Tarjolla juhlahumua ja arvokkaita pisteitä

20.1.2017

Tuurauskeikkansa punanuttujen päävalmentajan paikalla voitokkaasti avannut Jori Sainio johdattaa lauantaina ensimmäisen kerran joukkonsa kotiyleisön eteen.
Tuurauskeikkansa punanuttujen päävalmentajan paikalla voitokkaasti avannut Jori Sainio johdattaa lauantaina ensimmäisen kerran joukkonsa kotiyleisön eteen.

Ilona Areenalla on lauantaina tarjolla jos jonkinmoista menoa ja meininkiä. Titaanien ja vieraaksi saapuvan Uleåborg A.I.K:n välinen Suomi-sarjakoitos on luonnollisesti illan ykkösjuttu, mutta yhtälailla hieno tapaus on punanuttuhyökkääjä Joni Jokilan kyseisen taiston myötä täyttyvä 200. titaanipaidassa pelatun sarjapelin kokonaismäärä.

Titaanit on joulutauon päättymisen jälkeisten runkosarjakierrosten aikana näyttänyt ihan kaikille Suomi-sarjaa enemmän taikka vähemmän seuraaville todeksi sen, että kotkalaismiehistö taistelee tosissaan pääsystä pudotuspeleihin.

Viimeimmät näytöt kovasta halusta tavoitteen saavuttamiseksi nähtiin männäviikolla, Titaanit taistelua ensiksi kotiottelussaan tasapäin sarjakärki Ketterän kanssa ja siitä saamansa itseluottamusbuustin avulla suorittamansa Koovee-ylikävelyn seurauksena.

Titaanien tällä haavaa vielä toimintakiellossa otteluiden aikana oleva, mutta omiensa otteita myös Tampereella seuraamassa ollut, päävalmentaja Mika Piispanen oli todella tyytyväinen näkemäänsä.

Kakkosluotsi Jori Sainion vakaissa hyppysissä operoinut punanuttumiehistö suoranaisesta jyräsi isäntänsä jäänpintaan tyylikkään peli-esityksen päätteeksi.

– Joukkue pelasi Tampereella kokonaisvaltaisesti jämäkän 60-minuuttisen – se on erityisen hienoa, että tässä vaiheessa kautta tekemisemme nousujohteisuus jatkuu kokoajan, Piispanen myhäilee.

– AIK-otteluun on paljon helpompi lähteä kahden hyvän pelisuorituksen siivittämänä, kuin että alla olisi heikompi iltapuhde.

On luonnollista, että voittojen myötä Titaanien alkukaudella vielä koetuksella ollut on viime aikoina vankistunut entisestään etenkin kotihallissa napsittujen maukkaiden päänahkojen myötä.

– Se on selvä asia, että onnistumiset ruokkivat aina onnistumisia ja kasvattavat itseluottamusta, myöntää titaanipiiskuri Piispanen.

Piispasen mukaan runkosarjapelien vähentyminen ja kevätauringon sarastus antavat pelaajillekin jo entisestään lisää virtaa, jonka ansiosta valmennuksen ei hirveämmin tarvitse enää omiaan motivoida edessä oleviin peleihin.

– Kaikki lähtee aina pelaajasta itsestään liikkeelle eli miten valmistaudut, asennoidut ja toimit ennen ottelua sekä sen aikana, ”Pise” luettelee.

– Kevättä kohti mentäessä ja otteluiden tärkeyden kasvaessa, ei pelaajia näiden asioiden tiimoilta tarvitse enää niin paljoa potkia persuksille, vaan he ovat jo ihan oman tekmisensä pohjalta valmiita laittamaan kaikkensa likoon illasta toiseen.

Titaanien kohdalla kyseinen kaikkensa likoon laittaminen ja omien eteen tilanteessa kuin tilanteessa pelaaminen on näkynyt entisestään rivien tiivistymisenä, jonka myötä kaikki puhaltavat yhteen ja samaan hiileen.

Tätä punanutut ehdottomasti tarvitsevatkin, mikäli kotkalaiset aikovat jatkaa pelaamista myös runkosarjan jälkeen edessä olevissa pudotuspeleissä, sillä sinne ei nykyisessä Suomi-sarjassa enää pääse vain henkseleitä paukutellen ja iloisesti rallatellen.

Koovee-voiton kaltaisista mukavista lopputuloksista ja siitä seuranneista pisteistä huolimatta kotkalaiskäskyttäjä Piispanen haluaisi omien edelleen parantavan tiettyjen pelin osa-alueita.

– Jos nyt jotain yksittäistä korjattavaa asiaa haluaa kaivaa esiin, on se ehdottomasti koko kauden meidän murheenkryyninämme ollut ylivoimapelaaminen, Piispanen mietiskelee.

– Se on selkeästi suurin kehityskohteemme, sillä siihen pitäisi ehdottomasti saada parannusta ja tehokkuutta lisää, mikäli haluamme oikeasti menestyä keväällä.

Tässä titaaniluotsi osuu naulan kantaan, sillä varsinkin ylivoimapelin toimivuus nousee tiukoissa sekä tasaisissa koitoksissa aina suureen rooliin, ajan ja tilan vähentyessä lähes puoleen normaalista.

Pakkopelin lisäksi kotkalaisjoukkueen pääkäskyttäjä olisi enemmän kuin iloinen hieman ronskimmista otteista, joilla vastustaja kyettäisiin ajamaan nurkkaan niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– Oikeanlaista pelikovuutta, suoraviivaisuutta ja kontaktipelaamista soisin näkeväni enemmän etenkin pienessä kotikaukalossamme, sillä sen avulla pystymme väsyttämään vastustajia sekä saamaan heidät tekemään virheitä, hymähtää Piispanen ja heittää samalla hienoisen haasteen omilleen.

Mikäli tahdot voittaa, mene sota-alueelle!

Viime sunnuntaina 8. sijan sarjataulukossa takaisin haltuunsa ottanut Titaanit saa jälleen todella kovan pähkinän purtavakseen, kun punanuttuja kolme pykälää ylempänä majaileva Uleåborg A.I.K matkailee Limingasta kotkalaisten vieraaksi Ilona Areenalle.

AIK on meneillään olevan kauden aikana pelannut tasaisen varmasti ja ihastuttanut lajipiirejä eritoten jämäkällä puolustuspelaamisellaan, jota on tukenut loistavasti sarjan parhaan torjuntaprosentin (95,10%) tilastoihinsa kirjauttanut maalivahti Tomi Risteli.

Liminkalaiset ovat heti Ketterän jälkeen päästäneet vähiten maaleja (62) Suomi-sarjan runkosarjassa, joten sijoitus kotiedusta tappelevien ryhmien joukossa ei ole kovin suuri ihme, vaikkeivät AIK-pelaajat olekaan kyenneet aivan samaan tahtiin maaliverkkoja toisessa päässä heiluttelemaan, kuin muut kärkijoukkueet.

Titaanivalmennus on pistänyt merkille lauantaisen vastustajansa selkeät vahvuudet, joihin on pyritty kuluvan viikon harjoituksissa löytämään riittävän hyvät niksit suotuisan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

– Eihän se sattumaa ole, että AIK:n päästettyjen maalien määrä on tässä vaiheessa kautta toiseksi pienin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– He ovat läpi runkosarjan esittäneet todella hyvää viisikko- ja puolustuspelaamista, jonka täydentänyt loistava maalivahtityöskentely, joten meidän pitää oikeasti olla lauantaina tarpeeksi röyhkeitä ja mennä väkisin kiekon kanssa sinne kuuluisalle sota-alueelle, josta osumia tehdään.

Piispasen mukaan Titaanien tulee olla kotikaukalossaan röyhkeän suoraviivainen ja tyly isäntä Teijo Raatesalmen ohjastamalle AIK:lle.

– Meidän pitää toimittaa miestä ja kiekkoa maalille sekä unohtaa liiallinen ”varman tekopaikan” hakeminen, ”Pise” paaluttaa.

– Myös kiekottomien pelaajien rooli korostuu ja tästä saimme oivan esimerkin Kooveeta vastaan, kun nelosvitjamme värkkäsi muutaman oppikirjamaisen osuman, pelaajien suunnattua liikkeensä täysillä maalia kohti.

Tärkeiden sarjapisteiden metsästyksen ohella punanutuilla on kalavelkoja maksettavaan vierailleen oikein roppakaupalla, sillä AIK lähetti lokakuun puolivälin tietämillä (15.10.) Limingassa vierailleet kotkalaiset tasaisen väännön päätteeksi kotimatkalle 4-2-tappio niskassaan.

– Meidän liikkumisemme tulee olemaan jälleen avainasemassa AIK:ta vastaan. Syksyllä pystyimme juurikin luistelullamme ja aggressiivisella pelaamisellamme aiheuttamaan heille vaikeuksia ja peli pysyi lähes loppuun asti tasalukemissa, Piispanen ennakoi.

– Uskoisin, että lauantainakin tulemme näkemään todella tasaisen ottelun.

Lisää tarmoa ja voitontahtoa Titaanit voi imeä sisuksiinsa ennen ottelun alkua pidettävästä seremoniasta, jossa joukkueen varakapteeni ja pitkäaikainen luottosoturi Joni Jokila palkitaan seuran taholta, hyökkääjän saadessa täyteen 200. sarjapeliä punanutussa.

– Onhan kyseessä eittämättä hieno merkkipaalu kenelle tahansa pitkään samassa seurassa pelanneelle pelaajalle, titaanipiiskuri kehaisee.

– Saamme siitä varmasti pienen lisämotivaattorin ja päämäärän tekemisemme, jotta onnistuisimme hankkimaan ”Jogin” juhlapelin kunniaksi itsellemme kolme sarjapistettä.

Tärkeän kotipelin seuraamaan ja Jokilan merkkipaalua juhlistamaan titaanileirissä odotetaan kauden suurinta yleisömäärää, jonka pudotuspelipaikasta taistelevalle titaanimiehistölle lehtereiltä käsin tarjoilema tuki tulee nousemaan jälleen arvoon arvaamattomaan.

– Niin pelit koko runkosarjan kuin kotiotteluidenkin osalta ovat käymässä vähiin ja Titaanit taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta, Piispanen toteaa ykskantaan ja jatkaa:

– Olisihan se hienoa, että mitä enemmän lehtereillä olisi porukkaa meidän puolesta huutamassa, sitä kovemmin saisimme lisää uskoa omaan tekemiseemme.

Vuodenvaihteen jälkeen Titaanit on onnistunut hyvillä otteillaan vikittelemään Ilona Areenalle jo kahteen perättäiseen otteeseen reilun 400-päisen yleisöjoukon, jonka myötä myös AIK-kamppailussa on lupa odottaa vähintään nelosella alkavaa katsojamäärää.

– Toivottavasti nämä kotonamme edeltävissä peleissä ottamamme voitot ovat edesauttaneet sitä, että saisimme houkuteltua entisestään lisää porukkaa halliin ja pääsisimme kenties vielä kuluvan kauden aikana jopa kutosella alkaviin yleisömääriin, ”Pise” puntaroi.

– Se on varma juttu, että Titaanien kotipeleissä ei katsomossa ainakaan nukahtamaan pääse, sillä tapahtumia piisaa yllin kyllin vaihdosta toiseen!

Titaanien ja U.A.I.K:n välinen Suomi-sarjan runkosarjakoitos polkaistaan Ilona Areenalla perjantaina (16.12.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Otteluisäntänä toimii Lekemarin Oy ja liput otteluun maksavat 8 ja 5 euroaTERVETULOA!