Cup-avaus ”härkäviikon” helmenä

15.8.2017

Mikko Hyyryläisen ja muun titaanimiehistön katseet on suunnattu jo tiukasti kohti edessä olevan ”härkäviikon” koitoksia.
Mikko Hyyryläisen ja muun titaanimiehistön katseet on suunnattu jo tiukasti kohti edessä olevan ”härkäviikon” koitoksia.

Kooveen harjoitusottelurupeamansa avauksessa kaatanut Titaanit suunnistaa seuraavaksi kohti todellista testiä, sillä punanutut pelaavat meneillään olevan kiekkoviikon aikana peräti kolme kertaa ja kaikki kamppailut mitellään lisäksi vieraskaukaloissa. Kotkalaisjoukkueen henkinen ja fyysinen jaksaminen joutunee siis erittäin kovalle koetukselle.

Titaanien harjoituskausi sai viime lauantaina Tampereella mitä parhaimman startin, kun punanutut kampittivat Kooveen vuodenaikaan nähden varsin mallikkaan peliesityksen jälkeen maalein 3-1.

Jo voitto sinänsä lämmitti titaaniluotsi Mika Piispasen mieltä, mutta etenkin tapa millä se tuli, sai kokeneen kiekkomiehen naaman näkkärille.

Piispasen mukaan Koovee-pelistä onkin todella hienoa lähteä luovimaan eteenpäin ja pyrkiä samalla pitämään tekemisen taso niin jääharjoituksissa kuin itse treenipeleissä yhtä korkealla.

– Kaikki jääharjoitukset ja harjoituspelit tähtäävät siihen, että joukkueen pelaaminen paranee kokoajan, jotta olisimme runkosarjan avauksessa valmiina, kommentoi kotkalaiskäskyttäjä.

Käynnissä oleva viikko tarjoileekin Titaaneille hyvän sauman testata omaa tasoaan sekä henkisen että fyysisen puolen kestokykyään, sillä punanutut pelaavat viiden päivän sisään peräti kolme ottelua ja jokainen niistä on merkitty vieraskaukaloon.

– Edessä oleva viikko tarjoilee meille kolme ennakkoon hyvin erilaista ottelua ja se on mielestäni erittäin hyvä tapa valmistautua syyskuun lopulla alkaviin sarjapeleihin, Piispanen korostaa.

Kyseisen ”härkäviikon” keskiössä on toden totta amatööripelaajien -ja toimihenkilöiden jaksaminen, sillä titaanimiehistön jäsenet ovat siviilissä suurin piirtein kaikki joko opiskelu- tai työorientoituneita.

– Raskas rupeama tässä on itse kullakin edessä, ”Pise” tokaisee ja jatkaa:

– Tässä kuitenkin käydään joko töissä tai opiskellaan näiden lätkähommien ohella ja siihen kun lyödään päälle vielä matkustamiset vieraspaikkakunnille sekä takaisin kotiin sekä pelit, niin varmasti se tuntuu kropassa.

Suomi-sarjan raakuus on toki ollut tiedossa jo entuudestaan, joten punanuttujen leirissä ”härkäviikko” otetaankin vastaan selkeänä mahdollisuutena ennemmin kuin minään uhkana.

– Näen tämän viikon ja sen sisällään pitämän harjoitukset sekä ottelut hyvänä saumana kasvaa joukkueena taas hieman enemmän yhteen, Piispanen selventää.

Kolme ottelua ja vähintään 180 minuuttia jääkiekkoa tarjoavat kotkalaisvalmennukselle oivan paikan peluuttaa koko arsenaaliaan sekä tarjota näin näyttöpaikkoja muun muassa titaanisopimusta itselleen metsästäville testipelaajille.

– Se on selvää, että katsomossa ei tarvitse pelaajia tämän viikon aikana istuttaa, sillä jokaiselle on saletisti peliminuutteja luvassa, lupaa titaanipiiskuri Piispanen.

”Linja-autossa on myös tunnelmaa…

…linja-autossa matka katkeaa!”


Titaanit voi yhdessä hoilata kyseistä Solistiyhtye Suomen Linjuripolkka-kipaletta, sillä Kouvolan, Varkauden ja Forssan sisällään pitämän ”härkäviikon” yhteenlaskettu kilometrimäärä tien päällä nousee varsin komeaan lukemaan 1040.

Matkustaminen vieraspaikkakunnille on kuitenkin alasarjakiekkoilijan arkea ja siihen pitää taas alkavallakin kaudella totuttaa niin mielensä, selkänsä kuin takamuksensakin.

Ensimmäisenä etappina Titaanit köröttelee keskiviikkoiltana Kymijoen yläjuoksulle, jossa kotkalaisten vierailua jo vesi kielellä odotteleva, ex-liigajyrä Jari Kauppilan valmentama KooKoon A-nuoret haluaa aivan varmasti iskeä luun punanuttujen kurkkuun.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen odottaa ottelusta tulevan kovavauhtisen ja kiivaan koitoksen, jossa usea punanuttua kantava pelimies pääsee tekemään ”kotiinpaluun” juniorivuosiensa aikana tutuksi tulleelle Lumon Areenalle.

– Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on varmasti tarjolla, Piispanen sanailee.

– Saamme liigaorganisaation nälkäisen ja innokkaan A-nuorten SM-joukkueen vastaamme, jossa jokaisella pelaajalla siintää silmissä vielä jonakin päivänä pelata maamme pääsarjatasolla.

– Sen ohella KooKoo A-nuorten pelaajat taistelevat keskenään pelipaikoista omassa joukkueessaan alkavalle kaudelle, joten emmeköhän saa aika vauhdikkaan vastustajan vastaamme, ”Pise” toteaa.

KooKoon A-nuorten tarjoileman ”alkulämmittelyn” jälkeen onkin vuorossa ehkäpä koko alkusyksyn odotetuin ottelu näin titaaninäkökulmasta katsottuna, sillä kotkalaiset iskevät paluun tekevän Suomen Cupin 1. kierroksen kamppailussa yhteen peliä isännöivän Warkiksen kanssa.

Vaikka Antti Immosen ohjauksessa operoivat varkautelaiset pelaavatkin sarjaporrasta alempana II-divisioonassa, eivät punanutut ole todellakaan lähdössä aliarvioimaan viime kaudella oman lohkonsa välieriin asti yltäneen Warkiksen pelitaitoja.

– Suomen Cup on totta kai todella mielenkiintoinen lisä valmistautumisjaksoomme, etenkin kun kohtaamme siinä vastustajia eri sarjatasoilta, tuumii Piispanen.

– Tunnetta tuskin tulee perjantai-illan pelistä puuttumaan, joten meidän on oltava valmiina kovaan kamppailuun.

Titaanien onkin syytä iskeä paras osaamisensa välittömästi tiskiin, sillä palkintona silmissä siintää Suomen Cup-kotiottelu seuraavalla kierroksella, johon vastustajaksi olisi saapumassa vielä hämäränpeitossa oleva Mestis-joukkue.

– Sen mitä ennakkoon ensimmäisestä Cup-vastuksestamme tiedän, ei meillä tule olemaan helppoa pelata heidän kotihallinsa pienessä ja kapeassa kaukalossa, ”Pise” kommentoi.

– Warkis saa kannattajiensa tuen taakseen, joka yhdistettynä heidän kovaan näyttämisenhaluunsa, on meille varmasti kova pala purtavaksi.

Cup-kahinan jälkeen Titaanit ei vieläkään pääse levähtämään laakereillaan, sillä edessä on vielä yksi ja koko ”härkäviikon” päättävä peli, joka mitellään perinteitä huokuvassa Forssan jäähallissa.

Vastaan asettuva FPS oli viime kaudella yksi Suomi-sarjan suurimmista valopilkuista sijoittumalla lopulta neljänneksi seuralegenda Asko Rantasen hedelmällisessä valmennuksessa.

Forssalaismiehistö ei ole kokenut kovinkaan paljon merkittäviä muutoksia sitten kevään, joten myös ”pienillä vihreillä miehillä” on mitä luultavimmin tavoitteena lähteä parantamaan sijoitustaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– FPS on meille kovan viikon päätteeksi oikein hyvä mittari sen suhteen, missä oikein tällä hetkellä menemme oman sarjatasomme joukkueisiin nähden, aprikoi titaaniluotsi Piispanen.

– Forssalaiset tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan yksi meidän päävastustajistamme myös alkavalla kaudella, joten mikäpä sen parempi kuin ottaa ennakkoasetelmia jo ennen sarjan alkua.

Titaanit matkustaa keskiviikkona (16.8.) Kouvolan Lumon Areenalle, jossa kello 19:00 käyntiin polkaistavaa harjoitustaistoa isännöi KooKoon A-nuoret.

Perjantaina (18.8.) punanutut puolestaan käynnistävät Suomen Cup-taipaleensa Varkaudessa ja testaavat Luode Areenalla kello 18:30 alkaen II-divisioonajoukkue Warkiksen pelivireen.

Kuluva kiekkoviikko taistellaan lauantaina (19.8.) päätökseen Forssassa, kun kotkalaiset hyökkäävät FPS:n kimppuun Forssan jäähallissa kello 17:00 alkavassa harjoitusottelussa.