Voitto on aina voitto!

19.8.2016

Tunteet kävivät odotetusti mukavan lämpöisinä kuluvan kauden ensimmäisessä ja lopulta Titaanien nimiin kirjatussa ”Kaakon kahinassa”.
Tunteet kävivät odotetusti mukavan lämpöisinä kuluvan kauden ensimmäisessä ja lopulta Titaanien nimiin kirjatussa ”Kaakon kahinassa”.

Aukesihan se Titaanienkin voittotili kuluvan kauden osalta! Kovan taistelun Kotkassa vierailleen Ketterän nurin kampeaminen kyllä vaati, mutta niinhän sitä sanotaan, että työ tekijäänsä kiittää. Aina voittolaukauskilpailuun asti venyneen näytelmän ratkaisi lopulta Santeri Kunttu 4-3 vl (1-1, 0-1, 2-1) –osumallaan.

Titaanit – Ketterä 4-3 vl (1-1, 0-1, 2-1)

00:30 0-1 Rudolfs Maslovskis (Jesse Juntheikki, Ville Tenosalmi)
13:49 1-1 Aapo Lampinen
24:57 1-2 Rudolfs Maslovskis (Jesse Juntheikki, Ville Tenosalmi) YV
42:56 2-2 Aapo Lampinen
49:39 2-3 Kristian Tyyskä (Joni Kallio)
59:48 3-3 Aapo Lampinen (Elmeri Kotro, Ville Äijälä) YV IM
60:00 4-3 Santeri Kunttu VL VoM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 11+14+14= 39 torjuntaa (poissa 59:39-59:48)
Ketterä – Santeri Lipiäinen 14+8+16= 38 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Ketterä 6 x 2min + 1 x 10min= 22min

Titaanit ja Ketterä... joku voisi kuvata näitä kahta joukkuetta jopa ”vanhaksi aviopariksi”, sillä sen verran pitkä historia Kaakon herruustaistoista löytyy Suomen Jääkiekkoliiton historian kirjoista.

Odotuksissa oli todella kovavauhtinen, fyysinen sekä ennen kaikkea tunnepitoinen jälleennäkeminen, eivätkä punanutut ja ”Vuoksen soturit” pettäneet Ilona Areenalle perjantai-iltana saapuneiden 177 katsojan toiveita.

Itse ottelussa kumpikin kaukalossa temmeltänyt miehistö metsästi kovalla intensiteetillä ja suoranaisella himolla kuluvan kauden avausvoittoaan, joka näkyi siinä, että tunteet kävivät jo avauserässä ajoittain varsin lämpöisinä.

Ketterä sai kamppailuun todellisen unelma-alun, kun ensiksi Santeri Lipiäinen torjui isäntien Santeri Kuntun tuhannen taalan tekopaikan patjallaan ja vain hetkeä myöhemmin iski vieraiden latvialaistaituri Rudolfs Maslovskis kiekon punanuttuvahti Niilo Pussisen selän taa.

30 sekunnin pelaamisen jälkeen tullut takaisku selkeästi vähän kipsasi Titaaneita, sillä Ketterä sai tämän jälkeen pyörittää pelin kuudennelle minuutille asti aikamoista pesukonetta kotkalaispäädyssä.

Alkušokista toivuttuaan, alkoivat punanututkin löytää peliinsä kunnolla sykettä ja tapahtumat kaukalossa tasoittuivat selkeästi.

Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä paremmin Titaanit pääsi myös Ketterä-veräjää vartioinutta Lipiäistä ahdistelemaan ja lopulta digitaalit pysähtyivätkin aikaan 13:49, kun konkarihyökkääjä Aapo Lampinen pääsi läpiajoon imatralaisten siniviivasekoilun seurauksena.

Lampinen malttoi hienosti mielensä, antoi Lipiäisen tehdä ensimmäisen liikkeen ja niittasi hienon harhautuksen jälkeen kiekon lopulta komeasti häkkiin, sinetöiden samalla erätaukolukemiksi 1-1.

– Ensimmäinen erä oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita päästä toiseen – molemmilla joukkueilla oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Tasaisen ja tunnepitoisen avauskaksikymppisen jälkeen moni odotti tahdin vain kiihtyvän, mutta toisin kuitenkin kävi.

Toki peli säilyi edelleen kovaotteisena ja taklauksia sekä iskuja jaeltiin edelleen molempiin suuntiin, mutta Titaanien hyökkäyspelaaminen loisti poissaolollaan lähestulkoon aivan täysin.

Syynä tähän oli Ketterän kotkalaispäätyyn melkeinpä vaihdosta toiseen saama paine, jonka myötä punanutut joutuivat puolustuskannalle, eikä pitkän oman maalin varjelun jälkeen oikein kenelläkään ollut enää voimia edes kunnolla miettiä hyökkäämistä.

Vieraat saivat pelin hallinnasta palkintonsa Juuso Löppösen rangaistuksen aikana, Jesse Juntheikin sekä Ville Tenosalmen sahattua Titaanien alivoimaneliön rikki ja Rudolfs Maslovskis pääsi toistamiseen tulittamaan kumimuikun nuottaan ohi kotkalaisia hienoilla torjunnoillaan pystyssä pitäneen Pussisen.

Titaanien toisen erän vaikeudet myönsi myös pääpiiskuri Piispanen.

– Ketterä pääsi toisessa erässä pitämään pitkiä hyökkäysiä meidän puolustusalueellamme, jonka myötä vaihtomme venyivät ja pelaajat alkoivat väsyä, ”Pise” puntaroi.

– Sen myötä hyökkäyspelaamisemme kärsi selkeästi, kun väsyneillä jaloilla emme jaksaneet enää lähteä hyökkäämään.

”Henkisesti ison joukkueen merkki”

Maalin takaa-ajoasemasta päätöserään porhaltaneet punanutut olivat pukukopin suojissa päättäneet, että kolmatta kertaa putkeen ei enää hävitä.

Tämä taisteluilme näkyikin jokainen titaanipelaajan raivoisana yrityksenä sekä loppuun asti pelaamisena ja se totisesti kannatti, sillä Ketterä alkoi selkeästi vapista kotkalaisten käsittelyssä.

Ensimmäinen tärkeä onnistuminen tuli heti kolmannen erän alkuun, kun taas kerran kärppänä irtokiekkoon sännännyt Aapo Lampinen luikahti toistamiseen nokikkain Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen kanssa, lopputuloksen jälleen sama – limppu uuniin ja kädet kohti Ilona Areenan kattoa.

Ketterä kuitenkin kuittasi hieman puolihuolimattoman näköisestä tilanteesta erän puolivälin tietämillä, Kristian Tyyskän lauottua terävän rannekudin titaanihäkkäri Niilo Pussisen kainalosta aivan kotkalaismaalin oikeaan yläkulmaan.

Kolmannen kerran pelissä tappiolle jäänyt Titaanit ei tässäkään kohtaa suostunut antautumaan. Punanutut keräsivät entisestään lisää raivoa pelaamiseensa ja sen seurauksena taisto sai arvoisensa hitchcock-lopun.

Ketterä varmasti luuli jo päässeensä pälkähästä, kun Ville Äijälä sai omaa maalivahtiaan puolustaessaan hieman heppoisen pikkukakkosen korkeasta mailasta vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Imatralaisten pakkopeli olikin kauttaaltaan vain hiekan kuluttamista pois punanuttujen tiimalasista, mutta Samuli Vuokniemen ajassa 59:02 saama hölmö kostojäähy oli esisoittoa tulevasta.

Äijälän hypättyä takaisin kaukaloon Titaanit sai luotua välittömästi paineen Ketterän päätyyn, jonka vieraiden Henri Otranen kuitenkin purki laukomalla kiekon epäonnekseen omalta alueelta vastapäisen päädyn muikkuverkkoihin.

Titaanit oli täten onnistunut hankkiutumaan vain 21 sekuntia päätössummerin soittamisesta kahden miehen ylivoimalle ja kun titaaniluotsi Mika Piispanen piti vielä aikalisän sekä veti samalla maalivahti Pussisen vaihtoaition puolelle, lähtivät kotkalaiset hakemaan tasoitusta kuudella kolmea vastaan.

Hyökkäyspään aloituksen jälkeen peliväline pelattiin nopeasti viivassa päivystäneen Aapo Lampisen lapaan, joka katsoi tarkasti ja jysäytti sen jälkeen tarkalla lyöntilaukauksella telkän pönttöön, jättäen täydellisessä maskissa olleen Santeri Lipiäisen levittelemään turhautuneena käsiään.

3-3-tasoitusosuma jäikin normaalin peliajan viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja nopean neuvonpidon jälkeen joukkueet sopivat ratkovansa paremmuuden toisistaan voittolaukauskilpailussa.

Punanuttujen sankariksi nousi lopulta ainoana kiekon maaliin ampunut Santeri Kunttu, kun taas Lampinen, Elmeri Kotro sekä Ketterä-kolmikko Juntheikki, Otranen ja Onni Toivanen joutuivat toteamaan maalivahdit paremmakseen.

Kuluvan kauden ensimmäinen ”Kaakon kahina” kirjattiin näin ollen Titaanien nimiin 4-3-lopputuloksella ja sekös nosti kotkalaisleirissä tunnelman korkealle.

– Kolmannessa erässä taisteluilmeemme oli kerrassaan upeaa katseltavaa ja osoituksena siitä onnistuimme tekemään viimehetken maalin, aivan kuten edellisessäkin pelissämme, suitsutti punanuttupiiskuri Piispanen omiensa suoritusta.

– Sanoinkin pelaajille äsken kopissa, että 3-3-tasoitus oli henkisesti ison joukkueen merkki.

Piispasen mieltä lämmitti erityisesti myös se, että KJT-pelissä nähty arkuus maalien edustoilla oli kadonnut kuin se kuuluisa pieru Saharaan.

– Puhuimme ennen Ketterän kohtaamista maalineduspelaamisestamme kummassakin päässä kaukaloa, koska ne osa-alueet olivat edellisessä pelissä meiltä heikoissa kantimissa, ”Pise” kommentoi.

– Maalineduspelaaminen tällaisissa tunnepitoisissa ja tiukoissa taistoissa on iso osa peliä ja se olikin meidän tämän päivän teemamme, jonka kaikki pelaajat omaksuivat mukisematta.

– Olimme tarpeeksi röyhkeitä, kovia ja ilkeitä molempien maalien edustoilla, kotkalaiskäskyttäjä myhäili.

Vaikka kyseessä olikin vasta harjoituspeli, josta ei tunnetusti sarjapisteitä jaeta, ei se näkynyt yhtään iloisten titaanipelaajien kasvoilta, sillä voitto on aina voitto.

– Tämä oli ensimmäinen voitto tälle joukkueelle kuluvalla kaudella ja samalla myös henkisesti erittäin iso juttu, tokaisi Piispanen tyytyväisenä.

– Voitto oletettavasti yhdestä sarjan kärkijoukkueesta, joka panostaa vahvasti Mestis-nousuun, tulee tästä edespäin olemaan meille iso henkinen voimavara.

Kysymykseen siitä yllättikö Ketterä saati imatralaisten pelaaminen mitenkään, antoi Piispanen varsin yksiselitteisen vastauksen.

– Ei yllättänyt – tiesimme, että vastaan tulee hyvin liikkuva ja taitavia pelaajia täynnä oleva erittäin kova vastustaja, ”Pise” naulasi.

Voiton hetkellä on myös helppo kehua pelin ratkaisseita pelaajia, joista Piispanen halusikin mainita muutaman nimeltä.

– Yksittäisistä pelaajista on pakko nostaa framille maalivahtimme Niilo Pussinen, joka oli tänään loistava maalinsa suulla, titaaniluotsi kehaisi.

– Myös kokeneemman pään kavereista Aapo Lampinen antoi kylmähermoisuudellaan hienon signaalin muille siitä, että jo harjoitusotteluissa meiltä löytyy tarvittaessa ratkaisuihin kykeneviä pelimiehiä.

Kaksi ottelua ja kolme jääharjoitusta sisältäneen viikon jälkeen huilitauko tulee varmasti tarpeeseen jokaiselle punanutulle, vai kuin päävalmentaja Piispanen?

– Nyt otamme todellakin pari päivää ihan pelkästään levon kannalta ja ensi viikolla palaamme sitten taas harjoitusten pariin, joiden avulla olemme toivottavasti ensi lauantain kotiturnauksessa entistä paremmassa iskussa!

Titaanit – Ketterä-harjoitusottelun kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien seuraavat harjoitusottelut pelataan ensi viikon lauantaina (27.8.) Ilona Areenalla miteltävässä kotiturnauksessa, johon punanuttujen vieraaksi kello 10:00 alkaen saapuvat jyväskyläläinen D-Kiekko, Porvoon Hunters ja Nokian Pyry.

Kaikki ottelut kattava turnausranneke maksaa 12 euroaTERVETULOA!