Game on – harjoituspelit ”tulille”!

11.8.2017

Titaanit ja Koovee aloittavat keskinäiset vääntönsä jo harjoituspeleistä lähtien.
Titaanit ja Koovee aloittavat keskinäiset vääntönsä jo harjoituspeleistä lähtien.

Kiekkokausi vuosimallia 2017–2018 polkaistaan Kotkan Titaanien osalta todenteolla käyntiin huomenna lauantaina (12.8.), kun punanutut matkustavat harjoitusottelurupeamansa ensimmäiseen koitokseen Tampereelle.

Vaikka kesä vasta näyttääkin tekevän tuloaan, on Suomen jäähalleissa hikoiltu jo hyvä tovi joukkueharjoitusten muodossa. Toiseen perättäiseen Suomi-sarjakauteensa valmistautuva Kotkan Titaanit on yksi kyseistä kaavaa noudattaneista tiimeistä, eikä punanuttujen lauantainen vastustajakaan tuskin ole poikennut ruodusta.

Vastaansa kotkalaiset saavat nimittäin legendaarisen ja viime kaudella juurikin Titaanien edelle Suomi-sarjassa sijoittuneen Kooveen, joka isännöi päävalmentaja Jyrki Rantalan johdolla vieraitaan uutuuttaan hohkaavassa Tesoman jäähallissa.

Punanuttuja jo toissakeväästä lähtien luotsannut Mika Piispanen odottaakin harjoitusottelusta viihdyttävää ja kiehtovaa näytöstä, sillä mies pitää tamperelaisia yhtenä Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason parhaimmista joukkueista.

– Uskoisin, että vahvistunut Koovee tulee olemaan yksi Suomi-sarjan kärkiporukoita alkavalla kaudella, joten onhan se ihan mielenkiintoista nähdä minkälaisella sapluunalla he meitä vastaan lähtevät pelaamaan, tuumii Piispanen.

Kysymykseen onko harjoitusotteluiden vastustajilla mitään väliä ja seurataanko niiden tekemisiä oman suorittamisen ohella miten tarkkaan, antaa Piispanen hivenen jopa normaalista poikkeavan lausunnon.

– Kyllä sieltä oletettavasti jää myös joitain asioita itselle takaraivoon muhimaan Kooveen pelaamisesta ja niitä yritetään sitten varmasti hyödyntää keskinäisissä sarjapeleissämme, punanuttupiiskuri tokaisee.

Myös siihen, onko harjoituspelien lopputuloksilla tuon taivaallista merkitystä, täräyttää Piispanen hyvin perustellun vastauksen kuin apteekin hyllyltä konsanaan.

– Kyllähän me valmentajat pyrimme varsinkin harjoituspeleissä pääsääntöisesti katsomaan tuloksen taakse, mutta siitä huolimatta jokaista peliä lähdetään aina voittamaan, ”Pise” naulaa.

– Silloin kun pelipaita isketään niskaan, pitää jokaisella olla 110 lasissa, sillä voittamisella on kuitenkin aina niin iso positiivinen vaikutus sekä joukkuehenkeen että pelaajien tekemiseen ylipäänsä.

Kooveelle lauantain kamppailu tulee olemaan jo kuluvan kauden toinen harjoituskoitos, sillä ”Dynamo” avaa pelinsä perjantai-iltana kohtaamalla kotoisassa Hakametsän kakkoshallissaan Mestis-joukkue LeKin.

Titaaniluotsi Piispanen ei näe tällä ”Kooveen varaslähdöllä” olevan minkäänlaista merkitystä punanuttuja vastaan käytävässä kahinassa.

– En usko, että Koovee saa siitä minkäänlaista etu- tai takalyöntiasemaa pelituntuman saati rasituksen myötä, kotkalaiskäskyttäjä sanailee.

– Tässä vaiheessa kautta jokainen pelaaja jaksaa pelata peräkkäisinä iltoina täydellä tempolla, eikä se näy itse pelisuorituksessa juuri mitenkään.

Silmäkarkkia heti alusta lähtien

Titaanit on ennen Koovee-peliä olla jäällä jo kahden viikon ja kymmenen harjoituksen ajan. 21 kenttäpelaajan ja kolmen maalivahdin levyisen miehistön meno on suoranaisesti hivellyt punanuttujen päävalmentaja Mika Piispasen makunystyröitä.

Syykin on selvä, sillä titaanipelaajien tekemisen tasossa on viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna ollut eroa kuin yöllä ja päivällä konsanaan.

– Joukkueen meno jäällä on näyttänyt enemmän kuin hyvältä – harjoitusten tempo on miellyttänyt silmää, Piispanen hymyilee tyytyväisenä.

– Olemme pikkuhiljaa ruvenneet myös käymään läpi pelillisiä asioita, mutta niissä menee totta kai oma aikansa, ennen kuin ne saadaan ajettua kunnolla sisään.

Kova ja tunnollinen kesäharjoittelu on siis kantanut jo tässä kohtaa ansaittua hedelmää, eikä tasonnostoa ole haitannut edes se, että Titaanit uusiutui edelliskaudesta pelaajapuolella varsin paljon.

Suomi-sarjan 8. sijan saavuttaneesta miehistöstä vajaa kymmenkunta kaveria on poistunut takavasemmalle ja tilalle on tullut saman verran lisää pelimiehiä – siis varsin normaalia touhua jääkiekkoilun ylemmillä sarjatasoilla eteenpäin pyrkivissä organisaatioissa.

– Se on ihan selvää, että joukkueet muuttuvat vuosittain ja joskus muutos on hyvästä, joskus taas pahasta, ”Pise” aprikoi ja jatkaa:

– Näen meidän pelaajatilanteen ihan positiivisena – vaikka meiltä lähtikin kokeneemman osaston kavereita pois riveistämme, olemme saaneet heidän tilalleen potentiaalista ”nuorta verta”.

Entisestään koventuneen vaatimus- ja siitä seuranneen tekemisen tason sekä hienosti sujuneen Suomi-sarjan ”debyyttikauden” ansiosta Titaanit aikoo päävalmentajansa mukaan lähteä parantamaan sijoitustaan runkosarjassa, joka käytännössä tarkoittaa alkusarjassa kuuden parhaan joukkoon sijoittumista.

Itseään ja muuta valmennus- sekä toimihenkilöryhmäänsä päivittäisessä tekemisessä aina vain parempaan suoritukseen ahkerasti psyykkaava Piispanen odottaa myös pelaajakatraaltaan selkeää askelta eteenpäin.

– Tietenkin siitä on aina lähdettävä liikkeelle, että sinun pitää pystyä repimään käsiin annetusta materiaalista kaikki mahdollinen irti mitä vain revittävissä on, toteaa punanuttupiiskuri valmennustouhun raadollisuudesta.

– Selkeä tavoitteemme tulee olemaan sarjasijoituksen parantaminen viime kaudesta!

Kooveen ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Tesoman jäähallissa lauantaina (12.8.) käyntiin kello 16:00 alkaen – liput kamppailuun maksavat 10 ja 5 euroa.