Usko itseesi ja onnistu!

3.11.2016

Perjantai-iltana Ilona Areenan uumenissa mitellään pitkästä aikaa Kaakkois-Suomen herruudesta!
Perjantai-iltana Ilona Areenan uumenissa mitellään pitkästä aikaa Kaakkois-Suomen herruudesta!

Aina vain enemmän ja enemmän sinuiksi Suomi-sarjan vaatimustason kanssa pääsevä Titaanit lähtee edessä olevana viikonloppuna hakemaan lisää itseluottamusta nostattavia päänahkoja pukuhuoneensa seinälle. Perjantaisessa kotiottelussa vastus on ehkäpä se kovin mahdollinen Ketterän vieraillessa Ilona Areenalla, kun taas lauantaina on punanuttujen vuoro hypätä linja-autoon ja matkustaa KJT:n vieraaksi Tuusulaan.

Titaanien edeltävä viikonloppu oli jo kiusallisen lähellä haussa ollutta ”napakymppiä”, sillä kotkalaiset onnistuivat esiintymään aidatuilla jääkentillä reilun neljän erän verran, kuten voittavan joukkueen kuuluukin tehdä.

Porvoossa punanutut pelasivat kutakuinkin kauden parhaan pelinsä ja hyydyttivät Huntersin vahvan joukkuepelaamisen -sekä puolustamisen avulla.

Seuraavana päivänä Ilona Areenalla Titaanit näytti jo menevän toisessa erässä menojaan, mutta niin vain vierasjoukkue Koovee onnistui tukehduttamaan isäntiensä vahvan liidon kahdella onnenkantamoisella ja viemään lopulta taiston nimiinsä väkevän päätöserän ansiosta.

Sen myötä Titaaneille jäi käteen vain kolme pistettä kuudesta mahdollisesta, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että joukkue huomasi vaikeuksista huolimatta pystyvänsä pelaamaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla voittoisaa jääkiekkoa.

– Pelasimme jo puolitoista peliä ihan hyvällä tasolla, mutta puristus ei aivan riittänyt enää Koovee-ottelun jälkimmäiselle puolikkaalle ja se maksoi meille pisteet, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen muistellessaan edeltävän viikonlopun kamppailuita.

– Meidän pitäisi näissä ”tuplapelit” sisältävissä viikonlopuissa pystyä pitämään omaa tekemistämme yllä 120 minuuttia, jotta mahdollisuudet täyden kuuden sarjapisteen pottiin olisivat olemassa.

Hunters-voitto oli joka tapauksessa todella tärkeä ihan jo joukkueen henkisen hyvinvoinnin kannalta, sillä kärkipään vastustajien kaataminen nostattaa aina kummasti niin pelaajien, valmennuksen kuin muunkin taustaryhmän mielialaa sekä itseluottamusta.

Yksi voitto ei kuitenkaan anna syytä leijumiseen, vaan siitä pitää ottaa juurikin se oikeanlainen oppi mukaan, josta voi sitten ammentaa tarvittavaa voimaa jatkossa eteen tulevien heikkojen hetkien aikana.

– Meidän pitää vain olla realisteja ja luottaa siihen, että olemme joka viikko entistä valmiimpia pelaamaan tätä sarjaa sen edellyttämällä tasolla, evästää Piispanen.

– Kova työnteko palkitsee aivan varmasti tekijänsä, jonka myötä niitä pisteitäkin alkaa kauden edetessä kertyä kovemmalla tahdilla.

Titaanien tavoitteena oli kauteen lähdettäessä selviytyä pudotuspeleihin ja vaikka kaikenlaista huutelua menetetyistä saumoista onkin kuulunut turuilla ja toisella sekä joissain medioissakin, eivät punanutut ole edelleenkään ulkona taistelussa ”paikasta auringossa”, vaikka kotkalaisjoukkue löytyykin tällä hetkellä vasta runkosarjataulukon sijaluvulta 13.

Kuluvan kauden Suomi-sarja on ollut nimittäin niin tasainen, kärjessä viipottavia JHT:a ja Ketterää lukuunottamatta, että ihan jo muutamalla perättäisellä voitolla on voinut nousta putoamiskarsintapaikalta pudotuspeleihin oikeuttavalle sarjasijoitukselle.

Punanuttujenkin kohdalla ero suoraan säilymiseen on vain kolme ja pudotuspeleihin tällä hetkellä seitsemän pistettä, joten kaikki on vielä auki. Se on kuitenkin selvää, että pelkästään puhumalla sijoitus sarjassa ei tule paranemaan, vaan se työ on tehtävä kaukalon puolella niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

– Sijoitus voi jopa yhden viikonlopun aikana heilahtaa todella paljon suuntaan tai toiseen lähes jokaisella joukkueella, joten ei tässä todellakaan kannata vielä heittää kirvestä kaivoon pudotuspelitavoitteen suhteen, valaa ”Pise” uskoa omaan katraaseensa.

– Oikeastaan vasta joulun tienoilla, kun kaikki joukkueet ovat saaneet pelattua riittävän määrän otteluita, voidaan jo tosissaan alkaa katsella asetelmia kevättä silmällä pitäen.

”Oiva paikka kasvojen pesuun”

Jotta Titaanit kykenisi nousemaan haluamiinsa asemiin Suomi-sarjan runkosarjassa, on joukkueen alettava kerätä tililleen voittoja tiiviimpään tahtiin, kuin alkukaudesta vallalla olevia tappioita.

Voittaminen ei kuitenkaan ole pelkästään puheiden perusteella päätettävä juttu, vaan siihen pitää oikeasti uskoa sekä tehdä töitä sen eteen, että päätössummerin soidessa lukemat valotaululla oikeuttavat käsien ilmaan nostamiseen kyseisen asian merkiksi.

Usko, itseluottamus ja työnteko ovatkin punanuttujen kohdalla avainasemassa, kun kotkalaiset isännöivät perjantai-iltana Ilona Areenalla miteltävässä Kaakkois-Suomen herruustaistossa vieraaksi saapuvaa Imatran Ketterää.

Selkeästi suurimmalla budjetilla kauteen vain ja ainoastaan Mestis-nousutavoite otsalohkoonsa tatuoituna lähtenyt Ketterä on näyttänyt, etteivät puheet ole tuulesta temmattuja. Jarno Mensosen miehistö on tulittanut ja samalla puolustanut lähes jokaisen vastustajansa suohon laajan materiaalinsa turvin.

Myös Titaanit on saanut imatralaisten mahdista osansa, sillä joukkueiden ensimmäinen keskinäinen koitos sarjan avauskierroksella päättyi Ketterän suurinumeroiseen kotivoittoon.

Kotkalaisleirissä kyseinen oppitunti muistetaan erittäin hyvin, mutta siihen ei enää sen suuremmin haluta takertua – pikemminkin sen timoilta haetaan vain raivoa sekä näyttämisen halua.

– Se on selvää, että Ketterä on selkeä ennakkosuosikki perjantai-illan otteluun, mutta siitä huolimatta meidän pitää vain rohkeasti lähteä pelaamaan omaa ennakkoluulotonta peliämme, paaluttaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Vaikka Ketterä onkin kaikilla mahdollisilla tilastomittareilla mitattuna ollut alkukauden aikana Titaaneita parempi, eikä joukkueiden aiemmasta koitoksesta punanutuille paljon nokan koputtamisen varaa jäänyt, on urheilu siitä jännää puuhaa, että yllätyksiä aina silloin tällöin tuppaa tapahtumaan.

– Lähtisin huomenna ennen kaikkea siitä liikkeelle, että meille tarjoutuu nyt erittäin oiva paikka kasvojen pesuun, sanailee Piispanen.

– Meidän pitää oikeasti uskoa itseemme sekä mahdollisuuksiimme ja kun siinä onnistumme, tulemme myös tekemään oikeita asioita kaukalossa.

Oikeita asioita pitää pystyä tekemään erityisesti omalla kenttäpuoliskolla, sillä jos Ketterälle antaa edes pieniäkin mahdollisuuksia maalintekoon, käyttää peräti 70 osumaa tähän mennessä 11 otteluun iskenyt ”Suomi-sarjan Jokerit” saumansa ennen pitkää hyödykseen.

Titaanileirissä tiedostetaankin se, että oman maalin varjelun pitää olla vähintään samalla tasolla kuin viikko sitten Porvoossa, ellei jopa piirun verran parempi.

– Ketterän tasoista taitavaa ja hyökkäysvoimaista joukkuetta vastaan ihan ne pienimmätkin virheet voivat käydä kalliiksi, joten ne meidän on yksinkertaisesti minimoitava pelaamisestamme, ”Pise” kommentoi.

– Puolustuspakettimme on oltava todella tiivis, jotta pystymme tosissamme tappelemaan voitosta.

Oman osansa ”Daavidille” taistelussa ”Goljatia” vastaan tulee jälleen tarjoamaan kotkalainen kiekkoyleisö, jota Piispanen toivoo näkevänsä runsaasti perjantai-iltana Ilona Areenan lehtereillä.

– Pystymme aivan varmasti kamppailemaan ihan tasapäin Ketterän kanssa, kuten jo elokuussa Kotkassa pelaamamme harjoituspeli osoitti, Piispanen tuumii ja jatkaa:

– Tästä syystä haluan nähdä, että kannattajamme tulevat sankoin joukoin seuraamaan ”paikallispeliä” ja  kannustamaan yhtä sarjan ehdotonta kärkijoukkuetta vastaan urhoollisesti taistelevaa titaanimiehistöä

Ketterän kohtaamisen lisäksi Titaaneilla on viikonloppuna edessä myös toinen tärkeä taisto, kun punanutut lähtevät lauantaina hakemaan kolmen sarjapisteen pottia Tuusulassa majaansa pitävältä KJT:lta.

Santtu Viitaluoman luotsaama miehistö on Titaanien tavoin keikkunut syksyllä sarjan alemmassa kastissa, joten lisäpisteiden himo on varmasti todella kova myös kotijoukkueen taholla.

– Kyseessä on jälleen peli, jossa saamme vastaamme samoista sarjasijoituksista kanssamme tappelevan joukkueen, sanoo kotkalaiskäskyttäjä Piispanen.

– Meidän pitää edellisillan rasituksesta huolimatta saada oma tekemisemme myös lauantaina sille tasolle, jotta voitto ja sitä seuraavat kolme pistettä heltiävät KJT:lta mukaamme Kotkaan.

Titaanit ja KJT eivät ole vielä runkosarjakahinoiden merkeissä aiemmin ehtineet kohtaamaan, mutta harjoituskaudella joukkueet ottivat kahdesti yhteen. Tästä syystä punanuttuleirissä onkin varsin hyvä kuva siitä, mitä Tuusulassa on odotettavissa.

– Keskinäisten harjoituspelien aikana huomasimme, että ylläpitämämme kova luistelu- sekä pelitempo puri vastustajaan ja kyseiseen saumaan meidän pitää nytkin iskeä, ”Pise” puntaroi.

Oman lisämausteensa sähköiseen kamppailuun tuo se, että Talosyke Areenalla on NHL-mitoissa oleva kaukalo, jossa asioiden toteuttamiseen ei tunnetusti ole liiemmin aikaa saati tilaa.

– Pienen askin matsit ovat siinä mielessä aina oma lukunsa, sillä ajan sekä tilan ollessa vähissä, pitää pystyä pelaamaan mahdollisimman suoraviivaisesti, toteaa Piispanen.

– Se kumpi on erityisesti maalinedustoilla lauantaina terävämpänä, tulee suurella todennäköisyydellä korjaamaan koko potin itselleen.

– Ei siis mitään kovin kaunista kiekkoa ole varmaankaan luvassa, mutta niinhän se aina on, että tulos  ratkaisee ja sitä tulosta me nimenomaan lähdemme hakemaan, punanuttupiiskuri naulaa itsevarmana.

Titaanien ja Ketterän välinen Suomi-sarjan runkosarjakoitos polkaistaan Ilona Areenalla perjantaina (4.11.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Otteluisäntänä toimii Finn-Mica Oy ja liput peliin maksavat 8 sekä 5 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (5.11.) punanutut matkustavat puolestaan Tuusulan Hyrylässä sijaitsevalle Talosyke Areenalle, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjaottelussa vastaan asettuu KJT.