Aivan täysi tuomarifarssi

30.1.2016

NASKI ei onnistunut pysäyttämään Juho Luukkosen johdolla loistanutta punanuttujen kakkosviisikkoa edes rikollisilla keinoilla.
NASKI ei onnistunut pysäyttämään Juho Luukkosen johdolla loistanutta punanuttujen kakkosviisikkoa edes rikollisilla keinoilla.

Pajulahden jäähallissa lauantaina tahkotusta ”Rautaliiga”-ottelusta tuli lähes alusta lähtien aivan täydellinen tuomarifarssi. Sarjakärki Titaanit joutui ahkerasti vieraitaan kiusanneen kotijoukkue NASKI:n lisäksi taistelemaan myös tuomareita vastaan, jotka vetivät oman leiviskänsä aivan vihkoon. Punanutut onnistuivat lopulta nappaamaan vaikeuksien jälkeen kaikki pisteet mukaansa Kotkaan, mutta helpolla 5-6 (2-2, 1-2, 2-2) –vierasvoitto ei todellakaan tällä kertaa irronnut.

NASKI – Titaanit 5-6 (2-2, 1-2, 2-2)

02:47 1-0 Topi Sinivaara YV
10:47 1-1 Juuso Löppönen (Eppu Oksanen, Juho Luukkonen) YV
12:16 2-1 Miika Termonen (Anssi Mertaranta, Jesse Näveri) YV
15:28 2-2 Juho Luukkonen (Eppu Oksanen, Juuso Löppönen)
21:27 3-2 Samuli Jämsen (Topi Sinivaara, Sami Hannula)
25:48 3-3 Joonas Saarilehto (Juho Luukkonen, Juuso Löppönen) YV
31:04 3-4 Ville Myyryläinen (Mikko Lehtinen)
51:56 3-5 Mikael Cederberg (Ville Myyryläinen, Mikko Lehtinen)

52:33 4-5 Samuli Jämsen (Topi Sinivaara, Sami Hannula)
54:58 4-6 Juho Luukkonen (Eppu Oksanen, Kalle Kolehmainen) VoM
58:39 5-6 Topi Sinivaara (Samuli Jämsen, Sami Hannula)

Maalivahdit:

NASKI – Juuso Repo 8+8+9= 25 torjuntaa (poissa 58:55-59:01 & 59:29-60:00)
Titaanit – Henri Saarenmaa 7+0+0= 7 torjuntaa (vaihto 20:00 / 2-2)
Titaanit – Niilo Pussinen 0+7+12= 19 torjuntaa


Jäähyt:

NASKI 2 x 2min= 4min
Titaanit 9 x 2min= 18min

Kapealla, vain kolme täyttä kentällistä käsittäneellä, miehistöllä lauantain kunniaksi Päijät-Hämeen sydämeen Pajulahden jäähalliin matkannut Titaanit tuskin osasi odottaa, että se joutuisi kamppailemaan täydet 60 minuuttia sekä nälkäistä kotijoukkue NASKI:a että II-divisioonan runkosarjaottelun viheltäneitä tuomareita vastaan.

Näin kuitenkin kävi, sillä mitä ilmeisimmin muropaketista tuomarikortit itselleen ennen kamppailun alkua vetäneet Reijo Pellikka ja Rauli Järvinen olivat päättäneet, että voitto sekä sen mukana tulevat kolme arvokasta sarjapistettä jäävät tällä kertaa Nastolaan.

Niin räikeästi pillipiiparikaksikko nimittäin veti kotiin päin, eikä se tuntunut miehiä suuremmin edes hävettävän ylimielisten – vierasjoukkueen pelaajille ja valmennukselle pelin aikana sekä sen päättymisen jälkeen osoitettujen – kommenttien perusteella.

Kauaksi Pellikan ja Järvisen ”täydellinen iltapuhde” ei jäänyt, sillä Titaanit kykeni lopulta vaivoin voittamaan isäntänsä pienimmällä mahdollisella eli yhden maalin erolla 6-5-lukemin.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen kävi hyvin epätyypillisesti jo kamppailun aikana varsin kuumana tuomarityöskentelyyn ja myös taiston tauottua hän antoi palaa täyslaidallisen kaukalossa pyörineen ”kolmannen joukkueen” suuntaan.

– Kovin herkästi en lähde tuomaritoimintaa arvostelemaan, mutta tänään tuntui siltä, että pelasimme kokoajan kahta vastustajaa vastaan, puhisi Oksanen.

– En käsitä miten se on mahdollista, että joukkue joka hallitsee peliä, istuu kaiken aikaa jäähyllä ja vastapuoli taas ei saa mistään rangaistuksia.

Totuuden nimissä on sanottava, että kyllähän ottelussa muutamia selviä rangaistuksen arvoisia rikkeitä tuli kummallekin joukkueelle, mutta jäähyjakauma meni siitä huolimatta punanuttujen hyväksi peräti 9-2.

– Peli oli kuitenkin kauttaaltaan ihan siisti, joten onhan se aika jännä yhtälö, mutta toisaalta tällaisia pelejä vain välillä tulee, mietiskeli Oksanen päätään pyöritellen.

Titaanit tiedosti omia pudotuspelejään jo nyt pelaavan NASKI:n luokse saapuessaan, että tulossa on vaikea kamppailu, josta yksikään sarjapiste ei lähde ilmaiseksi Kotkaan.

Omat lisähuolensa kotkalaisille toivat lukuisat poissaolot, joiden myötä kentälliset olivat Eppu Oksasen johtamaa viisikkoa lukuun ottamatta menneet lähes täysin uuteen uskoon.

Se olisi jo ollut tarpeeksi tekemään punanuttujen pelaamisesta haastavan, mutta kun siihen päälle lisättiin vielä lukuisat rangaistukset, ei Titaanit meinannut saada millään konettaan käyntiin.

– Tekemisemme meni vaikeaksi ja viisikkopelaamisemme kärsi heti alusta lähtien todella erikoisten rangaistusten johdosta, jonka myötä pelaajat eivät oikeasti enää tienneet mitä kaukalossa saa tehdä ja mitä ei, titaaniluotsi Oksanen kommentoi.

– Tarkemmin ottaenhan se tosin oli niin, että me emme saaneet tehdä yhtikäs mitään.

Sekavan avauserän aikana tilastomiehet saivat töitä oikein kunnolla, kun tuomarit vihelsivät viisi kahden minuutin rangaistusta sekä kävivät siinä sivussa kertoilemassa tekijät kaiken kaikkiaan neljään täysosumaan.

NASKI avasi maalihanat heti alussa, kun Topi Sinivaara onnistui ujuttamaan pelivälineen miinuskulmasta ohi hölmistyneen titaaniveskari Henri Saarenmaan.

Vieraat kuitenkin kuittasivat puntit tasoihin omalla ylivoimallaan. Juuso Löppönen pelattiin parilla nopealla siirrolla vapaaseen vetopaikkaan, eikä mies erehtynyt, vaan niittasi limpun varmasti Juuso Revon vartioimaan nastolalaisuuniin.

Isännät menivät uudemman kerran johtoon vain 89 sekuntia 1-1-tasoituksesta, kun Miika Termonen laukoi jälleen miesylivoimalla ja hirveän härdellin päätteeksi iltapäivän kolmannen täysosuman.

Titaanit ei kuitenkaan suostunut poistumaan erätauolle tappioasemassa Juho Luukkosen taiteiltua vahvan kulmapelaamisen ja syöttömyllyn päätteeksi maalilukemat 2-2:een digitaalien pysähtyessä aikaan 15:28.

Tuomarit toki tahtoivat nähdä vielä ainakin yhden osuman, antaen titaanipuolustaja Joonas Saarilehdolle kaksi naurettavan helppoa kakkosta, mutta punanutut kestivät ilman takaiskuja, päästen lopulta summerin vapauttavan törähdyksen myötä ansaitulle huilitauolle.

”Joukkue taisteli erittäin mallikkaasti”

Titaanivalmennus haki toiseen erään lisäpuhtia vaihtamalla maalille Niilo Pussisen, mutta ainakaan alussa tämä vaihdos ei näkynyt juuri missään, sillä NASKI meni jo kolmannen kerran johtoon.

Tällä kertaa kotijoukkueen maalariksi kuulutettiin täysin vapaaksi punanuttujen maalin kulmalle luikerrellut Samuli Jämsen, jolla oli todella helppo työ ohittaa Sami Hannulan maukkaan poikittaissyötön jälkeen täysin vailla torjuntamahdollisuuksia ollut titaanivahti Pussinen.

Jälleen tasoihin päästäkseen kotkalaiset tarvitsivat kakkoskentällisensä vahvaa suorittamista ja sitä joukkue myös sai, kun komean hyökkäyksen päätteeksi taustalta tukemaan noussut Joonas Saarilehto pääsi nostamaan kiekon sinne samalle ylähyllylle, jossa äitimuori säilyttää keksipurkkia.

Kun vielä Ville Myyryläinen tälläsi puolivälin krouvin jälkeen Titaanien neljännen osuman, olikin kuskin penkillä yhtäkkiä ”täysin väärä” joukkue.

Tämän huomasi siitä, että tuomariduo Reijo Pellikan sekä Rauli Järvisen vislailut ja vislailematta jättämiset alkoivat suosia entistä enemmän kotijoukkuetta ja titaanipelaajat taas puolestaan ohjattiin istumaan epäpuhtaasta pelistä saamiaan rangaistuksia.

Titaanit kuitenkin onnistui orjallisesti tappamaan muun muassa täydet kaksi minuuttia kestäneen kahden miehen alivoiman sekä pari muutakin jäähyä, jotka nostivat entisestään vieraiden taistelumielialaa.

Kuin kirsikaksi kovan tsemppauksen päälle, punanutut siirtyivät ajassa 51:56 kahden maalin karkumatkalle, kun Mikael Cederberg junttasi kovalla sekä tarkalla rannelaukauksella edustusuransa ”esikoisen” ohi voimattoman NASKI-häkkäri Juuso Revon.

3-5-tilanteessa Titaanit ehti jo hetken aikaa luulla pelin vihdoin ja viimein ratkenneen, mutta NASKI löi lähestulkoon seuraavassa vaihdossa Samuli Jämsenin toimesta laatan häkkiin.

Tämän seurauksena tarvittiin jälleen hurjassa lyönnissä olleen troika Oksasen näytös, jonka myötä Juho Luukkonen sai kruunata iltapuhteensa täysin tyhjiin ampumallaan 4-6-osumalla.

Tämäkään kirvelevä takaisku ei lannistanut isäntiä ja onnen ollessa sopivasti myöten, pomputti Topi Sinivaara vajaat puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa kiekon jo viidennen kerran kotkalaisnuottaan.

Jäljelle jääneiden minuutin ja 21 sekunnin aikana NASKI piti päävalmentajansa Arto Remeksen johdolla aikalisän, otti maalivahtinsa Revon pois kaukalosta sekä haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta mikään ei enää auttanut ja näin ollen voitto kirjattiin vierasjoukkue Titaanien nimiin pienimmällä mahdollisella erolla 5-6.

Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen oli tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen ja sen avulla tulleeseen täyteen pistepottiin.

– Joukkue taisteli erittäin mallikkaasti, eikä sen puutteesta voi pelaajia todellakaan syyttää, Oksanen kehaisi.

– Tietenkin voitto lämmittää mieltä – kolme pistettä rikkaampana on mukava lähteä kotia kohti.

Titaaniluotsi nosti framille myös punanuttuja läpi kamppailun kannattaneen kakkoskentällisensä, joka mätti neljä kuudesta titaaniosumasta.

– Onneksi meillä oli tänään jalkeilla edes yksi ehjä kentällinen, sillä se toimi jälleen todella hyvin ja vastustaja ei mahtanut sille oikeastaan yhtikäs mitään, jakoi Oksanen kiitosta Juuso Löppösen (1+2), Eppu Oksasen (0+3), Juho Luukkosen (2+1), Joonas Saarilehdon (1+1) ja Kalle Kolehmaisen (0+1) muodostamalle viisikolle.

Myös tiukasti vastaan hanganneelle NASKI:lle lähti punanuttupiiskurin taholta ansaittu tunnustus.

– Vastustaja oli tänään hyvä, totesi Oksanen.

Remeksen Arto on tuonut järkevää tekemistä joukkueeseen ja tämä oli mielestäni paras NASKI, jonka olemme näiden kahden kauden aikana ”Rautaliigassa” kohdanneet.

NASKI:lta napattujen pisteiden ja Haukkojen samanaikaisesti kärsimän tappion myötä Titaanit voi jo sunnuntaina varmistaa lopullisesti runkosarjan ykköstilansa, sillä puhdas kolmen täyn kotivoitto PEPO:sta riittää pitämään järvenpääläiset loppuun asti perävaloja vilkuilemassa.

– Huomenna on taas edessä täysin uusi peli, Oksanen sanaili.

– Saamme onneksi kokoonpanoon lisää miehiä ja pääsemme lyömään harjoituksissa sommittelemamme kentälliset osittain oikeaan formuun – se helpottaa tekemistä.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (31.1.), kun PEPO saapuu Ilona Areenalle testaamaan punanuttujen pelivireen kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Otteluisäntänä toimii Autosalpa Oy.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!