Virheisiin ei ole varaa

30.9.2016

Loistavasti torjunut Hunters-vahti Ari Ahokas, tehottomuus maalipaikoissa sekä omat henkilökohtaiset virheet olivat punanuttujen kompastuskivinä Porvoossa perjantai-iltana mitellyssä Suomi-sarjakamppailussa.
Loistavasti torjunut Hunters-vahti Ari Ahokas, tehottomuus maalipaikoissa sekä omat henkilökohtaiset virheet olivat punanuttujen kompastuskivinä Porvoossa perjantai-iltana mitellyssä Suomi-sarjakamppailussa.

Maalinteko on tällä hetkellä Titaaneille täyttä tervanjuontia. Viimeisin osoitus tästä saatiin perjantai-iltana Porvoossa, jossa punanutut kävivät ottamassa kärsäänsä Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöinneeltä Huntersilta lopulta luvuin 4-1 (3-0, 0-0, 1-1). Kotkalaiset olivat jälleen kerran pelin selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta maalien tekemisen sietämätön vaikeus sekä isot henkilökohtaiset virheet koituivat vierailijoiden kohtaloksi.

Hunters – Titaanit 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

06:04 1-0 Janne Nukarinen (Tomi Roukala, Janne Jussila)
10:36 2-0 Janne Nukarinen (Antti Rantsi) YV VoM
13:44 3-0 Otto Leppänen (Toni Jeskanen, Petri Tepsa) YV
54:37 4-0 Antti Rantsi (Niko Forsström, Roope Sipiläinen)
57:22 4-1 Jere Lifländer (Markus Salminen, Jesse Hurme)

Maalivahdit:

Hunters – Ari Ahokas 13+15+14= 42 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 11+12+5= 28 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 3 x 2min= 6min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Jääkiekko on yksinkertainen peli, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue korjaa aina voiton nimiinsä. Titaanileirissä tätä mantraa on saatu hokea viime aikoina lähes kyllästymiseen asti, sillä punanutut ovat kovasta yrityksestä ja taistelusta huolimatta joutuneet taipumaan tappion karvaan kalkin pureskeluun jo kolmasti perätysten.

Viimeisin täppä punanuttujen tappiosarakkeeseen kirjattiin perjantai-iltana Porvoossa, jossa Kokonniemen jäähallissa mitellyssä Suomi-sarjan runkosarjan ”paikalliskoitoksessa” kotijoukkue Hunters näytti mikä taika piilee siinä, että onnistuu käyttämään omat paikkansa riittävän korkealla prosentilla hyödykseen.

Titaanit oli taas kerran etenkin kahdessa jälkimmäisessä erässä selkeästi hallitseva osapuoli kaukalon tapahtumissa, mutta kun kiekkoa ei saada lyötyä edes tyhjänä ammottavaan maaliin, ei peliä edes ansaitse voittaa.

– Tämä oli lähes suoraa jatkumoa viime viikonlopun otteluistamme – hallitsimme peliä ja loimme kosolti hyviä maalipaikkoja, mutta se tärkein eli maalinteko jälleen puolitiehen, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Punanutut tosiaankin veivät pelitapahtumia nimiinsä jo avauserästä lähtien, mutta Huntersin kestettyä vieraiden vahvan alun ja päästyä sen jälkeen täydellisellä lahjalla johtoon, lakosi punanuttujen ”korttitalo” lähes täydellisesti.

Isäntien iskemä avausmaali sai alkunsa todella nololla tavalla, kun omalla alueella harhasyötön antanut titaanipuolustaja sai tekemänsä töpin jälkeen seurata katseella kuinka Janne Nukarinen nekkasi pelivälineen ohi voimattoman kotkalaiskassari Niilo Pussisen.

1-0-osumasta hyvän fiiliksen päälle saanut Hunters sai hetken päästä nautiskella lisää makiata hunajata reilun 200 hengen kotiyleisön suureksi riemuksi.

Isännät tosin tarvitsivat jälleen apuja punanutuilta, jotka suoranaisesti syöttelivät tekopaikat porvoolaisille, jotka kiittivät ja kumarsivat sekä ampuivat lötöt pönttöön.

Kauden avausmaalinsa laukonut Nukarinen lisäsi Huntersin johdon ajassa 10:36 jo kahteen, saatuaan jälleen kiekon kotkalaispuolustajalta lapaansa maalin läheisyydessä.

Vieraiden täydellisen ”mustan hetken” kruunasi kolme minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistunut Otto Leppänen, joka sai kävellä kunniakujaa pitkin kiekko lavassaan sektoriin ja uittaa kumimuikun Pussisen ulottumattomiin.

– Se oli meiltä kyllä todella musta vajaat kahdeksan minuuttia – pelaajien fokus hävisi ykskaks yllättäen johonkin ja sen enempää kaunistelematta voin kertoa, että syöttelimme Huntersille jokaisen kolmesta takaiskustamme, pyöritteli päätään titaaniluotsi Piispanen.

Todella ankean käänteen Titaanien kannalta saanut avauserä, ei punanuttujen tekemien karkeiden virheiden ja niitä seuranneiden Hunters-osumien lisäksi juuri muuta tarjonnut, joten kotkalaisille jäi taas kerran iso vuori kiivettäväksi loppupelin ajaksi.

Palkinto jäi jälleen puuttumaan

Häijyistä tappiolukemista huolimatta Titaanit ei lyönyt pelaamistaan lekkeriksi, vaan joukkue päätti yksissä tuumin, että nyt pojat taistellaan loppuun asti.

Ja sen punanutut myös tekivät, pistämällä luistinta toisen eteen ja ottamalla pelin hallintakapulan visusti hyppysiinsä. Kova painostus Hunters-päädyssä poiki tasaiseen tahtiin kavennuspaikkoja, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toiveet noususta vesittyivät joko onnettomiin ratkaisuyrityksiin tai vastavuoroisesti vahvan ottelun pelanneen Hunters-veskari Ari Ahokkaan suojiin.

Punanuttujen rummutusta vastakkaisessa päädyssä seurannut Niilo Pussinen sai värjötellä lähestulkoon kylmissään veräjänsä suulla, mutta mies torjui kuitenkin varmaotteisesti isäntien harvat ja sitäkin vaarallisemman vastaiskut pois päiväjärjestyksestä.

– Positiivista oli se, että vaikka jäimmekin 3-0-takaa-ajoasemaan, pystyimme siitä huolimatta kääntämään yhden lisävaihteen silmään, emmekä lopettaneet missään vaiheessa taistelua saati uskoa ottelun voittamisesta, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Myös taiston kolmas erä noudatti samaa kaavaa – Titaanit luisteli ja piti kiekkoa sekä hallitsi peliä lähes mielin määrin, mutta verkkoon asti ei kiekko tuntunut tietään löytävän edes vahingossa.

Kotkalaiset kyllä yrittivät parhaansa mukaan päästä mukaan voittojunaan, mutta se aivan viimeinen puristus tekopaikoissa jäi taas kerran ikävällä tavalla puuttumaan.

Tolpat kolisivat ja sivuverkot suhisivat tämän tästä Ahokkaan selän takana, mutta kun peliväline ei pompi riittävän suotuisasti, niin se ei vain pompi.

Tästä syystä Huntersin reilut viisi minuuttia ennen loppua Antti Rantsin toimesta tekemä 4-0-maali oli kuin märkä tiskirätti päin punanuttujen kasvoja, sillä se oli isäntien lähestulkoon ainoa kunnollinen maalipaikka koko päätöserässä.

Tähän kohtaan käytännössä loppui myös taistelu ottelun voitosta, mutta Titaanit punnersi siitä huolimatta täydellä teholla viimeiseen sekuntiin asti ja se kannatti, sillä Jere Lifländer pääsi lopulta rikkomaan Ari Ahokkaan unelman nollapelistä, ohjaamalla Markus Salmisen viivakudin verkon perukoille.

4-1-kavennus oli lopulta kuitenkin vain laiha lohtu, sillä summerin soidessa jää täyttyi juhlivista porvoolaisista sekä kypärät kallellaan olleista punanutuista.

– Maalit ovat edelleenkin ne, joilla voittoja ja pisteitä otetaan, tokaisi titaanipiiskuri Piispanen.

– Ei meidän taaskaan auta muuta kuin paneutua entistä tiiviimmin harjoituksissa jokaiseen yksittäiseen maalintekotilanteeseen ja sillä tavoin kasvattaa uskoa siihen, että kyllä ne verkot vielä heiluvat.

Häviöstä huolimatta kotkalaiskäskyttäjä halusi kiittää joukkuettaan rajusti yrittämisestä.

– Pelaajien asenteessa ei ollut yhtikäs mitään moitittavaa – he tappelivat loppuun asti jokaisesta irtokiekosta ja sentistä kaukalossa, mutta palkinto kovasta työnteosta jäi taas kerran puuttumaan, ”Pise” mietiskeli.

Titaanien onneksi joukkueelle tarjoutuu jälleen nopealla aikataululla uusi mahdollisuus ilmeen kirkastamiseen, kun punanutut iskevät lauantaina kotikaukalossaan yhteen toisen sarjatulokkaan – jyväskyläläisen Liikunnan Riemun kanssa.

– Se on todella hyvä asia, että saamme jo heti huomenna uuden mahdollisuuden kääntää kurssimme taas nousuun, tuumi Piispanen.

– Tappiot ovat entisestään kasvattaneet nälkäämme ja näyttöhalujamme, sillä olemme todistaneet itsellemme, että pystymme pelillisesti hallitsemaan tapahtumia kaukalossa ja maaleja tekemällä varmasti myös voittamaan pelejä.

Riemu saakin tämän seurauksena huomisessa kamppailussa vastaan todella ärsytetyn ja voitonhaluisen kotijoukkueen.

– Uskomme vakaasti siihen, että Riemu käy huomenna pelkällä opintomatkalla Kotkassa ja kaikki kolme sarjapistettä jäävät ottelun päättymisen jälkeen meidän hoteisiimme, naulasi Piispanen loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Huntersin YouTube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (1.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu entisen punanuttuhyökkääjä Markus Rämän tähdittämä jyväskyläläispumppu Liikunnan Riemu.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!