Ilona Areenalla tarjolla vauhdikasta viihdettä

18.8.2016

Pirteästi kuluvan kauden ensimmäisissä koitoksissaan esiintynyt Ville Äijälä ja muu titaanimiehistö aikovat iskeä kapulan jos toisenkin perjantai-iltana Ilona Areenalle saapuvan Imatran Ketterän rattaisiin.
Pirteästi kuluvan kauden ensimmäisissä koitoksissaan esiintynyt Ville Äijälä ja muu titaanimiehistö aikovat iskeä kapulan jos toisenkin perjantai-iltana Ilona Areenalle saapuvan Imatran Ketterän rattaisiin.

Ilona Areenan tivoli avaa perjantaina pitkästä aikaa ovensa, kun harjoituspelinsä vieraissa avannut Titaanit pääsee ensimmäistä kertaa luistelemaan omien kannattajiensa eteen. Kotiavauksen vastus on myös erittäin mieluinen, sillä ”rakas kiistakumppani” Imatran Ketterä saapuu mittaamaan punanuttujen vireen arvatenkin paljon vauhtia ja vaaratilanteita sisällään pitävässä ottelussa.

Perjantai 19. elokuuta merkattiin jo alkukesästä isolla punakynällä Titaanien almanakkaan, sillä harjoitusotteluiden varmistuttua kävi selväksi, että kyseisenä päivämääränä mitellään punanuttujen kuluvan kiekkokauden 2016–2017 kotiavaus.

Kun vielä vastustajaksi valikoitui vanha tuttu ”paikallisvastustaja” Imatran Ketterä, oli Ilona Areenan painekattilassa poriseva keitos maustettu heti äärimmäisen maukkaaksi.

– Mikäpä sen parempi startti kotipeleille onkaan, kuin saada vastaan oletettavasti yksi tämän sarjan kärkiporukoista, maiskuttelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Ensiesiintyminen kotiyleisön edessä antaa extralatauspiikin jokaiselle joukkueemme jäsenelle, joten huomenna on kaukalon puolella aivan varmasti tarjolla aikamoista vauhdin hurmaa!

Itsekin päävalmentajan ominaisuudessa debyytin Titaanien vaihtoaition takana kotiyleisön valvovan silmän alla tekevä Piispanen toivoo kotkalaiskannattajien tarjoavan aiempien vuosien malliin vankkumattoman tukensa kaukalossa taistelevalle miehistölleen.

– Nyt kun muutaman vuoden tauon jälkeen Titaanit lähtee taas Suomi-sarjaa pelaamaan, on kotiyleisön tarjoama tuki erityisen tärkeä asia, titaaniluotsi pohtii ja jatkaa:

– Sen voin jo näin ennakkoon luvata, että tulemme tarjoamaan katsojille koko rahan edestä vauhdikasta viihdettä, joten sitä kannattaa tulla katsomaan sekä samalla omiaan kannustamaan.

Ennen Ketterän kohtaamista punanutut ovat ehtineet pelata jo kaksi harjoituspeliä, joissa kotkalaiset ovat kovan taistelun jälkeen joutuneet polvistumaan tehokkaammin maalipaikoistaan viimeistelleiden vastustajiensa edessä.

Päävalmentaja Piispanen peräänkuuluttikin keskiviikkoisen KJT-taiston jälkeen lisää ruutia kummankin maalin edessä pelin aikana tapahtuvaan toimintaan, eikä miehen mieli ole muuttunut yhden hyvin nukutun yön jälkeenkään.

– Meidän pitää ehdottomasti saada sekä oman että vastapuolen maalineduspelaamiseen aimo annos lisää röyhkeyttä ja äijämäisyyttä, ”Pise” jyrähtää.

– Olemme kummassakin pelaamassamme harjoituspelissä luoneet riittävästi maalipaikkoja, mutta viimeistely on ollut vajavaista – huomenna siihenkin osa-alueeseen pitää saada lisää päättäväisyyttä.

Vastassa ”Suomi-sarjan Jokerit”

Perjantai-iltana Titaanien on totisesti syytä olla hereillä ja valmiina kamppailemaan sekä iskemään kroppaa likoon, sillä viime kaudella yhden osuman päähän Mestis-paikasta jäänyt Imatran Ketterä ei varmasti tule Jarno Mensosen luostaamana viettämään pelkästään mukavaa viikonlopun aloituspäivää aurinkoiseen rannikkokaupunkiin.

”Vuoksen soturit” nimittäin ilmoittivat heti edelliskevään pettymyksen jälkeen, että kuluvalla kaudella joukkue aikoo parantaa sen yhden napsun verran ja ottaa itselleen paikan sarjaporrasta ylempänä.

Tästä syystä Ketterän seurajohdon ilmoittama, Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason selkeästi suurin kokonaisbudjetti, ei yllätä ja kun pelaajahankintojakin katsoo, voi imatralaisia lystikkäästi tituleerata ”Suomi-sarjan Jokereiksi”.

Titaanileirissä ymmärretään vallan hyvin se tosiasia, että kotiavauksessa on vastassa oikeasti pirun kova joukkue, jolle ei voi edes leikillään antaa yhtään löysää millään pelin osa-alueella tai muuten tulee käkättimeen ja lujaa.

– Se on ihan selvä juttu, että perjantaina meidän pitää pistää jalat ja kiekko liikkeelle heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, myöntää Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Keskiviikkona Titaanit oli arkipelimäisesti hieman ”unessa” ottelun avauspuolikkaan, eikä joukkueen liikkuminen ollut yhtä raikasta kuin muutama päivä aiemmin Porvoossa.

– Nyt meillä ei yksinkertaisesti ole enää varaa pelin aikana alkaa tiettyjä asioita korjaamaan, Piispanen toteaa ykskantaan.

– Tiedostamme sen, että Ketterä on erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa oleva urheilullinen ja luisteluvoimainen joukkue, jonka tarjoamaan haasteeseen sekä pelitempoon meidän pitää pystyä vastaamaan, mikäli voitosta haluamme tasapäin tapella.

Harjoituspeleissä kokoonpanot tunnetusti elävät illasta toiseen ja valmentajat testailevat erilaisia koostumuksia sekä haluavat nähdä missä rooleissä pelaajat pystyvät pelaamaan.

Myös Titaanit on jo pelaamissaan otteluissa harrastanut edellä mainittuja asioita pelaavan miehistönsä suhteen, eikä perjantainen kotiavaus tee tähän poikkeusta.

– Ihan yksittäinen muutos tulee kenttäpelaajien osalta ja pelaava maalivahti vaihtuu, muuten mennään samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkonakin, ”Pise” tokaisee loppukaneetikseen.

Titaanien ja Ketterän välinen harjoitusottelu polkaistaan Ilona Areenalla perjantaina (19.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 5 euroa TERVETULOA!
 

TITAANIEN KOKOONPANO 19.8.2016 @ KOTKA


# 18 Santeri Kunttu – # 70 Roope Lantta C – # 6 Aapo Lampinen A
# 7 Ville Äijälä – # 42 Jere Kola

# 29 Elmeri Kotro – # 10 Eppu Oksanen – # 24 Ville Myyryläinen
# 60 Kalle Kolehmainen – # 16 Marko Puhakka

# 25 Juho Luukkonen – # 12 Miro Mänttäri – # 36 Juuso Löppönen
# 40 Markus Salminen – # 19 Henri Saukkonen

# 88 Joni Jokila A – # 33 Tomi Salovaara – # 44 Niko Lakimo

# 35 Niilo Pussinen
( # 30 Joel Luhtanen )