Osuva opetus

5.12.2015

Edellisen kohtaamisen selkäsaunasta selkeästi sisuuntunut KJT Miehet laittoi nyt puolestaan Titaanit "syömään lunta".
Edellisen kohtaamisen selkäsaunasta selkeästi sisuuntunut KJT Miehet laittoi nyt puolestaan Titaanit "syömään lunta".

Kun et pelaa nöyrästi ja kurinalaisesti saati noudata yhteisesti sovittuja askelmerkkejä, on lopputulos yleensä varsin kehno. Tästä tosiasiasta Titaanit sai oivan muistutuksen lauantai-iltana Keravan jäähallissa, jossa vieraitaan selkeästi nälkäisempi kotijoukkue KJT Miehet nappasi tililleen punanuttujen päänahan lopulta voittolaukausten jälkeen maalein 5-4 (0-0, 2-1, 2-3, 0-0).

KJT Miehet – Titaanit 5-4 vl (0-0, 2-1, 2-3, 0-0)

28:18 1-0 Mikko Sirén (Miikka Lindholm, Teemu Sainomaa)
37:28 1-1 Topi Paappanen (Joni Jokila, Joel Helle)
39:06 2-1 Antti Kallio (Mikko Sirén)
46:30 2-2 Juho Saarilehto (Aapo Lampinen, Joni Kainulainen) YV
47:06 2-3 Juuso Löppönen (Mikko Lehtinen, Niilo Pussinen)

50:03 3-3 Mikko Sirén (Antti-Pekka Lamberg, Sami Taanonen) YV
53:06 3-4 Eppu Oksanen (Henri Saukkonen)
58:32 4-4 Jarkko Vilhunen (Ville Välimaa, Henri Siivonen)
65:00 5-4 Miikka Lindholm VL VoM

Maalivahdit:

KJT Miehet – Janne Sjöberg 13+13+15+4= 45 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 11+12+13+2= 38 torjuntaa

Jäähyt:

KJT Miehet 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Yleensä kun voitat monta peliä putkeen, alkaa perustekemisen taso ihan jo harjoituksista lähtien lipsua ja se näkyy jossain vaiheessa myös tosipaikassa.

Titaaneille kyseinen hetki koitti Keravalla, jossa isäntiään selkeästi kurittomammin esiintyneet punanutut saivat lopulta palkinnoksi yhden sarjapisteen, vaikkei kovin suuri vääryys olisi ollut tyhjinkään käsin takaisin kotiin matkaaminen.

Kotkalaiset eivät meinanneet saada koneitaan kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa kamppailua ja tämä kelpasi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa totaalikylvetyksen kohteeksi joutuneille KJT Miehille, jotka maksoivat kalavelkansa kylmästi takaisin.

Isäntien Miikka Lindholmin toimiessa voittolaukauksilla ainoana onnistujana, kirjattiin voitto keravalaisten nimiin maalein 5-4.

Titaanileirissä tappio otettiin vastaan totta kai harmistuneena, mutta toisaalta siinä saattoi piillä myös osuvan opetuksen siemen.

– Toivottavasti tämä tappio toimii herätyksenä ihan koko joukkueelle, murahti Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen tyytymättömänä.

– Se oli osoitus siitä, että asioita pitää tehdä nöyrästi ja kurinalaisesti joukkueen eteen täyden 60 minuutin ajan.

Nöyryys sekä kurinalaisuus – voittavan joukkueen peruselementit loistivat Keravan illassa poissaolollaan punanuttujen otteista ja jälki olikin sen mukaista.

Siinä missä kotijoukkue KJT Miehet osoitti revanssihenkeä ja uhrautuvaa pelaamista, tyytyivät kotkalaiset lähinnä katselemaan mitä vastapuoli tekee ja ”menemään virran mukana”.

Tästä syystä keravalaisten maalia vartioinut Janne Sjöberg pääsikin kahden ensimmäisen erän aikana urakastaan luvattoman helpolla, sillä Titaanien tarmo ei riittänyt edes vähää alusta sota-alueelle menemiseen ja kuditkin jäivät useasti piippuun tai paukkuivat plekseihin.

KJT Miehet sitä vastoin iski heti ensimmäisestä todellisesta tekopaikastaan limpun titaanivahti Niilo Pussisen selän taa, kun Mikko Sirén pääsi napauttamaan lähes parhaasta sektorista verkon kireälle digitaalien pysähtyessä aikaan 28:18.

Tässä kohtaa titaanivalmennus ottikin fiksusti aikalisän ja herätteli miehistöään, jottei koko ilta menisi pelkkään mukavuusalueella hiihtämiseen.

Käärmekeitokset toivatkin tarvittua ryhtiä punanuttujen tekemiseen, sillä pelin painopiste siirtyi 1-0-maalin jälkimainingeissa Sjöbergin ristikon läheisyyteen ja lopulta Topi Paappanen onnistui nostamaan pelin tasoihin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kotijoukkue iski kuitenkin vielä kerran kotkalaisten täydellisestä oman alueen syöttöhassista. Titaaniviisikko ehti jo luulla, että hetken aikaa omissa pyörinyt pesukone oli lopettanut linkoamisen ja hyökkääjät karkasivat yksissä tuumin kaikki vaihtoon.

Takaa tulleen punanuttupakin lättysyötön ilmalento katkesi kuitenkin kuin seinään vähän siniviivan jälkeen ja KJT Miehet käänsi nopeasti 3-1-ylivoimahyökkäyksen takaisin kohti Pussisen vartioimaa titaanimaalia.

Mikko Sirén malttoi kokeneen kehäketun tavoin mielensä ja odotti riittävän pitkään, kunnes lähetti poikkikentän syötön Antti Kallion lapaan, joka ei taas liiemmin odotellut, vaan latasi suorasta luistelusta kovalla lyöntilaukauksella isännät maalin johdossa toiselle erätauolle.

– Kävimme jo ensimmäisen erätauon aikana joukkueen kanssa läpi pelaamiseemme tarvittuja parannuskohteita, totesi Oksanen

– Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että tekemisemme meni vielä vain huonommaksi toisessa erässä ja aloimme pelata entistä ylivarovaisemmin.

”Palaamme perusasioiden äärelle”

Kolmanteen erään kaukaloon luisteli selkeästi ryhdikkäämmin pelannut titaanijoukkue, joka pisti jälleen kiekon tekemään töitä ja jalat liikkeelle.

Tämä konsti tepsikin raskastekoisempaan isäntään, kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin ja punanutut nousivat hetkessä maalin takaa-ajoasemasta 2-3-johtoon.

Tasoituksen ampui pitkän pakkopelipyörityksen jälkeen p-pisteen kaarelle nousemaan päässyt Juho Saarilehto ja lisää kylmää vettä KJT Miesten niskaan kaatoi vain 36 sekuntia edellisen takaiskun jälkeen terävällä, suorasta luistelusta laukomallaan, rannekudilla maaliverkkoja pöllyttänyt Juuso Löppönen.

Löppösen osuman jälkeen Titaanit mitä ilmeisimmin luuli, että keravalaisten ilmapallo tyhjeni vieraiden päästyä ensikerran johtoon, mutta mitä vielä.

Ei tarvittu kuin yksi vähän puolittain pelattu tilanne ja siitä saatu rangaistus, eikä aikaakaan kunnes kiekkoa kaivettiin Niilo Pussisen vartioimasta uunista.

3-3-tasoituksen ohjasi ylivoimalla maalin edessä teutaroinut Mikko Sirén, joka sai mailansa väliin Antti-Pekka Lambergin viivasta lähettämään vulkaaniseen kuminpalaseen ja yllätti näin maskissa olleen Pussisen.

Punanutut kaivoivat kuitenkin vielä kerran uuden raivon tekemiseensä sekä punnersivat väkisin johtoasemaan ja 3-4-osuma olikin sitten aivan täyttä urheiluruutukamaa.

Eppu Oksanen nappasi nimittäin oman maalin takaa ottamallaan volttilähdöllä kiekon lapaansa ja purjehti sinipaitaisia vastustajia pujotellen koko kentän läpi sekä naulasi laatan lopuksi aivan KJT Miesten rysän vasempaan yläkulmaan ohi voimattoman Janne Sjöbergin.

Toistamiseen ”kuskin pukille” nousseet kotkalaiset saivat välittömän neuvon omalta valmennukseltaan, joka oli – ei ylihyökätä, vaan pelataan viisaasti ja pyritään turvaamaan hankittu johtoasema loppuun asti.

Noh… eihän se viesti tainnut mennä aivan täydellisesti perille, sillä KJT Miehet onnistui nousemaan jälleen tasoihin, kun Jarkko Vilhunen ja Ville Välimaa karkasivat juurikin punanuttujen liiallisen hyökkäysinnon seurauksena vastaiskuun, joka päättyi ensin mainitun räväkän rannekudin seurauksena punavalon syttymiseen.

Ajassa 58:32 syntynyt 4-4-maali olisi luullut hillitsevän kumpaakin osapuolta turvaamaan edes pisteen saamisen, mutta mitä vielä. Sekä Niilo Pussinen että Janne Sjöberg saivat vielä kertaalleen venyä maaliensa suilla äärimmilleen, jotteivät maalilukemat olisi enää normaalin peliajan puitteissa muuttaneet muotoaan.

Kun varsin tasapaksu ja yllätyksetön jatkoaika ei tuottanut himoittua äkkikuolemaa, oli edessä aina yhtä arpapeliä oleva voittolaukauskilpailu.

Siinä isännät olivat vieraitaan etevämpiä ja korjasivat tililleen kaksi sarjapistettä Miikka Lindholmin osumalla. Titaaneille jäi täten tappion karvaan kalkin maistelu yhden pinnan kera.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksasen mukaan kolmannen erän aikana tapahtunut hetkittäin ryhtiliike pelasti punanutut jatkoajalle sekä voittolaukauksiin.

– Onneksi heräsimme kolmannessa erässä suorittamaan edes hieman lähempänä omaa tasoamme ja saimme sillä edes sen yhden pisteen kotiin viemisiksi, kommentoi Oksanen.

Nyt käyty taisto Titaanien ja KJT Miesten välillä oli täysin erilainen kuin Kotkassa syyskuun lopulla nähty yksipuolinen näytös ja se saikin Oksasen antamaan kehut keravalaisille sekä torut omilleen.

– KJT Miehet oli nyt todella hyvä ja ansaitsi voiton ottelusta, titaaniluotsi myönsi.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että pelasimme tänään ehkä noin 20 minuuttia sellaista kiekkoa kuin meidän oli tarkoitus pelata.

– Puolittainen tekeminen oli tavaramerkkimme ja sillä ei vaan näitä pelejä voita, Oksanen mietiskeli.

Niinhän sitä sanotaan, että tappion hetkellä on aina hyvä ottaa oppia ja pyrkiä parantamaan niitä asioita, joista jäätiin vajaaksi. Tätä samaa ohjenuoraa myös Titaanit tulee soveltamaan ensi viikon harjoittelussaan.

– Palaamme harjoituksissa perusasioiden äärelle ja alamme taas paiskoa töitä yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaan, tokaisi Oksanen.

Edessä olevien harjoitusten aikana onkin syytä tapahtua jälleen muutos kohti parempaa, jotta kokeneen titaaniluotsin pelin jälkeen antama lupaus täyttyy.

– Voit olla varma siitä, että korjaamme voitot kummastakin ennen joulutaukoa edessä olevasta ottelustamme, naulasi Oksanen turinatuokionsa päätteeksi.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (12.12.), kun HC Vantaa saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 16:00 alkavassa kamppailussa.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!