Titaanit isännöi Kymen Sanomat –turnausta

26.8.2016

Titaanipiiskuri Mika Piispanen haluaa joukkueensa jatkavan nousujohteisia edesottamuksia myös Kymen Sanomat –turnauksessa.
Titaanipiiskuri Mika Piispanen haluaa joukkueensa jatkavan nousujohteisia edesottamuksia myös Kymen Sanomat –turnauksessa.

Lauantaina Ilona Areenalla totisesti sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, kun Titaanit isännöi siellä miteltävää neljän joukkueen Kymen Sanomat –turnausta. Punanuttujen vieraaksi saapuvat D-Kiekko, Hunters ja Pyry iskevät oletettavasti omat lusikkansa tarjolla olevaan ”soppaan”, joten tätä spektaakkelia kannattaa ehdottomasti tulla väijymään sekä samalla virkistäytymään hallilta löytyvien oheisaktiviteettien parissa.

Syyskuun puolivälissä alkavaan Suomi-sarjakauteen valmistautuva Titaanit pääsee lähtemään kotiturnaukseensa hyvillä mielin.

Päävalmentaja Mika Piispasen komennossa marssiva kotkalaismiehistö on saanut alle hyvän treeniviikon, eikä edellisperjantaina Ketterästä napattu maukas harjoitusotteluvoitto fiilistä liiemmin madaltanut.

– Aina on mukava voittaa, mutta loppulukemat eivät kuitenkaan olleet meille se suurin juttu, sanoo Piispanen.

Voittolaukauskilpailun jälkeen 4-3-lukemin imatralaiset kaataneet punanutut nimittäin näyttivät kykenevänsä taistelemaan tasapäin kovempienkin vastustajien kanssa, vaikkei se kiekollista peliä pystyisikään hallitsemaan.

– Ketterä piti enemmän kiekkoa, mutta saimme ajettua heidän hyökkäyksensä kulmiin vahvalla oman maalinedustan ja keskustan puolustamisella, kehuu ”Pise” vahvaa oman maalin ja sen edustan varjelua.

Ketterä-pelissä kävi jälleen selväksi se fakta, että Titaanit on tehnyt kesä- ja oheisharjoittelussaan oikeita asioita, sillä puhti ei punanutuilta loppunut missään vaiheessa kesken.

– Keväällä aloitettu työ näkyi selkeästi meidän fysiikassa, sillä jaksoimme välillä pitkienkin puolustuspään vääntöjen jälkeen tuoda kiekon rauhassa pois omista, emmekä syyllistyneet roiskimiseen, Piispanen kommentoi.

Nähdynlaisia puolustustaisteluita tullee jatkossakin kauden aikana eteen, joten on vain hyvä, että Titaaneilta löytyy riittävää kärsivällisyyttä ja tarmoa niiden kunniakkaaseen selvittämiseen.

– Kaikkihan haluaisivat aina hyökätä, mutta se ei aina ole välttämättä paras tapa voittaa pelejä, muistuttaa titaaniluotsi siitä, että lajia nimeltä jääkiekko voi pelata varsin monella eri tavalla.

Lauantaina Titaanien isännöimässä Kymen Sanomat –turnauksessa punanuttujen tarkoituksena on lähteä pelaamaan ”omaa peliään” ja pyrkiä samalla myös hyökkäämään sekä tekemään maaleja, muttei kuitenkaan niin yltiöpäisesti, että puolustuspelaaminen kärsisi.

– Turnaus on niin erilainen tapahtuma, kuin mitä yksittäinen peli – kaikki joukkueet painottavat varmasti tiettyjä asioita jokaisessa pelissä vähän eri tavalla, mietiskelee Piispanen.

 – Me tulemme testailemaan eri parivaljakoiden ja hyökkäysketjujen toimivuutta, sillä haluamme löytää pelaamiseemme mahdollisia ”lisäapuja” sarjapelejä silmällä pitäen.

Kuten titaanikapteeni Roope Lantta oman puheenvuoronsa aikana jo sanoi, on Titaanien aikomuksena lähteä voittamaan jokaista kolmesta pelistään sekä sen avulla puolustaa arvokkaasti kotiturnauksen voittoa.

– Tavoitteenamme on säilyttää jo aiemmissa harjoituspeleissämme vallalla ollut nousujohteisuus, ”Pise” toteaa.

– Sikäli mikäli ”nuoli” sojottaa edelleen ylöspäin, niin sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa – turnausvoittoa.

”Jokaiselle jotakin”

Titaanit saa lauantaina Kymen Sanomat –turnauksessa vastaansa kolme punanuttujen kanssa alkavalla kaudella Suomi-sarjassa pelaavaa joukkuetta.

Ennakkoon kovimmaksi povattu ja meritoitunein vieras on Nokian Pyry, jonka vaihtopenkin takaa löytyy päävalmentaja Sami Karppisen aisaparina toimiva Liigan kaikkien aikojen pistekunkku Janne Ojanen ja jäältä taas sellaisia tuttuja nimiä liigakiekon seuraajille kuin hyökkääjät Jussi Pesonen, Jarkko Pyymäki ja Mika Niemi.

Myös nokialaismiehistön takalinjoilla pakittelee yksi varsin mielenkiintoinen kaveri, sillä kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin pelihommiin palannut Riku Dufva on aikanaan aloittanut jääkiekon pelaamisen Titaaneissa.

– Pyry kuuluu joukkueena samaan kategoriaan kuin Ketterä eli ennakkoon ajateltuna sarjan kärkikastiin, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Heillä on kasassa varsin kokenut pelaajaryhmä, joka uskoakseni pyrkii järkevällä kiekonsiirtelyllä viemään pelit nimiinsä.

Lyhimmän matkan Ilona Areenalle taittaa puolestaan punanuttujen ”paikallisvastus” Porvoon Hunters, jonka kotkalaiset kohtasivat harjoituspelirupeamansa avauskoitoksessa muutama viikko takaperin.

Tero Määtän ohjastama ”metsästäjälauma” on hyökkääjien Toni Jeskasen, Janne Nukarisen ja Tomi Roukalan johdolla tulivoimainen sekä samalla Suomi-sarjatasolle kokenut sekä pelitaitava ryhmä, jolle ei voi antaa piiruakaan siimaa tai muuten hukka perii.

Myös Huntersin peräpäästä löytyy Titaanien värejä yllään kantanut pelimies, sillä porvoolaispakistoa johtaa kaudella 2012–2013 punanutussa 12 ottelua pelannut Lari Arima.

– Hunters tuli jo pari viikkoa sitten jokseenkin tutuksi – heiltä löytyy rutkasti taitoa joukkueestaan, ”Pise” kommentoi.

Sitä vastoin neljäs Kotkassa nähtävä yhdistelmä, D-Kiekko, on tuskin paikalliselle kiekkoniilolle kovinkaan tuttu joukkue, mutta jos se on yhtään perinteisen jyväskyläläisen koulukunnan tuote, eivät vastustajat tule helpolla Jari Tapperin valmentaman revohkan kanssa jäädytetyllä taistelutantereella pääsemään.

Seuraamisen arvoisia pelaajia ovat viime kaudella D-Kiekon sisäisen pistepörssin 3. sijalle Suomi-sarjakarkeloissa yltänyt Joni Kumpulainen sekä ääritaitava ja samivatasmainen puolustaja Aku Palsola.

– D-Kiekko on meille aivan täysi mysteeri vastustajana, muttei sitä sovi siitä huolimatta yhtään aliarvioida, sanailee Piispanen.

Vaikka Titaanit saakin turnauksen aikana vastaansa kolme oletettavasti erilaista vastustajaa, aikovat punanutut luottaa omiin vahvuuksiinsa ja mennä niiden voimalla ylväästi ”tulta päin”.

– Meidän aseet jokaista lauantaina eteen asettuvaa vastustajaa vastaan tulevat olemaan kova paineistaminen ja pelitempon ylläpito, titaaniluotsi Piispanen naulaa ilmeenkään värähtämättä.

Myös kysymykseen siitä, minkäläisen punanuttumiehistön Ilona Areenan lehtereille saapuvat katsojat tuleva kaukalossa näkemään, on Piispaselle varsin selkeä visio.

– Varmasti hyvin samanlaisen kuin edellisissäkin harjoitusotteluissamme, ”Pise” toteaa ja jatkaa:

– Pelaamisemme perustuu kovaan liikkeeseen sekä koko joukkueen yhteispeliin – pystymme iskemään kaukaloon periaatteessa minkä tahansa kentällisen ja tiedämme tasan tarkkaan mitä tuleman pitää.

– Kunhaan lisäksi saamme karsittua virheitä pelaamisestamme pois, näyttää lopputulos aina vain paremmalta, tuumii kotkalaiskäskyttäjä.

Lopuksi titaanikaravaanin johtaja haluaa lähettää terveiset vielä tuloaan lauantaiseen, koko perheen kiekkotapahtumaan, miettiville ihmisille.

– Kyseessä on Suomen suosituimman urheilulajin ja sen kolmannen sarjatason turnaus, jossa on luvassa hyvätasoista jääkiekkoa, jonka uskoisin eritoten kaakonkulmalaisia kiinnostavan, Piispanen evästää.

– Kaiken lisäksi seura on järjestänyt turnauksen yhteyteen kaikenlaista oheistapahtumaa, joten tarjolla on aivan varmasti ”jokaiselle jotakin”.

Kymen Sanomat –turnauksen avausottelu Titaanit – Hunters mitellään lauantaina (27.8.) Ilona Areenalla kello 10:00 alkaen.

Kahden ottelun lippu 5 euroa ja turnausranneke 12 euroaTERVETULOA!