Paluu perusasioiden äärelle

22.1.2016

Viikonlopun koitoksista ei tule vauhtia, vaarallisia tilanteita saati vääntöä puuttumaan.
Viikonlopun koitoksista ei tule vauhtia, vaarallisia tilanteita saati vääntöä puuttumaan.

Voittoja ja tappioita tulee sekä menee, mutta tuleen ei saa jäädä makaamaan. Titaanit onkin jättänyt viime viikonloppuisen mahalaskunsa jo taakseen, palannut takaisin perusasioiden ääreen kaikessa tekemisessään ja kääntänyt sen avulla katseet tiukasti kohti tulevaa. Tämä keino onkin tässä kohtaa enemmän kuin kannattavaa, sillä tulevana viikonloppuna eteen asettuvat haasteet eivät todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä.

Titaanien viime viikonloppuna kotihallissaan kärsimä kuluvan II-divisioonakauden ensimmäinen normaalin peliajan puitteissa tullut tappio oli totta kai kova yllätys, mikäli sitä tarkasteli vain sarjataulukkoa tapittamalla.

Tappiot kuitenkin ovat olennainen osa erityisesti joukkueurheilua ja pitkässä juoksussa niitä sattuu parhaimmillekin nipuille.

– Tappiot kuuluvat tähän lajiin ja useinhan se menee niin, että sellainen jossain vaiheessa tulee eteen pitkään jatkuneen voittamisen jälkeen, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Tappioihin löytyy tunnetusti varsin helposti useita syitä ja titaanileirissä ne [syyt] nostettiinkin pöydälle välittömästi PEPO-pelin päättymisen jälkeen.

Joukkue palaveerasi valmennuksensa johdolla pukuhuoneen suojissa pitkään ja hartaasti, jonka lopputulemana kaikki olivat samaa mieltä – nöyryyden on palattava kaikkeen tekemiseen ja töitä on alettava paiskia jälleen entistä kovemmalla asenteella.

– Oikein käsiteltynä tappiot kehittävät – uskon, että otimme viime viikonlopusta opiksemme ja pääsimme jälleen pykälän eteenpäin omassa tekemisessämme, sanoo Oksanen.

Hienosti sujuneen syyskauden myötä Titaanit petasi itselleen loistavat lähtökohdat kevään karkeloihin. Hallussa sarjan valtaistuin sekä paikka pudotuspeleissä – oli siis varsin osuvaa treenata hieman lisää, jotta keväällä ei virta loppuisi akuista kesken.

Titaaniluotsi Oksanen ennustikin lisäkuorman näkyvän joukkueen otteissa, mutta sitä kokenut kiekkomies tuskin odotti, että pieni väsy veisi pelaamisesta pois myös sen tärkeimmän eli oikeanlaisen asenteen.

– Tässä vaiheessa kautta pelaamisen kuuluukin olla hieman tukkoista, kiitos kovan ja kuormittavan harjoittelun, punanuttupiiskuri pureskelee.

Tässä mielessä PEPO:lle kärsitty tappio osuikin lopulta todella oivaan saumaan, sillä mieluumminhan sitä häviää runkosarjassa kuin tärkeässä pudotuspelivaiheessa.

1-3-kotitappio toimi Titaaneille oivana herätyksenä, sillä nyt joukkue ei enää luule yhtikäs mitään, varsinkin kun tulevana viikonloppuna vastaan asettuu kaksi Etelä-lohkon kärkinippua – GrIFK ja Haukat.

– Olemme pikkuhiljaa palanneet enemmän taas itse pelaamiseen keskittyvään tekemiseen ja tuleva viikonloppu on meille erittäin hyvä mittari.

– Olemme pyrkineet viikon aikana vedetyissä harjoituksissa kehittämään omia juttujamme ja menemään eteenpäin.

”Vuodenvaihteen jälkeen ehdottomasti odotetuin viikonloppu”

Titaanien peli-ilmeen sekä pelaamisen tason olisi syytä olla takaisin siellä, missä se oli syksyn parhaimpina aikoina tai ainakin todella lähellä sitä, koska lauantaina ja sunnuntaina punanuttujen kanssa kumimuikusta kilpailevat vastustajat ovat ”Rautaliigan” Etelä-lohkon ehdotonta kermakastia.

– Näemme todenteolla missä oikein olemme menossa, kun saamme vastaamme kaksi joukkuetta, joita emme syksyn aikana kyenneet kumpaakaan voittamaan normaalin peliajan puitteissa, tokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Kyllä tämä on vuodenvaihteen jälkeen ehdottomasti odotetuin viikonloppu meidän kohdallamme!

Kotkalaisten taidot laittaa ensiksi puntariin sarjanelonen GrIFK, joka näytti jo viime keväänä sekä syksyn aiemmassa keskinäisessä koitoksessa omat kyntensä.

Grani on Titaanien tavoin nuorekas ja vahvaan kiekolliseen peliin nojaava ryhmä, jota johtaa pistepörssin kärjessä yhdessä punanuttujen tehotykki Joni Kainulaisen kanssa viipottava Teemu Lagerström. Mikään ”yhden miehen sota” kauniaislaisjoukkue ei kuitenkaan ole, vaan se on hyvin valmennettu ja aina vaarallinen vastustaja.

Etenkin lauantaina Oravaluolassa käytävä taisto tulee näyttämään sen, onko kotkalaisjoukkue jo toipunut kunnolla PEPO:n aiheuttamasta järkytyksestä ja vastavuoroisesti pystyikö niin pelaaja- kuin valmennuskatraskin ohjaamaan viikon aikana tehdyllä harjoittelulla titaanipurren jälleen myötätuulen vietäväksi.

– Kauniaisten jäähalli ei ole helppo paikka missään nimessä – siellä on vahva kotijoukkue vastassa, jolta otetut vierasvoitot ovat olleet aika tiukassa, Oksanen mietiskelee.

Grani ei kuitenkaan ole mikään ylitsepääsemätön kanto kaskessa. Punanutut tiedostavat tämän ja myös sen, millä keinoilla ja pelin lainalaisuuksilla isännät lauantai-iltana kaatuvat.

– Meidän tämän kauden teemamme on ollut omaan tekemiseen keskittyminen ja asioiden hyvin tekeminen, rupattelee titaaniluotsi Oksanen.

– Jos ja kun pystymme edellä mainittuja asioita edellisviikonlopusta selkeästi parantamaan, uskon sen tempun tuottavan meille hyvän tuloksen Kauniaisista.

GrIFK:n kohtaaminen antaa Titaaneille aivan varmasti loistavat lähtökohdat viikonlopun kliimaksiin, joka mitellään puolestaan punanutuille kotoisalla Ilona Areenalla.

– Pelaamme ensiksi Grania vastaan vieraissa loistavan ”esiottelun”, jonka jälkeen edessä on tietynlainen runkosarjahuipentuma, kun Haukat tulee vierailulle Kotkaan, Oksanen kommentoi hymyssä suin.

Sunnuntaina lehtereiden soisi täyttyvän, kun punanuttujen ohella sarjan voittajasuosikiksi povattu ja tällä hetkellä Titaaneita vain kaksi vaivaista pistettä taulukossa jäljessä oleva sarjakakkonen Haukat saapuu Kotkaan.

Titaanileirissä laadukkaan vastustajan kohtaamista odotetaan suurella ilolla.

– No onhan Haukat todella odotettu vastustaja, myöntää Oksanen.

– Haukat on vain niin hyvä joukkue, että heitä vastaan olisimme mieluusti pelanneet vähän useamminkin runkosarjassa.

Yleensä kun askiin isketään samaan aikaan sarjataulukon ykkönen ja kakkonen, on odotuksissa todella kova vääntö voitosta.

Tätä olettamusta on turha tälläkään kerralla kiistää, sillä jo joukkueiden edellinen keskinäinen taisto muodostui lopulta aikamoiseksi spektaakkeliksi ja tunteiden vuoristoradaksi.

– Uskoisin, että tiedossa on yksi tämän kauden parhaista peleistä, naulaa titaanikäskyttäjä Oksanen itsevarmana.

– Vastakkain ovat kaksi sarjan kärkijoukkuetta, jotka tulevat aivan varmasti tarjoamaan katsojille todella tasokasta kakkosdivarikiekkoa.

Kärkitaisto vetää varmasti Ilona Areenalle yleisöä ja punanuttujen puolelta odotuksissa onkin kauden ennätysyleisö.

Eli toisin sanoen… jos olet aiemmin miettinyt lähteäkö katsomaan Titaanien kotipeliä vaiko ei, niin nyt on viimein se aika käsillä, kun sinne hallin lehtereille kannattaa oikeasti takalisto hilata, sillä paljon tämän parempaa kiekkoviihdettä ei Kotkassa tällä kaudella tule olemaan tarjolla.

Titaanit on valmis Haukkojen kohtaamiseen, toivottavasti myös kotkalainen kiekkoyleisö on siihen sankoin joukoin valmis.

– Joukkue koki sopivanlaisen herätyksen viime lauantaina – työmoraali on taas oikealla tasolla, jonka myötä kurittomuus pelaamisesta on poissa ja olemme jälleen perusasioiden äärellä kaikessa tekemisessämme, päättää Oksanen.

Punanutut matkustavat lauantaina (23.1.) Kauniaisten jäähalliin, jossa kello 17:20 alkavassa ”Rautaliiga”-koitoksessa vastaan asettuu GrIFK.

Sunnuntaina (24.1.) Titaanit puolestaan mittelee Ilona Areenalla voimiaan Haukkojen kanssa II-divisioonan runkosarjan kärkikamppailussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Rahtarit ry jakaa kärkiotteluun saapuville katsojille 600 heijastinta!

Liput otteluun maksavat 6 & 3 euroaTERVETULOA!