Panokset kovenee!

9.12.2016

Titaaneilla on viikonloppuna edessä jälleen kaksi kivikovaa ”kiekkosotaa”, joissa kamppailupelaaminen ja halu voittaa nousevat jälleen kerran arvoon arvaamattomaan.
Titaaneilla on viikonloppuna edessä jälleen kaksi kivikovaa ”kiekkosotaa”, joissa kamppailupelaaminen ja halu voittaa nousevat jälleen kerran arvoon arvaamattomaan.

Mitä lähemmäs joulutaukoa ja vuodenvaihdetta mennään, sitä kovemmiksi nousevat yksittäisten runkosarjapelienkin panokset. Titaanit mittelee edessä olevana viikonloppuna jälleen kaksi todella tärkeää koitosta, joissa se kohtaa niin ikään viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukasti kisaavan S-Kiekon sekä varmasti revanssinhaluisen Kiekkokoplan.

Kun Suomi-sarjasta on pelattu noin kaksi kolmannesta, on sarja jakautunut varsin selkeästi neljään osaan. Ketterä ja JHT ratkovat keskenään runkosarjan voiton. FPS, Pyry, U.A.I.K., Hunters ja Koovee puolestaan jakavat jäljelle jäävät kotiedun saajat puolivälieriin.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kisaavat S-Kiekko, Riemu, Titaanit, D-Kiekko ja HCIK, jotka mahtuvat kahden pisteen sisään toisistaan. Karsintoihin ovat sitä vastoin vahvimmin ehdolla VG-62, KJT, Karhu HT ja Kiekkokopla.

Jäljellä on kuitenkin sen verran paljon pelejä (16-14 joukkueesta riippuen), että ihan vielä voi sanoa sijoitusten ratkenneen kuin oikeastaan aivan terävimmän kärjen osalta.

Titaanileirissä pelien merkityksen kasvaminen otetaan eittämättä ilolla vastaan.

– Mikäs sen parempaa, että otteluilla on suuri merkitys – saamme sopivanlaisen huipennuksen syyskaudelle, hihkuu Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Totta kai sen merkityksen pitää näkyä kaikessa tekemisessä ja tuoda entisestään lisää motivaatiota.

Titaanit kuuluu neljän muun joukkueen ohella Suomi-sarjan todella tiiviiseen keskikastiin, jossa jo yhden kolme pistettä tuovan voiton merkitys on todella suuri.

– Olihan se ounasteltavissakin, että Suomi-sarjan keskikasti tulee olemaan todella tasainen, toteaa Piispanen.

Titaaneilla on ennen jouluataukoa edessä vielä neljä ottelua, joista puolet pelataan Ilona Areenalla (S-Kiekko & Hunters) ja toiset puolet taas vieraskaukalossa (Kiekkokopla & VG-62).

Jaossa on siis 12 huipputärkeää pistettä, joista jokaisen soisi löpsähtävän punanuttujen laariin.

– Selvä juttuhan se on, että jokaisesta ennen joulua pelattavasta pelistä on kolme pistettä otettavissa, titaaniluotsi kommentoi ja jatkaa:

– Uskon, että vaikkemme siitä sen suuremmin joukkueen kesken puhuisikaan, on se myös kaikkien yhteinen tavoite.

Ennen joulutaukoa pelattavien pelien osalta voikin kummelimaisen leikkisästi huudahtaa ”panokset kovenee”, sillä nyt nimenomaan väännetään niistä asetelmista, joista kohti kevään kliimaksia vuodenvaihteen jälkeen suunnataan.

– Joulutauolla voimme aika pitkälti jo katsoa minkälaisista asetelmista pääsemme kevätkauteen lähtemään, joten siinä mielessä jaossa on paljon isoja pisteitä, ”Pise” puntaroi.

Jotta lisäpisteitä titaanipussiin vielä ennen pukin tuloa kertyisi, olisi punanuttujen kyettävä jatkamaan samaa aktiivista ja tehokasta pelaamistaan, jota se on käytännössä esittänyt jo lokakuun lopulta lähtien.

Kyseisen aikana Titaanit on nimittäin pystynyt harjaamaan tililleen kuusi voittoa 10:stä mahdollisesta ja kohentelemaan huomattavasti sijoitustaan sarjataulukossa.

Varsinkin kotonaan kotkalaiset ovat olleet kovia, sillä joukkue on tuupannut neljä viimeisintä vierastaan pelin päättymisen jälkeen tylysti kotimatkalle pelkän kokemuksen kera.

Juuri vahva kotivire on ollut omiaan siivittämään punanuttuja taisteluun tavoitteena olevasta pudotuspelipaikasta, joka on tällä hetkellä vain yhden vaivaisen pisteen päässä.

Kun titaanimiehistön pääpiiskuri Piispaselta kysyy syytä parantuneeseen peli-ilmeeseen erityisesti kotihallissa, lyö mies pienen tuumaustauon jälkeen pöytään varsin monisäikeisen vastauksen.

– Ei siihen parantuneeseen kotipelaamiseen mitään sen suurempaa yksittäistä syytä ole, vaan näkisin asian ennemminkin niin, että olemme oppineet voittamaan kotona, Piispanen tuumii.

– Ehkä alkukaudesta pelaamisestamme vielä paistoi sellainen, ettei sillä ollut kovin suurta merkitystä oliko peli kotona vai vieraissa.

– Nyt se merkitys on kuitenkin kauden edetessä kasvanut ja kyllähän se taitaa niin aina olla, että kotijoukkue saa rutistettua itsestään hieman enemmän irti vierailijaan nähden, ”Pise” pyörittelee.

Oman osansa Titaanien vahvaan kotivireeseen tuo tunnetusti yksi Suomi-sarjan äänekkäimmistä yleisöistä, joka onkin antanut mainiosti tukeaan nuorelle kotkalaismiehistölle sekä samalla siivittänyt punanutut taistelemaan aina viimeiseen hengenvetoon asti.

– Pelaajat aistivat, että yleisön tuki on heidän takanaan, jonka myötä olemme tehneet kotihallistamme vieraille vaikean paikan pelata, Piispanen hymyilee tyytyväisenä.

”Kasetin pitää kestää”

Jos kotona on viime aikoina kulkenut, samaa ei voi sanoa vieraissa pelaamisesta.

Titaanit ei ole matkapeleissään saanut kuin ajoittain päälle saman latingin kuin kotiyleisön edessä ja varsinkin tuplapeliviikonloppujen jälkimmäisen osan osuttua vieraisiin, on kaukalossa esiintynyt edeltävään iltaan verrattuna hyvinkin erilainen titaanimiehistö.

Titaanikäskyttäjä Mika Piispasen mukaan tähän epäkohtaan on jo kiinnitetty ja kiinnitetään myös jatkossa erityistä huomiota.

– Meillä tuntuu tällä hetkellä olevan suuri haaste saada tuplapelien jälkimmäiseen osaan aikaiseksi yhtä iso lataus kuin ensimmäiseen, etenkin jos pelaamme vieraskaukalossa, ”Pise” toteaa.

– Käymme tätä asiaa joukkueen kanssa vielä ennen viikonlopun pelejä läpi ja paljastamatta sen enempää, aiomme käyttää kaikki mahdolliset poppakonstit, joiden avulla kelkka on käännettävissä pisteitä tuovaan suuntaan.

Kuluvan viikon lopulla Titaanit pelaa juurikin kyseisenlaisen ”koti-vieras” –tuplan, sillä punanutut saavat Ilona Areenalle lauantain kunniaksi vieraita Etelä-Pohjanmaan pääkaupungista Seinäjoelta.

Vastaan nimittäin asettuu kirjoitushetkellä tiukasti 8. sijalla sarjataulukossa majaileva ja samalla tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävä S-Kiekko, joka on jo aiemmin todetun mukaisesti vain pisteen isäntiensä edellä.

Ex-liigajyrä Tuomas Takalan valmentama seinäjokisryhmä on Titaaneille entuudestaan varsin tuntematon vastustaja, sillä joukkueet eivät ole kuluvan Suomi-sarjakauden aikana ehtineet toisiaan vielä kohdata.

– Se on aina hyvä asia saada hieman ”uutta verta” vastaan – piristää kummasti, kun vastassa on ennakkoon hieman vieraampi porukka, sanoo titaaniluotsi Piispanen.

Sarjatilanne huomioiden, ei edessä olevasta kamppailusta tule suurella todennäköisyydellä tunnetta saati tulikivenkatkua puuttumaan, sillä kumpikin joukkue haluaa saletisti ottaa niskalenkin yhdestä päävastustajistaan.

– Tappelemme S-Kiekon kanssa samoista sijoista sarjassa, joten tulossa on suhteellisen varmasti tiukka peli, Piispanen naulaa.

– Meidän pitää käyttää kotietumme hyödyksi ja saada sen avulla ylimääräinen latauspiikki päälle, jonka seurauksena hoidamme homman himaan.

S-Kiekko on syyskauden aikana profiloitunut erittäin työteliääksi ja kovaotteiseksi joukkueeksi, joka ei liiemmin kauneuspisteitä saati kavereita ole pyrkinyt peliesityksillään keräämään.

Pisteitä sen sijaan on kertynyt varsin mukavasti ja sen myötä myös muutama pelaajakin on päässyt loistamaan muuta katrasta kirkkaammin.

Vaikka aina sanotaankin, että pelit voitetaan tai hävitään joukkueena, ei S-Kiekon kohdalla voi olla mainitsematta kuluvan kauden kovinta viivatykkiä Jaska Ojanperää, joka on pakin paikalta tulittanut vulkaanisen kuminpalasen jo peräti 13 kertaa vastapuolen verkkoon.

Kun tähän lisätään sekin tilastofakta, että Ojanperän 13:sta onnistumisesta peräti seitsemän on syntynyt miesylivoiman turvin, on Titaanien syytä ottaa numerolla 88 operoiva isokokoinen järkäle varsin tarkkaan syyniin lauantai-illan kahinan aikana.

– Ainahan nämä pelit ovat puolin ja toisin 19 kenttäpelaajan sekä maalivahdin käsissä, kommentoi Piispanen.

– Yksittäiset pelaajat voivat kuitenkin olla kullekin joukkueelle tietyillä pelin osa-alueilla kultaakin kalliimpia ja kyllähän Ojanperä sitä nimenomaan ylivoimalla sekä maalinteossa S-Kiekolle on.

– On selvää, että Ojanperän vaarallisuus on huomioitava ja paras tapa siihen tietenkin on olla ottamatta rangaistuksia, ”Pise” murjaisee.

Yhteen pelaajaan ei voi kuitenkaan liiaksi kiinnittää huomiota, sillä pelit ratkotaan kuitenkin loppukädessä oman tekemisen mukanaan tuomalla voimalla.

Titaanien onkin tästä syystä parempi virittää itsensä todelliseen taistelu-moodiin, sillä nyt jokaisella sentillä tulee Ilona Areenan kapeassa kaukalossa olemaan todella iso merkitys.

– Pelin kulminaatiopisteet tulevat olemaan maalinedus- ja kaksinkamppailupelaamisessa, paaluttaa titaanipiiskuri Piispanen.

– Meidän pitää olla kovia oman ja röyhkeitä vastustajan maalin edessä.

Hermokontrollin on niin ikään syytä on terästä, sillä tyhmiin rangaistuksiin ei ennakolta tiukassa pelissä ole liiemmin varaa.

– S-Kiekko tulee varmasti paineistamaan kovaa ja pelaamaan ajoittain jopa sääntöjen rajamailla, joten kasetin pitää kestää kunnossa, evästää Piispanen omiaan.

Tuiman S-Kiekko-kohtaamisen ohella Titaanit mittelee voimiaan myös toisen ennakolta mielenkiintoisen vastuksen kanssa, kun sarjajumboksi valahtanut Joensuun Kiekkokopla isännöi viikon päätteeksi Pohjois-Karjalaan matkaavia punanuttuja.

Vaikka Timo ”Rolle” Turusen valmentama joensuulaismiehistö onkin valahtanut Suomi-sarjan hännänhuipuksi, ei se missään nimessä ole mikään ”vain pala kakkua”. Tämän Kiekkokopla todisti vajaa viikko takaperin nuijimalla vahvana kotijoukkueena tunnetun Pyryn kumoon maalein 7-4.

– Kopla näytti viikko sitten kyntensä Nokialla, joten saamme vastaamme saletisti nälkäisen ja revanssinhaluisin kotijoukkueen, aprikoi Piispanen.

Kiekkokoplan revanssihaluisuutta lisää entisestään se, että Titaanit on kyennyt tällä kaudella joensuulaiset voittamaan kummassakin aiemmin pelatussa koitoksessa.

Edellisiin voittoihin ei saa kuitenkaan liiaksi tuudittautua, sillä kiekon pudotessa Mehtimäellä sunnuntai-iltana jäähän, lähtee peli totutusti liikkeelle 0-0-tilanteesta ja mitä vain voi tapahtua kyseisestä hetkestä eteenpäin seuraavien 60 peliminuutin aikana.

– On selvää, että kaikki joukkueet menevät kauden aikana pelillisesti eteenpäin, joten ehjän 60-minuuttisen tärkeys kasvaa ja Joensuussa meidän pitäisi ehdottomasti saada sellainen aikaiseksi, ”Pise” sanailee.

– Kunhan luotamme omiin vahvuuksiimme eli liikkumiseen ja aggressiiviseen pelaamiseen, uskon meidän saavuttavan hyvän lopputuloksen myös vieraskaukalossa.

Titaanien ja S-Kiekon välinen Suomi-sarjakamppailu polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (10.12.) käyntiin kello 17:00 alkaen. Liput otteluun maksavat 8 ja 5 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (11.12.) punanutut matkustavat puolestaan Joensuussa sijaitsevalle LVI-Myller Areenalle, jossa kello 16:00 alkavassa Suomi-sarjan runkosarjataistossa kotkalaisia kotijoukkueen ominaisuudessa isännöi paikallinen suuruus – Kiekkokopla.
 

HUOMIOI MYÖS NÄMÄ KOTIOTTELUTÄRPIT!

 
Titaanien kylmäsavustettu joululohi – NYT MYYNNISSÄ!
Titaanien savusuola – NYT MYYNNISSÄ!
Jouluarpajaisia Titaanien kotiotteluissa!
Hyödynnä Tyky- ja Smartum-maksuvälineesi vuoden 2016 aikana!