Ryöstöretkelle vieraisiin

26.1.2017

Viikonlopun vieraskiertueen kamppailut tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan erittäin kiivashenkisiä koitoksia.
Viikonlopun vieraskiertueen kamppailut tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan erittäin kiivashenkisiä koitoksia.

Kuluvan vuoden pääasiassa kotikaukalossaan viettänyt Titaanit suunnistaa seuraavaksi tärkeälle ryöstöretkelle vieraisiin. Kotkalaiset nimittäin pelaavat viikonloppuna ottelut sekä Kurikassa että Porissa, joista punanuttujen päämäärnä olisi hakea täysi kuuden pisteen potti ja parannella näin ollen asemiaan jaossa olevista pudotuspelipaikoista käytävässä taistelussa.

Tammikuu vetelee pikkuhiljaa jo viimeistään, jonka myötä Suomi-sarjan runkosarjakahinoita ei ole enää kovin montaa yhdelläkään joukkueella jäljellä.

Tällä hetkellä viimeisessä pudotuspelipaikassa tiukasti kiinni olevan Titaanien kohdalla kyseinen koitoslukema on seitsemän, joista kolme seuraavaa käydään vieraskaukalossa.

Jaossa on siis ties kuinka monennenko kerran tukku todella arvokkaista pisteitä, joiden avulla punanutut kykenisivät entisestään pönkittämään asemaansa pahimman kilpakumppaninsa HCIK:n yläpuolella sarjataulukossa.

– Jokaisella pelillä on tässä vaiheessa kautta jo erittäin suuri merkitys, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Sarjasijoituksia kun katsotaan, niin kyllähän HCIK on niin lähellä meidän takana kärkkymässä, ettei tässä ole todellakaan varaa nostaa yhtään jalkaa kaasulta.

Edessä olevana viikonloppuna vuorossa ovat nimittäin sarjataulukon 11. sijalla olevan Seinäjoen S-Kiekon kohtaaminen lauantaina Kurikan jäähallissa sekä seuraavana päivänä Porin Isomäki Areenalla kiekkoiltava kamppailu jumbojoukkue Karhu HT:n isännöimänä.

– Meidän ei pidä yli- tai aliarvioida yhtäkään vastustajaamme, sillä tulevankin viikonlopun koitokset ovat yksittäisiä pelejä ja niissä kaikki on aina mahdollista, oli sitten vastassa ennakkoon parempi tai heikompi joukkue, tuumii Piispanen.

– Edessä on aivan varmasti kaksi pahaa vieraspeliä, mutta kunhan luotamme omiin vahvuuksiimme ja tekemiseemme, niin uskon, että kummastakin ottelusta on kolme pistettä mukaan otettavissa.

Oman vaikeusasteen lisäyksensä Titaanien tulevalle taipaleelle tekee se, että punanutut ovat käynnissä olevan kiekkosesongin aikana olleet selkeästi parempia kotona kuin matkan päällä pelatessaan.

– Meillä oli syyskaudella monissa vieraspeleissä käynnistymisvaikeuksia, mutta emme niitä enää mieti, vaan tuijotamme tiukasti siihen missä nyt mennään, paaluttaa titaanipiiskuri Piispanen ja jatkaa itsevarmaan tyyliinsä:

– Olemme menneet paljon syksystä eteenpäin – monta pientä ja isompaakin asiaa on korjaantunut tekemisessämme, joista yksi selkeimmistä on pelaamisemme vieraskaukalossa.

Tässä kotkalaiskäskyttäjä osuu naulankantaan, sillä Titaanit on edellisistä vieraspeleistään poiminut täydet pistepotit niin VG-62:sen kuin Kooveekin kustannuksella. Herääkin kysymys, mikä on tämän muutoksen takana?

– Ei tässä ole mitään taikatemppuja tehty tai käärmekeittoja sen kummemmin keitelty, Piispanen hymähtää.

– Olemme vain orjallisesti luottaneet omaan tekemiseemme ja paiskineet hommia – ne keinot ovat tuottaneet edeltävien kierrosten aikana tulosta niin vieraissa kuin kotonakin.

”Pystymme tässä sarjassa kaatamaan ihan minkä vastuksen tahansa”

Lauantaina poikkeuksellisesti Kurikan jäähallissa pelattava Suomi-sarjataisto on viimeinen, jonka kolmen ottelun mittaista toimintakieltoaan edelleen kärsivä Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen joutuu seuraamaan katsomon puolelta.

Vastikään jatkosopimuksen punanuttujen kanssa tehnyt Piispanen on ”syntiensä sovittamistauon” aikana ollut tyytyväinen näkemäänsä, sillä punanutut ovat kakkosvalmentaja Jori Sainion ohjauksessa esittäneet todella mallikkaita otteita.

– Omasta näkövinkkelistäni katsottuna joukkueen pelaaminen lämmittää mieltä, sillä kaukalossa on katsomosta käsin seuraamissani peleissä näkynyt juuri niitä asioita, joita olemme tässä kauden mittaan harjoitelleet, Piispanen hykertelee tyytyväisenä.

– Tähän kun lisätään höysteeksi pelaajista paistava intohimo ja halu voittaa, on kasassa sellainen miksaus, jonka avulla pystymme tässä sarjassa kaatamaan ihan minkä vastuksen tahansa.

Kyseistä tunteiden paloa sekä voitonhimoa Titaanit totisesti tarvitsee vielä kynsin ja hampain oman pudotuspeliunelmansa kimpussa taistelevan S-Kiekon vieraana, sillä edessä oleva kamppailu alkaa Tuomas Takalan luotsaamille seinäjokisille olemaan niitä viimeisiä mahdollisia hetkiä, jolloin pleijarijunan mukaan on koitettava hypätä.

– Se on selvää, että S-Kiekko tulee pistämään kotiottelussaan kaikkensa peliin ihan jo sen vuoksi, että jos he oikeasti haluavat vielä taistella pääsystä pudotuspeleihin, ei lauantainen ottelu saisi missään nimessä päättyä meidän voittoon, Piispanen sanailee.

Tämän myötä kaikki paineet onkin lauantai-iltana ladattu kotijoukkueen niskaan, joten on jännä nähdä kuinka kiivaaksi taistelu jaossa olevista sarjapisteistä joukkueiden välillä oikein yltyy. Titaanit ja S-Kiekon edellinen, Kotkassa joulukuun alussa ”miekkailtu”, keskinäinen kohtaaminen kun oli alusta loppuun asti varsin lämminhenkistä kisailua.

– S-Kiekko pelaa aika ronskia ja sääntöjen rajamailla olevaa lätkää – eli käyttää mailaa muuhunkin kuin kiekon siirtelyyn ja taklaa kovaa aina paikan saadessaan, ”Pise” puntaroi.

– Meidän pitää olla heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien valmiita vastaamaan kovuudellamme isäntien tarjoamaan fyysiseen haasteeseen.

– Huomasimme Kotkassa pelatussa pelissä sen, että kunhan saamme liikkumisemme omalle hyvälle tasollemme, ei meillä ole mitään hätää S-Kiekon kanssa, punanuttuluotsi tokaisee.

Jos S-Kiekko tarjoaa Titaaneille jo fyysisen vastuksen, niin sama show on odotettavissa myös sunnuntaina Porissa. Legendaarisessa Isomäki Areenassa vastaan asettuva Karhu HT kun sattuu olemaan nykyistä sarjasijoitustaan paljon parempi joukkue.

– Meidän pitää ihan oikeasti ymmärtää se, ettei sarjataulukkoa ole ennen sunnuntain peliä liiemmin varaa tuijotella, evästää Piispanen omiaan.

KHT on tosiaankin vuodenvaihteen jälkeen saanut syksyn aikana hienoisesti rakoilleen rivistönsä järjestykseen ja napannut kolmesta kotipelistään kaksi voittoa, eikä se kolmaskaan kaukana ollut, sillä sarjakärki Ketterä pystyi viime viikonloppuna vaivoin voittamaan Veli-Matti Myllymaan luotsaaman ärhäkän karhulauman.

– KHT:lla on riveissään lukuisia taitavia pelaajia ja he ovat kauden aikana kärsineet hyvin pitkälti siitä, ettei peleihin ole saatu jalkeille täyttä miehitystä kuin pariin otteeseen, toteaa titaanikäskyttäjä Piispanen.

– Erityisesti tämän vuoden puolella porilaisten marssitahti on muuttunut ja varsinkin kotipeleissään KHT on ollut todella hyvä, joka näkyy ihan suoraan jo tuloksia silmäilemällä.

Punanutut voivat helpon iltapuhteen unohtaa jo tässä vaiheessa ja valmistautua siihen, että pisteistä pitää maksaa niiden arvolle sopiva hinta, mikäli ne tahtoo Porista mukaan raapaista.

– KHT on meille ihan samanlainen vaikea vastus tässä sarjassa, kuin periaatteessa ihan mikä muu joukkue tahansa – todella tasainen peli on varmasti tulossa, Piispanen mietiskelee.

Noh... entäpä sitten se lopputulema edessä olevalta viikonlopulta: kokemusta ja oppia kovista peleistä vaiko iso kasa ansaittuja pisteitä – mitä veikkaa päävalmentaja Piispanen?

– En veikkaa mitään, vaan tiedän, että reissusta tulee mukanamme Kotkaan kuusi sarjapistettä!

Titaanit matkustaa lauantaina (28.1.) Kurikkaan, jossa kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta isännöi seinäjokelaispumppu S-Kiekko.

Sunnuntaina (29.1.) punanutut puolestaan hyökkäävät Poriin ja testaavat Isomäki Areenassa kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa tällä haavaa sarjataulukon pahnanpohjimmaisena majailevan Karhu HT:n nykyvireen.