Täydellinen viikonloppu!

29.1.2017

Kolme täysosumaa Karhu HT:n verkkoon ampunut Joni Jokila oli yksi voittoisan titaanimiehistön näkyvimmistä hahmoista Porin sunnuntai-illassa.

Titaanien kaksipäiväinen sekä reilut 950 kilometriä, yhden linja-auton hajoamisen ja kaksi kovaa Suomi-sarjaottelua sisältänyt vierasturnee sai Porin sunnuntai-illassa täydellisen päätöksen. Kotijoukkue Karhu HT:n kanssa tasaisesti reilut puolet kamppailusta kiekkoilleet punanutut nimittäin väänsivät lopulta väen väkisin itselleen vierasvoiton mukanaan tuomat arvokkaat kolme sarjapistettä maalein 3-6 (1-0, 2-3, 0-3).

Karhu HT – Titaanit 3-6 (1-0, 2-3, 0-3)

14:47 1-0 Jussi Lehtonen (Samuli Virkkunen, Atte Valli) AV
23:46 1-1 Joni Jokila (Kalle Kolehmainen, Tino Hovi)
25:18 2-1 Atte Valli (Jesse Laaksonen, Ville Halonen) YV
26:06 2-2 Joni Jokila (Miro Mänttäri)
36:01 2-3 Elmeri Kotro (Reko Riihinen, Marko Puhakka)

38:47 3-3 Jesse Laaksonen (Atte Valli, Ville Valli)
44:47 3-4 Jesse Peltonen (Jere Lifländer) SR VoM
46:03 3-5 Joni Jokila (Tomi Salovaara, Tino Hovi)
57:27 3-6 Aapo Lampinen (Jesse Hurme, Joni Kallio)

Maalivahdit:

Karhu HT – Niklas Lehti 14+17+15= 46 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 11+10+11= 32 torjuntaa

Jäähyt:

Karhu HT 5 x 2min= 10min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Lauantaina Kurikasta hyvän lähdön vierasturneelleen saanut Titaanit lähti hakemaan Porin legendaariselta Isomäki Areenalta täydellistä päätöstä kuluneelle kiekkoviikolleen.

Tässä punanutut myös onnistuivat, sillä Suomi-sarjakoitosta isännöinyt sarjajumbo Karhu HT taipui lopulta kovan väännön jälkeen vieraiden tahtoon ja luovutti kolme lisäpistettä kotkalaisten pussukkaan 3-6-lukemien siivittämänä.

Tämä tiesi sitä, että Titaanit saavutti reissulleen lähtiessään tavoitteekseen asettaman täyden kuuden pisteen potin ja sekös veti suupielet maireaan hymyyn yhdellä jos toisella punanutulla.

– Enempää en voi joukkueelta vaatia, hehkutti Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen ylpeänä.

– Täydet kuusi sarjapistettä on paras lopputulos, mitä kahden pelin viikonlopulta on mahdollista saada.

Kahden voittonsa myötä 8. sijalla sarjataulukossa majaileva Titaanit vankisti entisestään asemiaan taistossa jaossa olevista pudotuspelipaikoista, sillä kotkalaisten lähimmät uhkaajat HCIK ja Riemu ovat nyt kumpikin 10 pisteen takamatkalla, Suomi-sarjan runkosarjan lipuessa kohti loppukliimaksiaan.

Vastavuoroisesti ylemmillä sijoilla killuvat Koovee ja Hunters ovat entistä enemmän punanuttujen tähtäimessä, sillä ero tamperelaisiin on tällä haavaa kaksi sekä porvoolaisiin vain kolme pistettä.

Mikäli Titaanien hurja vire (13 voittoa 17:sta edellisestä ottelusta) jatkuu runkosarjan loppuun asti, tarjoutuu kotkalaisille todella hyvä tilaisuus nousta entistä paremmille sijoille ”debyyttikaudellaan” Suomi-sarjassa.

Punanuttujen pääpiiskuri Piispaselle oman joukkueen vahva tuloskunto ei ole tullut yllätyksenä.

– Tämä on pitkän ja kovan työn tulos, ”Pise” kommentoi.

– Meillä on kasassa todella sitoutunut joukkue, joka jaksaa harjoitella sekä tehdä töitä yhteisen hyvän eteen illasta toiseen – tämä menestys on siitä suoraa jatkumoa.

Karhulauman kaato vaati kovan väsytystaistelun

Sunnuntai-iltana Isomäkeen peliä seuraamaan saapuneet 80 katsojaa saivat nähdä varsin viihdyttävän kamppailun, joka säilyi tasaisena toisen erän lopulle saakka.

Vain 14 kenttäpelaajalla kotikunniaansa puolustanut Karhu HT jaksoi luistella ja painia täydellä revohkalla liikenteessä olleiden punanuttujen kanssa varsin kiitettävästi.

Kaikki vähänkään fysiikan laiesta saati jääkiekkoilusta ymmärtäneet katsojat osasivat kuitenkin aivan varmasti odottaa sitä hetkeä, jolloin isännät yksinkertaisesti väsähtävät ja putoavat koko pelin ajan kierroksia nostaneen vierailijan kyydistä.

Avauserä olikin tämän myötä porilaisten selvästi paras kaksikymppinen, sillä Titaanien oltua vielä hienoisesti eilisen S-Kiekko-voiton makustelussa kiinni, pisti pelitaitava Karhu HT jalat liikkeelle ja kiekon tekemään töitä.

Punanuttujen vähän heikomman aloituksen myötä isännät saivat kunnian iskeä myös ottelun avausmaalin, kun edellisiltana Naantalissa viisi osumaa iskenyt Jussi Lehtonen karkasi alivoimalla läpiajoon ja luritti pelivälineen ohi titaanivahti Niilo Pussisen.

Porilaisten vahva ensimmäisen erän vire kulminoitui juurikin hienoon Lehtosen onnistumiseen, samaten kuin Titaanienkin pelaaminen, joka ei ollut aivan sitä, mitä valmennusjohto oli ennen taiston alkua pukuhuoneessa pelaajiltaan peräänkuuluttanut.

– Täysi kunnia Karhu HT:lle hienosta taistelusta, kehaisi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– He hönkivät ottelun ensimmäisen puolikkaan päälle hyvällä liikkeellä ja peli oli kaikkinensa todella tasaista vääntämistä.

Ensimmäinen erätauko tulikin vieraille enemmän kuin tarpeeseen, sillä pukuhuoneessa suoritettu pienimuotoinen neuvopito tepsi ja sen myötä takaisin kaukaloon säntäsi jälleen vierasvoittoa joka solullaan himoinnut kotkalaisjoukkue.

Olikin erittäin osuvaa, että lopullisesti Titaanit mukaan taistoon ”herättänyt” henkilö oli joukkueen varakapteeni ja todellinen taistelun ruumiillistuma Joni Jokila, joka meni kuvia kumartelematta maalin eteen sekä lapioi KHT-veskari Niklas Lehden eteensä torjuman riparikiekon varmasti verkkoon.

Jokila oli pääosassa myös muutamaa minuuttia myöhemmin, titaanihyökkääjän kuitattua todella komealla suorasta luistelulta ampumallaan rannekudilla pelin uudemman kerran tasalukemiin, isäntien Atte Vallin tehtyä vain hetkeä aiemmin ylivoimalla porilaisten toisen täysosuman.

2-2-tasoituksen jälkeen pelin painopiste alkoi hitaasti, mutta sitä vääjäämättömämmin kääntyä kohti kotijoukkueen kenttäpäätyä ja vain Lehden hienot venytykset pitivät maalilukemat muuttumattomina.

Titaanit ehti jo pelin puolivälin krouvin jälkeen juhlia johto-osumaa, mutta sen päätuomari Esa Laitanen kuitenkin hylkäsi käsisyötön vuoksi. Punanutut eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan pistivät hetken päästä uudelleen myllymatin käyntiin KHT-maalin läheisyydessä ja se tuotti tulosta.

Marko Puhakka pommitti viivasta, Reko Riihinen jatkoi porilaishäkkäri Lehden eteensä torjuman kiekon maaliviivan läheisyyteen ja Elmeri Kotro päätti ”kuvion” runnommalla hurjalla vimmalla kumimuikun nuottaan.

– Saimme toisesta erästä eteenpäin lisättyä tekemiseemme maalintekoon tarvittavaa röyhkeyttä – toimitimme kiekkoa sekä miestä sota-alueelle ja se tuotti tulosta, paljasti Piispanen osan ensimmäisen erän taukopalaverin sisällöstä.

Vieraiden ilo johtomaalista jäi kuitenkin ikävän lyhyeksi, kun läpi taiston vaarallisesti kohti Pussisen vartioimaa titaaniuunia vyörynyt Jesse Laaksonen sai muutaman onnekkaan pompun ja päättäväisyytensä ansiosta tuotua KHT:n vielä kerran tasoihin, ex-titaani Ville Vallin alustaman 3-3-osuman turvin.

Titaanit ei tästä kuitenkaan enää sen suuremmin hätkähtänyt, sillä punanutut olivat huomanneet karhulauman väsyvän luistelutempon noustua tasaisesti pelin edetessä.

Sen seurauksena aivan päätöserän alkuminuutteja lukuunottamatta, oli viimeinen kaksikymppinen lähes täysin punanuttujen heiniä, eikä energiansa loppuun kuluttanut kotijoukkue kyennyt enää roikkumaan kyydissä mukana.

Kotkalaiset alkoivatkin viritellä voitonsäveliään urkuihin ajassa 44:47, kun Jesse Peltonen nousi vauhdilla sisään hyökkäysalueelle, leikkasi kauniisti keskelle ja tulitti vulkaanisen kuminpalasen KHT-veskari Niklas Lehden ulottumattomiin.

Lisää kylmää vettä porilaisten niskaan kaatoi reilua minuuttia myöhemmin Joni Jokila, joka säntäsi ensimmäisenä päätyplankista maalin kulmalle ponnahtaneeseen irtokiekkoon kiinni ja puttasi sen kauniisti reppuun ohi hölmistyneen Lehden.

”Elämänsä kevättä” pelaavan Jokilan kypärätempun myötä pelin voittaja alkoi viimein selvitä, sillä samalla kun kiekko tärähti viidennen kerran Karhu HT:n maalikehikon sisuksiiin, rusahti isäntien selkäranka kirjaimellisesti poikki.

Kahden maalin karkumatkalle sännänneet kotkalaiset huomasivatkin kotijoukkueen menettäneen uskonsa nousumahdollisuuksiinsa ja sekös sai titaanipelaajat nauttimaan entistä enemmän legendaarisen Isomäki Areenan atmosfääristä.

Lopullinen niitti nähtiinkin sitten lopulta reilut kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa, Aapo Lampisen kirmattua läpiajoon.

Hetken ehti jo näyttää siltä, että Lampinen ajautuu liian pieneen kulmaan, mutta punanuttujen maalipörssin kärkinimi jaksoi odottaa KHT-vahti Lehden pudottautumista polvilleen viimeiseen hetkeen asti, jonka jälkeen titaanihyökkääjä naulasi kiekon takuuvarmasti maalin kattoon.

3-6-lukemat jäivätkin viimeisen summerin soiton jälkeen seisomaan hallin valotaululle ja se tiesi sitä, että Titaanien vierasturnee oli saanut täydellisen päätöksen.

– Peli rupesi toisen erän lopulla kääntymään meille aika selvästi, joten oli odotettavissa, että kaveri putoaa kolmannessa kyydistä, totesi punanuttupiiskuri Piispanen.

– Aktiivisuutemme oli lopulta Karhu HT:lle liikaa ja saimme aivan ansaitusti tehtyä kolme lisämaalia ja vietyä homman nimiimme.

Neljännen perättäisen voiton ja nappiin menneen viikonlopun päätteeksi punanuttujen taivallus kotia kohti sai väsyneen, mutta sitäkin onnellisemman joukkueen keskuudessa aikaan jo hieman humoristisiakin letkautuksia.

– Tietojeni mukaan Pori–Kotka väli on aina ollut vain reilut 100 kilometriä, murjaisi Piispanen tiedusteltaessa ”lyhenikö kotimatkan pituus makean vierasvoiton myötä perinteisesti puolella?”.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (4.2.), kun punanutut matkustavat Kaarinaan, jossa majaansa pitävä HCIK isännöi kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.