”Tämä on kasvuprosessi”

17.8.2016

Joel Luhtanen oli titaanidebyytissään enemmän kuin mies paikallaan maalitolppien välissä.
Joel Luhtanen oli titaanidebyytissään enemmän kuin mies paikallaan maalitolppien välissä.

Uuden sarjatason niksejä vinhasti opiskeleva Titaanit kävi keskiviikkoiltana Tuusulassa katsastamassa paikallisen KJT:n pelivireen. Edellisessä koitoksessaan hurjalla luistelutempolla säväyttänyt punanuttumiehistö sai tällä kertaa jalkansa kunnolla liikkeelle vasta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, mutta kova yritys ei lopulta riittänyt kuin maalin tappioon lukemin 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

KJT – Titaanit 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

28:14 1-0 Nikolas Ulessi
31:09 1-1 Elmeri Kotro (Ville Äijälä, Marko Puhakka) YV
36:55 2-1 Kari Kärnä (Joel Närhi) YV
43:10 3-1 Joonas Kirjonen (Tuomas Korhonen, Nikolai Baranov) VoM
56:16 3-2 Santeri Kunttu (Jere Kola, Roope Lantta) YV IM

Maalivahdit:

KJT – Ilja Apasov 11+6+0= 17 torjuntaa
KJT – Sami Nousiainen 0+10+16= 26 torjuntaa (vaihto 30:24 / 1-0)
Titaanit – Joel Luhtanen 9+10+12= 31 torjuntaa (poissa 55:46-56:16 & 59:20-60:00)

Jäähyt:

KJT 7 x 2min= 14min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Titaanien tarkoituksena oli Tuusulan pimenevässä keskiviikkoillassa opetella lisää niksejä Suomi-sarjan runkosarjakoitoksia silmällä pitäen sekä samalla katsastaa, miltä sarjassakin vastaan asettuva KJT oikein näyttää.

NHL-mittoihin kesän aikana kavennuttu Talosyke Areenan kaukalo tarjosikin vauhdikkaalle kiekko-ottelulle mitä parhaimmat puitteet, eikä paikalle vaivautunut 120-hengen yleisö joutunut pettymään.

Vauhtia nimittäin piisasi yli omien tarpeiden, järjen jäädessä etenkin taiston alkupuolella hieman enemmän piiloon.

Vaikka tavallisen pulliaisen silmään näytti siltä, että pienessä askissa mentiin molempien joukkueiden toimesta edestakaisin lähestulkoon pää kolmantena jalkana, ei Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen ollut tyytyväinen omiensa liikkeeseen ottelun ensimmäisten 30 minuutin osalta.

– Olimme tänään liikkeellä hieman vaisummalla luistelutempolla avauspuolikkaan aikana, kuin mitä pidimme yllä edellisessä pelissämme, Piispanen harmitteli.

Isäntien ajassa 28:14 pitkän pyörityksen jälkeen iskemä 1-0-avausosuma kuitenkin selkeästi herätti punanutut, sillä sen jälkeen pelin painopiste siirtyi Ilja Apasovin tilalle KJT-maaliin vaihdetun Sami Nousiaisen ristikon eteen.

Hallinta tuotti myös tulosta, kun Elmeri Kotro lusikoi sota-alueelta Ville Äijälän ”coast-to-coast” -kuljetuksen ja siitä seuranneen syötön jälkeen pelivälineen Nousiaisen ulottumattomiin.

– Saimme kuitenkin nousujohteisesti ottelun edessä nostettua tempoa ja pääsimme sitä kautta paremmin mukaan taiston tapahtumiin, ”Pise” kommentoi.

Vieraiden ilo tasoituksesta haihtui kuitenkin toisen erän lopulla ja kolmannen alussa aivan kuin savuna tuuleen, sillä KJT iski kiekon kahdesti ohi mainion iltapuhteen titaaniveräjän suulla esittäneen Joel Luhtasen.

Varsinkin Joonas Kirjosen lähietäisyydeltä riparikiekosta iskemä ja samalla koko kamppailun voitto-osumaksi jäänyt 3-1-maali sekä erityisesti sen syntytapa kaihersivat titaanipiiskuri Piispasen mieltä.

– Selkeimmät erot joukkueiden välillä olivat tänään maalineduspelaamisessa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, viittasi kotkalaiskäskijä omiensa pehmeähköön oman rysän varjeluun.

Kahden maalin takaa-ajoasemaan joutuneet punanutut, eivät kuitenkaan lopettaneet yrittämistään ja kun liikekin oli lähes palannut Porvoon kahinan tasolle, alkoi peliväline pyöriä kovaan tahtiin lähes täysin puolustuskannalle joutuneen kotijoukkue KJT:n kenttäpäädyssä.

Kova yritys palkittiin lopulta vajaat neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun maalivahtinsa Luhtasen vaihtoaition puolelle vetänyt Titaanit napautti kahden miehen ylivoimalla Santeri Kuntun toimesta maalilukemat 3-2:een.

– Saimme tehtyä lopussa kavennuksen kuudella kenttäpelaajalla pelatessamme – se näissä harjoituspeleissä osoittaa nimenomaan joukkueen taistelutahtoa ja voittamisen nälkää, että yritystä riittää viimeiseen summerin soittoon asti, totesi Piispanen.

Ei sijaa selityksille

Jäljelle jääneiden minuuttien aikana Titaanit rummutti hyökkäyksiä kohti Sami Nousiaisen vartioimaa KJT-maalia, mutta verkon perukoille ei peliväline enää tietään löytänyt, vaikka paikkoja tasoituksen tekemiseen oli yllin kyllin.

KJT:n onnistui puolustaa oman maalin edustansa väellä ja voimalla puhtaaksi punanutuista, eivätkä hieman kauempaa sekä ilman maskia lähteneet kudit yllättäneet Nousiaista edes vahingossa.

Sen myötä päätössummerin soidessa voitiin todeta, että Titaanit oli kärsinyt kauden toisessa harjoituspelissään 3-2-tappion KJT:lle.

Kotkalaisluotsi Mika Piispanen löysi varsin selkeät syyt siihen, miksi punanutut ei kyennyt peliä nimiinsä kääntämään.

– Maalieduspelaamiseen meidän pitää kiinnittää heti huomisissa harjoituksissa huomiota, mikäli nyt yksittäinen osa-alue pelistä pitää nostaa esiin, jossa meillä on parantamisen varaa, Piispanen tokaisi.

– Se oli joka tapauksessa yksi suurimmista syistä yhdessä maalitilanteiden hukkaamisen kanssa sille, että me tänään hävisimme.

Toisesta perättäisestä tappiosta huolimatta titaanimiehistön on turha vaipua epätoivon alhoon, sillä joukkueen pelaamisessa oli jälleen mukana paljon hyviäkin elementtejä, joiden avulla jääkiekko-nimistä palapeliä on hyvä rakentaa.

– Sanoin joukkueelle pukukopissa pelin jälkeen, ettei tässä ole mitään syytä synkistelyyn, Piispanen kertoi punanutuille pitämänsä puheenvuoron sisällöstä.

– Tämä on kasvuprosessi, jossa kaikki tähtää siihen, että olemme sarjapeleissä valmiita kääntämään maalin tappiot maalin voitoiksi.

Titaaniluotsi ei halunnut tappiota juuri selitellä saati pistää sitä varsinkaan kovan harjoittelun mukanaan tuoman henkisen ja fyysisen väsymyksen piikkiin.

– En halua mennä sen syyn taakse, koska tässä vaiheessa valmistautumisjaksoa pitääkin mennä kovaa harjoituksissa ja niin tekevät aivan varmasti myös kaikki vastustajatkin, ”Pise” paalutti.

Piispanen näki sen sijaan keskellä työ- ja kouluviikkoa pelaamisen vaikuttavan ratkaisevasti pelaajien vireystilaan.

– Lähtisin ennemmin tarkastelemaan sitä, että näiden arkipelien pelaamisessa on aina oma opettelemisensa, sillä ne ovat täysin eri tapahtumia kuin viikonloppuisin pelattavat ottelut, titaanipiiskuri mietiskeli.

– Moni tulee töistä sekä koulunpenkiltä suoraan kehiin ja näissä arkipeleissä onkin juuri suurin haaste saada kaikki hereille heti alusta lähtien.

Seuraavaan harjoitustaistoon tuskin tarvitsee punanuttuja liiemmin herätellä saati tsempata, sillä kyseessä on kuluvan kauden ensimmäinen ottelu Ilona Areenalla omien kannattajien valvovien silmien alla.

Kun tähän keitokseen iskee vielä pikantiksi mausteeksi vastaan luistelevan ”rakkaan kiistakumppanin” Imatran Ketterän, on perjantai-illan kahinasta lupa odottaa hienoa näytöstä.

– On aina mieltäylentävää päästä pelaamaan kotiyleisön eteen, hymyili Piispanen.

– Se on kuitenkin selvä juttu, että meidän pitää liike saada tämäniltaista selkeästi kovemmalle tasolle, sillä tiedämme saavamme kotiavauksessa vastaamme todella liukasliikkeisen Ketterän, jonka tarjoamaan haasteeseen meidän pitää pystyä vastaamaan.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan kuluvan viikon perjantaina (19.8.), kun punanuttujen vieraaksi Ilona Areenalle kello 19:00 alkavaan kahinaan saapuu Imatran Ketterä.

Liput kamppailuun maksavat 5 euroaTERVETULOA!