Lainamiehiä Imatralta ja Vierumäeltä

28.10.2016

Imatran Ketterästä lainalle saapuva puolustaja Saska Putkonen pukeutuu viikonlopun Suomi-sarjakoitoksissa Titaanien sotisopaan. © Mika Tiira
Imatran Ketterästä lainalle saapuva puolustaja Saska Putkonen pukeutuu viikonlopun Suomi-sarjakoitoksissa Titaanien sotisopaan. © Mika Tiira

Suomi-sarjan runkosarjataulukon hännänhuippuna tällä hetkellä majaileva Titaanit saa viikonlopun koitoksiinsa lainapelaajia sekä Imatran Ketterästä että Heinolan Peliittojen A-nuorista.

Kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa seilaava Titaanit yrittää kääntää kurssinsa sekä samalla herätellä hienoisessa horroksessa olevaa omaa miehistöään lainaamalla riveihinsä neljä nuorta pelimiestä.

Punanutun tulee tämän myötä viikonlopun aikana pukemaan päälleen Imatran Ketterän Suomi-sarjajoukkueen sopimusduo Saska Putkonen ja Jere Parikka.

Niin puolustaja Putkonen, 21, kuin hyökkääjä Parikkakin, 22, ovat viime aikoina kärsineet erinäisistä vaivoista, joiden myötä miesten peliaika Ketterässä on jäänyt varsin vähiin.

Kaksikko tuleekin Titaaneihin nimenomaan hakemaan vastuuta sekä pientä lisäpotkua ohdakkeisesti käynnistyneelle kaudelleen.

– Saska ja Jere ovat minulle jo entuudestaan tuttuja pelaajia – heidän lainojensa kohdalla sekä kysyntä että tarjonta kohtasivat sopivalla tavalla, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Ketterän valmennus- sekä seurajohto haluavat kavereille enemmän peliaikaa, kun taas meillä on tarve saada joukkueeseemme lisää kilpailuasetelmaa ja pelillistä vahvistusta.

– Putkonen ja Parikka saavat tämän lainan aikana kaksi Suomi-sarjapeliä alle ja ovat sen seurauksena taas entistä valmiimpia taistelemaan pelipaikasta meillä, sanoo puolestaan Ketterän kollega Jarno Mensonen.

– Titaaneilla on jalkeilla eteenpäin pyrkivä nuori joukkue ja siellä tehdään tällä hetkellä hyvää työtä, joten lainaamme mielellämme sopimuspelaajamme Kotkaan.

Imatralaiskaksikon ohella Titaanit saa apuja myös yhteistyöseurastaan Heinolan Peliitoista, jonka Vierumäki United HeKi –nimellä Nuorten Mestiksessä pelaavan A-juniorimiehistön vahvuudessa syksyn aikana pääasiassa viihtyneet maalivahti Santeri Levänen, 20, ja hyökkääjä Mikko Hyyryläinen, 21, saapuvat Kotkaan haistelemaan Suomi-sarjameininkiä.

– Kyseinen kaksikko on alkukaudella ollut Peliittojen A-nuorten kantavia voimia ja tästä syystä haluamme katsastaa heidän kykynsä ihan jo tulevaisuuttakin silmällä pitäen, Piispanen kommentoi.

– Leväsen lainaaminen ei todellakaan ole mikään epäluottamuslause omia sopimusvahtejamme kohtaan, vaan pyrimme tällä tavoin hieman herättelemään joukkuettamme, jotta pääsisimme mahdollisimman pikaisesti takaisin kiinni voittokantaan.

Leväsen, Putkosen, Hyyryläisen ja Parikan lainapestit kattavat punanuttujen viikonlopun aikana Huntersia (28.10.) ja Kooveeta (29.10.) vastaan miteltävät Suomi-sarjakamppailut.