Runkosarjan voitto nätisti povitaskuun!

31.1.2016

Titaanien ja PEPO:n välisestä kuluvan kauden neljännestä keskinäisestä kohtaamisesta muodostui lopulta punanuttujen suvereeni näytös.
Titaanien ja PEPO:n välisestä kuluvan kauden neljännestä keskinäisestä kohtaamisesta muodostui lopulta punanuttujen suvereeni näytös.

Titaanit oli tylyäkin tylympi isäntä sunnuntai-iltana Ilona Areenalla pelatussa ”Rautaliiga”-kamppailussa. Kaksi viikkoa takaperin punanutut yllättänyt PEPO joutui nyt poistumaan kotimatkalle rajun selkäsaunan saaneena, sillä Etelä-lohkon runkosarjan voiton varmistaneet isännät läimivät lappeenrantalaisvieraitaan käkättimeen lopulta selkein lukemin 12-2 (3-2, 6-0, 3-0).

Titaanit – PEPO 12-2 (3-2, 6-0, 3-0)

03:48 1-0 Juho Luukkonen
05:01 1-1 Jere Nylund (Samuel Karhula, Tero Rantalainen)
10:20 2-1 Aapo Lampinen (Joonas Saarilehto, Kalle Kolehmainen)
15:04 3-1 Aapo Lampinen (Kalle Kolehmainen) TV VoM

17:21 3-2 Juuso Vakkilainen (Samuel Karhula, Jere Nylund)
25:57 4-2 Eppu Oksanen (Juho Luukkonen)
33:04 5-2 Kalle Kolehmainen (Eppu Oksanen, Juuso Löppönen) YV
34:42 6-2 Tomi Salovaara (Marko Puhakka, Ville Myyryläinen)
35:09 7-2 Joni Kainulainen (Aapo Lampinen, Santeri Kunttu)
39:03 8-2 Joni Kainulainen (Kalle Kolehmainen)
39:21 9-2 Santeri Kunttu (Aapo Lampinen, Joni Kainulainen)
41:57 10-2 Miro Mänttäri (Mikko Lehtinen) YV
45:32 11-2 Aapo Lampinen AV
46:01 12-2 Santeri Kunttu (Joni Kainulainen, Juuso Löppönen)


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 7+5+8= 20 torjuntaa
PEPO – Tero Rantalainen 15+12+13= 40 torjuntaa (vaihto 33:04 / 5-2)
PEPO – Arsi Trygg 0+3+0= torjuntaa (vaihto 40:00 / 9-2)

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
PEPO 6 x 2min= 12min

Eipä ollut PEPO:sta toistamaan kahden viikon takaista ”ihmettään” ja tuskinpa kukaan sitä edes odotti, paitsi tietysti lappeenrantalaisjoukkue itse.

Titaanit näytti tylyllä tavalla, mikä on sarjajumbon paikka, kun kärkipumppu käskee ja takoi avauserän tunnustelun jälkeen Ilona Areenan valotaululle rujot 12-2-voittolukemat.

– Joukkueenjohtajamme Juho Hannukainen sanoi päivän Kymen Sanomissa, että meidän pitää nyt näyttää mikä on se pelillinen ero näiden kahden joukkueen välillä ja sen me myös tänään teimme, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Tämä oli nyt se oikea marssijärjestys II-divisioonan Etelä-lohkon kärjen ja jumbon kesken.

Titaanit oli kaukalossa aivan kaikessa parempi ja kun PEPO-maalilla ottelun aloittanut, mutta toisessa erässä hetken vaihtoaition puolella istunut ja taas päätöserään tolppien väliin astellut Tero Rantalainenkaan ei enää seisonut päällään, jäi lappeenrantalaisten mielissään salaa virittelemä ”uusintapommi” suutariksi.

Toki vieraat roikkuivat urhoollisesti pelin ensimmäiset 20 minuuttia isäntiensä mukana, mutta Titaanien saadessa koneensa käyntiin, putosivat lappeenrantalaiset kyydistä, kuin ne kuuluisat jätökset rattailta.

– Ilmeisesti lauantainen ottelu kolkutti vielä hieman takaraivossa, koska olimme avauserässä liian varovaisia ja samalla myös ylipelasimme aika rankasti, tuumi 3-2-lukemiin päättyneen avauserän jälkeen joukkuettaan sanansäilällä nuhdellut Oksanen.

Punanutut näyttivät päävalmentajalleen ostaneensa pukukopissa kerrotut aatokset lähes täydellisesti ja Eppu Oksasen ajassa 25:57 ampuman 4-2-osuman jälkeen kaukalossa olikin sitten oikeastaan enää yksi joukkue.

– Joskus se herättely toimii hyvin ja joskus huonosti – nyt se näytti toimivan hyvin, sillä teimme toiseen erään kuusi maalia ja ratkaisimme pelin nimiimme, sanaili titaaniluotsi Oksanen.

Titaanijunan alkaessa puksuttaa raivolla eteenpäin pillit vinkuen, ei PEPO pysynyt enää alkuunkaan pelissä mukana. Punanutut sitä vastoin latoivat tasaisen tappavaan tahtiin pikkumustaa verkon perukoille.

Isäntien vahva meno kaukalossa sai vierasvalmennuksen komentamaan Rantalaisen tilalle maalinsa tukkeeksi Arsi Tryggin, jonka iltapuhde kuitenkin käsitti lopulta vain vajaat seitsemän minuuttia, kolme torjuntaa ja neljä päästettyä täysosumaa.

Titaanit nimittäin tulitti armotta kylmän PEPO-vahdin itseluottamuksen kappaleiksi Tomi Salovaaran, kaksi maalia naulanneen Joni Kainulaisen sekä Santeri Kuntun johdolla.

”Henkisesti iso juttu”

Koska kotkalaistulituksen myötä päätöserään lähdettiin Titaanien 9-2-johdosta, ei viimeisestä kaksikymppisestä luonnollisesti tullut enää kovinkaan kummoista kiekkonäytöstä.

Etenkin PEPO:n eväät oli täysin syöty ja pelihuumori lopussa, eivätkä punanututkaan enää syttyneet liiemmin hurjastelemaan.

Sen verran Titaanit kuitenkin jaksoi vielä lappeenrantalaisten kustannuksella herkutella, että maaliero kasvoi lopulta 10 osuman mittaiseksi Miro Mänttärin, kypärätemppunsa alivoimalla täydentäneen Aapo Lampisen ja Santeri Kuntun lauottua pelivälineen vuoronperää takaisin PEPO-veräjälle palanneen Tero Rantalaisen ulottumattomiin.

Kun vielä tähän päälle toisessa päässä kaukaloa pitkiä aikoja, etenkin kahdessa jälkimmäisessä erässä, toimettomana peliä seuraillut Niilo Pussinen ei antanut enää vieraille armopaloja, kirjattiin sunnuntai-illan koitoksen loppulukemiksi paljon puhuvat 12-2.

Suurinumeroinen kotivoitto teki mannaa Titaanien itseluottamukselle sekä varmisti samalla sen, että punanutut kirjauttivat nimiinsä ”Rautaliigan” Etelä-lohkon runkosarjan voiton kausimallia 2015–2016.

– Vaikkei tässä lohkossa runkosarjan voitolla ole liiemmin merkitystä, sillä kotietu on pudotuspeleissä yhtä tyhjän kanssa, on se kuitenkin joukkueelle henkisesti iso juttu ja osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä kauden mittaan, myhäili Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Onhan siinä toki myös sekin etu, että vältämme nyt niin sanottujen kovempien joukkueiden kohtaamista vähän pidempään.

Edellä mainittujen ilonaiheiden lisäksi punanuttupiiskurin mieltä lämmitti Lampisen (3+2) ja Joni Kainulaisen (2+2) vahvat iltapuhteet.

– Kokeneempi osastomme on ollut joulutauon jälkeen hieman alavireinen, mutta tänään he näyttivät jälleen mitä ovat miehiään, kehaisi Oksanen ykkösvitjan tykkejään, joita täydensi hienosti tehot 2+1 taiteillut Kunttu.

– Hieno juttu kaikin puolin, sillä tarvitsemme heidän panosta ratkaisupeleissä.

Vaikka runkosarjan voitto onkin jo nätisti Titaanien povitaskussa, eivät pelit ole vielä ohi. Punanutuilla on edessä koitokset HC Giantsia ja HC Vantaata vastaan, joita kotkalaiset ovat luonnollisesti lähdössä voittamaan.

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja pelata pari viimeistä runkosarjaottelua voitokkaasti pois alta, jonka jälkeen alamme sitten toden teolla keskittyä kevään huipentumaan eli pudotuspeleihin, päätti Oksanen.

Titaanit – PEPO-ottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu II-divisioonan runkosarjassa jatkuu vajaan kahden viikon päästä lauantaina (13.2.), kun punanutut matkustavat Hollolassa sijaitsevaan Heinsuon jäähalliin, jossa majaansa pitävä HC Giants isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.