Ei aikomusta löysäilyyn

12.2.2016

Titaanit ei aio runkosarjan voiton varmistumisesta huolimatta syyllistyä löysäilyyn jäljellä olevissa ”Rautaliiga”-koitoksissa.
Titaanit ei aio runkosarjan voiton varmistumisesta huolimatta syyllistyä löysäilyyn jäljellä olevissa ”Rautaliiga”-koitoksissa.

Punanuttujen II-divisioonan Etelä-lohkon runkosarjarupeamaa on vielä kaksi koitosta jäljellä. Vaikka piikkipaikka ja siitä seuraava kotietu kaikille mahdollisille pudotuspelikierroksille onkin jo Titaanien povitaskussa, eivät kotkalaiset aio siitä huolimatta liukua kaukaloon ”löysin rantein” ja vain pelkkä pelailu mielessään.

Titaanit palaa kuluvana viikonloppuna pitkästä aikaa taas takaisin tositoimiin, sillä punanutut ovat PEPO-teurastuksen jälkeen viettäneet viimeiset viikot kuluvan kauden toista ”sapattivapaataan”.

”Rautaliiga”-tasolla tauot peleistä ovat tuttuja kaikille joukkueille, mutta niiden tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Titaanileirissä pelitauot ovat olleet lähinnä pakkopullan syömistä.

– Tauot peleistä ovat äärimmäisen huonoja juttuja kesken kauden kiihkeimpiä vaiheita, myöntää punanuttujen päävalmentaja Marko Oksanen.

– Keskittymisen pitäminen oleellisessa on näin pitkän ajanjakson aikana varsin haastava tehtävä.

Titaanimiehistö onkin pyrkinyt pitämään vireystilaansa yllä tiiviillä harjoittelulla, mutta myös levolle on annettu riittävästi painoarvoa.

– Jos tästä jotain positiivista pitää hakea, niin osalla pelaajistostamme on ollut pikkuvammoja ja he ovat nyt saaneet lepuuttaa sekä paikkailla itseään takaisin parempaan kuntoon, toteaa Oksanen.

Kotkalaisten sävelet loppukauden osalta olivat pläkkiselvät jo ennen vietettyä pelitaukoa. Etelä-lohkon runkosarjaherruuden myötä Titaanit pääsee lähtemään kevään koviin karkeloihin kotietu povitaskussaan, joka seuraa punanuttuja niin pitkälle, kuin joukkueen matka vain II-divisioonan pudotuspeleissä jatkuu.

– Olemme pystyneet kääntämään katseemme jo selkeästi kohti pudotuspelejä ja voimme nyt ottaa nämä jäljellä olevat runkosarjapelit vähän kuin harjoittelun kannalta, sanoo Oksanen.

Titaaneilla on tosiaankin jäljellä vielä kaksi runkosarjakoitosta, sillä tulevana lauantaina punanutut matkustavat Hollolassa majaansa pitävän HC Giantsin vieraaksi ja reilun viikon päästä taas on edessä kotikoitosta HC Vantaan isäntänä.

Vaikkei peleissä ole titaaninäkökulmasta katsottuna juurikaan panosta, eivät kotkalaiset aio lähteä vain ”löysin rantein” pelailemaan, vaan päämääränä on poimia kaikki tarjolla olevat sarjapisteet omaan pussiin.

– Tottahan toki lähdemme pelejä voittamaan, mutta nyt voimme myös katsastaa sellaisia asioita, joita meidän pitää tehdä paremmin menestyäksemme kevään kovissa karkeloissa, selventää titaaniluotsi oman ja joukkueensa näkökannan.

– Pyrimme ottamaan edessä olevista peleistä kaiken hyödyn irti, mitä niistä vain on saatavissa.

Asetelmien hakua

Jos pääsee Titaanit iskemään jäljellä oleviin runkosarjaotteluihinsa vailla sen suurempia paineita, sitä samaa voi odottaa myös lauantai-iltana Heinsuon jäähallissa punanuttuja isännöivältä HC Giantsilta.

Jätit nimittäin varmistivat oman paikkansa ”Rautaliigan” pudotuspeleissä viime viikonloppuna, ottamalla täyden pistepotin niin ikään ”aurinkopaikkaa” hamuavasta NASKI:sta.

– HC Giants on ennen kaikkea pelaava ryhmä, joka otti mielestäni täysin ansaitusti paikkansa pudotuspeleissä, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

Tästä syystä Kari Mäkitalon luotsaamalta hollolalaismiehistöltä on lupa odottaa hyvää ja rehtiä vastusta, joka palvelee myös piikkipaikalla paistattelevia kotkalaisia paremmin kuin hyvin.

– Heidän kohtaamisensa sopii meillekin tähän kohtaan erittäin hyvin, sillä tiedämme tulossa olevan ihan kunnon pelin, jossa saamme tehdä täydet 60 minuuttia töitä pisteet mukaan ottaaksemme, sanailee Oksanen.

– Uskoisin HC Giantsin lähtevän peliin täysin samoin aatoksin – heillä on pudotuspelipaikka takataskussa, joten nyt pelaamisesta voi jo hieman nauttia sekä vielä vähän parantaa omaa tekemistä.

Se, että molempien lauantai-illan joukkueiden asemat sarjassa ovat selkeääkin selkeämmät, ei muuta pelin luonnetta suuntaan tai toiseen – jaossa on jälleen kolme sarjapistettä sekä vastapuolen päänahka, joka pönkittää entisestään joukkueen koholla olevaa itseluottamusta kevään kahinoita silmällä pitäen.

– Kyllä siellä pelataan ihan jaossa olevista kolmesta sarjapisteestä, viittaa titaaniluotsi Oksanen kintaalla ounasteluihin pelin panoksettomuudesta.

– Sekä tietysti myös asetelmista vähän jo kevättä kohti, sillä eihän sitä koskaan tiedä vaikka vielä kohtaisimme pudotuspeleissäkin.

Jos ja kun punanuttupiiskuri Oksasta on uskominen (ja miksei olisi?!), ryöhää Titaanit kaukaloon täynnä tulta ja tappuraa.

– Tässä kohtaa on turhaa antaa helppoja voittoja kenellekään, Oksanen tokaisee ja jatkaa:

– Henkistä yliotetta tässä lähdetään vastapuolesta hakemaan ja se onnistuu parhaiten, kunhan hoidamme oman leiviskämme kunnialla alusta loppuun asti.

HC Giantsin ja Titaanien välinen II-divisioonan runkosarjaottelu polkaistaan Hollolassa sijaitsevassa Heinsuon jäähallissa lauantaina (13.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Mikäli et lähde Hollolaan kannustamaan punanuttuja vierasvoittoon, voit seurata kamppailun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.