Tomi Salovaara palaa punanuttuun

7.1.2016

Tomi Salovaara pukee Titaanien sotisovan pienimuotoisen tauon jälkeen taas päälleen.
Tomi Salovaara pukee Titaanien sotisovan pienimuotoisen tauon jälkeen taas päälleen.

II-divisioonan Etelä-lohkon keväiseen rypistykseen sarjataulukon piikkipaikalta lähtevä Titaanit vahvistuu paluun takaisin punanuttuun tekevällä Tomi Salovaaralla.

Kuluvalla ”Rautaliiga”-kaudella kahta vaille kaikki 18 pelaamastaan ottelusta voittanut ja sen ansiosta Etelä-lohkon kärkeen porskuttanut Titaanit vahvistaa rivejään omalla kasvatillaan Tomi Salovaaralla.

Syksyn ja alkutalven savonlinnalaisen Talvisalo Traitorsin II-divisioonamiehistössä pelannut Salovaara pisti nimensä loppukauden kattavaan titaanisopimukseen.

– Salovaara on äärimmäisen työteliäs ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan melkein millä pelipaikalla tahansa. Tomi tuntee jo viime kaudesta sekä joukkuekaverit että pelitapamme, joten hän on meille kelpo vahvistus, sanoo Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Savonlinnassa viettämänsä syyskauden aikana 22-vuotias keskushyökkääjä puki Traitors-paidan päälleen yhteensä 16 ottelussa ja tekaisi niissä kahdeksan (3+5) tehopistettä.

– Tiedämme jo entuudestaan, että panosten koventuessa keväällä, on Tomin meille mukanaan tuoma duunariasenne todella kullanarvoista, toteaa Oksanen.

Ovi kävi myös toiseen suuntaan

Salovaaran paluun vastapainoksi titaanimiehistö kaventuu niin ikään yhdellä pelaajalla.

Viimeiset puolitoista kuukautta sitkeän alaraajavamman kanssa kamppailut ja itseään takaisin pelikuntoon kuntouttanut Joakim Mickos, 21, päätyi yhdessä valmennusjohdon kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen yhteisymmärryksessä purkamaan kuluvaa kautta käsittäneen pelaajasopimuksensa.

– Mickos jäi syksyn aikana varsin pienelle peliajalle, jonka päälle harmittava loukkaantuminen rokotti häneltä niin fysiikka- kuin motivaatiopuoltakin, selventää Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Keväällä Kouvolan KooKoon A-nuorista Kotkaan siirtynyt Mickos pelasi Titaaneissa lopulta vain neljä II-divisioonakamppailua ja teki niissä yhden täysosuman.

– ”Jopi” päätti pienen pohdiskelun ja käymiemme keskustelujen jälkeen keskittää tarmonsa kevään aikana opiskeluihin sekä itsensä takaisin kuntoon saamiseen, sanoo Oksanen.

Titaanit kiittää ”Jopia” panoksestaan punanuttujen hyväksi ja toivottaa samalla onnea jatkoon.