Tähtäimessä stabiili 60-minuuttinen

30.8.2016

Titaanit hakee keskiviikkoillan kotiottelustaan 60 minuutin ehyttä suoritusta, jonka avulla Kotkassa vieraileva KJT on tarkoitus vääntää siltaan.
Titaanit hakee keskiviikkoillan kotiottelustaan 60 minuutin ehyttä suoritusta, jonka avulla Kotkassa vieraileva KJT on tarkoitus vääntää siltaan.

Tiiviisti reilun parin viikon päästä alkavaan Suomi-sarjan runkosarjarupeamaan valmistautuva Titaanit jatkaa harjoituskoitoksiaan keskiviikkona Ilona Areenalla. Vastaansa punanutut saavat jo kerran aiemmin kuluvan kauden aikana kohdatun KJT:n, jolle kotkalaiset haluavat kotiyleisönsä edessä maksella kahden viikon takaiset kalavelkansa korkojen kera takaisin.

Viime lauantaina Ilona Areenalla mitellyssä Kymen Sanomat –turnauksessa lopulta 3. sijan haltuunsa saaneet punanutut pyrkivät edelleen viilaamaan kokonaisvaltaista pelaamistaan parempaan kuntoon, sillä tekemistä päävalmentaja Mika Piispasen mukaan riittää vielä yllin kyllin.

Piispasen johtama Titaanien valmennusryhmä katsoi tarkalla silmällä omiensa otteita kotiturnauksen kolmessa minipelissä ja huomasi, että etenkin omissa punanutut olivat ajoittain pahassa lirissä vastustajien pyörittäessä peliä kotkalaisten puolustusalueella.

– Näimme muun valmennuksen kanssa turnauksessa selkeitä puutteita erityisesti puolustusalueen pelaamisessamme ja sitä olemme nyt alkuviikon harjoitusten aikana pyrkineet parantamaan, titaaniluotsi kertoo.

– Toivottavasti harjoittelu on auttanut ja pystymme parantamaan kyseistä pelin osa-aluetta jo huomisessa KJT-ottelussa.

Puolustuspään pelaamisen lisäksi myös erikoistilanteet ovat niin yli- kuin alivoimapelaamisenkin suhteen olleet vielä vaiheessa, mutta siihen tulee punanuttupiiskurin mukaan muutos vielä ennen sarjapelien käynnistymistä.

– Erikoistilannepelaamisen läpikäymiseen ja harjoitteluun tulemme paneutumaan ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua sekä laittamaan niitäkin osa-alueita parempaan kuosiin, Piispanen lupaa.

Kotkalaiskäskyttäjän mukaan tärkeintä on kuitenkin tässä kohtaa valmistautumisjaksoa saada oma pelaaminen toimimaan kokonaisvaltaisesti täydet kolme erää.

– Suurin painopisteemme on keskiviikkona siinä, että saisimme aikaiseksi ehjän ja tasapainoisen 60-minuuttisen, selventää Piispanen joukkueensa KJT-kamppailun tavoitetta.

Vakaus on haussa myös kentällisten osalta, sillä aiemmissa treenipeleissä eri koostumuksia kokeilleet punanutut ovat valmennuksensa johdolla alkaneet hitaasti, mutta varmasti sementoida pelaavaa kokoonpanoaan Suomi-sarjan runkosarjaa silmällä pitäen.

Tämän seurauksena kotkalaisten tulevat ryhmitykset tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan suhteellisen muuttumattomia tulevissa harjoitusotteluissa.

– Emme hirveästi enää ala rukata pelaavaa kokoonpanoamme jäljellä olevissa harjoituspeleissä, sillä tietynlaisia ketjukombinaatioita on alkanut pikkuhiljaa löytyä, Piispanen rupattelee rauhalliseen sävyynsä.

– Totta kai joukkueessa on paljon pelaajia, jotka taistelevat samoista pelipaikoista ja kaikki on mahdollista jokaisen kohdalla, sillä tulevat pelit ovat edelleen näytönpaikkoja valmennuksen suuntaan.

Hyvä valmistautuminen, parempi pelisuoritus

Titaanien vastustajaksi keskiviikkoillan koitokseen Ilona Areenalle saapuva KJT, sijoittui viime kaudella Suomi-sarjassa 7. sijalle. Tuusulalaiset ovat kuitenkin kokeneet niin pelaaja- kuin valmennuspuolellaankin kovia myllerryksiä sitten edelliskevään, joten nykyisellä pääluotsilla Santtu Viitaluomalla on käsissään lähes kokonaan uusiutunut miehistö.

Se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan KJT:n tahtia kuluvan kuun 17. päivä Hyrylän Talosyke Areenalla pelatussa kamppailussa, jossa Viitaluoman suojatit olivat kovavauhtisessa ottelussa maalin verran punanuttuja parempia.

– KJT on varsin liukasliikkeinen porukka, jota vastaan emme muutama viikko takaperin pelatussa harjoituskamppailussa olleet aivan täysillä mukana pelin ytimessä, viittaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen 2-3-tappioon päättyneeseen kahinaan.

Jotta marssitahti kääntyisi kotkalaisten kannalta haluttuun suuntaan, pitää Titaanien pystyä pelaamaan omilla vahvuuksillaan heti taiston alusta lähtien ja tämä asia varmistetaan sillä, että peliin valmistautuminen on jiirissä.

– Meidän pitää pyrkiä panostamaan ottelun alkuun, jotta saisimme paremman lähdön itse peliin – muutamassa aiemmassa koitoksessa vastustaja on ennen meidän ”heräämistämme” päässyt suurinpiirtein heti avausvaihdossa iskemään kiekon maaliin, painottaa titaanipiiskuri Piispanen.

Titaaneita vastaan on tosiaan isketty nopea avausmaali niin Ketterä- kuin Hunters-otteluissa, joten Piispasen puheille kyseiseen epäkohtaan reagoimisen tarpeesta löytyy ihan kongreettisia esimerkkejä.

– Valmistautuminen itse otteluun aina todella tärkeä asia ja kyllä valmennuksen pitää siihen puuttua, mikäli homma ei toimi – onko kyseessä sitten henkisen vai fyysisen puolen juttua, se meidän pitää selvittää ja laittaa kuntoon, ”Pise” naulaa.

Titaanien on siis tarkoitus pelata oman kotiyleisönsä valvovien silmien alla stabiili 60-minuuttinen, jossa yhdistyvät vankan puolustus- ja hyökkäyspelaamisen ohella ennen ottelun alkua tapahtuva toiminta, sen mukanaan tuoma hyvä lähtö sekä raikas peli-ilme, jonka avulla KJT:n erääntyneet kalavelat päästään pistämään korkojen kera maksuun.

– Peliin valmistautuminen, aloitus ja ensimmäiset 10 minuuttia tulevat olemaan myös tärkeitä painopisteitä huomisessa kamppailussa, joiden avulla meidän on tarkoitus päästä omaan hyvään tekemiseemme heti alusta alkaen kunnolla kiinni, kommentoi Piispanen.

Titaanien ja KJT:n välinen harjoitusottelu polkaistaan Ilona Areenalla keskiviikkona (31.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 5 euroa TERVETULOA!
 

TITAANIEN KOKOONPANO 31.8.2016 @ KOTKA


# 61 Elmeri Kotro – # 21 Jesse Hurme – # 24 Ville Myyryläinen
# 8 Jani Vilkas – # 55 Jere Kola

# 18 Santeri Kunttu – # 77 Roope Lantta C – # 6 Aapo Lampinen A
# 60 Kalle Kolehmainen – # 16 Marko Puhakka

# 36 Juuso Löppönen – # 10 Eppu Oksanen – # 9 Jere Lifländer
# 3 Markus Salminen – # 33 Henri Saukkonen

# 88 Joni Jokila A – # 44 Niko Lakimo – # 23 Tomi Salovaara

# 1 Henri Penttilä
( # 35 Niilo Pussinen )