Koikkalainen sivalsi jatkoaikaratkaisun

26.8.2017

Titaanit ja FPS:n välinen kohtaaminen oli jälleen sitä tuttua itseään – tiukkaakin tiukempaa vääntöä alusta aina viimeiseen pillinvihellykseen asti.

Viikko takaperin Forssassa tappion karvasta kalkkia maistellut Titaanit lähti Ilona Areenalla pelatussa harjoitusottelussa makselemaan kalavelkoja vastavuoroisesti Kotkassa vierailleelle FPS:lle. Tässä tavoitteessa punanutut myös onnistuivat, sillä tasainen ja aina jatkoajalle saakka venynyt taisto ratkesi lopulta Jere Koikkalaisen ylivoimalla sivaltamaan 3-2 (2-1, 0-0, 0-1, 1-0) –voittomaaliin.

Titaanit – FPS 3-2 ja (2-1, 0-0, 0-1, 1-0)

12:55 1-0 Petja Summanen (Jesse Hurme, Jere Koikkalainen)
18:58 1-1 Konsta Härkönen (Tommi Takaveräjä, Kasper Ruohonen)

FPS 11 x 2min + 2 x 10min= 42min

Noin 17 tuntia aiemmin Ketterälle vauhdikkaan ja tilannepitoisen Suomen Cupin taiston hävinnyt Titaanit lähti kiillottamaan kilpeään lauantai-iltapäivällä Ilona Areenalla pelatussa FPS-harjoitusottelussa.

Perjantaisen tappion sisuunnuttama kotkalaismiehistö näyttikin, että se pystyy myös hieman väsyneenä puristamaan riittävän vahvan pelisuorituksen ulos itsestään, jonka ansiosta punanutut onnistuivat kellistämään forssalaisvieraansa Jere Koikkalaisen laukoman 3-2-jatkoaikaosuman turvin.

– Olemme tässä alkusyksyn aikana kohdanneet monia kovia vastuksia, joiden joukkoon FPS eittämättä kuuluu, ja siitäkin syystä voittaminen maistuu varsin makealta, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Ottelu oli taas kerran erittäin tyypillinen Titaanien ja FPS:n välienselvittely, sillä se piti sisällään rutkasti vauhtia, maalitilanteita sekä fyysistä ja tiukkaa kamppailua.

Punanutut onnistuivat edeltävän forssalaiskohtaamisen malliin selkeästi vastustajaansa paremmin peliin valmistautumisessa, sillä isännät heiluttivat lähestulkoon koko avauserän ajan tahtipuikkoa kaukalossa.

Kotkalaisten pelin hallinta tuotti myös solkenaan maalipaikkoja, mutta jälleen kerran hivenen epätarkka viimeistely sekä FPS-veskari Henri Viitalan näyttävät torjunnat estivät punanuttujen maali-ilakoinnin.

Kamppailun avausosumaan Titaanit tarvitsi pienimuotoisesti vieraidensa apuja, sillä peliä avannut FPS-puolustaja syötti kiekon suoraan siniviivan päällä Jesse Hurmeen lapaan.

Limpun haltuunsa saanut Hurme polkaisi pari potkua eteenpäin, jonka jälkeen hän heitti kauniin lättysyötön forssalaispelurien selustaan uineelle Petja Summaselle, jolla oli lopulta helppo työ hassutella Viitala solmuun ja sujauttaa laatta häkkiin.

Jos oli kotijoukkueen 1-0-osumassa rahtusen lahjaa mukana, niin samaa voi sanoa FPS:n erän toiseksi viimeisellä minuuttilla iskemästä tasoituksesta.

Tilanteessa nimittäin Konsta Härkönen pääsi kiertämään edessään sätkineen titaanipuolustajan lähes merimerkin tavoin ja kun punanuttuvahti Santeri Levänenkin jätti liiaksi yläkulman auki, napautti FPS-hyökkääjä namiskuukkelin sinne kuuluisan Sebagon kenkälaatikon kokoiseen aukkoon.

Ensimmäiselle erätauolle ei kuitenkaan poistuttu tasalukemissa, sillä Titaanit sai vielä erän lopulla ylivoiman, jota kesti vain seitsemän sekuntia ennen kuin kiekkoa päästiin kaivamaan forssalaishäkkäri Viitalan selän takaa.

Punanutut räjäyttivät kahdella komealla poikittaissyötöllä FPS:n alivoimaneliön atomeiksi, jonka päätteeksi Jesse Hurme sai kunnian läväyttämään kumimuikun nuottaan ja kotkalaiset 2-1-johdossa lepotauolle.

– Panostimme jälleen vahvasti valmistautumiseen sekä peliin lähtöön ja se onnistui komeasti, jonka myötä koko avauserä oli meiltä erittäin hyvää lätkää, myhäili Piispanen.

– Loimme maalipaikkoja isolla kädellä ja meidän olisi pitänyt periaatteessa ratkaista peli jo ensimmäisen kaksikymppisen aikana nimiimme.

”Kivijalka on valettu”

Titaanit jatkoi toisessakin erässä kamppailun ”kuskinpukilla” patsastelua, joka poikikin vierasjoukkueella runsaan määrän rangaistuksia.

Punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään FPS:n peräti kuudesta kakkosesta ensimmäistäkään, vaikka pääsivät ottelun puolivälin krouvin jälkeen jauhamaan pitkät tovit kahden miehen ylivoimalla.

Titaanien hukkaillessa omia mahdollisuuksia, pääsivät forssalaiset ajoittain iskemään todella vaarallisesti vastaan, mutta kotiveräjää turvannut Santeri Levänen torjui kerta toisensa jälkeen pikkumustan joko väljemmille vesille taikka piilotti sen taidokkaasti varusteidensa uumeniin.

– Emme ole vielä pahemmin keskittyneet harjoituksissa erikoistilannepelaamiseen ja se näkyi eritoten toisessa erässä, jossa oli paljon rangaistuksia, selvensi titaaniluotsi Mika Piispanen oman miehistönsä ylivoiman tehottomuutta.

– Alamme tulevalla viikolla iskeä lisää panoksia niin yli- kuin alivoimaharjoitteluunkin, jotta ne osa-alueet ovat kunnossa sarjapelien alkaessa.

2-1-tilanteessa kolmanteen erään edennyt taistelu sai varmasti jokaisen Ilona Areenalle harjoitusottelua seuraamaan saapuneista reilusta 80:stä silmäparista jännittämään koko rahan edestä, sillä kumpikin joukkue haki ahnaasti lisäosumia tilastoihinsa.

Erän avauspuolikas oli jälleen vahvasti titaanimerkkinen ja isäntien väkkärämäinen hyökkääjä Ville Myyryläinen kelailee vielä unissaankin missaamiaan läpiajoja. Myyryläinen kun ampaisi perättäisissä vaihdoissa karkuun kangistuneilta forssalaisilta vain todetakseen, että sihti oli lauantaina totaalisen kateissa, kiekkojen paukkuessa maaliverkon sijasta päätyplekseihin.

Saipa Myyryläinen kertaalleen kokeilla maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta, mutta taas kerran osuma jäi syntymättä FPS-vahti Henri Viitalan ehdittyä siirtämään ison ruhonsa kiekon tielle.Kolmas erä oli meiltä varsin sekavaa pelaamista ja FPS sai sen myötä hallinnan itselleen.

Kun Titaaneille ei pelin ratkaiseminen monista yrityksistä huolimatta maistunut, sai FPS-piiskuri Asko Rantanen tsempattua oman miehistönsä oikein kunnon loppukiriin.

Forssalaiset alkoivatkin pommittaa oikein huolella kiekkoa kohti titaanivahti Levästä, joka kuitenkin pysäytti lähentelyt osin taidolla ja osin myös tuurilla ”hyvien ystäviensä” maalitolppien ystävällisellä avustuksella.

Viimein kuitenkin niin Titaanien kuin Leväsen onni loppui, sillä FPS:n härkämäinen hyökkääjä Juuso Hämäläinen pääsi pistämään puntit tasoihin Markus Haapasen tarjoiltua limpun miehelle täyteen vauhtiin.

Hämäläinen luisteli niska kyyryssä p-pisteen kaaren tuntumaan ja laukoi tarkalla rannekudilla pelivälineen Leväsen ulottumattomiin sekä pelin 2-2-lukemissa jatkoajalle.

– Olihan siinä tosiaankin rankkaria ja vaikka minkälaista tekopaikkaa tarjolla, mutta ehkä siinä sitten FPS kuitenkin halusi enemmän tasoitusta, kuin me sitä kolmatta maalia, summasi punanuttuluotsi kolmannen erän tapahtumia.

Lisäaikaa ei lopulta ehditty tahkota kuin vajaan kahden minuutin verran, kunnes hieman heppoisan vihellyksen perusteella ylivoimalle päässyt Titaanit laittoi pelin pakettiin.

Aluksi tosin näytti siltä, ettei punanuttujen pakkopelistä tule taaskaan yhtikäs mitään, mutta Leväsen siirrettyä maalinsa takana kiekon Jere Koikkalaisen lapaan, alkoi tapahtua oikein toden teolla.

Koikkalainen ei normista poiketen jäänytkään titaaniveräjän taakse odottelemaan, että omat ehtivät kunnolla vaihtaa, vaan säntäsi laatta lavassaan nopeasti hyökkäykseen.

Kun apuja ei ollut liiemmin mukana, päätti titaanipuolustaja kokeilla itse ja se kannatti, sillä tarkka rannelaukaus lennätti telkän pönttöön sekä käynnisti isäntien voitonjuhlat.

3-2-lukemiin päättynyt harjoitusottelu oli Titaanien päävalmentaja Piispasen mielestä kaikkinensa kelvollinen iltapuhde, joskin perjantaisen pelin mukanaan tuoma rasitus vei lopussa parhaan terän kummankin joukkueen otteista.

– Mielestäni molempien joukkueiden pelaamisessa näkyi eilinen Cup-taisto varsin selvästi – peli oli ajoittain aika sekavaa ja loppua kohden väsy alkoi selkeästi painaa kintereissä, ”Pise” mietiskeli.

Titaaneille voitto teki varmasti oikein kunnolla nasueinaria jo ihan henkisestikin, sillä FPS oli vielä ennen tätä iltaa punanutuille kääntämätön kanto kaskessa, kun otetaan huomioon viime kaudenkin kohtaamiset.

– Kivijalka on pelaajien hyvän suoritustason sekä peliasioiden suhteen valettu todella vankalle pohjalle, Piispanen paalutti tyytyväisenä.

– Tästä faktasta kertoo mielestäni omaa kieltään se, että vaikka välillä peleissä olisikin vähän vaikeampaa, pystymme siitä huolimatta nousemaan yhdessä niiden hetkien yli ja siihen päälle vielä nappaamaan voitonsyrjästä kaksin käsin kiinni.

Kotkalaisilla on nyt alla neljä harjoitus- ja kaksi Suomen Cupin ottelua, joista tilille on löpsähtänyt kolme voittoa sekä yhtä monta tappiota. Seuraavaksi punanutut lähtevät metsästämään lisämerkintää voittosarakkeeseensa ”paikallisvastustaja” Porvoon Huntersilta.

– Ensi viikolla on edessä neljä harjoitusta ja vain yksi vierasottelu, joka pelataan keskiviikkona Porvoossa, loi Piispanen katseet jo aiemmasta poikkeavaan sekä pelien osalta ”laiskatahtisempaan” periodiin.

– Pääsemme jälleen testaamaan omaa tasoamme ja mikäpä sen parempi mittari meille onkaan, kuin kohdata taas yksi Suomi-sarjan kärkiporukoista.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona (30.8.), kun punanutut matkaavat Porvooseen, jossa vastaan asettuu kello 19:20 alkavassa koitoksessa Hunters.