Karsintoja ei pelata – Titaaneille tarjolla Suomi-sarjapaikka kaudelle 2016–2017!

14.3.2016


Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti, ettei Suomi-sarjan karsintoja tänä keväänä pelata oman lohkonsa voittaneiden ja nousuhalukkuutensa jo etukäteen ilmoittaneiden II-divisioonaseurojen vähyydestä johtuen.

Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti maanantaina 14.3.2016 julkaisemassaan tiedotteessa, että Suomi-sarjan karsinnat jäävät aiemmin suunnitellusta poiketen tältä keväältä pelaamatta.

Syy karsintojen perumiseen on se, ettei II-divisioonan lohkovoittajien joukosta löytynyt riittävän suurta määrää nousuhalukkuutensa jo aiemmin ilmoittaneita seuroja.

Näin ollen lopulliseen karsintaan Suomi-sarjasta joutuneet naantalilainen VG-62 sekä Joensuun Kiekkokopla säilyttävät paikkansa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla kaudelle 2016–2017.

Iisalmen Peli-Karhujen Mestis-nousun myötä ja HC Vantaan viimesyksyisen luopumisen takia Suomi-sarjaan vapautui kaksi paikkaa.

II-divisioonan lohkovoittajista vain kaksi ilmoittautui halukkaaksi nousemaan Suomi-sarjaan. Nämä joukkueet olivat jyväskyläläinen Liikunnan Riemu ja Kotkan Titaanit, joille tarjoutuu nyt automaattisesti oikeus hakea Suomi-sarjalisenssiä ensi kaudeksi.

”Tavoite kävi toteen”

Tieto karsintojen peruuntumisesta ja sen myötä tarjolle tulleesta Suomi-sarjapaikan hakumahdollisuudesta ei muuta Titaanien tulevaisuudensuunnitelmia miksikään aiemmin suunnitellusta.

– Liiton taholta tehty päätös karsintojen pelaamatta jättämisestä ei vaikuta mitenkään meidän suunnitelmiimme, sillä kuluvan kauden tavoitteemme oli saavuttaa paikka Suomi-sarjaan ja se tavoite kävi nyt toteen, toteaa punanuttujen edustusjoukkuetta hallinnoivan HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti.

Titaaneille riitti siis sarjanousumahdollisuuden lunastamiseen viime lauantaina (12.3.) Kotkassa varmistettu II-divisioonan Etelä-lohkon mestaruus.

– Olisimme kieltämättä halunneet pelata karsintapelit ja saavuttaa pelaamalla paikkamme ylemmällä sarjatasolla, mutta syyttömiähän me tähän vallitsevaan tilanteeseen olemme, kommentoi Lehti.

– Emme kuitenkaan laita tässä asiassa Jääkiekkoliiton suuntaan millään tavalla hanttiin, vaan otamme nöyränä mahdollisuuden Suomi-sarjapaikan anomisesta vastaan.

Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan Suomi-sarjassa pelaavien seurojen pitää täyttää tietyt ehdot, jotta niille myönnetään sarjapaikkaan vaadittava lisenssi.

Liitto lähetti Titaaneille jo kauden alussa kyselyn, jossa tiedusteltiin Suomi-sarjassa pelaamiseen tarvittavien resurssien täyttömahdollisuutta.

Kotkalaisseurasta vastattiin välittömästi takaisin, että tavoite on pelata kaudella 2016–2017 Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja lisenssiehtojen täyttämisen eteen on töitä tehty jo pidemmän aikaa.

– Olin tuossa hetki sitten puhelimitse yhteydessä Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antilaan Suomi-sarjaan vaadittavan lisenssin sekä sen ehtojen tiimoilta, kertoo Lehti.

– Yhteinen näkemyksemme oli, että meillä ei seurana ole minkäänlaisia esteitä näköpiirissä sille, ettemmekö kykenisi lisenssiehtoja täyttämään.

– Toki meidän pitää odottaa ensiksi virallista päätöstä asiasta, mutta kuten sanoin, niin nyt näyttää siltä, että Titaanit on ensi kaudella jälleen Suomi-sarjajoukkue, naulaa punanuttujen puheenjohtaja.