Laitinen masensi forssalaisvieraat

23.9.2017

Titaanisentteri Panu Laitisen piiska on vain hetkeä aiemmin puhunut karua kieltään ja lopputuloksen jäljet näkyvät pysäytyskuvassa mitä parhaimmissa määrin. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Titaanisentteri Panu Laitisen piiska on vain hetkeä aiemmin puhunut karua kieltään ja lopputuloksen jäljet näkyvät pysäytyskuvassa mitä parhaimmissa määrin. © Carl Irjala – https://dismason.org/

Kotkan Titaanit onnistui avaamaan Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä voittoisalla tavalla. Punanutut nimittäin kepittivät Kotkassa lauantai-iltana vierailleen Forssan Palloseuran varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta Panu Laitisen laukomalla äkkikuolemaosumalla lukemin 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0).

Titaanit – FPS 4-3 ja (1-0, 2-2, 0-1, 1-0)

00:43 1-0 Ville Myyryläinen
26:16 2-0 Petja Summanen (Kalle Kolehmainen, Jesse Hurme)

26:56 2-1 Teemu Karjalainen (Jyri Waajakoski, Eetu Salmela) YV
32:28 2-2 Aleksi Karlsson (Eetu Moberg, Joona Tala) YV
38:16 3-2 Valtteri Niemi (Jesperi Viikilä, Jere Kola)
55:16 3-3 Joona Tala (Tommi Takaveräjä, Jukka-Pekka Kurtelius) AV
63:55 4-3 Panu Laitinen (Joni Kallio) TV VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 13+10+9+1= 33 torjuntaa
FPS – Henri Viitala 9+9+11+6= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 10 x 2min= min
FPS 8 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 2 x 20= 71min

Pitkä odotus päättyi vihdoin ja viimein lauantai-iltana Kotkassa, kun Titaanit pääsi avaamaan Suomi-sarjan runkosarjan kotiottelulla Forssan Palloseuraa vastaan.

Ottelusta kehittyi odotetunlainen tiukka ja vivahteikas vääntö, jonka tarjoamasta draaman kaaresta Ilona Areenalle saapuneet vajaat 400 katsojaa varmasti tyytyväisinä seurasivat, etenkin kun isännät nousivat lopulta jatkoajalla kotikaukalonsa herraksi ja hidalgoksi, Panu Laitisen naulattua kumimuikun ajassa 63:55 nuottaan ohi FPS-veskari Henri Viitalan.

Valmentajien perspektiivistä katsottuna peli ei sitä vastoin liiemmin hivellyt silmiä ja sen sanoi suoraan myös välittömästi taiston päättymisen jälkeen median tentattavaksi yhyetty punanuttujen pääpiiskuri Mika Piispanen.

– Ei tässä voitosta huolimatta voi hattua ilmaan heitellä, Piispanen totesi ykskantaan.

Titaaniluotsia kismitti eritoten se, että vahvahkon avauserän ja siinä Ville Myyryläisen heti taiston toisessa vaihdossa naulamaan 1-0-osuman jälkeen Titaanien pelaamisen taso laski kuin se kuuluisa lehmän häntä mitä pidemmälle kahina eteni.

– Saimme otteluun todella vahvan lähdön ja avauserä oli meiltä ihan kohtalaisen hyvä, ”Pise” analysoi.

– Jostain syystä kuitenkin ensimmäisellä erätauolla latauksemme jäi koppiin, emmekä päässeet koko loppuottelun aikana enää kunnolla pelin ytimeen.

Titaanit tosiaankin olisi selkeän pelillisen hallinnan avulla voinut johtaa avauserän tiimoilta useammallakin maalilla, mutta FPS-vahti Viitalan valppaus ja isäntien vaillinaiset ratkaisut tekopaikoissa pitivät maalieron pienimmässä mahdollisessa.

Petja Summasen iskettyä toisen erän seitsemännellä minuutilla Jesse Hurmeen 100-0-aloitusvoiton ja Kalle Kolehmaisen terävän viivakudin riparista punanutut kahden maalin karkumatkalle, ehti hetken aikaa näyttää siltä, että FPS:n selkäranka taittuu.

Niin ei kuitenkaan käynyt, kiitos Titaanien hölmöilyn, jonka ansiosta vieraat pääsivät vähän kuin tyhjästä pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

Forssalaiset saivat kuvionsa lähes välittömästi pyörimään ja myllymatti jauhoi komeasti paikan Teemu Karjalaiselle, joka latasi Jyri Waajakosken poikittaissyötöstä millintarkalla lyöntilaukauksella namiskuukkelin aivan titaanivahti Niilo Pussisen vartioiman veräjän vasempaan yläkulmaan.

Titaanit kun ei tästä myrskyvaroituksesta ottanut onkeensa, vaan jatkoi tyhmien rangaistusten keräilyä, iski FPS hetken päästä uudelleen kahden miehen ylivoimalla, kun Joona Talan viivakuti pyörähti vahvan maskin takana olleen Pussisen taakse ja karoille ensimmäisenä sännännyt Aleksi Karlsson sai kunnian lapioida limpun tyhjään kotkalaismaaliin.

– Pelaamisessamme näkyi varsinkin toisessa erässä huolimattomuus ja se johti lukuisiin rangaistuksiin, jolla päästimme vastustajan mukaan kamppailuun, Piispanen harmitteli.

Maalilukemien tasoituttua alkoivat myös tunteet lämmetä ja kaukalossa nähtiin tämän tästä jälkipeliä, torikokouksia sekä puolin ja toisin tapahtunutta tökkimistä.

”Voitto on aina voitto, tuli se sitten millä tavalla tahansa

Punanuttujen onnistui kuin onnistuikin vielä toisen erän lopulla siirtyä uudemman kerran kuskinpukille, kun hyvän painostus FPS:n kenttäpäätyyn luonut lainapelaajista koottu hyökkäysvitja latoi kumimuikun hivenen onnekkaastikin vieraiden nuottaan.

Puolustaja Jere Kola laukoi viivan tuntumasta matalan laukauksen, johon Jesperi Viikilä ja Valtteri Niemi saivat kumpikin laitettu vuoronperää oman mailansa väliin sillä seurauksella, että peliväline pompsahti ensiksi FPS-vahti Henri Viitalan olkapään yli ylärimaan ja jatkoi siitä matkaansa miehen selän kautta aina maaliviivan paremmalle puolelle.

3-2-johdosta kolmanteen erään porhaltanut titaanimiehistö tuskin osasi odottaa sitä, millaiseen pyöritykseen se kotiyleisönsä ja kolmen äänekkään FPS-kannattajan silmien edessä joutuisi.

Forssalaiset pistivät nimittäin käyntiin sellaisen show’n Titaanien puolustusalueella, punanuttuluosti Mika Piispanen oli pakotettu ottamaan aikalisä digitaalien näyttäessä Ilona Areenalla aikaa 45:23.

– Aikalisään asti olimme aivan pesukoneessa, mutta onneksi sain tuumaustauon aikana joukkueen rauhoitettua pelaamaan taas kutakuinkin omaa peliään, ”Pise” sanaili.

Piispasen taktisen oivalluksen jälkeen taistelu tasaantuikin pitkäksi toviksi, eikä oikein kummallekaan osapuolelle tuntunut siunaantuvan kunnollisia paikkoja lisämaalien tekoon.

Koska katsojat eivät päässeet nautiskelemaan, päätti titaanikasvatti Eetu Salmela, että pistetään sitten taklaamalla peliin vähän lisäväriä.

Isokokoinen forssalaispuolustaja jysäyttikin painavan taklauksen kiekkoa laidassa pitäneeseen titaanihyökkääjä Ville Myyryläiseen, joka tuupertui päähän kohdistuneesta iskusta jäänpintaan.

Joukkuekaveriaan välittömästi puolustamaan sännännyt Ville Äijälä ehti hetken aikaa retuuttaa vanhaa junioriaikaista pakkipariaan, kunnes FPS:n Juuso Hämäläinen hyökkäsi takaapäin kotkalaispuolustajan kimppuun huomatakseen sen jälkeen joutuvansa täydellisesti selätetyksi.

Hulinoinnin laannuttua tilannetta sivusta seurannut päätuomari Pekka Kemppinen näytti ensiksi Salmelalle suuntaa pukuhuoneen puolelle 5+20 minuutin rangaistus niskassaan, kun taas poikapaineja harrastaneet Äijälä ja Hämäläinen selvisivät pikkukakkosilla.

Jäähyili kuitenkin jatkui heti seuraavassa vaihdossa Titaanien Saska Putkosen koukatessa itsensä boxiin ja vieraiden Jukka-Pekka Kurteliuksen polvitaklastessa vain 18 sekuntia myöhemmin Jere Kolan kumoon, petti FPS:n kolossaalisen puolustajan Niklas Sillanpään sipuli ja mies mussutti itsensä aikaistetulle suihkukomennukselle.

Hurjan jäähysuman seurauksena kotijoukkue sai pyörittää miesylivoimaa pitkät tovit, mutta pelin lopullisen ratkaisemisen sijaan FPS juoni maalilukemat tasoihin, kun Tommi Takaveräjä ja Joona Tala karkasivat alivoimalla sekä iskivät jälkimmäisen toimesta kiekon Niilo Pussisen selän taa.

– Sitä ei ikinä soisi näkevänsä, että ylivoimalla pelatessa ja vieläpä ottelun lopussa omiin kolahtaa tasoitusmaali, manasi Piispasen.

Talan osuman turvin jatkoajalle edennyt kamppailu sai sinettinsä 65 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun Joni Kallio lätytti keskikaistaa paahtaneen Panu Laitisen läpiajoon, eikä titaanisentteri erehtynyt, vaan täräytti telkän pönttöön ja punanuttujuhlat käyntiin.

– Voitto on aina voitto, tuli se sitten millä tavalla tahansa – on mielestäni erittäin vahvan joukkueen merkki, että pystyimme taas kerran kääntämään homman nimiimme jatkoajalla, ”Pise” myhäili.

– Olimme muutenkin yhtä sarjan oletettua kärkijoukkuetta vastaan mielestäni hallitsevampi osapuoli 5-5-pelaamisessa, joten onhan se selkeä merkki siitä, että olemme oikealla tiellä.

Avausvoiton arvoa nostaa myös se fakta, että Titaanit ei viime kaudella onnistunut forssalaisia voittamaan kummassakaan keskinäisessä kohtaamisessa.

– Saimme tästä varmasti lisää uskoa omaan tekemiseemme, kun näimme pystyvämme voittamaan FPS:n tasoisen joukkueen vähän heikommallakin pelillä, Piisanen kommentoi.

Se on kuitenkin selvä juttu, että punanuttujen pitää parantaa omaa tekemistään rutkasti huomiselle, mikäli kotkalaiset aikovat Kooveen päänahkaa Tampereelta mukaansa hamuta.

– Kooveella on yksi tämän sarjan kovimmista hyökkäysarsenaaleista, jonka takia meidän oman pään pelaamisemme pitää sunnuntaina olla todella hyvällä tasolla, jotta Tampereelta lähtee kolme pistettä matkaamme, kotkalaiskäskyttäjä tokaisi ennen kuin suunnisti kohti pimenevää syysiltaa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 19 Petja Summanen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (24.9.), kun punanutut matkustavat Tampereelle, jossa majaansa pitävä Koovee isännöi Hakametsän kakkosjäähallissa kello 17:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.