”Kuuden pisteen peli”

6.1.2017

Joulutauolta takaisin sorvin ääreen palaava Titaanit uhkuu jälleen tervettä itseluottamusta ja voitonnälkää.
Joulutauolta takaisin sorvin ääreen palaava Titaanit uhkuu jälleen tervettä itseluottamusta ja voitonnälkää.

Suomi-sarja jatkuu joulutauon jäljiltä Titaanien kannalta katsottuna todella kutkuttavissa tunnelmissa. Punanutut nimittäin miehittävät tällä haavaa sarjataulukon 8. sijaa, joka antaa oikeuden viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Lähin takaa-ajaja, Ilona Areenalle lauantaina vieraaksi saapuva, HC Indians Kaarina hengittää vain pisteen verran kotkalaisten perässä, joten edessä olevasta kamppailusta ei panoksia tule liiemmin puuttumaan.

Titaanit vietti Suomi-sarjan kolmeviikkoisen joulutauon kutakuinkin perinteisiin tapoihin nojaten. Kotkalaisjoukkue veti tiukkoja treenejä ja pelaten harjoitusottelun SaiPan A-nuorten SM-liigamiehistöä vastaan, vankistaen entisestään kovaa kuntopohjaansa sekä pitäen pelituntumaansa yllä kevään karkeloita silmällä pitäen.

Harjoittelun lomassa titaanipelaajat saivat valmennukselta toki myös ansaitsemiaan lepopäiviä, jotka tulivat varmasti todella tarpeeseen raskaan, mutta sitäkin antoisamman syyskauden myötä.

Olihan Titaanit pienten alkuvaikeuksien jälkeen saanut koneensa käyntiin ja noussut juuri ennen tauon alkua sille paikalle, jossa punanuttumiehistö minimissään haluaakin runkosarjan päätteeksi olla.

– Olemme tällä hetkellä kahdeksannella sijalla sarjataulukossa ja realistinen tavoitteemme on edelleen olla runkosarjan päätteeksi yksi pudotuspelijoukkueista, paaluttaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Siitä tavoitteesta emme näiden jäljellä olevien 11:sta runkosarjapelin aikana lähde tinkimään yhtään piirua mihinkään suuntaan!

Titaanien vallalla olevaa hyvää fiilistä, vahvaa itseluottamusta omaan tekemiseen sekä takaisin tositoimiin paluuta parantaa entisestään se fakta, jonka mukaan punanutut ovat pelanneet viimeiset kuusi kotiotteluaan voittoisissa merkeissä.

Ilona Areenasta onkin tullut vierasjoukkueille todella viheliäinen paikka pelata, josta aktiivisesti päälle läpi taiston hönkivä ja lisää voittoja tililleen hamuava isäntämiehistö pyrkii ammentamaan entistä enemmän virtaa palkeisiinsa pudotuspelipaikoista taistellessaan.

– Ei se kuuden kotiottelun voittoputki enää mitään tuuria saati sattumaa ole – se on vieraillekin ennakkoon paha pala lähteä kovaa kotijoukkuetta vastaan pelaamaan, toteaa Piispanen.

Ilman hyvää valmistautumista, nöyrää työntekoa ja kovaa kamppailuhalukkuutta kyseinen putki ei kuitenkaan tule tauon jälkeen jatkumaan. Tämä tiedostetaan erittäin hyvin myös titaanileirissä.

– Ei meillä ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin pyrkiä jatkamaan kotivoittoputkeamme, enkä myöskään näe yhtäkään syytä sille, miksemme sitä voisi jatkaa, ”Pise” mietiskelee.

– Tokihan nämä ovat aina hyvinkin pienistä asioista kiinni ja pelin virtaus voi kääntyä äkkiä toiseen suuntaan, jolleivät valmiustila ja kamppailuhalukkuus ole riittävän hyvässä kunnossa.

Kumpi tahtoo enemmän?

Ilona Areenalla nähdään lauantai-iltana Titaaneille entuudestaan tuntematon ja ensimmäistä kertaa koko punanuttujen seurahistorian aikana kohdattava vastustaja, kun ennen keväällä 2014 tapahtunutta nousuaan Suomi-sarjaan Kaarinan Kiekko-Poikien nimellä pelannut ja nykyään HC Indians Kaarinana tunnettava saapuu vieraisille Kotkaan.

Omalla pelaajaurallaan muun muassa Aapo Lampisen kanssa KooKoossa samassa vitjassa tahkonnut Ilkka Saarela on saanut valmentamansa kaarinalaisjoukkueen varsin vahvaan vireeseen, sillä kahtena aiempana kautena lähinnä karsintapeikkoa vältellyt HCIK tappelee kuluvan sesongin aikana tiukasti pääsystä pudotuspeleihin.

HCIK tuleekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan kevätkaudella yksi Titaanien kiivaimmista kiistakumppaneista viimeisiä pudotuspelipaikkoja jaettaessa, joten siinäkin mielessä lauantai-illan taisto on varmasti täynnä tunnetta sekä taisteluhenkeä.

– HCIK on viime kaudesta petrannut huomattavasti otteitaan ja vaikken niin paljoa ole tutustunut heidän joukkueeseensa, tiedän kyseessä olevan hyvä sekä yllätysvalmis joukkue Suomi-sarjatasolle, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Titaanien on siis syytä vetää työhaalarit jälleen kerran tiukasti niskaansa, sillä nyt vastaan asettuu punanuttujen kanssa lähes identtisillä tilastoilla operoiva ja ahnaasti isäntiensä päänahkaa himoitseva vierailija.

– Mikäpä sen parempaa onkaan, kuin pelata tällainen ”kuuden pisteen peli” heti kevätkauden alkajaisiksi – se on aina hienoa, kun yksittäisessä ottelussa on kovat panokset, Piispanen myhäilee.

Vaikka yleensä aina sanotaan, että joukkueena voitetaan sekä hävitään, eikä vastapuolen yksittäisiin pelaajiin kiinnitetä sen suurempaa huomiota, on syyskaudella todella tehokkaasti esiintynyt HCIK:n ykkösketju pakko siitä huolimatta nostaa framille.

Miro Kivinen (13+17), Kalle Karhu (11+14) ja Gregor Husko (12+19) ovat kolmeen pekkaan tulittaneet kaarinalaisten tähän mennessä tekemistä 88 osumasta reilut 40-prosenttia, joten Titaanien on syytä olla varuillaan miesten liukuessa kaukaloon.

– Monella joukkueella on tässäkin sarjassa pääsääntöisesti kovia tehoja takovia vitjoja parikin kappaletta, mutta emme siitä huolimatta ole kertaakaan lähteneet pelaamaan joitain yksittäisiä pelaajia pois, ”Pise” tokaisee ja jatkaa:

– Olen sen verran luottavainen oman joukkueeni suhteen, sillä tiedän, että voin heittää meiltä minkä kentän tahansa pelaamaan HCIK:n kärkijätkiä vastaan ja he suoriutuvat vastuustaan moitteetta.

Tässä punanuttupiiskuri osuu harvinaisen oikeaan, sillä ennen kaikkea vastapuolen kampittaakseen, on Titaanien tahdottava voittaa vastustajaansa enemmän sekä kyettävä samalla suoriutumaan kompaktina kollektiivina aloituskiekon putoamisesta lähtien aina päätössummerin soimiseen asti.

– Totta kai tauon jälkeen paluu tositoimiin on kummallekin joukkueelle lähtökohtaisesti samanlainen ja voiton ratkaisee hyvin pitkälti se, kumpi on valmiimpi heti kiekon jäähän pudotessa pistämään kaikkensa likoon, myöntää Piispanenkin.

– Siitä olen satavarma, että Titaanit on lauantaina siihen valmis!

Titaanien ja Suomi-sarjan tauolta paluun myötä pääsevät myös kotkalaiset jääurheilun ystävät jälleen nautiskelemaan täysin rinnoin vauhdikkaasta viihteestä, jota on eittämättä Ilona Areenan uumenissa tarjolla.

Kotkalaiskäskyttäjä Piispanen toivookin joulutauon kasvattaneen nälkää myös penkkiurheiluosastolla, jotta väki löytäisi sankoin joukoin tiensä lehtereille omiaan kannustamaan.

– Kun katsomossa on elämää ja paljon porukkaa, on pelaajienkin hienoa kaukalossa ratkoa keskinäistä paremmuuttaan, Piispanen alleviivaa.

– Kotiyleisön kannustus antaa nuorelle ryhmällemme aina lisävirtaa voittotaistelussa, joten toivotaan, että niitä äänijänteiden käyttäjiä olisi suuri määrä lauantaina katsomossa!

Titaanien ja HCIK:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Ilona Areenalla lauantaina (7.1.) käyntiin kello 17:00 alkaen. Liput kamppailuun maksavat 8 ja 5 euroaTERVETULOA!