”Kaikki paukut peliin”

11.12.2015

Kaikkensa viikonlopun koitoksissa peliin iskevä Titaanit pyrkii liiskaamaan vastustajansa jälleen kerran jäänpintaan.
Kaikkensa viikonlopun koitoksissa peliin iskevä Titaanit pyrkii liiskaamaan vastustajansa jälleen kerran jäänpintaan.

Jouluvalot vilkkuvat jo valtoimenaan monen eri asunnon ikkunassa, mutta siitä huolimatta Titaanien urakka kuluneen syyskauden osalta ei ole aivan valmis. Punanutuilla on nimittäin viikonloppuna ohjelmassa vielä kaksi tiukkaa taistoa, jotka voittamalla kotkalaisjoukkue pääsisi lähtemään joulutauolle ”Rautaliigan” Etelä-lohkon piikkipaikalta... se lienee kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Jo syyskuun lopulta lähtien tiukasti II-divisioonan Etelä-lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Titaanit sai edeltävänä viikonloppuna Keravalla varsin oivan muistutuksen siitä, mitä voittaminen pitkässä juoksussa aina vaatii.

Se vaatii nöyrää työntekoa, sitoutumista joukkuepelaamiseen ja samalla myös valmennuksen vaaliman pelitavan eteen sekä raudanlujaa tahtoa. Kun joku näistä osa-aluista sakkaa, on voittaminen monin verroin vaikeampaa.

Keravalla KJT Miehille voittolaukauksilla kärsityn kuluvan kauden toisen tappion jälkeen kotkalaisleirissä pidettiinkin pienimuotoinen palaveri, jonka jälkeen hetken aikaa naulakossa olleet työhaalarit vedettiin kuluneen viikon harjoituksissa jälleen niskaan.

– Eihän niitä häviöitä ole tämän kauden aikana montaa kohdallemme osunut, mutta olemme yrittäneet kääntää tämänkin tilanteen vain positiiviseksi asiaksi, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen edelliskierroksen kirvelevää vierastappiota.

– Olemme etsineet siihen [tappioon] johtaneita syitä ja sen myötä panostaneet harjoittelussa Keravalla ilmenneisiin pelillisiin epäkohtiin – toivottavasti se viikon aikana tehty työ näkyy pelaamisessamme sekä lauantaina että sunnuntaina.

Mihin epäkohtiin on erityisesti panostettu?

– Kurinalaisuus ja yhteisen pelitavan noudattaminen ovat olleet harjoittelun keskiössä, kertoo Oksanen.

Kuten jo aiemmin tuli todettua, on Titaaneilla jäljellä enää kaksi ottelua, ennen kuin joukkue pääsee viettämään ansaittua joulutaukoa.

Tämä tietää siis sitä, että edessä olevien taistojen aikana jokainen titaanipaidan päälleen pukeva pelimies voi huoletta ulosmitata koneistostaan aivan kaiken, sillä edessä oleva lepo- ja harjoittelutauko tulee aivan varmasti täyttämään energiavarastot ennen seuraavia otteluita.

– Lyömme tässä kohtaa kaikki paukut peliin, mitä meiltä löytyy ja vasta viikonlopun pelien jälkeen voimme alkaa viettää ansaittua joulutaukoa akkujen latailun merkeissä, summaa Oksanen joukkueessaan vallalla olevan mielialan.

Jos ja kun tämä päämäärä onnistuu, tarjoutuu Titaaneille jälleen kerran loistava mahdollisuus pistepussinsa kasvattamiseen sekä piikkipaikkansa lujituttamiseen.

Tarjolla on nimittäin kuusi arvokasta sarjapistettä, mutta helpolla ne eivät punanuttujen laariin löpsähdä, kiitos revanssihenkisten vastustajien.

– Kuuden pisteen kokonaissuoritusta lähdemme tietenkin viikonlopulta hakemaan, mutta helpolla kyseinen pinnamäärä ei tule irtoamaan, toteaa myös titaaniluotsi Oksanen.

Ei kahta ilman kolmatta?

Titaanit kohtaa lauantaina kotihalliinsa vieraisille saapuvan ja sarjataulukon 3. sijalla tällä hetkellä majailevan HC Vantaan. Joukkueet ovat taittaneet kuluvalla kaudella peistä jo kahdesti aiemmin ja kummallakin kerralla kaukalosta Titaanit on poistunut kaukalosta voittoa juhlivana osapuolena.

Makeista voitoista huolimatta punanutut ovat joutuneet vääntämään vantaalaisten kanssa tosissaan aina päätössummerin soimiseen asti, sillä sekä lokakuussa että marraskuussa Vantaan Trio Areenalla mitellyt taistot ovat olleet äärimmäisen tiukkoja ja niin sanottuja ”pienten marginaalien pelejä”.

Tämän seurauksena sama tiukkaakin tiukempi taisto on odotettavissa myös lauantaina ja erityisesti tästä syystä, mutta tietenkin myös aina kotiyleisön edessä Titaanien on pystyttävä esittämään parasta osaamistaan. 

– Saamme kotihalliimme vastaamme sellaisen vastustajan, jota vastaan pitää laittaa parasta pöytään, mikäli mielii voittaa, tokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Olemme pelanneet HC Vantaata vastaan kaksi tiukkaa peliä vieraissa, enkä usko, että selviämme sen helpommalla myöskään kotona.

Vantaalla pelatut kamppailut ovat olleet vauhdikkaita ja ”Rautaliiga”-kiekoksi korkeatasoisia koitoksia, joissa kumpikin joukkue on päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

HC Vantaa on nimittäin Titaanien tavoin vahvaan luisteluvoimaan ja suoraviivaiseen kiekolliseen pelaamiseen luottava joukkue, joten Kotkan lauantai-illasta voi jo näillä aineksilla odotella varsin vauhdikasta näytöstä.

– HC Vantaa on niin paljon samantyyppinen joukkue kuin mekin, joten jo se tuo totta kai omat haasteensa meidän pelaamiseemme, sanoo Oksanen.

Kotiottelun lisäksi Titaanit pääsee edessä olevan viikonlopun aikana nielemään myös sopivan määrän matkustuskilometrejä, kun punanutut käyvät päättämässä syyskauden peliurakkansa Nastolassa sijaitsevassa Pajulahden jäähallissa.

Vastaansa sunnuntaisessa kahinassa kotkalaiset saavat kotijoukkue NASKI:n, joka on HC Vantaan tavoin joutunut kuluvan sesongin aikana jo kahdesti polvistumaan punanuttujen edessä.

Ilona Areenalla miteltyjä ja Titaanien suurinumeroisiin kotivoittoihin päättyneitä välienselvittelyjä on tässä vaiheessa kuitenkaan turha enää muistella, sillä valmennuksensa vaihtanut dingolauma on omassa pesässään aina täysin eri joukkue, kuin mieron tielle joutuessaan.

– NASKI on tietyllä tapaa ilkeä joukkue aina kohdata, mutta erityisen hankala vastus kotonaan, kommentoi titaanipiiskuri Oksanen.

– Nastolassa meidän pitää pystyä pelaamaan nimenomaan omaa peliämme, jotta pystymme siellä vierasvoiton ottamaan, mutta keskitytään nyt kuitenkin ensiksi lauantaiseen kotiotteluun ja aletaan vasta sen jälkeen miettiä käärmekeitoksia NASKI:n päänmenoksi.

Titaanien kuluvan vuoden viimeinen kotiottelu osuu sopivasti pikkujouluaikaan, joten mikä olisikaan sen parempi suunnitelma, kuin suunnata alkuillasta Ilona Areenalle, nauttia viihdyttävästä ”Rautaliiga”-lätkästä, siemaista siinä sivussa ehkäpä muutama hiiva ja hyökätä sen jälkeen Kotkan aina yhtä yllätykselliseen yöelämään?

Samaa mieltä on myös titaanikäskyttäjä Oksanen, joka kehottaakin lätkästä kiinnostunutta pikkujoulukansaa virtaamaan sankoin joukoin punanuttujen kotihallin lehtereille.

– Uskon luvassa olevan vauhdikkaan pelin yhdessä kotiotteluissamme auki olevan ja janoiset juottavan Martina Pubin kanssa antavan hyvät lähtökohdat pikkujoulujen viettoon matkalla kohti illan kirkkaampia valoja!

Titaanien ja HC Vantaan välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (12.12.) käyntiin kello 16:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 6 & 3 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (13.12.) punanutut matkustavat puolestaan Nastolassa sijaitsevan Pajulahden jäähalliin, jossa kello 14:30 alkavassa ”Rautaliiga”-koitoksessa vastaan asettuu NASKI.
 

OSALLISTU TITAANIEN JOULUKINKKUARPAJAISIIN!

TITAANIEN SAVUSUOLA – NYT MYYNNISSÄ!