Titaanit ei myynyt nahkaansa halvalla

25.8.2017

Titaanit pysyi perjantaina komeasti Ketterän kyydissä mukana, vaikka Jesse Hurme hivenen takaapäin huitookin kuvassa karkuun pyrkivää Ville Tenosalmea.
Titaanit pysyi perjantaina komeasti Ketterän kyydissä mukana, vaikka Jesse Hurme hivenen takaapäin huitookin kuvassa karkuun pyrkivää Ville Tenosalmea.

Ilona Areenalla pelattiin perjantai-iltana ensimmäistä kertaa koskaan jääkiekkoilun Suomen Cupin ottelu, kun Titaanit ja Ketterä taittoivat peistä paremmuudestaan 2. kierroksen kamppailussa. Punanutut jättivät itsestään peliä seuraamassa olleille 335 katsojalle erittäin positiivisen kuvan, sillä kotijoukkue kaatui taistellen ja saappaat jalassa imatralaisten edessä lopulta maalein 1-5 (0-2, 1-3, 0-0).

Titaanit – Ketterä 1-5 (0-2, 1-3, 0-0)

14:39 0-1 Santeri Vuoti (Joona Jääskeläinen, Markus Ovaska) YV
18:53 0-2 Erno Ripatti (Juho Mättö, Joni Kallio) VoM
25:39 1-2 Jere Koikkalainen (Santeri Kunttu, Jesse Hurme) YV
37:37 1-3 Joona Jääskeläinen (Santeri Vuoti, Tomi Iso-Mustajärvi) YV
38:43 1-4 Joona Jääskeläinen RL
38:54 1-5 Tomi Iso-Mustajärvi (Joona Jääskeläinen, Santeri Vuoti) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 7+12+11= 30 torjuntaa
Ketterä – Santeri Lipiäinen 11+10+9= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 10 x 2min + 1 x 10min= 30min
Ketterä 5 x 2min= 10min

Vuodesta 2005 auki olleessa Kotkan kilpajäähallissa, joka tätänykyä tunnetaan Ilona Areenan nimellä, ei ennen perjantai-iltaa oltu koskaan aiemmin pelattu jääkiekkoilun Suomen Cupin ottelua ja se myös näkyi paikallisten kiekkoniilojen kiinnostuksessa, sillä lehtereillä oli normaalia harjoitusottelua selkeästi enemmän väkeä kamppailua seuraamassa.

Suomen Jääkiekkoliiton noin 50 vuoden ”unesta” henkiin herättämä kilpailu osoittautui siis jo tässä asiassa erittäin onnistuneeksi, sillä katsojien mielenkiinnon ohella joukkueetkin pelasivat vuodenaikaan nähden selvästi kovemmalla intensiteetillä ja tunteenpalolla, kuin mitä perustreenimatsi oli saanut aikaiseksi.

Titaanit lähti rohkeasti haastamaan Kotkassa vieraillutta yhteistyöseuraansa ja Mestiksessä alkavalla kaudella pelaavaa Ketterää, eikä varmasti jättänyt kannattajiaan kylmäksi.

Punanutut taistelivat ja painostivat vieraitaan minkä ehtivät, eivätkä näin antaneet tuumaakaan periksi kapean kotikaukalonsa puolella.

Isäntien vahva vire näytti selvästi hivenen jopa yllättävän Ketterän, sillä ensimmäisessä erässä kotkalaiset olivat pitkiä hetkiä selvästi hallitsevampi osapuoli.

Vieraat virkosivat hienoisesta horroksestaan vasta avauserän viimeisen neljänneksen aikana, kun ensiksi Santeri Vuoti napautti komealla ylivoimarysällä imatralaisten kuparisen rikki ja hetkeä myöhemmin nimensä onnistujien kirjaan pääsi kirjoittamaan Erno Ripatti, jonka omalla siniviivalla tötöillyt titaanipuolustaja syötti läpiajoon.

Kummassakin takaiskussa hyvin mukana ollut titaanivahti Niilo Pussinen joutui toteamaan imatralaispelaajien vedot liian koviksi ja tarkoiksi, sillä ne napsahtivat kuin käskystä aivan poikkiputken alle.

Vaikka Ketterä onnistuikin hivuttautumaan kahden maalin karkumatkalle, ei Titaanit tästä lannistunut, vaan imi erätauon verran happea ja lisää raivoa sisuksiinsa, jonka jälkeen jäälle palannut kotkalaisryhmä näytti, ettei se suostu myymään nahkaansa halvalla edes Mestis-vastukselle.

Titaanit pakotti aktiivisella karvauksellaan vieraansa rikkomaan ja siitä seuranneella kahden miehen ylivoimalla Jere Koikkalainen sai kunnian olla se kaveri, joka survoi kumimuikun läheltä ohi Ketterän maalia tukkineen Santeri Lipiäisen.

1-2-kavennuksen jälkeen Titaanit taisi kuitenkin hieman intoutua liikaa niistämään vastapuolen nenää, jonka myötä eräs nimeltä mainitsematon taho päätti ottaa homman haltuunsa ja alkaa pistää miestä toiselle puolelle kaukaloa miettimään syntyjä syviä.

Kaukaloon tästä aiheutuneen lisätilan sekä miesylivoiman häikäilemättä hyväkseen käyttänyt Ketterä näytti 335 katsojalle maalinteon ja laukomisen mallia, sillä niin Joona Jääskeläisen ylivoimalla kuin ajassa 38:43 rangaistuslaukauksesta napauttama osuma olivat suoraan kiekkolegenda Jari Kurrin ohjeistuksen mukaisia, läheltä kovaa ja riittävän ylös.

Kun vielä Tomi Iso-Mustajärvi ohjasi komeasti Jääskeläisen poikittaissyötöstä pelivälineen jo viidennen kerran Pussisen selän taakse, oli taistelu ottelun voitosta käytännössä tauonnut ennen toisen erän päättymistä.

Tästä syystä viimeinen kaksikymppinen ei enää mitään kovin suurta draamaa tarjonnut. Ketterä keskittyi lähinnä puolustamaan ja pelaamaan riittävän fiksuksi, eikä Titaaneistakaan ollut enää laittamaan samanlaista rallia päälle, kuin kahdessa aiemmassa erässä.

Summerin pärähtäessä kolmannen kerran Kotkan perjantai-illassa voitiin täten todeta, että imatralaisvierailija onnistui etenemään Suomen Cupin neljännesvälieriin Titaaneista ottamansa 1-5-voiton turvin.

Piispanen ylpeä omiensa suorituksesta

Taiston tauottua median tenttiin istahtanut Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen jakoi vuolain sanankääntein kehuja omalle miehistölleen.

– Joukkueelta tänään erittäin tasapainoinen esitys 5-5-pelaamisessa – meidän ei todellakaan tarvitse hävetä yhtikäs mitään, Piispanen suitsutti.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä pystyimme ajoittain jopa viemään peliä ja pistämään Ketterän varsin lujille, joten kyllä tässä tappiosta huolimatta tyytyväinen täytyy olla.

Titaanien hallintajaksot eivät kuitenkaan johtaneet riittävän usein kunnollisille tekopaikoille, eikä yhdellä tehdyllä osumalla kovin usein pelejä voiteta, etenkään jos jäähyaitiota kulutetaan nähdyllä tavalla.

– Kyllähän se peli rangaistuksiin ja niistä seuranneisiin erikoistilanteisiin tänään ratkesi – vastustajan viidestä maalista kolme syntyi ylivoimalla ja yksi rankkarista, kertasi Piispanen kamppailun kulkua.

– Ilman ottamiamme jäähyjä numerot olisivat saattaneet olla varsin erinäköiset.

Vaikka Titaanien taivallus Suomen Cupissa päättyi tähän iltaan, ei se punanuttupiiskuri Piispasta hirveämmin harmittanut ja syykin oli selvä.

– Pelaamisessamme näkyi niin paljon juuri niitä asioita, joita olemme harjoituksissa ydinryhmämme kanssa jauhaneet jo viime syksystä lähtien, että pistäähän se väkisinkin hymyilyttämään, ”Pise” hehkutti.

Sekin lämmitti kotkalaisluotsin mieltä, että Titaanit kykeni oikeasti kovaa vastustajaa vastaan pelaamaan kiekolla, eikä pelaaminen mennyt pelkäksi roiskimiseksi paineenkaan alla.

– Oli hienoa nähdä, että pystyimme kovassa tempossa ja Mestiksessä pelaavaa joukkuetta vastaan oikeasti pitämään kiekkoa sekä rakentamaan koko viisikon voimin peliä, Piispanen summasi tyytyväisenä.

Titaaneilla oli perjantaina riveissään omien sopimuspelaajiensa ohella neljä enemmän tai vähemmän tuttua kasvoa, jotka kävivät kotkalaisjoukkueen lievästä pelaajapulasta johtuen pikavisiitillä punanutussa.

Puolustajat Ossi-Petteri Grönholm ja Riku Rissanen sekä hyökkääjät Miika Kiviranta ja Jesse Ryhänen täyttivät odotetusti paikkansa siinä missä muutkin kaukalossa taistelleet titaanimiehistön sopimuspelaajat.

– Jokainen ”pätkätyöläinen” antoi meille sen pelillisen panoksen mitä odotimmekin, joten kiitokset siitä heille, viestitti Piispanen konkarinelikon suuntaan.

Kiihkeä ja kovavauhtinen Cup-taisto söi varmasti voimavaroja kaikkensa antaneelta kotkalaisjoukkueelta, joka ei kuitenkaan kykene kauaa laakereillaan lepäilemään. Syy tähän on se, että Titaanit on heti huomenna uudelleen kotikaukalossaan ”tulessa”, kun FPS saapuu Kotkaan testaamaan punanuttujen pelivireen.

– Tämä on mielestäni erittäin hyvää harjoitusta sarjapelejä silmällä pitäen – ottelut seuraavat nopeasti toisiaan, joka on mielestäni ihan passeli asia, sillä pääsemme huomenna välittömästi heti uuden taiston kimppuun, kommentoi titaaniluotsi Piispanen.

– Jotta pelaajamme jaksavat lauantaina taas pistää parastaan, on heidän nyt erityisen tärkeää ottaa alle hyvät palauttelut ja tankkaukset, joiden avulla energiavarastot saadaan taas täytettyä.

Luvassa on nimittäin toinen todellinen taistelupeli, sillä FPS ei tunnetusti tule Kotkaan vain pelkän maaseutumatkailun merkeissä, vaan forssalaiset pyrkivät fyysisyydellään jälleen horjuttamaan punanutut pois raiteiltaan.

– Mikäli keskinäiset kohtaamisemme jatkuvat samanlaisia, on ottelussa luvassa vauhtia ja rutkasti tapahtumia, ”Pise” sanaili.

– Meidän on huomenna pystyttävä laittamaan parasta pöytään, jotta saamme kammettua FPS:n kumoon.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan heti huomenna lauantaina (26.8.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Forssan Palloseura.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 14:00 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!