Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa

10.9.2016

Kenraaliharjoituksessa Ketterälle kärsitty tappio veti titaaniluotsi Mika Piispasen naaman peruslukemille.
Kenraaliharjoituksessa Ketterälle kärsitty tappio veti titaaniluotsi Mika Piispasen naaman peruslukemille.

Titaanien ja Ketterän kauden toinen, Imatran perjantai-illassa mitelty, keskinäinen kohtaaminen oli lähestulkoon täysin kotijoukkueen heiniä. Punanutut kyllä pistivät viimeisessä harjoitusottelussaan likoon sen minkä pystyivät, mutta tällä kerralla imatralaiset olivat vain yksinkertaisesti liian eteviä ja veivät sitä myöten taiston nimiinsä maalein 6-1 (1-0, 3-1, 2-0).

Ketterä – Titaanit 6-1 (1-0, 3-1, 2-0)

17:10 1-0 Toni Jalovaara (Joni Kallio, Rudolfs Maslovskis)
23:57 2-0 Jarno Lippojoki (Rudolfs Maslovskis, Jesse Koskinen) YV VoM
33:49 3-0 Jesse Koskinen (Rudolfs Maslovskis, Jesse Lindsten)
37:14 4-0 Samuli Vuokniemi (Toni Jalovaara, Joni Kallio)
37:44 4-1 Aapo Lampinen (Marko Puhakka)
41:55 5-1 Saku Viskari (Samuli Vuokniemi, Toni Jalovaara)
51:07 6-1 Mikko Kettunen (Rudolfs Maslovskis, Jesse Koskinen)

Maalivahdit:

Ketterä – Santeri Lipiäinen 8+5+3= 16 torjuntaa
Titaanit – Henri Penttilä 13+20+13= 46 torjuntaa

Jäähyt:

Ketterä 4 x 2min= 8min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Titaanien kuluvan syksyn viimeisestä harjoitusottelusta ei tullut alkuunkaan sitä mitä niin kotkalaisvalmennus -kuin muukin joukkue lähti Imatralta hakemaan.

Kenraaliharjoitusta isännöinyt Ketterä näytti nyt punanutuille, miksi sitä on veikkailtu yhdeksi ensi viikolla alkavan Suomi-sarjakauden suurimmista ennakkosuosikeista, sillä sen verran paljon isännät olivat vieraitaan edellä kutakuinkin kaikessa tekemisessä.

Tästä syystä 6-1-loppulukemissa ei ollut oikeastaan yhtään ”ilmaa” mukana ja sen myönsi rehdisti taiston tauottua myös Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Ketterä oli tänään selkeästi parempi, totesi Piispanen.

Selkeän tappion suurimmaksi syyksi punanuttupiiskuri näki sen, ettei kotkalaisten liike saati tekeminen ollut tällä kerralla voittoon vaadittavalla tasolla.

– Kyllähän siinä taisi tänään näkyä se, että meillä oli keskiviikolta alla erittäin kova peli, joten ehkä siinä sitten tietynlainen väsymys painoi, ”Pise" pyöritteli.

– ”Kone” ei tällä kertaa lähtenyt käyntiin, jonka myötä emme päässeet oikein missään vaiheessa kiinni oman hyvään tekemiseemme.

Tasaisen ja todella reipasvauhtisen avauserän ainoan osuman viimeisteli kovan pyörityksen päätteeksi maalin edessä irtokiekkoon ensimmäiseksi kiinni päässyt Ketterän Toni Jalovaara, joka ei terävällä jatkokudillaan jättänyt titaaniveräjällä urakoineelle Henri Penttilälle enää mitään saumoja torjuntaan.

Titaaneilla oli oma maalipaikkansa vastakkaisessa päädyssä seisseen Santeri Lipiäisen yllättämiseen aivan erän viimeisillä sekunneilla, mutta puolittaiseen läpiajoon päässeen Ville Myyryläisen laukoma kiekko sujahti harmittavasti ketterävahdin suojien uumeniin.

Ensimmäinen erätauko näytti sopivan paljon paremmin isännille, kuin mitä kotkalaisille, sillä toinen erä oli lähes vaihdosta toiseen aivan täyttä hullunmyllyä Penttilän vartioiman titaanimaalin läheisyydessä.

Titaanien suurimmat paukut tuntuivat menneen avauserän kilpaluisteluun, jonka myötä joukkueen terävin ase oli mennyttä, eikä Ketterä sen huomattuaan antanut vierailleen mitään armoa.

Lisäharmia punanutuille toi heti toisen erän alussa keskiympyrässä sattunut ikävä törmäys, jossa kiekkoa kuljettanut Myyryläinen kompastui juuri ratkaisevalla hetkellä ja ”vastapalloon” taklaamaan tullut Ketterän ex-titaanipakki Mikko Kettunen lanasi pienikokoisen kotkalaishyökkääjän voimalla jäänpintaan.

Myyryläinen autettiin lopulta hetken hoivailun jälkeen pukuhuoneeseen ja siitä eteenpäin Lappeenrantaan jatkotutkimuksiin, joten Titaanit joutui jatkamaan pelin loppuun yhden hyökkääjän kapeamalla rosterilla.

Kyseinen tälli taisi olla lopulta vain esimakua tulevasta, sillä jatkuvaa rumputulta kohti titaanirysää laulattanut kotijoukkue alkoi kärsivällisen jauhamisen ansiosta löytää reikiä Henri Penttilä-nimisestä kotkalaismuurista.

Ensiksi laatan häkkiin ampui ylivoimalla viivasta onnistunut ketteräkippari Jarno Lippojoki ja muutamaa hetkeä myöhemmin käsiä kohti Spa Areenan kattoa pääsi nostelemaan maalin edestä limpun uuniin naulannut Jesse Koskinen.

Kun vielä Samuli Vuokniemi karkasi läpiajosta ujuttamaan 4-0-lukemat hallin valotaululle, ei Aapo Lampisen seuraavassa vaihdossa laukoma kavennus juuri vieraita lohduttanut.

”Asenteeseen tämä peli ei missään nimessä kaatunut”

Kolmen maalin karkumatkalta kolmanteen erään päässyt Ketterä ei tällä kerralla päästänyt Titaaneita edes vahingossa mukaan voittotaisteluun.

Tästä osoituksena Saku Viskari osui heti päätöserän alkajaisiksi punanuttujen puolustussumpun keskeltä ja kun Mikko Kettunen ampui yhden ”mankelin” päätteeksi kiekon jo kuudennen kerran titaanimaaliin, oli taistelu lähestulkoon valmis viheltää päättyneeksi.

Toki lopussa nähtiin vielä muutama asetelmien haku sarja-avausta silmällä pitäen, kun Ketterän latvialaistaituri Rudolfs Maslovskis ei taaskaan tuntunut kestävän yhtään kotkalaisten kontakteja, lähtien jopa kahdesti nyrkkihippasille, joihin titaanipelaajat ilomielin yhtyivät.

Juho Luukkosen kanssa suorittamastaan pystypainista Maslovskis selvisi vielä ilman rangaistusta, mutta reilu minuutti ennen loppua tullut kahakka, jossa Titaaneista oli mukana Juuso Löppönen, sai jo rangaistusaition saranat narisemaan.

Pelaajat ehtivät mätkiä toisiaan nyrkeillä hyvän tovin ajan, ennen kuin linjatuomarit pääsivät väliin ja erottivat riitapukarit toisistaan. Lopputulema oli se, että koko touhun aloittanut Maslovskis sai 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta ja Löppönen selvisi pelkällä pikkukakkosella.

Suuremmilta turpakäräjiltä kuitenkin vältyttiin ja näin olleen kummankin joukkueen viimeinen harjoitusottelu kuluvan kauden osalta päästiin iskemään tilastokirjoihin Ketterän 6-1-kotivoiton myötä.

– Asenteeseen tämä peli ei missään nimessä kaatunut ja siitä iso kiitos joukkueelle, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Taistelimme sen minkä pystyimme, mutta tekemisemme taso ei ollut tänään riittävä.

Vanhan klišeen mukaan huono kenraali tietää aina hyvää ja sitä mieltä oli vahvasti myös kotkalaiskäskyttäjä Piispanen.

– Se on ihan selvä juttu, että ensi perjantaina pelattavassa sarja-avauksessa nähdään Spa Areenalla täysin erilainen Titaanit, ”Pise” kommentoi itsevarmana.

– Pääsemme nyt hieman huilaamaan sekä harjoittelemaan ja samalla paneutumaan myös Ketterän pelaamiseen, jotta olemme valmiita viikon päästä tappelemaan sarja-avauksen voitosta.

Harjoitusottelun maalikooste on katsottavissa Ketterän YouTube-kanavalta.

Titaanit aloittaa Suomi-sarjan runkosarjataistonsa tasan viikon päästä perjantaina (16.9.), kun punanutut matkustavat jälleen Spa Areenalle, jossa Imatran Ketterä isännöi kello 18:30 alkavaa kamppailua.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.