Tästä se taas lähtee!

11.8.2016

Titaanien jääharjoituksissa on jo tähän mennessä menty sen verran kovaa, että heikompaa on välillä saattanut jopa hieman hirvittää.
Titaanien jääharjoituksissa on jo tähän mennessä menty sen verran kovaa, että heikompaa on välillä saattanut jopa hieman hirvittää.

Kaksi viikkoa jäällä harjoittelut Titaanit pääsee vihdoin avaamaan kuluvan kautensa myös pelien osalta, kun punanutut matkustavat perjantaina Porvooseen. Kokonniemen jäähallissa vastaan asettuva kova kotijoukkue Hunters tarjonnee kotkalaismiehistölle heti kärkeen oivan tilaisuuden omien taitojensa testaamiseen.

Pitkä odotus alkaa Titaanien kohdalla olla vihdoin ja viimein ohi, sillä perjantai-iltana kello 19 reikäleipä on lötön tarkoitus pudota Porvoossa jäähän harjoitusottelurupeaman avauksen merkeissä.

Titaanileirissä ensimmäistä harjoituskoitosta onkin odoteltu jo malttamattomina, sillä jokaisella joukkueen jäsenellä on jo palava halu päästä jälleen tositoimiin.

– Kyllähän tässä on fiilis aikalailla katossa – pitkästä aikaa pääsee jälleen itse asiaan, maiskuttelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Pelaaminen on kuitenkin se kaiken tekemisen ydin niin pelaajille, valmentajille kuin joukkueen muillekin toimihenkilöille.

Keväällä kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle noussut Titaanit on heti alusta alkaen tiedostanut, ettei se tule pärjäämään selvästi kovatasoisemmassa kyydissä ilman raakaa työntekoa.

Tästä syystä punanutut aloittivat jo huhtikuussa uudistuneen valmennuksensa johdossa rankan kesätreenirääkin, jonka ainoa tarkoitus oli ladata jok’ikinen pelaaja niin timanttiseen tikkiin, ettei Suomi-sarjan kova taso tule kenellekään yllätyksenä.

– Kevään ja kesän kuivaharjoittelun tavoitteeksi asetimme jokaiselle pelaajalle oman fyysisen kunnon parantamisen ja siinä he ovat myös testien valossa onnistuneet, toteaa Piispanen tyytyväisyys äänessään.

– Suomi-sarjassa pelitempo tulee kovenemaan selkeästi edelliskausista ja sen myötä fysiikan merkitys korostuu, sillä mitä kovemmin jaksat paiskia hommia, sitä paremmin myös suoritat kaukalossa.

Onnistunut kesäharjoitusjakso on näkynyt heti kotkalaismiehistön toissaviikolla käyntiin polkaisemien jääharjoitusten alusta lähtien. Vauhti on ollut kaukalossa välillä jopa todella hurja, eikä yksikään punanuttu ole halunnut antaa joukkuetoverilleen tuumaakaan periksi.

– Ensimmäinen jääharjoitusviikko oli ihan pelkkää tuntuman hakua luistelu- ja kaksinkamppailuharjoitteiden avulla, selventää titaanipiiskuri.

– Kuluneen viikon aikana olemme sitten alkaneet muun valmennuksen kanssa ajaa pelillisiä asioita sisään joukkueelle, joka onkin ottanut ne suurella innolla vastaan.

”Voittaminen on jääkiekkoilun suola”

Titaanit pelaa ennen syyskuun 16. päivä alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa kaiken kaikkiaan kuusi täysimittaista ja kolme kaksieräistä harjoitusottelua.

Avausvastustajaksi asettuva Hunters on yksi Suomi-sarjan kärkeen povatuista joukkueista sekä käytännössä Titaanien paikallisvastustaja, joten jo nämä asiat nostavat entisestään perjantaisen kohtaamisen odotusarvoja.

– Hunters on näin ennakkoon ajateltuna varmasti yksi Suomi-sarjan kärkiporukoita, joten se on meille erittäin hyvä avausvastustaja alkavalle kaudelle, sanoo Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Siinä missä porvoolaiset ovat marinoineet päävalmentajansa Tero Määtän johdolla miehistöään rautaisella kokemuksella ja sen mukanaan tuomalla oveluudella, on Titaanit pyrkinyt kasaamaan nuorekkaan ja kovaan luistelutempoon nojaavan joukkueen.

– Perjantain peli tulee olemaan suurelle osalle pelaajistamme kaikkinensa todella hyvä mittari, sillä nyt oikeasti näemme missä tällä hetkellä menemme, ”Pise” sanailee.

– Myös valmennukselle huominen koitos on oiva tilaisuus tutustua entistä paremmin pelaajiin ja muodostaa jälleen hieman tarkempia käsityksiä heidän pelitaidoistaan.

Monesti kuulee sanottavan, ettei harjoitusotteluiden lopputuloksilla ole tuontaivaallista merkitystä. Titaanileirissä kyseiselle väittämälle viitataan kintaalla, sillä voittaminen on tunnetusti huomattavan paljon mukavampaa puuhaa kuin häviäminen.

Tästä syystä Titaanit lähteekin huomenna hakemaan Porvoosta vankan itseluottamuksen saattelemana isäntiensä päänahkaa.

– Eihän tätä tai oikeastaan mitään muutakaan lajia kannata tosissaan harjoitella, jollei tavoitteena ole voittaminen, titaaniluotsi naulaa.

– Voittaminen on jääkiekkoilun suola ja sen arvo, oli kyseessä sitten harjoitus- tai sarjapeli, on aina iso, koska voiton jälkeen on selvästi mukavampi tulla hallille hymyssä suin, kuin lähteä tappio niskassa sekä naama nurinpäin rakentamaan seuraavaa harjoitusta.

Huntersin ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen jäähallissa perjantaina (12.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen – liput kamppailuun maksavat 5 ja 3 euroa.
 

TITAANIEN KOKOONPANO 12.8.2016 @ PORVOO


# 18 Santeri Kunttu – # 70 Roope Lantta C – # 24 Ville Myyryläinen
# 60 Kalle Kolehmainen A – # 42 Jere Kola

# 29 Elmeri Kotro – # 10 Eppu Oksanen – # 9 Jere Lifländer
# 16 Marko Puhakka – # 7 Ville Äijälä

# 23 Tino Hovi – # 21 Jesse Hurme – # 25 Juho Luukkonen
# 40 Markus Salminen – # 4 Erkka Huttunen

# 33 Tomi Salovaara – # 12 Miro Mänttäri – # 19 Panu Laitinen

# 35 Niilo Pussinen
( # 1 Henri Penttilä )