Hunters nollasi punanutut

30.8.2017

Keskiviikkoiltana Huntersille kärsitty selkeä tappio veti Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mietteliääksi.
Keskiviikkoiltana Huntersille kärsitty selkeä tappio veti Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mietteliääksi.

Arkipelit eivät tunnu sopivan Titaanien pirtaan. Keskiviikkoiltana Porvoossa vajavaisella miehityksellä vierailleet punanutut eivät saaneet itsestään parasta irti koko Huntersin isännöimän harjoitusottelun aikana, jonka seurauksena isännät onnistuivat viemään päällisin puolin tasaiselta näyttäneen taiston nimiinsä tylyin 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) –loppulukemin.

Hunters – Titaanit 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

13:29 1-0 Roope Sipiläinen (Janne Nukarinen, Tomi Roukala) YV VoM
30:53 2-0 Roope Sipiläinen (Reno Goodwin, Jere Pulkkinen) TV
33:26 3-0 Antti Rantsi (Ville Heikkinen)
51:05 4-0 Reno Goodwin (Janne Nukarinen, Nikke Kettukangas) SR
52:00 5-0 Markus Hämäläinen (Reko Riihinen, Tapani Nikkilä)

Maalivahdit:

Hunters – Juuso Hyyppä 8+9+13= 30 torjuntaa
Titaanit – Tuomas Heikkonen 7+9+8= 24 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 7 x 2min= 14min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Arkena pelattavat jääkiekkopelit eivät tunnetusti ole mitään helppoja paloja purtaviksi millään sarjatasolla etenkään, mikäli olet ennen urheilusuorituksen aloitusta jo istunut koulunpenkillä tai paiskinut täyden työpäivän.

Titaanit on viime ja kuluvan kauden aikana kohdannut edellä mainitun vaikeuden jo muutamaan otteeseen, muttei kuitenkaan ole vielä aivan täydellisesti kyennyt selvittämään, millä keinoilla arkipelit saisi sujumaan edes lähelle samalla pelillisellä tasolla ja intensiteetillä, kuin viikonloppuina miteltävät kahinat.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen joutuukin jatkossa laittamaan mietintämyssyn entistä syvemmälle päähänsä, jottei kotkalaisten tarvitsisi viikolla pelattavien taistojen jälkeen poistua kaukalosta kallella kypärin.

– Siinä on iso ero pelataanko peli arkena vai viikonloppuna, Piispanen totesi.

– Päivällä kun tapahtuu muutakin elämää kuin pelkästään peliin keskittymistä – ehkä siinä on yksi syy siihen, ettemme ole saaneet itsestämme arki-iltojen otteluissa riittävästi irti.

Titaanit ei tosiaan saanut keskiviikkona Porvoossa pelatussa harjoitustaistossa itsestään irti täysiä tehoja. Kotijoukkue Hunters sitä vastoin oli vieraitaan valmiimpi kamppailemaan ja puurtamaan, jonka ansiosta peliin jo muutenkin normaalista poikkeavalla kokoonpanolla lähteneet punanutut eivät kyenneet isäntiään kampittamaan.

Siinä missä porvoolaiset naputtelivat paikoistaan kiekkoja ohi titaanimaalia vartioineen Tuomas Heikkosen, eivät kotkalaiset pystyneet samaan Hunters-veräjää turvanneen Juuso Hyypän kustannuksella.

– Kamppailu oli mielestäni varsin tasaväkinen, mutta meiltä puuttui se tarvittava viimeinen puristus maalipaikoille pääsyyn sekä röyhkeys niistä viimeistelyyn, Piispanen kommentoi.

– Toki on annettava kunnia Huntersin puolustamiselle – he tukkivat hyvin keskustan, jonka myötä emme päässeet aivan parhaalle sektorille, niin hyvin kuin aiemmissa peleissämme.

Alkutahdit punanuttujen kepitykselle löi Huntersin Roope Sipiläinen, joka sai kunnian kirjauttaa nimiinsä kamppailun kaksi ensimmäistä täysosumaa. Sipiläisen maaleissa oli silmiinpistävää se, että kumpikin sai alkunsa kotkalaispelaajan ison henkilökohtaisen virheen seurauksena.

Kahden maalin takaa-ajoasema alkoi pikkuhiljaa syödä Titaanien uskoa ja kun terävyyskin loisti avauserän jälkeen poissaolollaan, ei punanutuista ollut enää kunnolla haastamaan kotijoukkuetta ottelun voittotaistelussa.

– Avauserässä venytimme liiaksi vaihtoja jokaisen kentällisen osalta ja emme sen myötä päässeet enää kahdessa jälkimmäisessä ihan niin raikkaaseen tekemiseen, kuin olisi pitänyt, selvensi Piispanen omiensa vireen heikkenemistä pelin edetessä.

Katseet kohti tulevaa viikkoa

Kun Titaanit oli muutenkin joutunut lähtemään peliin ilman isoa osaa normaalisti pelaavassa kokoonpanossa olevia pelimiehiään, ei joukkueen normaalisti aktiivinen ja kovaan paineistamiseen kaukalon jokaisella osa-alueella perustuva pelitapa päässyt oikein ollenkaan oikeuksiinsa koko keskiviikkoillan aikana.

– Olimme liikkeellä varsin vajaalla miehistöllä, sillä meillä oli reilun kentällisen verran vakiokokoonpanon pelaajia sivussa erinäisten syiden takia, Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen puntaroi, muttei kuitenkaan halunnut suoranaisesti vierittää tappion syytä poissaolojen piikkiin.

– Pelasimme pelin läpi käytännössä kolmella kentällisellä ja silloin vaihtorytmin pitäisi olla aika tiheä, jotteivät maitohapot pääsisi liiaksi jylläämään pohkeissa.

Väsyn ja turhautumisen hiipiessä kotkalaisten puseroihin, onnistui Hunters lisäämään tasaiseen tahtiin johtoaan. 3-0-osuman napautti verkkoon Antti Rantsi ja illan neljännen porvoolaisnyytin sai ohjata Janne Nukarisen mestarillisesta tarjoilusta kolmen titaanipelaajan keskellä täysin vapaana seissyt Reno Goodwin.

Sen myötä Markus Hämäläisen ajassa 52:00 parhaasta maalintekosektorista lapioima 5-0-maali olikin enää pelkkää kosmetiikkaa, eivätkä isännätkään enää jaksaneet sitä sen suuremmin juhlia.

Päätössummerin soimisen ja joukkueelle pukukopin suojissa pitämänsä juttutuokion jälkeen median tenttiin saapunut titaanipiiskuri Piispanen oli silmin nähden mielissään, että edessä oleva viikonloppu on kokonaan peleistä vapaa.

– Kyllähän se vapaa kieltämättä hyvään saumaan tulee, sillä tässä on nyt vedetty pitkä ja varsin rankka pätkä harjoituspelien osalta läpi, ”Pise” tokaisi.

– Toiveissa olisi, että saisimme lähestulkoon kaikki poissaolijat ensi viikolla takaisin tositoimiin.

Mikäli kyseinen toive vain toteutuu, pääsee Titaanit tulevalla viikolla edessä olevissa kahdessa kotiottelussaan hyökkäämään kaukaloon kera selkeästi vahvemman pelaajanipun kera, jolloin myös tulokset sekä pelillinen kokonaisuus ovat täysin eri tasolla.

– Pelaamme ensi viikolla viimeiset harjoitusottelumme ennen sarjan alkua, joten kyllä niissä pitää näkyä jo selkeästi niitä pelillisiä asioita, joita olemme harjoitelleet, naulaa Piispanen.

– Se on selvää, että kun viikon päästä pääsemme kotikaukalossamme iskemään Huntersin kimppuun täydellä miehityksellä, pitää meidän pystyä pistelemään tauluun selkeästi erilaiset lukemat kuin tänään.

Titaanit pelaa seuraavan harjoituspelinsä ensi viikon keskiviikkona (6.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu tämäniltainen vastustaja Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 19:00 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!