Päämääränä paluu voittojen tielle

29.9.2016

Juuri tätä Titaanit haluaa tulevissa otteluissaan tehdä – tuulettaa voittojen merkiksi sekä tarjota ilon hetkiä kannattajilleen.
Juuri tätä Titaanit haluaa tulevissa otteluissaan tehdä – tuulettaa voittojen merkiksi sekä tarjota ilon hetkiä kannattajilleen.

Titaaneilla on jälleen edessä kaksi tiukkaa taistoa sisällään pitävä viikonloppu, jonka aikana kotkalaiset haluavat mitä suurimmassa määrin tehdä paluun takaisin voittojen viitoittamalle tielle. Parhaiten kyseisen päämäärän tavoittelu tulee punanutuilta onnistumaan, kunhan joukkue ottaa opiksi aiemmissa koitoksissa tekemistään virheistä ja iskee jatkossa kiekkoa riittävän usein vastapuolten maaliverkkoihin. Yksinkertaista, eikö vain?

Jääkiekkossa tärkeitä asioita ovat ennen kaikkea oman veräjän suojaaminen takaiskuilta sekä tietenkin pelivälineen toimittaminen vastustajan maaliin.

Kyseiset pelien lopputuloksiin ehkäpä olennaisimpina osina vaikuttavat lajin yksittäiset hienoudet saavat useimmiten alkunsa pelaajien tekemistä pienistä oivalluksista sekä vastavuoroisesti virheistä, jotka johtavat lopulta maaliverkon heilumiseen joko omassa tai vastapuolen päädyssä.

Titaanien edelliset pelit pystyy kaikessa yksinkertaisuudessaan puristamaan näihin kahteen osa-alueeseen, sillä juuri niissä punanutut olivat juurikin sen ratkaisevan napsun verran vastustajiaan jäljessä, eivätkä täten saaneet tarjolla olleista kuudesta sarjapisteestä haltuunsa kuin yhden.

– Totta kai se harmittaa, ettemme saaneet viime viikonlopun peleistä itsellemme kuin yhden pisteen, myöntää Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Pistän kuitenkin vielä ne pistemenetykset joukkueen kokemattomuuden sekä sen seurauksena tälle sarjatasolle vaadittavan kasvamisen piikkiin.

Pyryä vastaan Titaanit onnistui puolustamaan omaa aluettaan riittävän hyvin, muttei saanut paikoistaan tehtyä tarpeeksi maaleja. Sama tehottomuus jatkui seuraavana päivänä Karhu HT:n isäntänä, mutta nyt voiton tavoittelua vaikeuttivat myös puolustuspään virheet, joista vieraat rokottivat armotta.

– Maalivahtien torjuntatilastotkin sen jo osoittavat, että saimme lauottua kiekkoa riittävän usein vastustajan maalia kohti, mutta emme kuitenkaan onnistuneet tekemään tarpeeksi maaleja voittaaksemme, perkaa Piispanen edellisviikonlopun lopputulemaa.

– Pelillisesti olemme riittävän valmiita voittamaan ja ottamaan sarjapisteitä, joten toivon sekä uskon vakaasti siihen, että saamme maalihanat kunnolla auki tulevissa koitoksissa.

Pelivalmius on niin ikään sellainen asia, joka Suomi-sarjatasolla tulee aina olla korkealla tasolla, sillä muuten ei hyvä heilu.

Tästäkin asiasta punanutut saivat opetuksen kotiottelussaan, kun Karhu HT rankaisi uneliasta kotkalaismiehistöä sekä ensimmäisen että toisen erän alussa.

– Kyllä meidän pitää peleihin valmistautumiseen kiinnittää jatkossa entistä enemmän huomiota, toteaa titaaniluotsi Piispanen.

– Pelaajien päät sekä kropat pitää saada hereille jo ennen ottelun alkua, jotta joukkue on kiekon pudotessa jäähän välittömästi täydessä peli- ja kamppailuvalmiudessa.

Titaanien kuluvan Suomi-sarjakauden aloitus on sujunut vaihtelevissa merkeissä, mutta tuskinpa kukaan siitä mitään edelliskausien tapaista riemumarssia odottikaan tulevan.

– Tiedossa oli, että tämä on kova sarja, eivätkä nämä jo pelatut pelit ole sitä näkökantaa miksikään muuttaneet, ”Pise” kommentoi.

Punanutuille varsinkin runkosarjan otteluohjelma on tarjonnut välittömästi maistiaisia siitä, minkälaisia joukkueita Suomi-sarjan kärjessä viipottaa, eikä se pelien haastavuudesta huolimatta ole ollut mikään huono asia, vaan pikemminkin päin vastoin.

– Meille eritoten tämä sarjan aloitus on ollut haastava, sillä kohtaamme heti kaikki kärkeen povatut joukkueet, puntaroi Piispanen.

– Toisaalta kova alku on vain hyvästä, sillä olemme jo nyt nähneet sen, että pystymme kamppailemaan tasapäisesti kutakuinkin kaikkien vastustajien kanssa otteluiden voitoista.

– Se on oiva signaali niin valmennukselle, pelaajille kuin kaikille muillekin joukkueemme jäsenille – olemme oikealla tiellä, punanuttupiiskuri toteaa.

”Haluamme tarjota ilon hetkiä”

Edessä oleva viikonloppu tuo Titaanien eteen jälleen yhden ennakkoon kärkikuusikkoon povatun joukkueen, kun punanutut matkustavat perjantain kunniaksi Porvooseen.

Kokonniemen jäähallissa kotkalaisia odottava Hunters tuli Titaaneille jokseenkin tutuksi jo harjoituskauden aikana, mutta tosipelit ovat tunnetusti täysin eri maailmansa, varsinkin kun niissä on jaossa arvokkaita sarjapisteitä.

Kun siihen lisätään vielä se fakta, että porvoolaiset saivat edeltävänä viikonloppuna kotona selkäänsä toiselta sarjanousijalta, Liikunnan Riemulta, ei punanutuille voi hyvällä tahdollakaan povata kovinkaan helppoa iltapuhdetta.

– Huntersilla on pitkään kasassa pysynyt pelaajarunko ja joukkueesta löytyy liuta erittäin taitavia yksilöitä, jotka pystyvät ratkomaan pelejä omalla henkilökohtaisella taidollaan, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– He saivat viime viikonloppuna kotiyleisönsä edessä ison märän rätin vasten kasvojaan, joten uskoisin, että saamme perjantaina Porvoossa vastaamme sisuuntuneen ja aggressiivisen kotijoukkueen.

Vaikka vastaan asettuneekin vihainen isäntä, ei Titaanien siitä huolimatta ole mitään syytä nöyristellä Tero Määtän luotsaamaa porvoolaisjoukkuetta saati lähteä liiaksi seuraamaan vastustajan tekemisiä kaukalossa.

Samaa mieltä on myös punanuttupurren ohjaaja Piispanenkin.

– Meidän pitää keskittyä omaan tekemiseemme, koska se on ainoa asia johon voimme itse vaikuttaa, ”Pise” paaluttaa.

– Tavoitteemme on siis yksiselitteisesti saada oma tekemisemme juuri sille tasolle, mitä se parhaimmillaan voi olla ja uskon edelleenkin, että tässä sarjassa se riittää kääntämään jokaisen pelin meidän eduksemme.

Hunters-väännön jälkeen Titaaneille tarjoutuu mahdollisuus palauttaa marssijärjestys kotikaukalossaankin halutunlaiseksi, sillä Ilona Areenalle saapuu vieraaksi ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Kotkassa vieraileva jyväskyläläinen Liikunnan Riemu.

Kotkalaiskatsojilla on näin oiva mahdollisuus tulla pällistelemään toisenkin sarjanousijan edesottamuksia jäädytetyllä taistelutantereella sekä todeta omin silmin se, ettei muun muassa ex-titaani Markus Rämän johdolla operoivat Riemu ole pelkkä lauma yliopisto-opiskelijoita, vaan oikeasti vakavasti otettava jääkiekkojoukkue.

– Riemu on erinomainen esimerkki siitä, että nimet paperilla eivät loppupeleissä merkitse yhtikäs mitään, vaan pelit kertovat joukkueen lopullisen tason, sanoo kotkalaiskäskyttäjä Piispanen.

– He osoittivat viimeistään Porvoosta hakemallaan vierasvoitolla kuuluvansa tähän sarjaan siinä missä kaikki muutkin joukkueet.

Lähes kaikissa ennakkokaavailuissa pomminvarmaksi sarjajumboksi painettu Riemu on osoittanut puheet jo nyt jokseenkin vääriksi, sillä jyväskyläläiset matkaavat Kymenlaaksoon kahden vierasvoiton putkessa.

Tästä syystä Titaanien on syytä olla valmiita kovaan taisteluun, sillä mikään ei edelleenkään tule Suomi-sarjassa eteen kuin se kuuluisa ”Manun illallinen”.

– Emme todellakaan voi lähteä Riemua vastaan pelaamaan muulla kuin 110-prosentin asenteella, mikäli meinaamme heidät voittaa, painottaa Piispanen.

Samaa 110-prosentin asennetta ja yritystä vaativat varmasti myös punanuttujen kannattajat, jotka ovat varsin mukavalla tavalla kansoittaneet Ilona Areenan katsomot sekä samalla tukeneet omiaan edellisissä kotiotteluissa.

– Olemme joukkueen kanssa puhuneet, että kotihallista pitää tehdä sellainen paikka, josta pisteitä ei vierailijoiden mukaan helpolla lähde, ”Pise” naulaa.

– Haluamme tarjota ilon hetkiä meitä tukeville kannattajillemme ja parhaiten se luonnollisesti onnistuu pelejä voittamalla!

Punanutut matkustavat perjantaina (30.9.) Porvooseen, jossa sijaitsevassa Kokonniemen jäähallissa kello 19:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.

Lauantaina (1.10.) Titaanit puolestaan testaa Ilona Areenalla jyväskyläläisen Liikunnan Riemun vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa TERVETULOA!