Sunnuntaisähinää ”Suomen Ateenassa”

11.2.2017

Titaanit lähtee sunnuntaina hakemaan ”Suomen Ateenanakin” tunnetusta Jyväskylästä täyttä kolmen sarjapisteen pottia.
Titaanit lähtee sunnuntaina hakemaan ”Suomen Ateenanakin” tunnetusta Jyväskylästä täyttä kolmen sarjapisteen pottia.

Viimeisiä Suomi-sarjan runkosarjapelejään mittelevä Titaanit matkustaa viikon sisään kahdesti Keski-Suomen maakuntakeskuksena tunnettuun Jyväskylään. Omaa sijoitustaan entistä paremmaksi haluavat punanutut ensimmäisessä ”Suomen Ateenassa” kamppailtavassa koitoksessa vastaansa D-Kiekon, jolla on kotkalaisten tavoin vielä rutkasti panosta jäljellä olevissa otteluissaan.

Viime viikonloppu oli titaaninäkökulmasta katsottuna hieman kaksijakoinen.

Riemua punanuttujen keskuudessa aiheutti HCIK:sta otetun vierasvoiton myötä lähestulkoon varmistunut paikka Suomi-sarjan pudotuspeleissä, kun taas Kiekkokoplalle kärsitty kotitappio pisti naamat peruslukemille, sillä kotkalaisten tekeminen kotikaukalossa ei ollut läheskään samalla tasolla, kuin viidessä aiemmassa voittoisassa koitoksessa.

Titaanit kyllä rummutti hurjan määrän kuteja kohti joensuulaisten maalia ja näennäisesti hallitsi taiston tapahtumia, mutta koko joukkueen otteista näkynyt tietynlaisen ”tiikerinsilmän” puuttuminen heijaistui karvaalla tavalla kokonaissuoritukseen sekä sitä kautta lopputulokseen.

– Meillä on kuluvan vuoden puolella ollut varsin hyvä voittoputki päällä, mutta pitkässä juoksussa jokaiselle joukkueelle tulee aina myös tappioitakin, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen viiden voiton putken päättäneestä Kiekkokopla-kompuroinnista.

– Asenteemme ei ollut sillä tasolla millä sen olisi pitänyt olla ja se näkyy suoraan juurikin puolustuspelaamisessa sekä maalipaikkojen realisoimisessa.

Tappiot totta kai syövät aina miestä ja samalla ne myös opettavat, joten titaanipiiskuri Piispanen ei vajaata viikkoa myöhemminkään halua lähteä vetämään sen suurempia johtopäätöksiä oman miehistönsä pienoisesti ”ulospuhalluksesta”.

– Olemme erittäin hyvin osanneet aina ottaa tappioista opiksemme, enkä sen myötä usko, että yksittäinen häviö meitä liiemmin hämmentää, ”Pise” toteaa itsevarmana.

Joensuulaisten Kotkasta hakemat kolme sarjapistettä voivat vielä nousta varsin isoon rooliin, kun sijoituksia aletaan runkosarjan päätteeksi pudotuspelijoukkueiden kesken jakaa. Titaanit kun haluaa pahimpien kilpakumppaniensa Kooveen ja Huntersin tavoin välttää viimeiseen asti jäämistä kahdeksanneksi, sillä se tietää sarjan ylivoimaisen mestarisuosikin Ketterän kohtaamista heti puolivälierissä.

Mikäli Titaanit haluaa nousta taulukossa ylemmäs, on sen poimittava yhdeksästä tarjolla olevasta lisäpisteestä tililleen kuusi tai enemmän ja samalla toivottava, että joko tamperelaiset tai porvoolaiset kompastuvat omissa jäljellä olevissa peleissään, eivätkä näin ollen onnistu omien pistepussiensa kasvattamisessa.

Jotta kyseinen päämäärä onnistuisi ja sarjasijoitus vielä pykälän tai parin verran ennen runkosarjan päätöstä paranisi, on Titaanien kaivettava otteisiinsa se sama, nälkäinen ja näyttämisenhaluinen peli-ilme, jollaista kotkalaiset viiden ottelun voittoputkensa aikana esittivät.

– Selkeä tavoitteemme runkosarjan päättyessä on olla ylempänä taulukossa kuin 8. sijalla, punanuttuluotsi Piispanen paaluttaa.

– Sen tavoitteen saavuttaminen antaisi meille huomattavasti paremmat lähtökohdat pudotuspeleihin, joissa sitten taas vain taivas olisi rajana.

Sarjasijoituksen parantaminen vaatii kuitenkin sen, että Titaanit ei vahingossakaan enää luule mitään, vaan keskittyy tekemään oman hommansa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin mahdollisimman hyvin. Tässä jos punanutut onnistuvat, ovat näkymät pudotuspelien alkaessa varmasti varsin positiivissävytteiset.

– Meillä ei ole vara lähteä enää yhteenkään peliin niin sanotusti ”takki auki” – tarvitsemme parhaan mahdollisen latauksen aina päälle, mikäli meinaamme jäljellä olevista otteluista pisteitä itsellemme raapia, kommentoi Piispanen.

– Tavoitteenamme on pelata nousujohteinen päätös runkosarjalle, jotta saisimme päälle hyvän vireen mahdollisia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Asenne ratkaisee

Sunnuntaina Jyväskylään matkaileva Titaanit ei edelliskierroksen kitkerästä tappiosta huolimatta joudu reissun päälle heikoista lähtökohdista. Punanutuilla on alla nimittäin viiden perättäisen vierasvoiton putki, jotka joukkue on koko kuluneen viikon jääharjoitusten mukanaan tuoman tatsin avulla asennoitunut jatkamaan.

– Totta kai se antaa aina itseluottamusta, kun vieraisiin pääsee pelaamaan hyvistä lähtökohdista, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Onnistumiset ruokkivat aina onnistumisia ja se tämä viisaus pätee eritoten vieraissa pelattaessa.

Titaanien taistelua pahassa vieraskaukalossa helpottaa varmasti myös se tieto, että nyt yksikään vastustaja ei voi enää viedä kotkalaisten hallussa olevaa pudotuspelipaikkaa pois, jonka myötä pelaamiseen luulisi tulevan aimo annos lisää rentoutta.

– Kyseinen fakta antaa meille aimoa annoksen lisää rohkeutta pelata omilla vahvuuksilla, jonka myötä meidän ei tarvitse lähteä Jyväskylään varomaan yhtikäs mitään, Piispanen korostaa tyytyväisyys äänessään.

Illan kiistakumppani D-Kiekko, joka sössi omat saumansa pudotuspelijunan mukaan hyppäämiseen kärsimällä lauantaina rökälemäisen 0-9-kotitappion Huntersille, ei kuitenkaan voi aivan vielä heittää ”vaihdetta vapaalle” sekä alkaa suunnitella kauden päätösreissun kohdetta.

Jyväskyläläisten pitää nimittäin vielä varmistaa oma sarjasopimuksensa tulevalle kaudelle ja se taas vaatii vielä jokusen pisteen nappaamisen omaan pussukkaan. Sen myötä huomisesta kahinasta on odotettavissa samanlaista tiukkaa taistelua, kuin mitä joukkueet marraskuun lopulla Kotkassa väännetyssä keskinäisessä kohtaamisessa katsojille esittivät.

– D-Kiekko on kova porukka varsinkin kotikaukalossaan ja uskoisin luvassa olevan jälleen pienten marginaalien ottelun, joka ratkennee suuntaan tai toiseen muutaman maalin erolla, Piispanen aprikoi.

– Jos tahdomme Jyväskylästä kotiin voiton kera lähteä, vaatii se meiltä 110-prosenttisen asennoitumisen aivan kaikkeen tekemiseen ennen ottelun alkua sekä sen aikana.

D-Kiekon ja Titaanien välinen runkosarjakoitos polkaistaan Synergia-areenalla sunnuntaina (12.2.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Mikäli et lähde Jyväskylään kannustamaan punanuttuja vierasvoittoon, voit seurata kamppailun etenemistä Fanseat-palvelun avulla.

Ottelun tapahtumia voit seurata myös Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.