Petja Summasesta uusin punanuttu

28.4.2017

Petja Summanen hyökkää jatkossa kaukaloon titaanipaita päällään.
Petja Summanen hyökkää jatkossa kaukaloon titaanipaita päällään.

Kotkan Titaanit vahvistaa Suomi-sarjakauteen 2017–2018 valmistautuvan joukkueensa hyökkäyskalustoa Joensuun Kiekkokoplasta siirtyvällä Petja Summasella.

Fysiikkatestien parissa kuluneen viikon ajan huhkinut titaanimiehistö levenee jälleen yhden uuden pelaajan verran, kun kaksi edelliskautta Joensuun Kiekkokoplan Suomi-sarjajoukkueessa pelannut Petja Summanen siirtyy yksivuotisen pelaajasopimuksen turvin punanuttuun.

Aikanaan Lappeenrannan SaiPassa kiekko-oppinsa saanut 25-vuotias hyökkääjä on tähänastisella pelaajaurallaan ehtinyt pukea Kiekkokoplan peliasun lisäksi päälleen myös Haukiputaan Ahmojen, Sotkamon Kiekon, Savonlinnan Pallokerhon ja Traitorsin sekä Imatran Ketterän sotisovat.

– Tunnen Summasen jo vuosien takaa ja halusin hänet ehdottomasti joukkueeseeni pelaamaan, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen tyytyväisenä.

– Tiedän Petjan sopivan hienosti joukkueemme profiiliin, sillä hän on hyvin liikkuva pelaaja, joka tuo riveihimme entisestään lisää kiekollista taitoa sekä ennen kaikkea tärkeää kokemusta.

Summasen vyöltä löytyy SaPKossa miteltyjen 12 Mestis-taiston ohella tasan 100 Suomi-sarjapeliä, joissa vasemmalta laukovan hyökkääjän tilille on kertynyt varsin komeat 120 (48+72) tehopistettä.

Päättyneellä kaudella Summanen oli yksi Kiekkokopla tehomiehistä tekaistuaan yhteensä 35 Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintakamppailussa tehot 11+24.

– Meillä on kokoajan haku päällä niiden selkeästi joukkuettamme vahvistavien pelaajien suhteen ja uskon Petjan olevan juurikin siihen muottiin sopiva, Piispanen selventää.

– Pelipaikat jaetaan totta kai vasta syksyllä, mutta lähtökohtaisesti ajatellen näen Summasen aiempien näyttöjensä pohjalta olevan yksi kärkiketjujemme hyökkääjistä.

Kaksi edeltävää vuotta Joensuussa viettäneen Summasen Kotkaan siirtymistä edesauttoi miehen Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulusta saama opiskelupaikka.

– Petja muuttaa kesän aikana Joensuusta yhdessä avopuolisonsa kanssa Kotkaan ja tulee tänne jääkiekon pelaamisen ohella myös opiskelemaan, titaanipiiskuri tokaisee.

Summasen sopimuksen vastapainoksi kävi samalla ilmi, että päättyneellä kaudella Titaanien riveissä hyökännyttä Jere Lifländeriä, 22, ei ainakaan alkavalla Suomi-sarjasesongilla kaukalossa nähdä.

– Harmillinen juttu, mutta kunnioitamme ilman muuta Jeren päätöstä, kommentoi Piispanen.

– Hän oli tullut pohdintojensa pohjalta siihen lopputulokseen, että ne samat henkilökohtaiset syyt, jotka haittasivat menoa jo viime talvena, estävät täysipainoisen harjoittelun ja samalla pelaamisen myös alkavalla kaudella.