Joni Kallio vahvistaa Titaanien peräpäätä

27.1.2017

Imatran Ketterän sopimuspuolustaja Joni Kallio vahvistaa jatkossa punanuttujen peräpäätä.
Imatran Ketterän sopimuspuolustaja Joni Kallio vahvistaa jatkossa punanuttujen peräpäätä.

Titaanit saa riveihinsä toisenkin lainapelaajan Imatran Ketterästä, sillä hyökkääjä Reko Riihisen lisäksi myös puolustaja Joni Kallio nähdään jatkossa kotkalaismiehistön sotisovassa.

Viikonloppuna vierasturneelle lähtevä Kotkan Titaanit vankistaa poissaoloista kärsivää peräpäätään Ketterästä lainalle saapuvalla puolustaja Joni Kalliolla.

– Pakkitarve tuli eteen varsin nopealla aikataululla, sillä torstai-iltana kävi ilmi, ettei meillä ole viikonlopulle omasta takaa kuin viisi puolustajaa, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

23-vuotias Kallio on kuluvalla kaudella ehtinyt pelaamaan imatralaisjoukkueen riveissä kaikkinensa 23 Suomi-sarjan runkosarjaottelua, joissa miehen tilille on merkitty 13 syöttöpistettä.

Kallio oli koko syksyn ajan yksi Ketterän puolustuksen ykkösnimistä, kunnes tammikuun alussa iskeneet vaivat veivät hänet toviksi sairastuvan puolelle.

– Kysyntä ja tarjonta kohtasivat jälleen kerran, jonka myötä Ketterän kanssa hyvin toiminut yhteistyömme saa näin ollen jatkoa, Piispanen toteaa tyytyväisenä

– Ketterän valmennusjohto haluaa Jonille pelituntumaa, sillä hän on vastikään toipunut loukkaantumisensa jäljiltä takaisin pelikuntoon.

Oulaisista lähtöisin olevalla Kalliolla on Suomi-sarjakokemusta Ketterän ohella myös Jyväskylän D-Kiekon sekä sen edeltäjän Diskoksen sotisovista.

Viime kaudella 186-senttinen ja 83-kiloinen puolustaja puki jyväskyläläisen JYP-Akatemian Mestis-miehistön paidan päälleen 31 ottelussa ja teki niissä tehot 1+1.

– Kallio on oikealta laukova, hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustaja, jonka vyöltä löytyy myös reilun 30 Mestis-pelin kokemus, Piispanen sanailee.

– Joni tuo nuoreen puolustukseemme lisää kokemusta ja rauhallisuutta – uskon hänen olevan iso apu meille.

Kallion lainapesti on seurojen yhteisen sopimuksen myötä toistaiseksi voimassa, mutta Ketterällä on tarpeen niin vaatiessa oikeus kutsua sopimuspelaajansa koska tahansa takaisin riveihinsä.

Luhtanen toistamiseen lainalle PEPO:on

Savo-Karjalan II-divisioonalohkonsa kärkikahinoissa mukana oleva PEPO saa Titaaneista jälleen apua maalivahtiosastolleen, kun kuluvan vuoden puolella vähälle peliajalle punanutussa jäänyt Joel Luhtanen siirtyy edessä olevan viikonlopun mittaiselle lainalle lappeenrantalaisjoukkueeseen.

PEPO:lle Luhtasen laina on erittäin mieluinen asia, sillä 22-vuotias veskari vakuutti lappeenrantalaisvalmennuksen jo syksyisellä piipahduksellaan, jonka aikana mies pelasi kaksi ottelua ja kirjautti torjuntaprosentikseen lukeman 92,65.

– PEPO pyysi meiltä apua maalivahtiosastolleen, joten päätin tarjota lainalle Luhtasta, joka esiintyi jo syksyllä todella vakuuttavasti heidän maalinsa suulla, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen.

Titaaneissa vahvaan vireeseen äityneen Niilo Pussisen taakse tämänhetkisessä maalivahtihierarkiassa jääneelle Luhtaselle PEPO-paidassa tarjolla olevat Kaja- (28.1.) ja Warkis-ottelut (29.1.) ovat erinomainen sauma saada syyskauden aikana nähty torjuntavire takaisin.

– Tottahan toki keskustelin asiasta ensiksi Joelin kanssa ja myös hän koki lainapestin olevan vain hyvä asia, koska Niilon takana olisi tällä hetkellä ollut tarjolla vain luukunaukojan rooli, Piispanen selventää.

– Joel oli vuodenvaihteen molemmin puolin noin kuukauden verran pois joukkueemme kuvioista siviilipuolen kiireiden vuoksi, joten tämä lainapesti tuli siinäkin mielessä sopivaan saumaan, sillä nyt myös hän saa vyölleen arvokkaita peliminuutteja.