Hyvillä mielin joulun viettoon

13.12.2015

Titaanien tehomiehenä Nastolassa häärinyt Santeri Kunttu (2+2) löi alkutahdit NASKI:n kylvetykselle.
Titaanien tehomiehenä Nastolassa häärinyt Santeri Kunttu (2+2) löi alkutahdit NASKI:n kylvetykselle.

II-divisioonan Etelä-lohkon sarjakärjen ja häntäpään ero kävi harvinaisen selväksi sunnuntai-iltapäivänä Pajulahden jäähallissa mitellyssä kamppailussa. Titaanit ei antanut kotijoukkue NASKI:n yllättää itseään, vaikka ottelun ensimmäinen puolikas taivallettiinkin sopuisasti tasatahdissa. Lopulta punanutut kuitenkin päättivät, että ”yhteisleikki” riittää ja takoivat sen jälkeen valotaululle selkeät vierasvoittolukemat 3-8 (1-1, 0-2, 2-5).

NASKI – Titaanit 3-8 (1-1, 0-2, 2-5)

14:48 0-1 Santeri Kunttu (Ville Myyryläinen, Marko Puhakka) SR
15:08 1-1 Topi Sinivaara (Aku Laaksonen, Samuli Jämsen)
33:16 1-2 Santeri Kunttu (Joni Kainulainen)
34:49 1-3 Juho Luukkonen (Eppu Oksanen, Markus Laakso) AV
41:35 1-4 Topi Paappanen (Joni Jokila) VoM
42:49 1-5 Aapo Lampinen (Tomi Pylväläinen, Juho Luukkonen)
44:09 1-6 Ville Myyryläinen (Joni Kainulainen, Santeri Kunttu)
48:15 1-7 Joni Jokila (Santeri Kunttu, Jani Vilkas)

57:40 2-7 Topi Sinivaara (Valtteri Laaksonen, Niko Vilhonen)
58:16 3-7 Miika Laaksonen (Joonas Talonpoika)
58:32 3-8 Jani Vilkas (Tomi Pylväläinen)

Maalivahdit:

NASKI – Tommy Silvennoinen 15+7+15= 37 torjuntaa
Titaanit – Henri Saarenmaa 5+5+8= 18 torjuntaa

Jäähyt:

NASKI 2 x 2min= 4min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Pajulahden jäähalli ja siellä kotiottelunsa yleensä varsin hurmosmaisesti pelaava NASKI ovat ehkäpä yksi viheliäisimmistä parivaljakoista ”Rautaliigan” Etelä-lohkossa.

Nämä faktat olivat varsin hyvin sunnuntaina Nastolaan matkanneen titaanimiehistön tiedossa, mutta siitä huolimatta ottelun avauspuolikkaasta tuli varsin vaikea.

– Peli oli juuri sellainen kuin osasimmekin vähän odottaa, rupatteli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Ihan jo sarjataulukkoakin katsomalla näki joukkueiden lähtevän aivan eri lähtökohdista pelaamaan ja se saattoi hieman vaikuttaa pelaamisemme tasoon ottelun avauspuolikkaan aikana.

Titaanit ei tuntunut saavan koneistoaan eilisen huippumatsin jälkeen kunnolla käyntiin ja kun kiekkokaan ei oikein totellut, onnistui NASKI pitämään taiston tasaisena vahvalla karvauspelaamisellaan.

Tosin… eipä se NASKI:nkaan kiekollinen pelaaminen mitään kovin hääviä ollut ja siitä syystä ensimmäiset reilut 30 minuuttia pitivät sisällään vain muutaman todellisen maalipaikan sekä niistä syntyneet kaksi täysosumaa.

Vieraat siirtyivät ensiksi 0-1-johtoon Santeri Kuntun laittaessa Ville Myyryläisen tarjoilusta verkon kireälle, mutta isännät iskivät heti seuraavassa vaihdossa puntit jälleen tasoihin Topi Sinivaaran unohduttua täysin vapaaksi kotkalaismaalin edustalle.

1-1-lukemissa mentiinkin sitten varsin pitkä tovi ilman oikein mitään sen mainittavimpia tapahtumia, jollei sellaiseksi sitten laske molempien päiden veräjänvartijoiden esittämiä mallikkaita torjuntoja.

Vasta ajassa 33:16 alkoi pesäero tulla joukkueiden välillä selväksi, Titaanien lopettaessa tylysti ”samoilla leluilla leikkimisen” kotijoukkueen kanssa.

Kyseiseen kellonlyömään kirjattiin nimittäin Kuntun iltapäivän toinen henkilökohtainen täysosuma, titaanihyökkääjän päästyä Joni Kainulaisen suoraan eteenpäin voittaman p-pistealoituksen jälkeen naulaamaan pelivälineen aivan NASKI-maalin ylähyllyllä levänneen äitimuorin keksipurkin viereen.

Seuraava harkittu isku tuli reilut puolitoista minuuttia 1-2-maalista – Eppu Oksanen ja Juho Luukkonen karkasivat alivoimalla vastahyökkäykseen, joka päättyi ensin mainitun jumalaiseen syöttöön ja jälkimmäisen timantintarkkaan viimeistelyyn.

Luukkosen iskemä alivoimamaali olikin lopulta se ”kamelin selän” katkaissut temppu, sillä tuskin kukaan ottelua hallin lehtereiltä seuranneista 80 silmäparista uskoi enää NASKI:n nousuun – eikä siihen uskonut kyllä enää itse kotijoukkuekaan.

Vie sie, niin mie vikisen

Tästä syystä kamppailun päätöserästä tulikin lopulta varsin yksipuolinen ja samalla erittäin tyly näytös.

Titaanit räppäsi lähes välittömästi pelin pyörähdettyä käyntiin kiekon kahdesti ja vieläpä perättäisissä vaihdoissa Tommy Silvennoisen vartioimaan NASKI-uuniin, kun Topi Paappanen ja Aapo Lampinen onnistuivat lisäämään nimensä maalintekijöiden joukkoon.

Kotijoukkueen valmennus otti Lampisen 1-5-osuman jälkeen aikalisän, mutta sekään ei auttanut enää mitään, sillä vain hetkeä myöhemmin täräytti ”haminalaislähtöinen maaliruisku” Ville Myyryläinen telkän pönttöön ja kotkalaiset jo viiden täpän mittaiselle karkumatkalle.

Myyryläisen kihauksen jälkeen peli menikin sitten entistä enemmän yksipuolisemmaksi pyöritykseksi, sillä NASKI-pelaajien mielenkiinto loppui aivan täysin ja ainoa, joka edes yritti taistella tuulimyllyjä vastaan, oli maalivahti Silvennoinen.

Kaikkea täysin yksin jätetty nastolalaisveskarikaan ei kyennyt torjumaan ja sen myötä hallin ämyreistä kajahtikin Joni Jokilan nimi 1-7-maalin syntymisen merkiksi.

Titaanikapteenin voimalla sisään junttaaman osuman jälkeen peli olisi voitu jo viheltää päättyneeksi, mutta sääntöjen mukaan jäljelle jääneet vajaat 12 minuuttia tuli pelata kellosta pois – ja sen joukkueet myös kiltisti tekivät.

Titaanien hetkellinen herpaantuminen aivan taiston lopussa avasi NASKI:lle paikat parin lohdutusmaalin tekemiseen ja sekös harmitti taas kerran mainion ottelun torjunutta kotkalaiskassari Henri Saarenmaata.

Topi Sinivaaran ja Miika Laaksosen kavennusten jälkeen vieraat halusivat kuitenkin sanoa ottelussa viimeisen sanan aivan kuin muistutukseksi siitä, kumpi osapuoli oli oikeasti se iltapäivän herra ja hidalgo.

Tämän seurauksena tällä kertaa pakkina pelannut Jani Vilkas nappasi Tomi Pylväläiseltä omalla alueella saamansa syötön lapaansa ja purjehti sen jälkeen näyttävien harhautusten saattelemana koko kentän läpi sekä ampui ottelun päätökseksi Titaanien selkeät 3-8-voittolukemat.

Taiston tauottua tuntojaan kertoillut kotkalaispiiskuri Marko Oksanen oli luonnollisesti hyvällä tuulella. 48-vuotias valmennusvelho onnistui nimittäin luotsaamaan Titaanit läpi koko kuluneen syyskauden ilman ensimmäistäkään täyttä pistemenetystä.

– Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että kulunut syyskausi oli osaltamme nousujohteinen ja huomionarvoista on eritoten se, ettei meille kertynyt joulutaukoon mennessä yhtään kolmen pisteen tappiota, hyrisi Oksanen tyytyväisenä.

Itse lauantai-iltapäivän NASKI-taistosta kokeneella kiekkomiehellä oli varsin tyhjentävä näkemys.

– Teimme tänään välttämättömän ja puristimme lopussa sitten ihan mukavat lukemat valotaululle, totesi Oksanen.

Hetken mietittyään Oksaselta irtosi myös ansaitut kehut pelaajiensa etenkin pelin jälkimmäisen puolikkaan aikana esittämälle suoritukselle.

– Se on mielestäni hyvä joukkueen merkki, että siltä löytyy laatikosta vielä yksi tai kaksi lisävaihdetta, jolla pelissä mukana roikkuva vastustaja tiputetaan tarvittaessa kylmästi kyydistä, titaaniluotsi kommentoi.

– Etenkin ottelun kolmas erä oli täysin meidän ja vaikka kaveri muutaman lohdutusmaalin sai tehtyä, eivät he käyneet meidän päässämme kiekon kanssa kovinkaan montaa kertaa.

II-divisioonan Etelä-lohkon syyskausi on Titaanien osalta nyt paketissa. Sarjakärjessä tukevasti porhaltava kotkalaisjoukkue voi näin ollen siirtyä joulun ja uuden vuoden viettoon varsin levollisin mielin.

– Tästä on todella hyvä lähteä joulutauolle ja huilata pari viikkoa, jonka jälkeen alkaakin sitten tiukka valmistautuminen kohti kevään isoa päämääräämme eli Suomi-sarjanousun tavoittelua, naulasi Oksanen.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu seuraavan kerran vasta ensi vuoden 2016 puolella, kun stadilaisvierailija Viikingit saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen lauantaina (9.1.) kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!

Titaanit (HK Titaanit ry) toivottaa hyvää joulua sekä riemukasta
uutta vuotta kaikille punanuttujen menossa mukana eläville
tahoille – palataan taas astialle vuoden 2016 paremmalla puolella!