Voittaminen vaatii muutakin kuin paikalle tulon

29.11.2015

Hurjassa vireessä oleva Titaanien pörssikärki Joni Kainulainen rohmusi viikonlopun peleistä tililleen peräti yhdeksän (3+6) tehopistettä.
Hurjassa vireessä oleva Titaanien pörssikärki Joni Kainulainen rohmusi viikonlopun peleistä tililleen peräti yhdeksän (3+6) tehopistettä.

Titaanit poimi jälleen yhden merkinnän lisää voittosarakkeeseensa 6-1 (1-1, 3-0, 2-0) –lukemin, vaikka kotkalaisten peliesitys sunnuntaisen kotiottelun avauserässä olikin lähes alle kaiken arvostelun. Ilona Areenalle saapunut HCK Salamat näpäytti isäntiään alussa ja tappeli sen minkä vajaalla miehistöllään pystyi, muttei lopulta kyennyt estämään työnteon toisesta erästä eteenpäin aloittaneiden punanuttujen porhallusta.

Titaanit – HCK Salamat 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

01:57 0-1 Jeremi Teukku (Tomi Koskinen)
17:27 1-1 Marko Puhakka (Santeri Kunttu, Joni Kainulainen)
24:42 2-1 Joni Kainulainen (Ville Myyryläinen) VoM
25:22 3-1 Marko Puhakka
33:38 4-1 Joni Kainulainen (Jani Vilkas, Santeri Kunttu)
49:07 5-1 Joni Kainulainen (Santeri Kunttu) TV
51:16 6-1 Juho Saarilehto (Joni Kainulainen, Marko Puhakka) YV


Maalivahdit:

Titaanit – Henri Saarenmaa 9+8+7= 24 torjuntaa
HCK Salamat – Tommi Vettenranta 16+12+17= 45 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 3 x 2min + 1 x 10min= 16min
HCK Salamat 5 x 2min= 10min

Menestys tulee edelleenkin vain sanakirjassa ennen työntekoa – tämä vanha viisaus palautui pitkästä aikaa Titaanien mieliin sunnuntai-iltana Ilona Areenalla mitellyssä ”Rautaliiga”-kamppailussa.

Punanutut mitä ilmeisimmin luulivat, että pelkkä kannattajille jäällä näyttäytyminen riittää helppoihin pisteisiin, kotkalaisten nähtyä vain 12 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin suuruisella miehistöllä vieraaksi saapuneiden HCK Salamoiden rosterin.

– Kun näet vastapuolen olevan liikenteessä varsin vajaalla kokoonpanolla, tuo kyseinen näky helposti sen tunteen, että tämä homma hoituu pelkällä paikalle saapumisella, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyytymättömänä.

– Vaikkei niin saisi ikinä tietenkään olla, on se tietyllä tapaa jopa inhimillistä.

Vieraat antoivat kuitenkin heti taiston alussa oivan näpäytyksen takki auki pelanneelle kotijoukkueelle ja siirtyivät pelissä ”kuskin pukille”, kun Salamoiden Jeremi Teukku täräytti Tomi Koskisen laukauksen riparikiekon kotkalaisten uuniin.

– Tässä sarjassa ei edelleenkään ole yhtään niin huonoa vastustajaa, että voit lähteä napit auki pelaamaan, alleviivasi Oksanen.

– Salamat, joka muuten ei ole onnistunut kovin monta pistettä keräämään, on ollut meille molemmilla kerroilla todella vaikea vastustaja.

– Ehkä syy siihen on se joukkueesta löytyvä kokemus- ja peliälyn määrä – he malttavat tiukoissakin paikoissa mielensä ja pikkuisen kun annat löysää, ei hyvä heilu, kotkalaiskäskyttäjä kommentoi.

Teukun jo ottelun toisella peliminuutilla iskemä johtomaali kestikin ainoana tilastomerkintänä aina avauserän lopulle saakka, kunnes isäntien Marko Puhakka löysi tarkalla kudillaan reiän kirkkonummelaisten lihamuurista ja tasoitti taukolukemiksi 1-1.

Titaanien peliotteista ei ensimmäisen kaksikymppisen aikana tarvitse oikein muuta edes mainita, sillä niin heikkoa punanuttujen pelaaminen oli lähes kautta linjan.

Ainoa puhtaat paperit saanut mies seisoi välillä jopa päällään kotkalaismaalilla ja muun joukkueen olikin syytä kiittää isosti maalivahti Henri Saarenmaata, ettei omissa soinut yhtä kertaa enempää.

Puolivaloilla pelanneet punanutut saivat kuulla kunniansa ensimmäisen erätauon aikana, kun titaanivalmennuksen pukuhuoneen rakenteita natisuttaneet voimasanat herättelivät pelaajiston lopulta riittävän osuvasti, jotta tarvittava nöyryys ja työhaalarit pystyttiin kaivamaan jälleen esiin.

– Onneksi joukkueestamme löytyy, jos ei muuten niin pienen äänenkorottamisen kautta, riittävästi oikeanlaista ammattiylpeyttä, tokaisi Oksanen.

– Sen ansiosta tulimmekin toiseen erään aivan erilaisella asenteella ja se näkyi tulostaululla.

Kokenut titaaniluotsi oli tokaisussaan harvinaisen oikeassa, sillä toisesta erästä lähtien Titaanit alkoi pelata jälleen sarjajohtajan tyylillä, eikä selkeästi hitaammalla jalalla liikenteessä ollut HCK Salamat tuntunut enää pysyvän kovinkaan kaksisesti kyydissä mukana.

Varsinkin punanuttujen jo eilen tehokkaana häärinyt ykkösvitja tuntui vaihdosta toiseen kääntävän pelin painopisteen kirkkonummelaisveskari Tommi Vettenrannan nenän eteen ja pistävän samalla pesukoneen linkoamaan oikein olan takaa.

Kotkalaisten pyöritykset alkoivat myös tuottaa ansaittua tulosta, sillä Joni Kainulainen siirsi Ville Myyryläisen ”bulgaarialaisen” syötön jälkeen Titaanit ensi kerran johtoon ja vain 40 sekuntia myöhemmin Ilona Areenan ämyreistä kaikui Marko Puhakan nimi 3-1-osuman merkiksi.

Kun Kainulainen vielä ajassa 33:38 napautti hirveän hässäkän päätteeksi pelivälineen jo neljännen kerran Vettenrannan vartioimaan Salamat-rysään, olisi pelin voinut viheltää poikki ja laittaa pisteet jakoon.

”Ei kukaan enää keväällä muista millä tavalla pisteet ovat pussiin tulleet”

Pelin ratkettua Puhakan ja Kainulaisen maalien myötä, ei päätöserästä enää muodostunut mitään kovin kummoista spektaakkelia.

Titaanit halusi kuitenkin palkita uskolliset kannattajat paikalle saapumisesta ja joukkue pelasikin sen myötä todella ehyen kaksikymppisen.

Salamat ei muutamaa pahempaa paikkaa lukuun ottamatta juuri Henri Saarenmaata hätyyttelemään päässyt, kun taas kotijoukkue kävi vielä kahdesti naulaamassa karkin reppuun.

5-1-maalin viimeisteli läpiajon päätteeksi kypärätempun taiston tiimellyksessä iskenyt Joni Kainulainen, joka toimi järjestelijänä myös illan viimeisessä kihauksessa.

Se olikin sitten jo astetta kauniimpi, sillä punanuttujen pistepörssin kärkinimi näytti ylivoimalla taas kerran pelisilmäänsä sekä syöttötaitoaan ja vapautti takatolpalle hiipineen Juho Saarilehdon laukomaan edustusuransa ensimmäisen täysosuman.

Saarilehdon viimeistelemät päätöslukemat 6-1 tiesivät taas kerran sitä, että Titaanit pääsi poistumaan kaukalosta voittajana sekä kolme sarjapistettä rikkaampana.

– Kolmas erä oli meiltä erittäin fiksua pelaamista selkeässä johtoasemassa – ei silloin tarvitse enää raastaa ja repiä, vaan hoitaa tyylikkäästi hiekka pois tiimalasista, kehui Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Kuudes perättäinen voitto oli kotkalaisleirissä totta kai riemun aihe, mutta liian tyytyväisiä punanutut eivät sunnuntai-illan suoritukseensa kuitenkaan olleet.

– Ei kukaan enää keväällä muista millä tavalla pisteet ovat pussiin tulleet, totesi Oksanen.

– Omaan pelaamiseemme ei täydestä potista huolimatta voi tietenkään olla täysin tyytyväinen.

Titaaniluotsi kertoi auliisti myös varsin painavan syyn sille, miksi Titaanien pelaaminen on viimeisten kierrosten aikana mennyt pelien sisällä aikamoista vuoristorataa.

– Meillä on tällä hetkellä menossa tälle kaudelle hieman outo vaihe – poissaoloja on todella paljon loukkaantumisten, pelikieltojen ja muiden syiden takia, Oksanen selvensi.

– Sen myötä kentälliset ovat eläneet viime aikoina aivan liikaa ja ykkösvitjaa lukuun ottamatta toimivia koostumuksia ei vain ole löytynyt.

– Uskon kuitenkin siihen, että kunhan saamme taas kaikki pelaajat mukaan touhuun ja harjoittelemaan normaalisti, alkaa onnistumisiakin tulla laajemmalle rintamalle, tuumi punanuttupiiskuri.

Voiton ja toisesta erästä eteenpäin lähteneen ryhtiliikkeen ohella Oksasen sai iloiseksi pitkästä aikaa tolppien välissä seisseen Henri Saarenmaan jämäkkä esitys.

– Saarenmaalla on ollut tässä hieman huonoa tuuria matkassa, kun vuoron osuessa kohdalle pikkuvaivat ovat estäneet pelihommat, joten kaverin tämäniltainen onnistuminen lämmittää syvästi mieltä, Oksanen hymyili.

24 torjuntaa tililleen kirjannut ja varsinkin taiston alussa tärkeillä kopeilla joukkuettaan pystyssä pitänyt maalivahti näytti, että hän on yhtä varteenotettava vaihtoehto veräjän suulle, kuin punanuttuiset virkaveljensä Niilo Pussinen ja Oskari Taari.

– ”Hissu” oli maalillaan tänään ehdottomasti ottelun paras pelaaja – hän heitti otteillaan hyvän haasteen Pussiselle ja Taarille.

– Meillä on kolme kilpailukykyistä ja hyvää maalivahtia joukkueessamme.

Titaanit – HCK Salamat-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (5.12.), kun punanutut matkustavat Keravan jäähalliin, jossa majaansa pitävä KJT Miehet isännöi kello 16:20 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.