Tilastojen taikaa: Titaanit – KJT Miehet

8.3.2016

Vain voittajat tullaan muistamaan ”Rautaliigan” eittämättä huikean finaaliviikonlopun päätteeksi!
Vain voittajat tullaan muistamaan ”Rautaliigan” eittämättä huikean finaaliviikonlopun päätteeksi!

”Rautaliigan” Etelä-lohkon finaaliviikko on jo täydessä vauhdissa, joten on tapojen mukaan aika käydä hieman tilastojen pohjalta läpi mestaruuspokaalista perjantaina sekä lauantaina kilvoittelevia joukkueita eli Titaaneita ja KJT Miehiä.

Reilut kaksi viikkoa takaperin alkaneet ”kevään isot tsembalot” – II-divisioonan Etelä-lohkon pudotuspelit ovat vihdoin saavuttaneet sen kaikkein odotetuimman vaiheen.

Kyseessähän on kaiken ratkaiseva kaksiosainen finaalisarja, johon ottavat osaa ”Rautaliigan” runkosarjan voittanut Titaanit sekä debyyttikaudellaan Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla hienosti runkosarjan 3. sijalle itsensä taistellut keravalaisyhdistelmä KJT Miehet.

Punanuttujen pudotuspeliurakka on tähän mennessä kulkenut eteenpäin pelkkien voittojen saattelemana.

Kotkalaiset pudottivat puolivälierissä HCK Salamat jatkosta kahden (6-1 & 9-2) selkeän voiton kera sekä jatkoivat entistä vakuuttavammin matkaansa kohti finaaleita, kellistämällä välierissä HC Vantaan niin ikään kahdesti (1-0 & 4-0) tyylipuhtaiden peliesitysten siivittämänä.

Titaanien vastustajaksi finaaleissa asettuva KJT Miehet on puolestaan saanut tahkota pudotuspelejä niin sanotusti ”koko rahan edestä”.

Puolivälierissä keravalaiset pelasivat kahdesti tasan (3-3 & 5-5) HC Giantsin kanssa, mutta toisen koitoksen jälkeen pelatussa huimassa jatkoerässä KJT Miehet runnoi itsensä väkisin jatkoon Antti Kallion vain kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa tulleella 4-3-voittomaalilla.

Välierissä päävalmentaja Teijo Schneiderin joukot kohtasivat Keski-Uudenmaan ”derbyjen derbyssä” paikallisvastustajansa Järvenpään Haukat (3-6 & 4-3), joka taipui parempansa edessä jälleen jälkimmäisen koitoksen jatkoerään venyneessä ottelusarjassa lopulta maalein 5-1.

Finaalijoukkueiden tiet kohti mestaruustaistoa ovat siis olleet varsin erilaiset ja sitä olivat myös puna- sekä sininuttujen väliset runkosarjakohtaamisetkin.

Syyskuun lopulla (25.9.) Kotkassa pelattu taisto oli yhtä titaanijuhlaa, sillä Titaanit yllätti KJT Miehet klassisesti housut nilkoissa ja antoi sen seurauksena illan tehotykkinä toimineen Juuso Löppösen (3+1) toimiessa päällepäsmärinä oikein kunnolla isän kädestä vieraalleen 14-4-lukemiin päättyneessä kahakassa.

KJT Miehet kuitenkin tempaisi punanuttuja ikävästi vastapalloon joulukuun alussa (5.12.) Keravalla mitellyssä uusinnassa, nousemalla vajaat puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua ensiksi tasoihin ja laskettelemalla lopulta voittolaukauskilpailussa ainoana onnistuneen kapteeninsa Miikka Lindholmin johdolla makeaan 5-4-voittoon.

Näiden faktojen perusteella voisi siis ennakkoon luulla, että kotietu tulee olemaan iso valttikortti sarjan ratkaisun kannalta, mutta edelleen on kuitenkin muistettava tulevien pelien merkitys. Nyt ei tahkota enää pelkkiä runkosarjapelejä, vaan taistellaan hullunkiilto silmissä Eteläisen alueen mestaruudesta.

Tästä syystä onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, millä tavoin joukkueet eteen tulevat paineet käsittelevät, sillä Titaanien ja KJT Miesten välillä on keski-iän sekä kokemuksen puolella valtaisa ero keravalaisten hyväksi.

Toki se sama ero on ollut käytännössä koko kuluvan kauden ajan punanuttujen vastustajien etuna, mutta se ei ole kotkalaisten menoa kaukalossa paljoa haitannut.

Titaanit onkin kääntänyt kyseisen asian voimavarakseen, eikä ole murehtinut liikoja, vaan polkenut nuoruuden innolla sekä vahvan fyysisen kuntopohjansa avulla vastustajiltaan karkuun lähes ottelusta toiseen sekä iskenyt tarvittavat maalit, väsyn hiipiessä kilpakumppaneidensa puseroihin.

KJT Miehet tulee isokokoisena, ovelana ja fyysisenä porukka olemaan Titaaneille aivan varmasti todella suuri sekä viheliäinen kivi tieltä raivattavaksi, muttei kuitenkaan mahdoton sellainen.

Punanutut näyttivät HC Vantaa-sarjassa pystyvänsä pelaamaan pudotuspeleissä vaadittua tarkkaa ja kokonaisvaltaista kiekkoa, jossa vastapuolelle ei juuri iskun paikkoja tarjoiltu, joten jos ja kun sama tahti jatkuu myös tulevana viikonloppuna, voi Ilona Areena revetä liitoksistaan ratkaisuottelun päätteeksi kovemmin kuin vielä kertaakaan kuluvan kiekkosesongin aikana.

Nyt pelataan siis oikeasti isoista asioista, joten toivoa sopii, että niin Keravan jäähallin kuin Ilona Areenankin katsomot pullistelevat huikean tunnelman luovasta kiekkokansasta ”Rautaliigan” finaalitaistojen aikana!PARHAAT PISTEMIEHET JOUKKUEIDEN RUNKOSARJAKOHTAAMISISSA


Titaanit – Juuso Löppönen 2. 4+1= 5p, Joni Kainulainen 2. 1+4= 5p & Mikko Lehtinen 2. 1+4= 5p
KJT Miehet – Mikko Sirén 2. 2+2= 4p, Miikka Lindholm 2. 1+2= 3p & Esa Kivistö 1. 1+2= 3p


TITAANIT


Joukkueen kotisivut: www.titaanit.fi
Kotipaikkakunta: Kotka
Vastuuvalmentaja: Marko Oksanen
Kapteeni: Topi Paappanen

Miten puolivälierät sujuivat: Titaanit – HCK Salamat 6-1 & 9-2
Miten välierät sujuivat: Titaanit HC Vantaa 1-0 & 4-0

Tehdyt maalit pudotuspeleissä: 20
Päästetyt maalit pudotuspeleissä: 3
Rangaistusminuutit pudotuspeleissä: 65
Yleisökeskiarvo pudotuspeleissä: 560

Paras pistemies pudotuspeleissä: Santeri Kunttu 4. 2+4= 6p & Aapo Lampinen 4. 2+4= 6p
Paras maalintekijä pudotuspeleissä: Viisi pelaajaa (2)
Jäähykuningas pudotuspeleissä: Tomi Salovaara (27min)
Eniten pelannut maalivahti pudotuspeleissä: Oskari Taari 2. pmk 0.50 / 98,46 % & Niilo Pussinen 2. pmk 1.00 / 96,30 %


KJT MIEHET


Joukkueen kotisivut: www.kjtmiehet.fi
Kotipaikkakunta: Kerava
Vastuuvalmentaja: Teijo Schneider
Kapteeni: Miikka Lindholm

Miten puolivälierät sujuivat: KJT Miehet HC Giants 3-3 & 5-5 + 4-3 je.
Miten välierät sujuivat: Haukat – KJT Miehet 6-3 & 3-4 + 1-5 je.

Tehdyt maalit pudotuspeleissä: 24
Päästetyt maalit pudotuspeleissä: 21
Rangaistusminuutit pudotuspeleissä: 72
Yleisökeskiarvo pudotuspeleissä: 315

Paras pistemies pudotuspeleissä: Markus Rämä 4. 0+6= 6p
Paras maalintekijä pudotuspeleissä: Miikka Lindholm (4)
Jäähykuningas pudotuspeleissä: Antti-Pekka Lamberg (14min)
Eniten pelannut maalivahti pudospeleissä: Sami Nousiainen 4. pmk 5.50 / 89,74 %ETELÄ-LOHKON PUDOTUSPELIEN PELAAMISTAPA 2015–2016


”Rautaliigan” Etelä-lohkon pudotuspelit pelataan tänäkin keväänä läpi niin sanotusti typistettynä versiona.

Tämä tarkoittaa sitä, että kussakin pudotuspelivaiheessa (puolivälierät, välierät ja finaalit) voittaja ratkaistaan kahden keskinäisen ottelun yhteispistemäärällä.

Voitosta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen.

Mikäli yhteispisteet ovat kahden 60 minuuttia kestävän ottelun jälkeen tasan, seuraa 20 minuutin mittainen ja neljällä neljää vastaan pelattava jatkoerä, jossa ei ole äkkikuolema-periaatetta.

Jos joukkueiden paremmuutta ei jatkoeränkään aikana saada selville, ratkaistaan voittaja voittolaukauskilpailun avulla.

Pudotuspelisarjojen ”kotietu” määräytyy siten, että runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa päättää aloittaako se sarjan kotona vai vieraissa.
 

IT'S PLAYOFF TIME, BABY!