”Aivan yhdentekevää kuka asettuu vastaan”

15.1.2016

Konkarihyökkääjä Aapo Lampinen ja muu titaanimiehistö tiedostavat, että jatkossa pitää pystyä nähtyä parempaan suorittamiseen pelin jokaisella osa-alueella.
Konkarihyökkääjä Aapo Lampinen ja muu titaanimiehistö tiedostavat, että jatkossa pitää pystyä nähtyä parempaan suorittamiseen pelin jokaisella osa-alueella.

Ilona Areenalla on lauantaina tarjolla jälleen todellista ”Rautaliiga”-karkkia, kun Etelä-lohkon kärkijoukkue Titaanit kestitsee Kotkaan vierailulle saapuvaa jumboryhmittymä PEPO:a. Punanutuilla on edellisviikonlopulta alla hieman kehnohko pelisuoritus, joten se lienee sanomattakin selvää, että kotkalaisjoukkue on enemmän kuin valmis hyökkäämään askiin kotivoitto mielessään.

Titaanien paluu takaisin tositoimiin ei sujunut vajaa viikko sitten täysin suunnitellusti. Tokihan tiedossa oli, että aivan tuoreimmillaan punanutut eivät ole, kiitos kovan treenirääkin, mutta siitä huolimatta pelaamisesta puuttui ajoittain niin sanottu ”punainen lanka” aivan täysin.

Kun siihen lisäsi vielä sen, että vajaa ryhmityksellä Viikinkejä vastaan pelannut Titaanit sippasi päätöserässä lähes täysin, pystyi Mikko Lehtisen jatkoajalla ampumaa 4-3-voiton lopulta nielemään sen suuremmin nurisematta.

Titaanileirissä Viikingit-taisto on kutakuinkin jo pureskeltu ja sen myötä katseet suunnattu jälleen eteenpäin.

– Kuten jo aiemmin mainitsin, meillä on menossa fyysisesti raskas jakso harjoittelussa ja jos se näkyy pelaamisessamme, niin sitten se näkyy, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Punanutut ovatkin Ilona Areenan kapeassa askissa vetäneet kovatempoisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on oman pelaamisen kehittäminen aina vain paremmalle tolalle.

– Olemme pyrkineet viemään harjoittelun avulla kaikkia pelin osa-alueita eteenpäin – oman pään lähtöjä, viisikon tiiviyttä koko kaukalon alueella ja niin edelleen, sanoo Oksanen.

– Harjoittelemamme asiat toimivat välillä todella hyvin ja välillä taas huomaa, että meillä on vielä aika paljon tekemistä.

Pelkkä kova ja fyysinen harjoittelu ei kuitenkaan ole se juttu, vaan niiden harjoituksissa hinkattujen asioiden tulisi pikkuhiljaa alkaa näkyä myös itse pelitilanteissa.

– Ne asiat, joita päivästä toiseen harjoittelemme, pitää pystyä siirtämään pelaamiseen – jos ne siirtyvät, on meille aivan varmasti hyvä lopputulos tiedossa, titaaniluotsi kommentoi.

– Jos taas ne eivät siirry, tarkoittaa se sitä, että meidän harjoiteltava lisää.

Fyysisesti raskaiden harjoitusten myötä jokaisen punanuttupelaajan oma jaksaminen on myös ollut ihan tarkoituksella kortilla. Viikinkejä vastaan kyseisestä kortista loppui teho lähes kokonaan ja siihen ”vikaan” on kotkalaisvalmennus löytänyt varmasti toimivan lääkkeen tulevalle lauantaille.

– Pyrimme tällä kertaa välttämään puhdin loppumista kesken sillä, että iskemme kaukaloon täyden miehityksen, jolle on huomattavasti helpompi jakaa ottelun mukanaan tuoma kuorma, Oksanen mietiskelee.

Jos oli Titaanien kokonaisvaltainen pelaaminen männälauantaina heikohkoa, toimi yksi osa-alue kuin se kuuluisa junan vessa.

– Ylivoima toimi, vaikkei sitä ole tässä kohtaa hirveämmin edes harjoiteltu – sen ansiosta onnistuimme oikeastaan Viikingit viime lauantaina voittamaankin, myhäilee Oksanen.

– Erikoistilannepelaamiseen pitää jatkossa kiinnittää vielä enemmän huomiota, jotta se on tosipelien alkaessa tikissä.

Sarjataulukko roskakoriin

Kevättä kohti porhaltava Titaanit otti vuoden vaihtumisen jälkeen päämääräkseen oman pelaamisensa parantamisen.

Tähän loistavan selkänojan antava sarjatilanne sitä vastoin siirrettiin harkitusti taka-alalle, jotta jokainen peli ja siinä vastaan luisteleva vastustaja olisi sen seurauksena omanlaisensa koetinkivi.

– Otimme vuoden vaihteesta vähän kuin uuden lähdön käynnissä olevaan kauteen ja vielä on matkaa, että joukkue on valmis helmikuun lopulta eteenpäin kamppailemaan niistä oikeasti isoista asioista.

– Pelaajien tulee tiedostaa se, että keväällä eteen tulevat pelit ovat täysin eri maailma, jos vertaa runkosarjaan ja silloin asioita pitää pystyä tekemään huomattavasti paremmalla tavalla.

Jotta asennepuoli ja itse pelaaminen tulisivat entistä parempaan kuosiin, ei Titaanien tule missään nimessä tuijottaa sitä, millä sijalla esimerkiksi juuri lauantaina Ilona Areenan kirkkaisiin valoihin liukuva PEPO on sarjataulukossa.

Tämän tosiasian tiedostaa myös kotkalaiskäskyttäjä Marko Oksanen, joka painottaakin pelaajistolleen sen kuuluisan ”oman pelin” tärkeyttä.

– Nyt jos koskaan on aivan yhdentekevää kuka asettuu vastaan, sillä kaikkein oleellisinta meille on oma tekeminen ja keskitymme täysin siihen, Oksanen naulaa.

Kotkassa, sitten viime kevään pudotuspelien, pitkästä aikaa esiintyvä PEPO on ollut edelliskauteen verrattuna lähes täysin eri joukkue.

Oman osansa tähän on tuonut lappeenrantalaismiehistön nuorentuminen, joka on näkynyt suoraan pelin tason ailahteluna etenkin tiukoissa paikoissa.

– PEPO:n kausi on tulosten perusteella ollut tähän mennessä aikamoinen vuoristorata – mukaan mahtuu niin hyviä kuin huonojakin pelejä, virkkoo punanuttuluotsi Oksanen.

Titaanit on kohdannut PEPO:n jo kahdesti syksyllä, vääntäen kummastakin koitoksesta täyden kolmen pisteen potin itselleen. Pelatut pelit olivat lappeenrantalaisten tyyliin uskollisesti täysin erilaisia, joten punanutut eivät ennakko-odotuksia lauantaiseen otteluun ole liiemmin ladanneet.

– Näin ennakkoon PEPO on meille edelleen aikamoinen kysymysmerkki, joten saa nähdä minkälaisella asenteella ja pelaajaryhmittymällä he tulevat lauantaina Kotkaan, puntaroi Oksanen.

– Toiveissa on, että saamme aikaiseksi tiukan matsin, sillä parhaimmillaan PEPO pystyy pelaamaan vauhdikasta ja hyvää jääkiekkoa.

Oman pikantin makunsa Ilona Areenalla keitettävään ”soppaan” tuo se, ettei vierailija ole kirmannut kiekon perässä sarjapisteet mielessään reiluun kuukauteen. Isännillä taas pelituntuma on jokseenkin kunnossa, kiitos edeltävän viikonlopun Viikingit-koitoksen.

– Se jää nähtäväksi, mikä vaikutus pelituntumalla tai sen puutteella lopulta on, pyörittelee punanuttuluotsi Oksanen.

– Voihan heidän pitkä pelaamattomuutensa jonkin verran näkyä, mutten jaksa uskoa sen ratkaisevan lauantain koitosta suuntaan tai toiseen.

Titaanien ja PEPO:n välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (16.1.) käyntiin kello 16:00 alkaen.

Otteluisäntänä taiston tiimellyksessä toimii Lekemarin Oy.

Liput kamppailuun maksavat 6 & 3 euroaTERVETULOA!