehkäpä koko 60-minuuttisen villeintä menoa kaukalossa, sillä hyökkäykset soljuivat valtoimenaan päästä päähän, eikä kunnolla organisoidusta puolustuspelaamisesta tuntunut kummallakaan osapuolella olevan sen suurempaa tietoa.

Etenkin kotijoukkue hukkasi tuhottoman määrän ylivoimahyökkäyksiä, kun taas vastavuoroisesti Titaanit kävi nakkaamassa paikoistaan kiekkoa reppuun.

Punanutut ensimmäisen kerran johtoasemaan ampui p-pisteiden väliin täysin vapaaksi hiipinyt Ville Myyryläinen, jolle namupassin tarjoilivat uusitun ykkösvitjan muut miehet – Joni Kainulainen sekä Kunttu.

Kun vielä pitkästä aikaa edustusmiehistön mukana pakitellut Kalle Kolehmainenkin onnistui siniviivan tuntumasta lähteneellä kudillaan ohittamaan erän lopulla hollolalaisveskari Eelis Turtan, siirryttiin ensimmäiselle huilitauolle vieraiden 1-3-johdossa.

Myyryläisen vietyä heti toisen erän alkajaisiksi hurjan rumputulen jälkeen Titaanit jo kolmen maalin karkumatkalle, päättivät ottelun tuomarit Rauli Järvinen ja Reijo Pellikka tasoitella puntteja sekä komentaa peräjälkeen kolme kotkalaispelaajaa rangaistujen aitioon.

Punanutut tappoivat kaksi ensimmäistä alivoimaansa, mutta kolmas koitui kohtaloksi. Niko Forsström malttoi viivassa katsoa ja odottaa juuri sopivan hetken, jotta Kim Ranta-aho liukui maalin kulmalle sekä lähettää sen jälkeen tyylipuhtaan biljardisyötön päätyplankin kautta joukkuekaverinsa lapaan.

Ranta-aho ei pelivälinettä haltuunsa ottanut, vaan napautti suoraan vastakiekkoon ja onnistui näin yllättämään titaanivahti Pussisen jo toistamiseen illan aikana.

Titaanit ei tästä saati tuomareiden vihellyksistä ollut moksiskaan ja Aapo Lampinen karkasikin seuraavassa vaihdossa läpiajoon sekä tuli takaapäin kampitetuksi kotijoukkueen Patrik Ruposen toimesta.

Tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen Lampinen kuitenkin harmittavasti suttasi, sillä hyvin kokeneen titaanihyökkääjän aikeet haistanut Turta onnistui venyttämään patjansa rystykudin eteen ja pitämään maalilukemat muuttumattomina.

HC Giants-häkkärin hyvä fiilis haihtui hetkeä myöhemmin savuna ilmaan, kun kukapa muukaan kuin Ville Myyryläinen sivalsi Jani Vilkkaan siniseltä maalille ampuman kiekon pienestä kulmasta tarkasti reppuun ja sovitteli tämän jälkeen knallia päähänsä kypärätempun merkiksi.

– Kyllähän meillä oli toisella erässä hieman liikaa rangaistuksia ja en kyllä kaikista tuomioista ole tuomareiden kanssa yhtä mieltä, kommentoi Oksanen.

– Neljä kakkosta yhteen erään on aina varsin haastava tilanne, mutta siitä huolimatta veimme myös toisen erän nimiimme.

”Vedin kanin hatusta”

Titaanien kolmen maalin karkumatka päätöserään oli lopulta riittävän suuri ja vaikka hetken aikaa hieman happea vaihtopenkin puolella vetänyt Marko Jantunenkin teki voitavansa, ei kotijoukkue enää kunnolla noussut voittotaisteluun mukaan.

Toki HC Giants kavensi jälleen ylivoimalla, kun Kim Ranta-ahon syöttö maalin takaa tavoitti sen eteen liukuneen Aku Nevalaisen, eikä Niilo Pussinen voinut suoraan syötöstä lähteneelle kudille yhtikäs mitään.

3-5-maalin jälkeen isännät hönkivät hetken aikaa raivolla päälle ja onnistuivatkin pyörittämään peliä punanuttujen kenttäpäädyssä, mutta kiri katkesi lopullisesti Iiro Sopasen titaanivahti Pussisen kaatamisesta saamaan estämisrangaistukseen.

Kun vielä hetkeä myöhemmin Sopaselle seuraa jäähyboxissa teki titaanikapteeni Joni Jokilaa kaksin käsin halaillut Patrik Ruponen, tarjoutui Titaaneille sauma iskeä lopullinen naula kotijoukkueen arkkuun.

Kahden miehen pakkopeli pyöri varsin mallikkaasti, mutta vedot suuntautuivat järjestään suoraan Eelis Turtan pelipaidan etumuksessa komeilleeseen Jätti-logoon.

Kaukaloon tarvittiin jälleen kermaisia lättyjä läpi kamppailun jaellut Joni Kainulainen, joka katseli aikansa ja peitti loistavasti aikeensa, jonka jälkeen lähti millimetrin tarkka alivoimakolmion halkaissut poikittaissyöttö, eikä Markus Laakson tarvinnut muuta tehdä kuin vetää liikkuvat taakse sekä juntata telkkä pönttöön.

Titaanipuolustajan osuma olikin viimeinen sinetti ottelulle, eikä Jan-Erik Kammosen 10 sekuntia ennen päätössummerin soimista ohjaama 4-6-kavennus ollut muu kuin laiha lohtu ilman sarjapisteitä jääneille hollolalaisille.

Titaaneille lauantai-illan vierasvoitto oli jo järjestyksessään viides perättäinen täysi kolmen pisteen potti ja se lämmittikin punanuttukäskyttäjä Marko Oksasen mieltä.

– Lähtökohdat otteluun olivat aika vaikeat, sillä jouduimme kuluneen viikon aikana tekemään paljon muutoksia pelaavaan kokoonpanoomme, Oksanen sanaili.

– Itse peli ja etenkin lopputulos olivat kokonaisuutena ihan hyviä – teimme kasaan saadulla ryhmällä hyvän työn, eikä siitä voi sen isommin valittaa.

Helpolla pisteet eivät taaskaan Kari Mäkitalon valmentamalta jättiläisporukalta irronneet ja Oksanen yltyikin kehumaan kotijoukkueen yritystä.

– Pakko kehua taas HC Giantsia – työmoraali ei siitä joukkueesta lopu kesken, Oksanen totesi.

– He roikkuivat jälleen hyvin pelissä mukana ja olivat etenkin ylivoimalla vaarallisia.

Suurin piikki isäntien lihassa ja vain päivää ennen ottelua uuteen uskoon pistetty Titaanien ykkösvitja Ville Myyryläinen (3+0) – Joni Kainulainen (0+4) – Santeri Kunttu (1+2), oli titaaniluotsin mukaan vain hetken päähänpisto.

– Vedin vähän kuin kanin hatusta tälle päivälle ja ihan onnistunut ketjumuutoshan se oli, kommentoi Oksanen kyseisen tehokolmikon syntymistä.

– ”Myyrä” on viimeisissä peleissä saanut vähän ketsuppipulloa auki ja hän toi omalla tekemisellään oivan lisän ykkösvitjaamme, joka toimikin kokonaisuudessaan todella mainiosti.

Titaanit oli pelikieltojen, loukkaantumisten ja muiden poissaolojen myötä kutsunut seuran A-nuorista hätiin Mikke Lempiäisen ja Janne-Pekka Pölläsen, jotka pelasivatkin varsin kelvollisesti nelosvitjan laidoilla.

– Pojat täyttivät paikkansa ja pelasivat omat vaihtonsa hyvin, vaikkei heille kovin suurta roolia tarjolla ollutkaan, rupatteli Oksanen.

Suussa varsin maukkaalle maistuvaa vierasvoittoa Titaanit ei taaskaan kovin pitkään voi juhlia, sillä punanutut ovat jälleen uudemman kerran ”tulessa” vajaan vuorokauden päästä kotihallissaan.

– Nyt vain normaalit valmistautumiset heti käyntiin loppuverryttelyjen sekä ruokailun muodossa ja ei muuta kuin huomista kohti, evästi Oksanen omiaan.

– Joudumme taas tekemään vähän muutoksia kokoonpanoon, mutta onneksi meillä on reserviä, josta voimme iskeä tuoretta pelimiestä askiin.

Titaanien sunnuntainen vastustaja HCK Salamat tulee nälkäisenä Kotkaan, sillä joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen meni syyskuun lopulla punanutuille parin maalin erolla. Oman lisänsä kirkkonummelaisten kohentuneeseen peli-ilmeeseen tuo saletisti myös tämäniltainen 6-3-kotivoitto PEPO:sta.

– Saamme varmasti vastaamme itseluottamusta uhkuvan Salamat, joten meidän pitää olla hereillä heti alusta lähtien, painotti Oksanen loppukaneetikseen.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (29.11.), kun HCK Salamat saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!

Mikäli haluat tehdä hyvää ja auttaa vähävaraisten perheiden lapsia, tuo hallille mukanasi joululahja sekä osallistu Joulupuu-lahjakeräykseen – saat tällä keinolla ilmaisen lipun sunnuntain ”Rautaliiga”-kamppailuun.