Onnistunut kenraaliharjoitus

20.2.2016

300. runkosarjapelinsä punanutussa pelannut Tomi Pylväläinen sai ennen juhlaottelunsa alkua onnittelulahjat sekä tsempit entiseltä titaanikipparilta ja joukkuekaveriltaan Simo Rouviselta. © Lotta Lehti
300. runkosarjapelinsä punanutussa pelannut Tomi Pylväläinen sai ennen juhlaottelunsa alkua onnittelulahjat sekä tsempit entiseltä titaanikipparilta ja joukkuekaveriltaan Simo Rouviselta. © Lotta Lehti

”Rautaliigan” runkosarja on nyt paketissa. Titaanien osalta kyseinen rupeama taputeltiin kauniisti päätökseen, kun punanutut kepittivät Ilona Areenan lehtereillä peliä seuranneen kuluvan kauden ennätysyleisön edessä mitellyssä kamppailussa HC Vantaan illan kapellimestarina toimineen Tomi Pylväläisen johdolla lopulta maalein 4-1 (1-1, 0-0, 3-0).

Titaanit – HC Vantaa 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

14:06 1-0 Tomi Pylväläinen (Juuso Löppönen, Eppu Oksanen)
19:56 1-1 Jaakko Savolainen (Niko Vähäsarja, Ville Peltosuo) SR
50:24 2-1 Mikael Cederberg (Tomi Pylväläinen, Topi Paappanen) VoM
54:16 3-1 Ville Myyryläinen (Tomi Salovaara, Miro Mänttäri)
58:06 4-1 Juho Luukkonen (Kalle Kolehmainen, Eppu Oksanen) YV


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 5+10+8= 23 torjuntaa
HC Vantaa – Jere Högbacka 15+8+11= 34 torjuntaa (poissa 55:45-57:14)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
HC Vantaa 3 x 2min= 6min

II-divisioonan Etelä-lohkon runkosarja taputeltiin päätökseen Kotkan lumisateisessa lauantai-illassa.

Ilona Areenalla mitelty Titaanien sekä HC Vantaan välinen koitos oli kerännyt hallin lehtereille kuluvan kauden ennätysyleisön ja 470 silmäparia saivat nähdäkseen erittäin viihdyttävän taistelun ottelun voitosta.

Katsojia hemmoteltiin Ladies Night –tapahtuman avulla erinäisin keinoin ja myös ennen ottelun alkua oli spesiaaliohjelmaa luvassa, kun punanuttujen varakippari Tomi Pylväläinen kukitettiin ja palkittiin 300. titaanipaidassa pelaamansa runkosarjakamppailun johdosta.

Sopivasti esilämmitetty taisto oli lähes alusta loppuun asti kovavauhtista ja rehtiä sekä kovaa vääntöä, joka muistutti ajoittain jo perinteistä pudotuspelikiekkoa.

Avauserässä nähtiin molemmissa päissä kaukaloa lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta vasta 15. minuutilla rävähti.

Illan juhlakalu Pylväläinen uiskenteli kovan titaanipyörityksen aikana salakavalasti viivasta maalin eteen ja siirsi yhdellä kosketuksella Juuso Löppösen nappipassista pelivälineen HC Vantaa-vahti Jere Högbacka puikoista verkon perukoille.

Titaanipuolustajan tyylikäs 1-0-osuma sai siihen asti varsin hiljaa peliä seuranneen kotiyleisön aivan pähkinöiksi ja samaan ilonpitoon yhtyi myös punanuttujen vaihtopenkki, jonka antoi ison arvon kokeneen konkarin onnistumiselle.

HC Vantaa kuitenkin kuittasi vielä ennen ensimmäistä erätaukoa puntit tasoihin. Niko Vähäsarja ehti jo kertaalleen porhaltaa läpiajoon, tullakseen titaaniveskari Niilo Pussisen nollaamaksi.

Vähäsarja ei kuitenkaan tympääntynyt tästä, vaan haki omista uuden vauhdin ja jälleen kumimuikku napsahti täydessä vauhdissa porhaltaneen lohipaidan lapaan kuin tilauksesta.

Titaanipuolustajien seuratessa lähinnä katseella miehen menoa, polki toiselta laidalta tilanteeseen mukaan Jaakko Savolainen, joka pääsi Vähäsarjan oivan jatkosyötön jälkeen liruttamaan limpun Pussisen patjan alta nuottaan vain neljän vaivaista sekuntia ennen summerin soimista.

– Vastustajan tasoitusmaali neljä sekuntia ennen avauserän loppua oli sellainen virhe, joita ei enää tosiepelissä saa tulla, harmitteli Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen.

– Se toimi kuitenkin sopivana herätyksenä ja otinkin siitä pukukopissa kiinni, jonka ansiosta saimme toiseen erään parannettua tekemistämme.

Vaikka kamppailun keskimmäinen kaksikymppinen olikin maaliton, ei se siitä huolimatta varmasti yhtäkään katsojaa tylsistyttänyt.

Kumpikin joukkue pisti edelleen parastaan peliin ja vain hyvin hereillä olleet maalivahdit pitivät maalilukemat muuttumattomina.

Ottelun ratkaisuun tarvittiin näin ollen kolmas erä ja aivan kuten viimeksikin Kotkassa pelatussa Titaanit–HC Vantaa-kahinassa, oli kotijoukkue se osapuoli, joka räväytti lopulta pöytään niin sanotusti ”voittavan käden”.

Punanuttujen liike ja vahva neljän vitjan rummutus alkoivat pikkuhiljaa väsyttää vieraita, eikä veren haistanut kotkalaismiehistö enää jättänyt sille avautuneita paikkoja käyttämättä.

Isännät alkoivat ajassa 50:24 heittää lohta oikein huolella rilliin, kun jälleen kovan myllytyksen päätteeksi Topi Paappanen ja Tomi Pylväläinen petasivat tontin Mikael Cederbergille.

Nopea pyörähdys täydet 360 astetta sekä terävä rannekuti p-pisteen kaarelta lennättivät telkän pönttöön ja ämyreistä alkoi pauhata Titaanien tuttuakin tutumpi maalibiisi – Taivas lyö tulta.

2-1-maalin jälkeen väännettiin hetki sopuisasti, mutta sitten kotijoukkueelle jälleen riitti.

Pari nopeaa pakan avannutta syöttöä ja Ville Myyryläinen oli täysin vapaana virittämään pajavasaramaisen lyöntilaukauksen, jonka voimasta lötö lävähti pussiin niin kovaa, että maalikin liikkui samanaikaisesti pois paikoiltaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemaan jäänyt HC Vantaa yritti vielä päävalmentajansa Paul Högbackan johdolla hakea kavennusta miesylivoiman turvin, mutta Jere Högbackan vaihtoaitioon veto ei Titaaneita hämännyt.

Lohipaitoja se taas taisi hetken miekkailun jälkeen sen verran sekoittaa, että vantaalaiset ottivat joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta, joka heidän mielestään ei ollut sitä nähnytkään.

Tuomarit olivat kuitenkin asiasta varmoja, eikä vieraiden purnaus tuomiota enää muuttanut mihinkään.

”Lähdemme katsomaan kuinka pitkälle rahkeemme riittävät”

Titaanit käytti lahjaksi saamansa ylivoiman täydellisesti hyödykseen, kun Kalle Kolehmaisen silkkaa seksiä ollut pystysyöttö omalta puolustusalueelta tavoitti puolustajien väliin leikanneen Juho Luukkosen mailanlavan.

Kiekon haltuunsa saanut Luukkonen livahti saman tien läpiajoon ja päätti pistonsa patenttiliikkeeseensä ujuttamalla pelivälineen HC Vantaan uuniin Högbackan jalkojen välistä.

Samat 4-1-lukemat jäivät lopulta myös seisomaan Ilona Areenan valotaululle taiston päättymisen jälkeen ja se kelpasi Titaanien päävalmentaja Marko Oksaselle paremmin kuin hyvin.

– Tämä oli onnistunut kenraaliharjoitus – varsinkin kolmas erä oli meiltä suhteellisen hyvää pelaamista kaikin puolin, Oksanen sanaili tyytyväisenä.

– Kumpikin osapuoli sai selvästi haettua jo vähän asetelmia pudotuspeleihin.

Titaaniluotsi jakoi kiitosta jälleen kerran hyvän vastuksen tarjonneelle HC Vantaalle, jota vastaan Titaanit väänsi runkosarjassa neljä ”Rautaliiga”-tasolle laadukasta ottelua.

– Tiesimme etukäteen saavamme vastaamme meille erittäin hyvin sopivan vastustajan, sillä HC Vantaa on samantyylinen kuin mekin – hyvin liikkuva ja aktiivinen joukkue, Oksanen kommentoi.

– Vantaa antoi meille hyvän muistutuksen isokokoisena ja fyysisenä joukkueena, että jos olet pikkuisenkin unessa sekä menet puolittain tilanteisiin, jäät aivan varmasti telineisiin ihmettelemään.

Kulunutta runkosarjarupeamaa Oksanen katsasteli heti taiston tauottua analyyttisella otteella. Vaikka Titaanit porhalsi kutakuinkin ottelusta toiseen voitosta voittoon, ei pelillinen anti täydellisesti tyydyttänyt kokenutta kiekkomiestä.

– Tuloksellisesti runkosarja oli meiltä todella hyvä, mutta pelillisesti taas se ei ihan valmentajan silmää aina ajoittain miellyttänyt, tokaisi punanuttuluotsi Oksanen.

– Yksi syy siihen, ettei pelaaminen ollut aina haluamallani tasolla johtui ihan suoraan siitä, että pelaava kokoonpanomme eli viikosta toiseen todella paljon.

– Pelaajien poissaolojen vuoksi emme matkan varrella aivan parasta permanenttiamme löytäneet, mutta runkosarjan lopussa se alkoi vihdoin näyttää siltä, että nyt se on löytynyt, Oksanen myhäili.

Runkosarjan päättymisen johdosta välittömästi alkavalla viikolla käyntiin polkaistaviin pudotuspeleihin titaanimiehistö aikoo pääpiiskurinsa mukaan tehdä enää vain pienoista hienosäätöä.

– Tämäniltaiseen esitykseen kun teemme pienet lisäykset ja tarkennukset, niin tästä on erinomaisen hyvä lähteä pelaamaan pudotuspelejä, totesi Oksanen.

– Meillä on kaksi voittavaa maalivahtia ja neljä toimivaa kentällistä, joiden kanssa lähdemme katsomaan kuinka pitkälle rahkeemme oikein riittävät.

Rupattelutuokion lopuksi Oksanen halusi vielä kerran kehaista illan juhlituinta sankaria, tehot 1+1 summannutta ja punanuttujen peräpäätä ihan päällikön elkein totutusti johtanutta Tomi Pylväläistä.

– Aika jäätävä suoritus kokeneelta herralta – jääkiekossa isot päälliköt ottavat vastuuta ja kantavat sen kunnialla, aivan kuten ”Törrö” teki tänään, Oksanen aloitti ja jatkoi siltä istumalta tarinaansa:

– Hän iski ottelun avausmaalin, syötti voittomaalin, löi toisen erän lopussa yhden kukkoilleen vastustajan kanveesiin ja oli sen lisäksi taas kerran meille todella iso pelaaja puolustuksessa.

Lauantai-iltana selvisi myös se, että Titaanit saa ”Rautaliigan” puolivälierissä vastaansa Petro Koivusen valmentaman ja ex-titaaniduo Simo Romon sekä Tuomas Tikkasen johtaman HCK Salamat.

– Salamat on meille mieluisa vastustaja, sillä se on joukkue, joka pyrkii oikeasti pelaamaan, eikä vain rikkomaan, tuumi Oksanen tulevasta pleijarivastustajasta.

– Kumpikin kuluvan kauden kohtaamisemme on ollut pelillisesti tiukka.

Runkosarjan voittajana Titaanit saa puolivälierien ratkaisupelin kotihalliinsa, mutta kyseisen ”tittelin” ei saa todellakaan antaa hämätä, sillä kirkkonummelaiset ovat varmasti enemmän kuin innokkaita lähettämään punanutut aikaistetulle kesälomalle.

– Vaikka saammekin vastaamme 8. sijalta tulevan joukkueen, täytyy meidän oikeasti sisäistää se, että pudotuspelit ovat aivan täysin eri pelejä ja ihan uusi maailmansa runkosarjaan verrattuna, Oksanen muistutti.

– Joudumme aivan varmasti tekemään täyden päivätyön Salamat kaataaksemme.

Titaanien taistelu II-divisioonan Eteläisen alueen pudotuspelien puolivälierävaiheessa alkaa ensi viikon perjantaina (26.2.). Kirkkonummen Varuboden Areenalla kello 18:30 miteltävässä taistossa vastaan asettuu HCK Salamat.

Puolivälierien ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Kotkassa puolestaan heti seuraavana päivänä lauantaina 27.2.2016. Kiekko putoaa Ilona Areenalla jäähän kello 16:00.

Liput kamppailuun maksavat 6 ja 3 euroaTERVETULOA!