Pelin opiskelu jatkuu Tuusulassa

16.8.2016

Keskiviikkoillan harjoitustaistosta tulee tuskin vauhtia saati kamppailu- ja vääntötilanteita puuttumaan.
Keskiviikkoillan harjoitustaistosta tulee tuskin vauhtia saati kamppailu- ja vääntötilanteita puuttumaan.

Porvoossa positiivissävytteisesti kauden avauksessaan esiintynyt Titaanit lähtee parantamaan tekemistään ja hiomaan pelikuvioitaan entistä parempaan kuosiin, kun punanutut matkustavat keskiviikkona Tuusulaan. Vastaansa kotkalaiset saavat viime kaudella Suomi-sarjassa 7. sijalle yltäneen KJT:n, joka haluaa varmasti näyttää sarjatulokkaalle missä se kaapin paikka sijaitsee.

Kohti syyskuun 16. päivä alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa marssiva Titaanit avasi edeltävänä perjantaina oman harjoitusottelurupeamansa, häviämällä Porvoon Huntersille varsin piristävän esityksen jälkeen maalein 3-5.

Vaikka punanutut käkättimeensä ottivatkin, ei se joukkueen valmennusta liiemmin harmittanut ja syykin oli selvä – kotkalaisten pelaamisesta löytyi roppakaupalla positiivisia asioita.

– Hunters-pelissä näkyi selkeästi se, että olemme tehneet oikeita asioita kesän aikana, myhäilee Vierumäellä valmennuskoulutuksessa ollutta Mika Piispasta alkuviikon harjoituksissa tuurannut titaaniluotsi Jori Sainio.

– Lisäksi muutaman viikon jääharjoittelun avulla olemme onnistuneet suuntaamaan pelaamistamme jo lupauksia herättävästi kohti Suomi-sarjan vaatimaa tasoa.

Titaanit toden totta näytti, että se on jo yhden ottelun perusteella lähes pesunkestävä Suomi-sarjajoukkue, sillä se ei joutunut oikein kokeneeseen porvoolaisisäntäänsä nähden häpeämään oikeastaan millään pelin eri osa-alueella.

– Fysiikka ja liike sekä niiden riittävyys olivat ehdottomasti positiivisinta antia – pystyimme vääntämään 60 minuuttia täydellä teholla, eikä luistelumme hyytynyt edes kolmannessa erässä, Sainio kommentoi.

– Tietysti myös yksittäisten pelaajien tasonnosto pelin aikana lämmitti mieltä – he todistivat pystyvänsä pelaamaan Suomi-sarjatasolla.

Se on kuitenkin hyvä muistaa, että takana on kaikesta huolimatta vain yksi harjoitusottelu, eikä siihen saa missään nimessä tuudittautua, että hommat hoituisivat jatkossa vain iloisesti rallatellen ja ylävitosia heitellen.

– Matka on totta kai vielä pitkä ja töitä on rutkasti tehtävänä, muistuttaa Sainio omilleen.

– Keskiviikkona meillä on jälleen edessä uusi mittari harjoitusottelun muodossa, joka antaa varmasti hyvin lisätietoa siitä, mihin suuntaan karavaanimme tällä hetkellä oikein kulkee.

Suurimmat kehityskohteet Titaanien pelaamisessa ovat erittäin hyvin kotkalaisvalmennuksen tiedossa ja kyseisiä juttuja onkin tarkoitus lähteä parantamaan kiekon pudotessa keskiviikkoiltana Tuusulan Talosyke Areenan jäähän.

– Oman pään pelaamisen pitää ehdottomasti parantua ja ylihyökkäämisen on jäätävä jatkossa pois, painottaa Sainio.

– Kokeneet joukkueet rankaisevat tässä sarjassa armotta virheistä, mutta nekin tulevat jäämään ajan kanssa pois repertuaaristamme, kunhan pelaajat vain oppivat entistä paremmin Suomi-sarjan tavoille.

Tokihan myös se oleellisinta eli maalintekoa ja kumimuikun toimittamista kohti nuottaa on pystyttävä entisestään terävöittämään.

– Laukauksiin on niin ikään saatava lisää määrää sekä laatua – silloin kun on paikka, niin se maali pitää tehdä, punanuttupiiskuri naulaa.

Nöyränä, vaan ei nöyristellen

Titaanien keskiviikkoillan harjoitusvastus KJT pelasi todella vahvan syksyn, ennen kuin kaukalon ulkopuoliset asiat sekoittivat joukkueen pakan lähes täydellisesti. Tuusulalaiset taistelivat kuitenkin suvantovaiheen jälkeen itsensä Suomi-sarjan pudotuspeleihin, joissa tuli noutaja heti puolivälierissä.

Kesän aikana varsin hiljaa pelaajarintaman osalta julkisuuteen päin ollut KJT luottaa alkavalla kaudella Santtu Viitaluoman ja Viktor Seninin valmennusoppeihin sekä totutusti nuoriin, urallaan eteenpäin pyrkiviin, pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan alueen pelaajakykyihin.

Odotettavissa onkin tämän seurauksena jälleen todella vauhdikas taisto, josta tuskin tulee fyysisyyttä puuttumaan, sillä vastakkain on mitä oletettavimmin kaksi varsin samantyylistä joukkuetta.

– Liike ja tietynlainen fyysisyys – niillä meidän pitää lähteä rikkomaan vastapuolen pelaamista, virkkoo Titaanien valmentaja Jori Sainio.

– KJT:lla on varmasti riveissään paljon pääkaupunkiseudulla ja lähimaastossa kiekko-oppinsa saaneita pelaajia, joten heitä vastaan meiltä pitää löytyä myös määrätynlaista kovuutta – ei tietenkään mitään ylilyöntejä, mutta näytämme kuka on ”herra talossa”.

Jotta punanuttuvalmennuksen haluama lopputulema olisi mahdollinen saavuttaa, pitää titaanipelaajien kuitenkin muistaa se oleellisin eli oman pelin ja harjoituksissa hinkatun pelisuunnitelman mukainen pelaaminen.

– Pääasia kuitenkin on, että pelaamme keskiviikkona sen suuntaista jääkiekkoa, kuin mitä me haluamme Suomi-sarjan runkosarjassa esittää, Sainio sanoo.

– Kiekko yksinkertaisesti ylös omista, pelataan päädyn kautta, laukaukset maalia kohti, jollei ole tilaa lyödä kiekkoa päätyyn.

– Pelivälinettä emme saa menettää eteenkään omalla saati keskialueella, vaan tarkoitus on viedä se aina hallitusti hyökkäysalueella ja tehdä nopeilla ratkaisuilla voittoon tarvittava määrä maaleja, tokaisee kotkalaiskäskyttäjä.

KJT-koitos ei ole Titaanien ainoa taisto kuluvan viikon aikana, sillä perjantaina edessä siintää Ketterää vastaan miteltävä kotiavaus.

Tästä syystä Titaanit onkin hieman muuttanut miehitystään sitten Hunters-ottelun, jottei taakka nousisi yhdelläkään punanutulla liian suureksi.

– Ilman muuta siihen [l. väsymykseen] kiinnitetään huomiota. Meillä on etenkin hyökkääjien osalta jo etukäteen sovittu rotaatio käynnissä ja kentälliset hieman muuttuvat sitten Porvoon pelin, selventää Sainio.

– Muutoksien avulla haluamme muistuttaa pelaajillemme, että Titaaneissa jokainen päivä on try-out sekä samalla myös hieman testata heitä sen suhteen, miten homma toimii eri ketjukaverien kanssa ja paineen alla pelatessa.

KJT:n ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Talosyke Areenalla keskiviikkona (17.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.
 

TITAANIEN KOKOONPANO 17.8.2016 @ TUUSULA


# 18 Santeri Kunttu – # 70 Roope Lantta C – # 24 Ville Myyryläinen
# 60 Kalle Kolehmainen – # 42 Jere Kola

# 29 Elmeri Kotro – # 10 Eppu Oksanen – # 6 Aapo Lampinen A
# 16 Marko Puhakka – # 7 Ville Äijälä

# 21 Jesse Hurme – # 12 Miro Mänttäri – # 25 Juho Luukkonen
# 40 Markus Salminen – # 19 Henri Saukkonen

# 88 Joni Jokila A – # 33 Tomi Salovaara – # 36 Juuso Löppönen

# 30 Joel Luhtanen
( # 35 Niilo Pussinen )